Tam aynı ayarları yapmadım ama ekran görüntüsü alıp paylaşayım en kısa zamanda. Attığınız videoda ekran kartı kullanımı sürekli yüzde 90 üstünde geziniyor. Benim ve çok fazla kullanıcının problemi ekran kartı 4k çözünürlüğe almadıkça asla yüzde 90 kullanımlara çıkmıyor, yüzde 65-75 arası dolanıyor. Bu fpsleri alamayacağıma eminim ama 1080p için low ve high, 1440p için low ve high ayarlarda aldığım değerleri paylaşacağım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Rtx 3070 Cod Warzone düşük fps (3. sayfa)
-
-
Oyun vardır 2 core kullanacak şekilde yazılmıştır oyun vardır 6 core kullanacak şekilde yazılmıştır bizim 16 core işlemcimizde olsada oyun kaç çekirdek kullanacak şekilde yapılmışsa okadar kullanır warzone 8 core kullanıyor videoda 2 çekirdeğin diğer 8 çekirdekten düşük seviyede kaldığı gözüküyor.
Sizinden o kart ile amd 5000 veya intelden en az 8 çekirdek bir işlemciye ihtiyacınız var 10850K da indirim vardı mesela.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 18 Şubat 2021; 22:57:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Buradaki adımları yaparsan faydasını göreceğine eminim
Ekleme: belgelerimde warzone nun dosyası var orada player ardından adv optionun içeriği şu şekilde olsun.
// generated by Infinity Ward
version = 1
VideoMemoryScale = 0.85
RendererWorkerCount = 6
ConfigCloudStorageEnabled = 1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord.Blade -- 19 Şubat 2021; 4:4:56 > -
iyi bir warzone deneyimi için rx6900xt alıp kullanın, 2k utrada 200 fps civarı alıyor.
-
Yaşadığım problemi çok fazla yaşayan var forumlarda gördüğüm kadarıyla. Herkes farklı bir öneri sunmuş ama hala genel geçer bir çözüm bulunmuş değil Warzone'daki düşük gpu kullanımı konusunda. Oyunda aynı bölgede aynı ayarlarda sadece çözünürlüğü değiştirerek ekran görüntüsü aldım. Ayarlar genellikle high, sadece anti aliasing ortalarda, gölge ayarı ortada ve ray tracing kapalı. normalde 1080p ile 2k ve 4k arasındaki performans farkının bundan çok daha fazla olmasını beklersiniz ama ekran görüntülerinden bakarsanız bir gariplik var.
Öncelikle 1080p çözünürlükteki FPS 125 ve GPU USAGE %55
Oynarken kullandığım asıl çözünürlük olan 1440p'de FPS 113 ve GPU USAGE %70 civarı her zamanki gibi...
2160p yani 4k iken FPS 106 ve GPU USAGE %96 yani olması gerektiği şekilde....
Burada normal olan tek değer oyunun 4k çözünürlükteki değeri. Çünkü normal bir GPU USAGE değer mevcut (%96). Ryzen 3600 yetmiyor darboğaz yapıyor falan diyemez kimse çünkü işlemcilik bir durum da yok ortada...İşlemcinin kullanım yüzdeleri çözünürlüğe göre pek değişmemiş gözüküyor. Hadi 1080p'de işlemci yetmiyor diyelim. 1440p'de de yine bir kanserlik var. Ekran kartı (2080 ti) yine %90 ve üzerine çıkamıyor...Zaten benzer sistemlerdeki performanslara bakınca olması gereken bu değil. %70 kullanım ile 113 fps veriyor oyun. Normalde %96 kullanılsa mesela kabaca 150 fps vermesi gerekir ki vermeli de bu sistemle...Ryzen 5950x ve Rtx 3090 kullananlardan bile aynı şikayetler yağıyor. Bu oyun bir şekilde ekran kartını kullanamıyor. 15 günlük süreçte 4 ekran kartıyla denedim ve 2 farklı işlemci, anakart, ssd, ram kombinasyonu da oldu bu esnada...Hiçbirinde adam akıllı GPU USAGE alamadım 1440p çözünürlükte...1080p'de zaten rölantide çalışıyor resmen ekran kartı. Bu olayı nasıl çözeceğiz bir türlü anlamadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
1080p de ortalama 228fps almanız lazımken güçsüz kalan ryzen 3600 sebebiyle 125 fps almışsınız ki o fps değeride durağan anda çekilmiş ortalama alsanız çok daha düşük değerler çıkardı eminim afterburnerdan %1 ile average framerate etkinleştirin benchmark sekmesindende on off için 2 tuş atayın oyunu açın ve benchmark on tuşuna basın ozaman ortalama ve %1 fps değeri çıkar bir süre oynayın alt tab yapmadan menüye girmeden SS alın çünkü menüde fps yükselirse ortalamayı yükseltir yada buraya atmayın kendiniz görünki warzoneda 2080ti gibi bir kart için 3600 ün nekadar yetersiz kaldığını anlayın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oyun cpu ve ram’e çok endeksli bir oyun. 3600’ün günahı yok, full overclock 10850k, 5900x hepsi çuvallıyor. Oyunda iyi fps veren tek işlemci tuhaf bi şekilde 5950x.
Ryzen 3600 zaten hiç bi zaman bu oyunda iyi bi fps vermedi. Hele ki şuan güncel oyun patch ile tüm cpu ve gpu lar çuvalladı.
Bir de kullanılan 3000mhz ram leri düşünrsek, aldığınız skor normal. Yapımcılar bu soruna bir sonraki büyük patch de ilgilienicez demişti, görücez artık
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X