Şimdi Ara

Romanya 1şubat 2014 tarihinden sonra shengen vizesi olanlara vizesiz dolaşım hakkı veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Romanya shengen vizesi olanlara 1 şubat 2014 tarihinden itibaren vizesiz dolaşım hakkı veriyor. Bundan önce shengen vizesi olanlar romanya'ya yalnız transit geciş yaparak girebiliyorlardı. girdiginiz ülkeden başka bir ülkeden çıkış yapma zorunlulugu vardı.artık bu uygulama degişti aracınızla bulgaristan üzerinden romanya'ya gidip aynı yoldan geri dönebilir veya uçakla bükreşe gidip gelebilirsiniz.

Romanya’daki yabancıların rejimine ilişkin 194/2002 numaralı Acil Hükümet Kararı’na ek olarak, 109/2013 numaralı Acil Hükümet Kararı uyarınca, 1 Şubat 2014 tarihinden itibaren:
    128. maddesi (1) bendinde dışındaki belirtilen ve Schengen ülkeleri tarafından tanzim edilen oturma izinleri, uzun süreli vizeleri, iki veya çoklu giriş için geçerliliği olan yabancıların tekdüzen vize hamilileri, kısa süreli vize almaksızın ve gösterdikleri evrakların geçerliliği mevcut olduğu taktirde, ve onaylanan kalış süresi ile giriş sayısı tükenmemiş ise (kullanılmamış ise), Romanya topraklarındaki geriye yönelik herhangi kalış günü 180 gün içinde olan 90 gün kalış süresini aşmamak şartı ile süresiz veya çoklu kalış yapmak amacıyla Romanya topraklarına girebilirler.
    Romanya topraklarındaki kalış süresi, (1) bendinde belirtilen oturma izinleri, uzun süreli vizeleri veya tekdüzen vizeleri ile belirlenen kalış hakkını geçemez (aşamaz). (kalış süresi Schengen vizesinin öngördüğü tarihler arasında uygun olmalıdır).

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Güzel bir haber, bilgilendirme için teşekkür ederim.
  • başka bi yerde bulamadım internette bu haberi
  • Romanya konsolosluğunun sitesine girerseniz yazdıgım açıklamanın aynısını görebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hayır arkadaşın bilgilendirmesi doğru, kendisi biraz daha hızlı davranıp benden önce bildirmiş zaten. Teşekkür ederim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Be Happy

Yok hayır arkadaşın bilgilendirmesi doğru, kendisi biraz daha hızlı davranıp benden önce bildirmiş zaten. Teşekkür ederim :)

Rica ederim romanya'yı seven ve merak eden arkadaşlara faydalı olsun istedim.

• 1 şubattan itibaren shengen vizesi ile gidilebileceği yazıyor ama pratikte gitmiş arkadaş varmıdır? daha yururlüğe girmedi diye duydum resmi olmayan kaynaklardan . Konsolosluk resmi sitesindede göremedim .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2012 aralık ayında schengen vizem ile , 2 günlüğüne bulgaristana gidip geldim, hiç bir sorun yaşamadım, gerektiği zaman bulgar polislere rüşvet teklif edebilirisiniz , çok severler rüşvet almayı
  • Bulgaristan konusunda sıkıntı yok zaten , onun kararı gecen sene cıkmıştı . Benim merak ettiğm 1 subattan sonra romanyayı tecrübe etmiş olan varmı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: UGURUM79

Bulgaristan konusunda sıkıntı yok zaten , onun kararı gecen sene cıkmıştı . Benim merak ettiğm 1 subattan sonra romanyayı tecrübe etmiş olan varmı ?

romanya ve bulgaristan için aynı kriterler geçerlidir,schengen vizebniz varsa sorunsuz giriş çıkış yapabilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.