Şimdi Ara

Root girisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sureklı root olarak gırıs yapıyorum. Cunku program kurarken root olmak ıcın sıfre gırmek ve benzerı ıslemlerden sıkıldım. Sızce bunun ne gıbı bır sakıncası olabılır?

Ayrıca ılk gırıs ekrrnında root seklınde bır kullanıcı tabıkı gozukmuyor. Root kullanıcısının orda gozukmesının bır yolu var mı?

• konsolda "rm- R /" yapın veya dosya yöneticisinden tümdosyaları seçerek SHIFT+DEL yapın. Windowsun aksine Linux size dur birader bütün sistemi uçuracaksın demeyecektir. Üstelik bak şu dosyalar çalışıyor silemem de demez. Köküne kadar herşeyden kurtulursunuz:)

Dışarıdan gelebilecek saldırıları geçtim, sistemi kendinden nasıl korumayı düşünüyorsun? Sonuçta hepimiz insanız, hataya açığız. Normal kullanıcı olarak sadece "home" klasörümüzü batırabiliriz. Ama Linux'ta "root" windowsun "administrator"une benzemez. Herşeyi yapabilir ( söylediğim gibi çalışan tüm sistemi uçurabilirsiniz ).

Neden sudo ile şifre girmek zor geliyor anlamadım. Sistem bir kere kurulur. Belki birkaç gün ayar ve program yüklemeleri için gerekir. Ama daha sonra tüm programları zaten normal kullanıcı ile çalıştırıyoruz. Sürekli şifre girmek zorunda kalıyorsan, sistemi kullanmaktan çok kurcalıyorsun galiba:)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BIOS Update Dosyalari Hic Yok
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.