Şimdi Ara

RT-210 modemi AP olarak kullanmak istiyorum. YARDIMMM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Airties RT210 modemimi Access point yapabilir miyim?
    İstediğim tam olarak şudur:
    kablo net modemim var tek port kablolu. Markası Net-Instar. modemin portundan aldığım interneti RT210 modemin bir portuna bağlayıp,
    RT210'nun kalan 3 kablolu portundan ve kablosuzdan internete girmek istiyorum.
    Böyle birşey mümkün müdür?

RT210 modeme reset atıp hiçbir değişiklik yapmadan bağlayınca sadece kablolu olarak internete girebiliyorum.
    Kablosuzdan ağa bağlanabiliyorum fakat internete giremiyorum.

Bilen bir arkadaş olur olmaz birşey desede bende teşekkür etsem :)

• http://forum.donanimhaber.com/m_35321620/mpage_1/f_/key_kablonet//tm.htm
    Benzer konu bu başlıkta tartışılmıştı. Bir inceleyin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyalcin

http://forum.donanimhaber.com/m_35321620/mpage_1/f_/key_kablonet//tm.htm
    Benzer konu bu başlıkta tartışılmıştı. Bir inceleyin...

ne yaptıysam olmadı. Wireless olarak kullanamıyorum. Modemler arası bir uyumsuzluk olabilir mi acaba?
  • kablonet modeminde routing fonksiyonu varsa airtiesten dhcp kapatman veya relay yaparak kablo modemin ip sini girmen yeterli.
  • sayın ramazan bey size bir sorum olacak. evimde airties 204v kablosuz modem var. arka odalarda iyi çekmiyor. ayrıca aynı modemden bir tanede kardeşimden geldi. sorum şu bu iki modemi kablo ile birbirine bağlamak ve kablosuz ağımı genişletmek istiyorum. yani modemlerimi kabloyla bağlayıp 1 modem için fatura öderken evimin en dip odasında bile birden fazla bilgisayarı modemler üzerinden internete bağlayabiirmiyim. cevabınız evet ise bunu nasıl yapabilirim. not:konunun çok acemisiyim. anlayabileceğim halk dili ile izahatınız sevinç kaynağım olacaktır teşekkürler
  • sayın ramazan bey size bir sorum olacak. evimde airties 204v kablosuz modem var. arka odalarda iyi çekmiyor. ayrıca aynı modemden bir tanede kardeşimden geldi. sorum şu bu iki modemi kablo ile birbirine bağlamak ve kablosuz ağımı genişletmek istiyorum. yani modemlerimi kabloyla bağlayıp 1 modem için fatura öderken evimin en dip odasında bile birden fazla bilgisayarı modemler üzerinden internete bağlayabiirmiyim. cevabınız evet ise bunu nasıl yapabilirim. not:konunun çok acemisiyim. anlayabileceğim halk dili ile izahatınız sevinç kaynağım olacaktır teşekkürler Bu konu hakkına ramazan bey dışındada bilgisi olan var ise onlardanda yardım bekliyorum. ama sanırım bu kununun uzmanı ramazan bey...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilal.alper

sayın ramazan bey size bir sorum olacak. evimde airties 204v kablosuz modem var. arka odalarda iyi çekmiyor. ayrıca aynı modemden bir tanede kardeşimden geldi. sorum şu bu iki modemi kablo ile birbirine bağlamak ve kablosuz ağımı genişletmek istiyorum. yani modemlerimi kabloyla bağlayıp 1 modem için fatura öderken evimin en dip odasında bile birden fazla bilgisayarı modemler üzerinden internete bağlayabiirmiyim. cevabınız evet ise bunu nasıl yapabilirim. not:konunun çok acemisiyim. anlayabileceğim halk dili ile izahatınız sevinç kaynağım olacaktır teşekkürler

slm. Adsl yani telefon hattı olan modemden diğer modeme ağ kablosunu çekin. Adsl olmayan modemden dhcp server fonksiyonunu kapatın. Ayrıca ip adresini diğer modemden farklı bir adres girin. Kablosuz ayarlarını yapın ve yayına başlayın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Router'ı modem olarak kullanmak
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • utkan bey işte sorunda bu noktada modem ayarlama konusunda biraz çekincelerim var. zahmet olmaz ise başka bi ıp verin dediğiniz işlem ve modem ayarlarının yapılışı basamaklarından halk dilinde benimde yapabileceğim dilde izahat rica etsem sizi yormuş olurmuyum. yardımınız için şimdiden teşekkürler
  • bir sorum daha olacak zahmet olmaz ise. 2. modem yani adsl nin bağlı olmadığı modem üzerinden aynı anda kaç laptop bağlanabilir? şu kablonette aktarım yapıldığında tek bilgisayar bağlanabilmesi sorunu yine karşımıza çıkarmı
  • son bi sorum daha var? bu yöntem ile komşu birine internet verirsem bu tespit edilebilirmi kim tarafından tespit edilir ve cezai müeyiede uygulanırmı?
  • adsl kullandığınız için sıkıntı yaşamazsınız. Ap yaptığınız modem wifi üzerinden donanım kapasitesi kadar kullanıcı taşır. Rahat 5-6 kişi girer kablosuz. Komşunuza vermenizde hiçbir sakınca yok herkez veriyor zaten. Bugüne kadar hiçbir yaptırım duymadım. Kaldıki adsl ini 25 kişiye para ile satan bile tanıyorum.
    Halk dili işi biraz zor. Arayüzde ne varsa onu yazıyorum. Şöyle yapın adsl olan modeminizin ip adresini öğrenin. Cmd ile komut satırı açın. Oraya ipconfig komutu girin. Çıkacak sonuçlarda gateway bölümü modeminizin ip adresidir. Airties büyük ihtimalle 192.168.2.1 kullanır ama bakmakta fayda var. Daha sonra pc nin internetli modemle bağlantısını kesin ve diğer modemi bağlayın. Aynı şekilde ip adresini öğrenin. Ve tarayıcınızın adres satırına ip adresini yazarak modemin arayüzüne ulaşın. Burda ilk iş modemin ip adresini değiştirin. Örn. 192.168.2.254 verin. Sonra dhcp server kapatın. İşlem bu kadar.

• utkan bey anladıklarımı kısaca yazıyorum. doğru ise sizden sadece onay almak istiyorum. adsl yani telefon hattı ile aktif bağlantı sağlayacak modemin IP adresini öğreneceğim. Sonra bu mödemi devreden çıkarıp dağıtıcı olarak kullanacağım modemi (esas adsl ye bağlı olmayacak router olarak kullanılacak modem) telefon hattına bağlayarak internete bağlıyorum. Bu pasif olarak çalışacak modemin IP sini öğreniyorum bu IP adresi ile router modemimin arayüzüne bağlanıyorum. bu router modemimizin IP adresini kafama göre sallayarak değiştiriyorum. yine aynı modemimim(router modem) arayüzünden çıkmadan dhcp serveri kapatıyorum. işlem tamam yani. artık asil modemden eternet kablosu çekip router modeme bağlayıp onuda fişe takınca kablosuz bağlantım tamamlanmış oluyor. Anlamadığım nokta şu: Asıl adsl ye bağlanacak olan modemin IP sini neden öğrenme gereği duyduk. Bunu nerede kullanıcaz. ikinci sorum birinci yani asıl adsl modemin şifreleri ilemi bağlantı sağlıyoruz artık. yoksa router modem için ayrı şifreleme yapılabiliyormu? Başınızıda çok ağrıttım ama.. Teknoloji cahili olduğumdan bağışlayın lütfen

• rica ederim. Doğru anlamışsınız tek yanlış ip adresi sallamak kısmı. Olay şu asil modem dediğiniz modem ve ap olarak çalışacak modemin ip adresi farklı olmalı lakin aynı ip aralığında olmalılar. Örn. Asil modem 192.168.2.1 ip adresinde ise diğer modem 192.168.2.254 olabilir burdaki 2 rakamı ip aralığıdır. Her iki modemdede istediğin kablosuz ağ isim ve şifre girebilirsin yani birbirinden farklı olabilirler. Birde 2. Modemi ayarlarken adsl hatta bağlamana gerek yok. Cat5 ile pc ye bağla yeterli.
  • Merhabalar,

networking işini bilen arkadaşlara ben de benzer bir soru sormak istiyorum. bende Linksys WRT54G bir router var. ttnetin verdiği tilgin HG1311 model adsl modem ile bunu kablosuz bağlayarak wireless kapsama menzilini artırmak istiyorum.

yani internet tilgin modemde var. sinyalin zayıfladığı yere Linksys yi koyup oradan dağıtmak istiyorum. kablolu yapmak kolay fakat kablosuzu ne kadar uğraştıysam beceremedim.

yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thelearner16 -- 12 Mart 2012; 17:55:26 >
  • çok afedersiniz ama cat5 ile pc ye bağlamak ne demek? Şu bildiğimiz internet kablosu (genelde sarı renkli olan bazen eternet kablosuda diyorlar) cat5 mi oluyor. bu kısmı açabilirmisiniz. Zahmet olacak kusura bakmayın
  • utkan bey bi sorum daha olacak. cat5 i biraz araştırdım. kablo ile bağlama anlamna geliyor galiba. bu bildiğimiz normal modem ile desktop arasında kullanılan kablo değilmi. crooss kablo dışında normal bi kablo sanırım. Bu arada aldığım eğitimler neticesinde komut istemci ve ıpconfig i öğrendim ama onu yazdığımda karşıma (evde henüz denemedim, işyerimdeki bilgisayarda denedim.) ıpv4 adresi, alt ağ maskesi, varsayılan ağ geçidi çıktı. bunlardan hangisi modemimin ıp adresi oluyor? Evdeki kişisel bilgisayarımdada girdiğimde bunlarmı çıkacak yoksa bahsettiğiniz gibi gateway diye bir yermi çıkacak. teşekkürler
  • son bir soru ıp değiştiririken alta ağ maskesi dns sunucusu varsayılan ağ geçidi falan var onlarda bi değişiklik yapılmalımı yoksa sadece ip değiştirmek yterli olacakmı. bunları önceden çok ayrıntılı sormamın nedeni değişiklinikleri yaparken bir hata yaparda adsl bağlantım kesilirse sizden yardımda isteyemem o yüzden şimdiden hazırlıklarımı ayrıntılı yapmaya çalışıyorum. affınıza sığınıyorum teşekkür ederim
  • yok onları değiştirmeyin. zaten adsl bağlantınız kesilmez çünkü internet olan modem yani asil modemle işiniz yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilal.alper

utkan bey bi sorum daha olacak. cat5 i biraz araştırdım. kablo ile bağlama anlamna geliyor galiba. bu bildiğimiz normal modem ile desktop arasında kullanılan kablo değilmi. crooss kablo dışında normal bi kablo sanırım. Bu arada aldığım eğitimler neticesinde komut istemci ve ıpconfig i öğrendim ama onu yazdığımda karşıma (evde henüz denemedim, işyerimdeki bilgisayarda denedim.) ıpv4 adresi, alt ağ maskesi, varsayılan ağ geçidi çıktı. bunlardan hangisi modemimin ıp adresi oluyor? Evdeki kişisel bilgisayarımdada girdiğimde bunlarmı çıkacak yoksa bahsettiğiniz gibi gateway diye bir yermi çıkacak. teşekkürler

cat 5 uzun adı category 5 kablo standartıdır (cat 5 cat5e cat6 cat6e diye gider sonlardaki e kablo içi yalıtım varsa konur) kablonun genel adı ethernet kablosu olarak geçer.

modeminizin adresi ya 192.168.1.1 veya 192.168.2.1 dir genel de ikinci yazdığım routerlar olur modeme takılmış olan

ip tahminidir olmayabilirde ama büyük ihtimal 2sinden biri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MassiveDynamic -- 13 Mart 2012; 18:10:15 >

• Utkan Bey Merhabalar,

networking işinden anladığınızı gördüm, bana da yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

bende Linksys WRT54G bir router var. ttnetin verdiği tilgin HG1311 model adsl modem ile bunu kablosuz bağlayarak wireless kapsama menzilini artırmak istiyorum.

yani internet tilgin modemde var. sinyalin zayıfladığı yere Linksys yi koyup oradan dağıtmak istiyorum. kablosuz haberleştirmeyi ne kadar uğraştıysam beceremedim.

şimdiden teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.