Şimdi Ara

RTX 3070 144hz @1080p, CPU ve Anakart yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: SehRıdo

Tekrar teşekkürler,

PSU ne gibi içinize sinmedi, yani PSU kendi kendine bir sıkıntı çıkarıp bozulsa tamam da diğer parçalara zarar verme şansı varmıdır sizce ? Yeni bi PSU alayımmı

Alıntıları Göster

Onu bilmiyorum hocam maalesef ya. Yani psu'nun kalitesiz olduğunu biliyorum ama parçalara zarar verir mi o konuda bilgim yok açıkçası. Size ek masraf çıkarmak da istemem ama bunu en iyisi yabancı kaynaklardan iyice bir araştırın ilerleyen günlerde. Psu almaya karar verirseniz yazdığım psu'lara bakın.

• Affection and Hatred kullanıcısına yanıt

İlk etapta bununla bir kullanayım, yabancı kaynaklarda çeşitli söylemler var, eli yüzü düzgün olan üreticilerden olan psular bozulduğunda diğer parçaları götürme şansı çok düşük diyende olmuş, ekran kartımı kaybettim diyende olmuş :D

Benim PC 5 kva güç kaynağına bağlı olarak çalışıyor herzaman, o bakımdan da bir güvenim var, şimdilik peygamber vitesiyle devam :)

• RTX 3070 144hz @1080p, CPU ve Anakart yardım

Hocam tekrar selam, fikirlerimizin en son şekli resimdeki gibidir, oyunlarda yağ gibi kayıyor :D rtx3070'in 1080p oyun için fazla olduğu gibi yönlendirmelere kullandıktan sonra kesinlikle katılmıyorum, 3080 bile tercih edilebilirmiş. Yardımlarınız için tekrar teşekkürler.

Yardımcı olabileceğinizi umduğum birkaç sorum olacaktı.

Anakart üzerinde 2.5g ve 1g diye 2 ayrı ethernet bağlantı noktası var. Türkiye şartlarındaki internet ile 2.5g bağlantısının hızda bir değişiklik yaratmayacağının farkındayım fakat bu porta lan kablosunu taktığımda bağlantıyı görüyor ama internete bağlanmıyor, ip almıyor. 1g portunda sorun yok. 2.5g portu için özel bir bağlantı türü mü gerekli yoksa port bozuk olabilir mi ? konuyla ilgili internette aradım aradım bulamadım.

Diğer bir sorumda i7 10700kf işlemci ısınmayla iligli. BIOS içindeki ayarlardan sadece RAMi 3200mhz e çekip çalıştırdığımda sıkıntı yok gibi. Masaüstünde 35 derecelerde, oyun oynarken max 65-70 derecelerde, stress test ile max 80 derecelerde ama en fazla gördüğüm turbo cloak 4.9ghz, genel olarak 4.7ghz'de çalışıyor.

Birde BIOS'ta xmp profile diye bişey var, bunu açıp RAMi 3200mhz olarak seçtiğimde sanırım işlemci ayarlarıylada oynuyor. Bu profili kullanırken masaüstünde ortalama 35 derecede dursada arada 65 derecelere fırlıyor, oyun esnasında 85 altına inmiyor, stress test yaparken gene 100 dereceye çıktıktan sonra heralde kendini frenliyor ? Bu ayarda en fazla gördüğüm turbo cloak 5.2 ghz ama o seviyelerde çok kalmıyordur diye düşünüyorum, genel olarak 4.8-5 ghz gibi çalışıyor. Overcloaktan çok anlamasamda xmp profil yerine elle ayar çekerek daha iyi ısılar elde etmek mümkün olurmu sizce ?

Termal macun olarak COOLER MASTER HTK-002 kullandım. İşlemci soğutucum ise emektar akasa venom, oldukça eski bir soğutucu ama zamanının iyilerindendi diye hatırlıyorum, çift fan ile kullanıyorum. Sorun macun ya da soğutucudan kaynaklıda olabilir mi ?

@Affection and Hatred

Edit*: Bu ısıları kasa yan kapak açık olarak aldım, Kasada epey eski thermaltake element g modeli. İşlemci soğutucu üzerindeki 2 fan harici önde intake 20mm fan, yanda intake 23mm fan, üstte exhaust 20mm fan, arkada exhaust 14mm fan mevcut, akşama kasa heryeri kapayıp deneyim bide belki daha iyi sonuç alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SehRıdo -- 28 Aralık 2020; 11:11:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SehRıdo

Hocam tekrar selam, fikirlerimizin en son şekli resimdeki gibidir, oyunlarda yağ gibi kayıyor :D rtx3070'in 1080p oyun için fazla olduğu gibi yönlendirmelere kullandıktan sonra kesinlikle katılmıyorum, 3080 bile tercih edilebilirmiş. Yardımlarınız için tekrar teşekkürler.

Yardımcı olabileceğinizi umduğum birkaç sorum olacaktı.

Anakart üzerinde 2.5g ve 1g diye 2 ayrı ethernet bağlantı noktası var. Türkiye şartlarındaki internet ile 2.5g bağlantısının hızda bir değişiklik yaratmayacağının farkındayım fakat bu porta lan kablosunu taktığımda bağlantıyı görüyor ama internete bağlanmıyor, ip almıyor. 1g portunda sorun yok. 2.5g portu için özel bir bağlantı türü mü gerekli yoksa port bozuk olabilir mi ? konuyla ilgili internette aradım aradım bulamadım.

Diğer bir sorumda i7 10700kf işlemci ısınmayla iligli. BIOS içindeki ayarlardan sadece RAMi 3200mhz e çekip çalıştırdığımda sıkıntı yok gibi. Masaüstünde 35 derecelerde, oyun oynarken max 65-70 derecelerde, stress test ile max 80 derecelerde ama en fazla gördüğüm turbo cloak 4.9ghz, genel olarak 4.7ghz'de çalışıyor.

Birde BIOS'ta xmp profile diye bişey var, bunu açıp RAMi 3200mhz olarak seçtiğimde sanırım işlemci ayarlarıylada oynuyor. Bu profili kullanırken masaüstünde ortalama 35 derecede dursada arada 65 derecelere fırlıyor, oyun esnasında 85 altına inmiyor, stress test yaparken gene 100 dereceye çıktıktan sonra heralde kendini frenliyor ? Bu ayarda en fazla gördüğüm turbo cloak 5.2 ghz ama o seviyelerde çok kalmıyordur diye düşünüyorum, genel olarak 4.8-5 ghz gibi çalışıyor. Overcloaktan çok anlamasamda xmp profil yerine elle ayar çekerek daha iyi ısılar elde etmek mümkün olurmu sizce ?

Termal macun olarak COOLER MASTER HTK-002 kullandım. İşlemci soğutucum ise emektar akasa venom, oldukça eski bir soğutucu ama zamanının iyilerindendi diye hatırlıyorum, çift fan ile kullanıyorum. Sorun macun ya da soğutucudan kaynaklıda olabilir mi ?

@Affection and Hatred

Edit*: Bu ısıları kasa yan kapak açık olarak aldım, Kasada epey eski thermaltake element g modeli. İşlemci soğutucu üzerindeki 2 fan harici önde intake 20mm fan, yanda intake 23mm fan, üstte exhaust 20mm fan, arkada exhaust 14mm fan mevcut, akşama kasa heryeri kapayıp deneyim bide belki daha iyi sonuç alırım.

Hayırlı olsun hocam öncelikle, 2,5G portun 1gigabitte de olsa çalışması lazım diye biliyorum, driverları güncelleyip tekrar deneyin olmazsa anakartı aldığınız yere bir sorun.

XMP profilini açınca ram hızları kaça yükseldi? 3200mhz cl16'da mı kullanıyorsunuz? Bir de işlemci frekansı kaça ayarlı? BİOS'ta xmp profile 1 ve profile 2 sekmeleri olması lazım, o profillere girerek ayarları değiştirebiliyorsunuz. Ben de açıkçası çok anlamıyorum overclock'tan. En ideal ayarları bulduğunuz takdirde yeterli ısılara ulaşacaktır, iyi kötü bir cpu soğutucunuz var çok iyi vrm'leri olan bir anakartınız var. Ayarların tam olarak nasıl olması gerektiğini bilmiyorum maalesef.

Bazı durumlarda psu da enerjiyi iyi dağıtamadığı zaman fazla ısınmaya sebep olabiliyor, ama muhtemelen bundan değildir.

• Affection and Hatred kullanıcısına yanıt

Dediğiniz gibi msi sitesinden realtek lan driverı yükleyince 2.5g port çalıştı, belki hızda fark yok ama world of warcraftta oyun içi mste ufak bi düşüş oldu, hoşuma gitti :)

XMP 1 ve 2 profilleri var biosta ama sadece 1. profil seçilebiliyor, 2. profil niyeyse gri renkte ve seçtirtmiyor. XMP 1'i seçerken ram hızlarına göre seçebiliyorum, 3200mhz seçince oradan cpu ayarlarıda değişiyor ve ısıda sıkıntı oluyor. XMP seçmeyip sadece rami 3200mhz olarak seçince ısılarda sıkıntı yok, şimdilik bu şekilde kullanıyorum, yakın gelecekte olmaz heralde de nezaman i7 10700kf in performansı düşük kalırsa ozaman yüksek performans bi soğutucu alıp overcloak işlerine girerim artık :)

Fanlarda ilginç bi sıkıntı var, işlemci soğutucu fanlarından biri cpufan1'e takılıydı, ikincisi systemfan4'e takılıydı biosta bu şekilde görüyordum. cpufan1 de takılı olanı hiç ellemedim, systemfan4'tekini çıkarıp cpupump1'e taktım, şimdi cpufan1'de takılı olduğuna emin olduğum fanı systemfan4'te görüyorum :D Bios güncelliycem umarım problem çözülür.

Edit*: XMP profiller ramin içine gömülü geliyormuş 1 ve 2 diye, benim corsairde sadece 1 var sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SehRıdo -- 29 Aralık 2020; 13:11:47 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.