Şimdi Ara

Ruby - Ruby on Rails nereden başlamalı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
1.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam ölü bir dil ile kastım ülkemizde ölü bir dil mi idi yoksa ölü dil diye tabir edemem tabi ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Urahara0

Hocam ölü bir dil ile kastım ülkemizde ölü bir dil mi idi yoksa ölü dil diye tabir edemem tabi ki

Türkiyede iş bulmak için öğreneceksen öğrenme , iş imkanı az.

Ağırlıklı iş ilanları
    - frontent (javascript + x bir spa framework)
    - Java
    - .net/c#
    - Php

Hiç birinin bir diğerine önceliği yok bu 4 tanesi kariyer .net de bolca ilan bulabilidğin diller. Misal php de web için popüler bir dil ama ben syntaxını da calısma seklini de sevmediğim için tüm kariyerim boyu uzak durdum su an da da mecbur kalmadıkça bulaşmam. Yani kararlar genele bakarak verilmemeli. Kararın sana özel olmalı

Türkiye tam bir .net cenneti ancak yurtdışı öyle değil ülkesine göre değişiyor. Ruby güzel bir statup dili. Ruby öğrenmenin sana sağlayacağı farklı bakış acısı kazandırma + Gem sistemi ile rapid developement olur. Birde scripting dil bilmenin avantajı shell script yazmak gerekirse normal bash script yerine shebag atıp ruby veya python kodu yazmak çok daha kullanışlı.

Dezavantajı kodları kapatamazsın. bu aynı zamanda bir avantaj zira x bir kütüpnae kullanıyorsun sorunun cıktı ac bak.

Ben mutlu kod felsefesi ve az kod ile çok iş mantığını sevdiğim için öğreniyorum. Bir de topluluğu çok üretken. bir sürü ruby camiasından cıkma ürün mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 5 Mayıs 2017; 12:40:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mahoni_38

quote:

Ağırlıklı iş ilanları
    - Java
    - .net/c#
    - Php

Hiç birinin bir diğerine önceliği yok bu 4 tanesi kariyer .net de bolca ilan bulabilidğin diller. Misal php de web için popüler bir dil ama ben syntaxını da calısma seklini de sevmediğim için tüm kariyerim boyu uzak durdum su an da da mecbur kalmadıkça bulaşmam. Yani kararlar genele bakarak verilmemeli. Kararın sana özel olmalı

Türkiye tam bir .net cenneti ancak yurtdışı öyle değil ülkesine göre değişiyor. Ruby güzel bir statup dili. Ruby öğrenmenin sana sağlayacağı farklı bakış acısı kazandırma + Gem sistemi ile rapid developement olur. Birde scripting dil bilmenin avantajı shell script yazmak gerekirse normal bash script yerine shebag atıp ruby veya python kodu yazmak çok daha kullanışlı.

Dezavantajı kodları kapatamazsın. bu aynı zamanda bir avantaj zira x bir kütüpnae kullanıyorsun sorunun cıktı ac bak.

Ben mutlu kod felsefesi ve az kod ile çok iş mantığını sevdiğim için öğreniyorum. Bir de topluluğu çok üretken. bir sürü ruby camiasından cıkma ürün mevcut.

Yok hedefim zaten yurtdışı muhtemelen 2 sene içerisinde bu süreçte bir karı olur mu diye merak etmiştim ama anlaşılan sınır dışına çıkınca ekmeği yenilir bir dil.
    İnternette ruby dili için kaynak aradığımda çok yararlı olmadı nedense yabancı videolar bile baştan savma gibi geldi bana. Herkes ruby on rails e odaklanmış ruby için iyi bir kaynak bulamadım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mahoni_38

quote:

Ağırlıklı iş ilanları
    - Java
    - .net/c#
    - Php

Yok hedefim zaten yurtdışı muhtemelen 2 sene içerisinde bu süreçte bir karı olur mu diye merak etmiştim ama anlaşılan sınır dışına çıkınca ekmeği yenilir bir dil.
    İnternette ruby dili için kaynak aradığımda çok yararlı olmadı nedense yabancı videolar bile baştan savma gibi geldi bana. Herkes ruby on rails e odaklanmış ruby için iyi bir kaynak bulamadım

Su var ki yurtdısı da tecrübeli developer ister. Rekabet son derece çetin. Yani sadece java öğrendim ruby öğrendim diye iş bulamıyorsun.

• @mahoni_38 Ruby ile iş imkanı açısından iyi tavsiyeler vermiş, ben de ekleme yapayım Ruby ile Almanya'da iş bakıyorsanız Rails çok önemli cunku Ruby projeleri şu anda toplam 87 tane var fakat bunun 45'i Rails, Rails olmayanların çoğu Linux Admin, DevOps Engineer gibi sistem admin pozisyonları, Rails olmayan Ruby yazılım projeleri 87'de 5 in altında. Yani Rails olmaksızın tek başına Ruby 'den iyi iş çıkmaz. Amerika'da durum farklı, orada salt Ruby üzerine bayağı iş var fakat Amerika'ya gitmek te remote job olarak yapmak ta zor.

Ruby - Ruby on Rails nereden başlamalı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu da turkiyede ruby ile calisan firmaların listesihttps://docs.google.com/spreadsheets/d/1PjicISGcbUCtMcrddbLl2vCnQPYCVRlVvWu_67vBhug/edit?usp=drivesdk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar cumartesi günü Burak hocanın Ruby sunumuna katıldım . Ve bu sunumu dinleyen tahmini 150 kişi felan diye tahmin ediyorum. Ve o salonda ruby ile ilgilenen kişi sayısı 2 kişi burak hoca da dahil .

Aslında ülkemizde ruby ile ilgilenen sayısı az yada bize öyle geliyor .

şuan python ile ilgili kendimi geliştirmeye çalışıyorum . Pythondan sonra Kesinlikle Ruby ile devam edeceğim .

• @mahoni_38 Türkiye'de Ruby kullanan firmalarla ilgili sağlam çalışma yapmış. @MatejMitrovic Benim eski işyerimde ben hariç 3 developer vardı, ben Ruby'yle ilgilenmeye başlayınca onlardan da en azından biri ilgilenir zannettim fakat hiç kimse ilgilenmedi. 150'de 2 deyince 4'te 1 sevimli kaldı :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MatejMitrovic

arkadaşlar cumartesi günü Burak hocanın Ruby sunumuna katıldım . Ve bu sunumu dinleyen tahmini 150 kişi felan diye tahmin ediyorum. Ve o salonda ruby ile ilgilenen kişi sayısı 2 kişi burak hoca da dahil .

Aslında ülkemizde ruby ile ilgilenen sayısı az yada bize öyle geliyor .

şuan python ile ilgili kendimi geliştirmeye çalışıyorum . Pythondan sonra Kesinlikle Ruby ile devam edeceğim .

Python ile yapamayip ruby ile yapacagin bir sey oldugunu sanmıyorum o yuzden dilden dilr atlama dikey uzmanlik önemli

Turkiyede ruby kodlayan 1 kisi bile olmasaydi bir sey degismezdi. Internet cagindayiz turkiyeyi refersns almaya gerek yok. Ruby comunitesi cok paylasimci sorununuza yanit bulmaniz kolay. Bulamazsaniz da stackoverflow a sorarsanız kesin bir bilen cikar. Bu ger dil icin geçerli. Yardimi türkçe beklersen o is uzar da uzar. Turkiye tam bir .net ulkesi ama sorunlarımı hep stackoverflow da bulabiliyorum

Dipnot calisma bana ait degil serdar dogruyol tweet atmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• allahım kör oldum o renkler ne keskin öyle
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.