Şimdi Ara

RTX 2060 SUPER ile 2K Monitörde FPS düşüşü yaşar mıyım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
3.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu forumun insanları yanlış yönlendirmesine bayılıyorum ya

Herkes her konuda uzman. Özellikle millete tavsiye verme konusunda ayrı bir uzmanlığa sahip insanlar. Garibim tavsiye alanlar da karşıda ki insanın 1050 Ti kullanıp kendine 2K-4K ve üst seviye bileşenler hakkında boş yaptığının farkında değil

Şimdi baştan, çocuğa anlatır gibi anlatıyorum; 144hz yada 144fps daha doğrusu yüksek tazeleme oranı diyelim hangi oyunlar için gerekli? competitive yani rekabetçi oyunlar. Onlar hangileri? CS:GO, DOTA, LOL, PUBG, R6, Fortnite, Warzone vs. şimdi bu oyunlarda 2K da 120-140fps almak 2060 Super için çok mu zor? değil. Güle oynaya tüm competitive oyunlarda 2K da yüksek fps alırsın. Eee o zaman niye bu kadar boş muhabbette giriyorsunuz gençler? niye insanları yanlış yönlendiriyorsunuz? kimse gidip AC odyssey de, RDR 2 de, Metro exodus da 144fps almaya çalışmıyor zaten. Gerçekten şu forumun bilgi seviyesine hayranım ya

2060 Super, 2K monitör için çok tatlı bir kart. Tüm competitive oyunlarda 120-140 fps rahatlıkla alır, Triple A dediğimiz yapımlarda da high-ultra 60fps in altına düşmez. Ben 5600XT ile 2K 144hz monitör kullanıyorum gayet memnunum. Performans olarak da 5600XT 2K nın hakkını çok rahat verebiliyor

Bu mesajı kim okuyorsa tavsiyem artık forumda konu açmayın gidin bilgili kişillere PM atın soracağınızı öyle sorun çünkü böyle konu açınca akbabalar üşüşüp sizi yarım yamalak bilgileriyle yanlış yönlendirir sonra kalkar 2020 de 2060 Super gibi bir karta 1080p monitör alır paranızı çöpe atarsınız.

1080p artık yetersiz bir çözünürlük hele ki 27'' gibi monitörlerde yetersiz bile değil rezalet diyebilirim. Şu saatten sonra elinizde 1080p monitör varsa gittiği yere kadar kullanın ve yeni monitör alırken 2K almaya çalışın. 1080p monitör aldırmaya çalışanları da direk bloklayın

• Pardon meraktan soruyorum. 1080p artik bitti derken. bu artik neyi ifade ediyor? anlatirsaniz sevinirim bende bloklanmaktan kurtulmak isterim dogrusu.
  • 144 hz için illa 144 civarı fps alayım diyorsan, 27 inç 1080p ve 144hz monitor en uygunu olacaktır. 240-280hz monitör alırsan 144 fps üzeri bir performans almadıkça, 144hz monitörden çok farkı olmayacak.

1440p'de örneğin Call of Duty Warzone kısmı için 5700xt yetmiyor, 115-125 fps ortalama veriyor, düşük grafikler ile ama filmic aa açık. Ha antialias kapatırım diyorsan artar tabii de, ne anladım o grafiklerle 1440p'de oyun oynamayı.
  • 2K Monitör ve 2060 Super kullanıyorum. Yüksek ayarlarda Witcher 3'de 60-75 FPS alırken Warzone'da 80 FPS alıyorum.
  • Kesinlikle katılmıyorum, öncelikle 2k değil 1440p demek istediniz sanırım.

Ben 27 inç monitörde 1080p kullandım, gayette güzeldi, monitörün dibine girmiyorsanız eğer. Şu an 1440p 144hz monitör kullanmaktayım. Fiyat performans açısından 27 inç 1080p ve 144hz benim için kraldır, adam gibi yüksek fps alırsınız, 144hz'in hakkını verirsiniz. 1440p ve 144hz hakkını vermek için ekran kartına çok sağlam para vermeniz gerekir.

Kardeşim benim para çok diyorsan o zaman o iş ayrı. O zaman 1440p 144-240Hz monitör ve 2080 ti ile keyifli oyunlar. Arada ki fiyat farkını sanırım herkes hesaplayabilir.

Yok ben 1440p ekranda 60-70 fps en yüksek ayarlarda oynarım diyorsan o da bir seçenek.

1080p gerçek oyuncunun saf çözünürlüğüdür, zaten bu ekonomik şartlarda 1080p ülkemiz için uzun süre kral olmaya devam edecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gwirax

Bu mesaj silindi.
    2080ti almadiktan sonra 2K dan fazla para verilmez monitore. Abi tavsiyesi yaz kenara.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aerospace

Kesinlikle katılmıyorum, öncelikle 2k değil 1440p demek istediniz sanırım.

Ben 27 inç monitörde 1080p kullandım, gayette güzeldi, monitörün dibine girmiyorsanız eğer. Şu an 1440p 144hz monitör kullanmaktayım. Fiyat performans açısından 27 inç 1080p ve 144hz benim için kraldır, adam gibi yüksek fps alırsınız, 144hz'in hakkını verirsiniz. 1440p ve 144hz hakkını vermek için ekran kartına çok sağlam para vermeniz gerekir.

Kardeşim benim para çok diyorsan o zaman o iş ayrı. O zaman 1440p 144-240Hz monitör ve 2080 ti ile keyifli oyunlar. Arada ki fiyat farkını sanırım herkes hesaplayabilir.

Yok ben 1440p ekranda 60-70 fps en yüksek ayarlarda oynarım diyorsan o da bir seçenek.

1080p gerçek oyuncunun saf çözünürlüğüdür, zaten bu ekonomik şartlarda 1080p ülkemiz için uzun süre kral olmaya devam edecektir.
    Yazdıklarımı bir daha okuyun.

• gtx970 ile 4k monitör kullanıyorum bu devirde 2k monitör alınmaz . illaki ekran kartını sonradan yükseltirsin 4k monitör çok önemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: lemartes

Pardon meraktan soruyorum. 1080p artik bitti derken. bu artik neyi ifade ediyor? anlatirsaniz sevinirim bende bloklanmaktan kurtulmak isterim dogrusu.
    Nasıl 720p zamanında bittiyse 1080p de bitti.

Çok eskiye gitmeye gerek yok 2 nesil önce 2K da 60fps oyun oynamak için GTX980 Ti gibi en tepe kartı alman gerekiyordu ki o bile yetmiyordu. Şuan gelinen noktada giriş-orta seviye kartlar yani 5600XT ve 2060 bile 2K high-ultra 60fps oyun oynatabiliyor. Eskisi gibi çok uçuk sistemler gerekmiyor. Artık 2K oyun oynatacak sistemler giriş-orta seviye sistemler.

Şimdi biri çıkar 3000 TL lik 2060 mı giriş-orta seviye kart? der

Evet güzel kardeşim bal gibi de giriş-orta seviye kart. Herkes bizim gibi fakir ülkede mi yaşıyor sanıyorsunuz? sen asgari ücrete bu kartı alamazken millet çerez niyetine maaşının 1/10 i ile 300$/€ ya bu kartları alıyor ve dünya da Türkiye'nin etrafında dönmediği için 3000 değil 13000 TL de olsa 2060 giriş-orta seviye kart

• Monitörlerde FPS reklamı aşırı derecede yapılıyor. Halbuki 1080p gibi artık çağımızın gerisinde kalmaya başlayan çözünürlük için bile yüksek yenileme oranını oyunlarda yakalamak oldukça güç. 2080 Ti SLI yapılsa bile tüm oyunlarda stabil 144 FPS veya üstü alınamamaktadır. Bunun sorumlusu oyunlar, sürücüler, ekran kartları, bilgisayardaki herhangi bir donanım bile olabilir ancak gerçek değişmez.

Ben o yüzden yüksek yenileme oranına sahip monitörler için "CS:GO" monitörü diyorum. Bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda popüler oyunu yüksek yenileme oranında oynatan bu monitörlere başka ne denir ki?

Kendim de 2K 144Hz monitör sahibiyim. Zamanında uygun fiyatlı geldiği için, hem de meraktan böyle bir monitörü almış bulundum. GTX 1060 ekran kartım ile bu yenileme oranını hiçbir zaman stabil olarak yakalayamacağımı biliyordum. Belki ilerde, yeni çıkacak güçlü bir ekran kartına geçersem, geleceğe yönelik yatırım yapmış olurum diye düşündüm. Ancak şuanlık benim monitörümde bir CS:GO monitörü konumunda

• quote:

Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

Bu forumun insanları yanlış yönlendirmesine bayılıyorum ya

Herkes her konuda uzman. Özellikle millete tavsiye verme konusunda ayrı bir uzmanlığa sahip insanlar. Garibim tavsiye alanlar da karşıda ki insanın 1050 Ti kullanıp kendine 2K-4K ve üst seviye bileşenler hakkında boş yaptığının farkında değil

Şimdi baştan, çocuğa anlatır gibi anlatıyorum; 144hz yada 144fps daha doğrusu yüksek tazeleme oranı diyelim hangi oyunlar için gerekli? competitive yani rekabetçi oyunlar. Onlar hangileri? CS:GO, DOTA, LOL, PUBG, R6, Fortnite, Warzone vs. şimdi bu oyunlarda 2K da 120-140fps almak 2060 Super için çok mu zor? değil. Güle oynaya tüm competitive oyunlarda 2K da yüksek fps alırsın. Eee o zaman niye bu kadar boş muhabbette giriyorsunuz gençler? niye insanları yanlış yönlendiriyorsunuz? kimse gidip AC odyssey de, RDR 2 de, Metro exodus da 144fps almaya çalışmıyor zaten. Gerçekten şu forumun bilgi seviyesine hayranım ya

2060 Super, 2K monitör için çok tatlı bir kart. Tüm competitive oyunlarda 120-140 fps rahatlıkla alır, Triple A dediğimiz yapımlarda da high-ultra 60fps in altına düşmez. Ben 5600XT ile 2K 144hz monitör kullanıyorum gayet memnunum. Performans olarak da 5600XT 2K nın hakkını çok rahat verebiliyor

Bu mesajı kim okuyorsa tavsiyem artık forumda konu açmayın gidin bilgili kişillere PM atın soracağınızı öyle sorun çünkü böyle konu açınca akbabalar üşüşüp sizi yarım yamalak bilgileriyle yanlış yönlendirir sonra kalkar 2020 de 2060 Super gibi bir karta 1080p monitör alır paranızı çöpe atarsınız.

1080p artık yetersiz bir çözünürlük hele ki 27'' gibi monitörlerde yetersiz bile değil rezalet diyebilirim. Şu saatten sonra elinizde 1080p monitör varsa gittiği yere kadar kullanın ve yeni monitör alırken 2K almaya çalışın. 1080p monitör aldırmaya çalışanları da direk bloklayın
    "2020 de 2060 Super gibi bir karta 1080p monitör alır paranızı çöpe atarsınız.

1080p artık yetersiz bir çözünürlük hele ki 27'' gibi monitörlerde yetersiz bile değil rezalet diyebilirim. Şu saatten sonra elinizde 1080p monitör varsa gittiği yere kadar kullanın ve yeni monitör alırken 2K almaya çalışın. 1080p monitör aldırmaya çalışanları da direk bloklayın "

Bu kısma katılmıyorum. Kişiden kişiye değişir, saf fps ve rekabetçi oyunlar oynayan insanlar 1080p tercih edecektir. Fps takıntısı olmayanlar isterse gitsin QHD (1440p) 60-75hz monitör alsın, 50-60 fps oynasın, yada gitsin ilerde işe yarar şeklinde qhd 144hz alsın. Tamamen tercih meselesi.

• arisaka denen arkadaşı sevmem ama bu konuda boş yapmamış

1080p gerçekten çöp oldu. bu konuda ben de aynı düşünceyi çok kez belirttim. 1080pyi savunmanın tek sebebi ekonomi olabilir. eğer dolar bundan 8 yıl önce de 7.5 tl olsaydı cogunuz 720p ekranlarda kalır, 720pyi savunur ve 720p hala iyi, bilmem kaç inçte hala iş yapıyor derdiniz

nasıl antialising, texture pack ve grafik tasarımlarıyla 720pyi hiç ettilerse, 1080pye de aynı şeyi yapacaklar. ne oyun firmaları ne de ekran kartı üreticileri kimse güçlü gpu alıp 1080pde rahatça sefa sürsün istemez

1, görüntü kalitesi. TAA, yani artık her oyun yapımcısının kullandığı AA yöntemi, 1080pde tamamen çöp. bu teknik yüksek çözünürlük ve yüksek çözünürlüklü kare sampleları istiyor.

taa yüzünden 1080pde leş gibi gözüken otuz kamyon oyun sayabilirim. en başı da rdr2 çeker

2, ölçeklenme. evet bu da acı bir gerçektir. özellikle 2018den sonra çıkan oyunların cogu 720pye geri ölçeklenmez. yani siz 720pye alsanız da gpu performansı fazla gelmez.

bugün bazı oyunlarda 1080p ve 4k arasında sadece 2 kat fark görüyoruz. bu fark eskiden 4'dü. mesela rdr2de 1080pde 70 fps veren kartlar, 4kda 30 fps verebiliyor. eskiden olsaydı 4kda 30 fps veren kart 1080pde 100-120 fps verir, ya da 1080pde 60 fps veren kart 4kda 15-20 gibi komik fpslere düşerdi. bu da gösteriyor ki artık modern oyunlar 1080pye tam olarak ölçeklenemiyor, 1080pdeki düşük piksel sayısı yüksek performansa dönüşemiyor.

RTX 2060 SUPER ile 2K Monitörde FPS düşüşü yaşar mıyım?

kısacası 1080p devam, çok yıllar saglam olur, iyi fps verir, üzmez gibi anlayışlar boş. max 2 yıl içinde bu durum daha da vahim şekillerde kendini gösterecek. oyun yapımcıları ve oyunlar 1080pye yavaş yavaş el sallamaya başladılar

ben bile 1080pden tiksiniyorum artık. yeni cıkan hiçbir oyun net gözükmüyor. bakın dün marvel's avengers çıktı. bilin bakalım ne kullanıyor? TAA. TAA'yı kapatın, oyun capcanlı, net oluyor. ama bu sefer de her yeri tırtıklar, grafik bugları dolduruyor.

horizon zero dawn, taa.
    star warsll fallen order, taa ve blurlu leş görüntü.

2020 için 1080p'nin anlamı = leş, blurlu, canlı olmayan yavan iğrenç görüntü

--

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 16 Ağustos 2020; 13:56:58 >

• Gene cahil cahil konuşmuşlar. Dostum 2060 super ile 2k'da arkadaş papçi oynarken 120 130 140 fps dolaylarında takılıyodu ancak o kart 1080p kartı. Oyundan oyuna değişir, oyun içinde de mekandan mekana bile değişir Fps'in. O kart için 2k monitör alma derim eğer rekabetçi takılıyosan. hikaye modlu oyunlar için alabilirsin.
  • Ayrıca GTX 2060 Super diye bir kart ben duymadım, RTX 2060 Super olabilir mi acaba?
  • Oyundan oyuna göre değişir. 2k ve 1080p monitörüm var ekran kartımda 2060s görüntü daha iyi olduğu için oyunları 2k monitörümde açıyorum. Görüntü baya bi net oluyor 1080p ye göre.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • srcn.90 S kullanıcısına yanıt
    Çoğunlukla hikaye modlu oyunlar oynuyorum ama arasıra rekabetçi oyunlar da oynuyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • RTX 2060 SUPER ile 2K Monitörde FPS düşüşü yaşar mıyım?

RTX 2060 SUPER ile 2K Monitörde FPS düşüşü yaşar mıyım?

nerden baksan cok iyi 144 fps valla
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.