Şimdi Ara

Ruh Nedir? Öldükten Sonra Ne Olacak ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
1.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Olmayan bir şey hakkında uzun uzun yazıp vakit harcamaya gerek yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ruh yoksa kainatın çekim gücü hareket ettirir demek istedim.

• Ruh yoksa kainatın çekim gücü hareket ettirir demek istedim.

• Bill Russell kullanıcısına yanıt
    quote:

Olmayan birşey hakkında uzun uzun yazmaya gerek yok sanıyorum. Öldükten sonra karbon olacağız, başka birşey değil.

evet arkadaşlar ruh yok(haşa) böyyle kestirip atanlara direkt bu videoyu atıyorum nedense hiç cevap gelmiyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Anarşist69

quote:

Olmayan birşey hakkında uzun uzun yazmaya gerek yok sanıyorum. Öldükten sonra karbon olacağız, başka birşey değil.

evet arkadaşlar ruh yok(haşa) böyyle kestirip atanlara direkt bu videoyu atıyorum nedense hiç cevap gelmiyor..

Hayatlarının 21 dakikasını saçmalıklara ayırmak istemiyor da olabilirler. Öyle bir boşluğum olursa izleyip gerekli cevabı yazarım.

bi zahmet...izlede yazıver..

daha öncede seninle konuşmuş 21dk değil tek satırlık soru sormuştum..onada cevap gelmedi..

rüyada görülen olaylar-şeyler söz konusu malum..nasıl ve ne ile görülmekte bu olay ve şeyler demiştim..

sen ise sadece rüyanın beyinde yaşandığını ve hatırlandığını ifade etmiştin...yaşanan yer ve hatırlamayı sormamıştım oysa ..çok açık şekilde rüyada olay ve diğer şeyler nasıl görülmekte görme işini üstlenen şey ne...gören ne ?
  • quote:

daha öncede seninle konuşmuş 21dk değil tek satırlık soru sormuştum..onada cevap gelmedi..

rüyada görülen olaylar-şeyler söz konusu malum..nasıl ve ne ile görülmekte bu olay ve şeyler demiştim..

sen ise sadece rüyanın beyinde yaşandığını ve hatırlandığını ifade etmiştin...yaşanan yer ve hatırlamayı sormamıştım oysa ..çok açık şekilde rüyada olay ve diğer şeyler nasıl görülmekte görme işini üstlenen şey ne...gören ne ?

gören de beyin gördüklerin de senin bilinç altı-üstü olaylar

videoyuda izliyorum 21 dk sonra yorum yazarım.k

14 dk ya kadar her sey tamamda ordan sonrasi mantikli gelmiyor

"goren duyan ve diger tum duyulari algilayan irade beyin de degilsenedir ? goren duayn dokuanna kokuyu ve tadi algilayan kimdir ? dusunen akil yuruten ve duygulari olan ve daha da otesi ben benim diyen bu varlik kimdir? beyni kullanan goren ve hissedenbu madde otesi varlik ruhtur"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E84249922 -- 3 Ocak 2016; 0:05:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ben bill russel bekliyorum..mazrufa bakmadan zarfa takılacakmı bakalım

@Revv.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabah Yıldızı -- 2 Ocak 2016; 23:52:41 >
  • 7 dk editi suan icin anomral bisey yok mesela beynin elektrik sinyalleri diyor

matrix iste bu

15 te koptu

ooo sonlara dogru pilot kalemle ateizmi cokertmeye baglandı olay

iste benim algilayamadigim nokta 5 duyudan ziyade dusunceleri soyut seyleride beyin yapar

bir haber okumustum guzel onu bulursam biseyler daha aciga kavusacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E84249922 -- 2 Ocak 2016; 23:52:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

Ruh yoksa kainatın çekim gücü hareket ettirir demek istedim.

iste biz bunu da anlamiyoruz :(

• quote:

Görme olayı gözde yaşanmıyor zaten beyinde yaşanıyor. Rüyadaki görme dediğin olayda beynin içinde yaşanan bir olay yine, hatırlamakla aynı şekildedir muhtemelen. Ve yine muhtemelen bir doktor veya biyolog gibi bir şeye bu soruyu sorsak laps diye cevaplar. Bu sorunun gerçekten hayatın sırrını içerdiğine inanmadığını umuyorum.

• Her şeyi iki kere yazıyoruz daha ne yapıyım.

Kutle çekimi yok mu işte o çekim insanı hareket ettiriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

Her şeyi iki kere yazıyoruz daha ne yapıyım.

Kutle çekimi yok mu işte o çekim insanı hareket ettiriyor.

bunu da anlamadım cidden

• Lokomatif Portakal kullanıcısına yanıt
    görmenin nasıl gerçekleştiğini biliyorum ..ayrıca görsel hafızadan haberdarım ..ancak durum bundan ibaret değil..

sabret bekle ele geçirdiği her fırsastta islama dair itikad umdelerini aşşağılayan hakareti marifet zanneden bill russell gelsin cevap versin..ondan sonra mesele nasıl kabuk değiştiriyor..anlayacaksın demek ruh yokmuş..onu sıkı sıkıya sarıldığı sözde bilim sahasında kabule mecbur edeceğim cevap dahi veremeyecek.. bu kadar kesin konuşuyorum..
  • quote:

Öncelikle şunu söylemem gerekir ki önceden size cevap yazmayan arkadaşlar son derece haklıymış. Hasta halimle, çok daha faydalı işler yapabilecekken 21 dakika 45 saniyemi boşa harcadım. Videoyu açar açmaz sahibi konusunda bir varsayımda bulundum ve bu doğru çıktı. Keşke bir köşeye yazsaydım, o zaman peygamberliğimi ilan etmem için elimde bir "mucizenin" kanıtı olurdu. Neyse, video sahibi büyük itikat sahibi A.O. Hocaefendi çıktı.

Videonun başında bilimsellikten bahsediyor ama tartışma neredeyse baştan sonra felsefeyle alakalı. Ve tabi ki şaşırtmayacak biçimde çalıntı. Ortaya atılan şey ecnebilerce "Brain in a vat (kavanozdaki beyin)" denen, bilimselliği bulunmayan felsefi düşünceden başka birşey değil. Ki onun da temeli Platon'un Mağara Alegorisi'ne, Descartes'in Evil Demon fikrine vesaire kadar gider. Videonun yaklaşık 3/4'ü bu düşüncenin katlanılabilir bir anlatımından ibaret. Sonradan bunu yaratıcı biri olması gerektiğine ve ruha bağlaması ise tam bir argumentum ad ignorantiam. Saçmalamaktan öteye gidememiş ne yazık ki.

Belirttiğiniz sorunun cevabının da yukarıdaki arkadaşların da belirttiği üzere beyin olduğunu söylemiştim. Siz, insanın en büyük değeri olan aklı aşağılıyorsunuz. Benim yaptığım bunun yanında hiç birşey değil.

videonun sahibini anlamak için ıq tek haneli rakamlarda olması bile kafi.. sadece yayıncıya bakarak anlaşılır izlemeye başlaman şart değil..

gelelim savunmana..felsefi görüşdür ..bilimselliği yoktur..kime göre..sana göre mi..ateizmin bilimselliği mi var..!! yoksa ateizmi..lab ortamında somuta dayalı deliller ile kanıtladında bizim mi haberimiz yok..

ateizm felsefi boyutdan çıkarıldımı bill russel bana cevap yazmaya tenezzül dahi etmemeye niyetli bill russel

video bilimsel değilmiş...

neden..

sen rüyanda acı çekmiyor yaralanmıyor sevinmiyor üzülmüyor ağlamıyor gülmüyor ..korkmuyormusun..ve saymaya gerek olmayan ..uyanıkken yaşadığın duyularının maruz kaldığı her şeyle karşılaşmıyormusun..

çiceği kokluyor kokusunu tanıyorsun..yemek yiyor uyanıken aldığın hazzı lezzeti yaşıyorsun rüyada..hatta cinsel birleşme yaşanıyor orgazm gerçeklşiyor..yani hayata dair neredeyse her şey rüyada yaşanıyor..his ve duyu tad idrak vb bağlamında

rüyayı ..uyanıkken yaşadığın hayatdan daha az gerçek yapan ne..? uyanıklık dediğin bu algının uzun sürdüğü zannı mı ..

sen bana cevap vermedin ki..sana rüya ile alakalı soru sordum ..neden hy ve video boyutunda anlamsız bir eleştiri ile meseleyi sonlandırdın ? aynen bunları yazacağını biliyordum hatta dikkat edersen mazruf -zarf göndermemde buna işaretti..sende bu zarfa atladın..

her şeyi beyin ile irtibatlandıran sen rüya konusunda neden sessizsin..sonuçta beyin ile bağlantılı değil mi..ruh yok beyin var ya hani..

basit bir soru sordum cevap yok..görme işini yapan ne ..cevap ver lütfen..görme işleminin gerçekleşmesi için gözün yadsınamaz vazifesi ortada..gözler kapalı olduğunda imajın beyinde anlamdırılması nasıl mümkün olmakta..

rüyada ise gözler kapalı..görsel hafıza bölümü uyanıklık esanasında daha önce yani uyanıkken göz organı ile iletilen imajları bünyesinde muhafaza ediyor bilimsel olarak durum..bu

oysa insan rüyasında daha önce hiç görmediği bir takım şeyleri görüyor şahit oluyor..görsel hafızada saklı imajlar ile alakası olmayan şeyler..

bunuda geçtim neredeyse her insan en azından çevremizdeki bir çok insan rüyasında bir takım şeyler görüyor ve uyandıktan bir kaç gün sonra aynen rüyada gördüğü şekilde olay gerçekleşiyor..birebir şekilde..bunun ne bilinç alt-üstü ile nede görsel hafıza ile bağlantısı yok..yani gelecekte yaşanacak olaylar insana ilham olunuyor..de bakalım bilim insanı !!nasıl gerçekleşmekte bu durum

benim dinim bu yaşanan gerçeği..son derece mantıklı bir izah ile açıklayabiliyor..ruha levhi mahfuzda yansımalar rüya-ı sadıka..

senin diline pelesenk yaptığın sözüm ona bilimsellik(aslen ateist dogma) bu olaya nasıl açıklama getiriyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabah Yıldızı -- 3 Ocak 2016; 3:55:36 >

• quote:

videonun sahibini anlamak için ıq tek haneli rakamlarda olması bile kafi.. sadece yayıncıya bakarak anlaşılır izlemeye başlaman şart değil..

gelelim savunmana..felsefi görüşdür ..bilimselliği yoktur..kime göre..sana göre mi..ateizmin bilimselliği mi var..!! yoksa ateizmi..lab ortamında somuta dayalı deliller ile kanıtladında bizim mi haberimiz yok..

ateizm felsefi boyutdan çıkarıldımı bill russel bana cevap yazmaya tenezzül dahi etmemeye niyetli bill russel

sen bana cevap vermedin ki..sana rüya ile alakalı soru sordum ..neden hy ve video boyutunda anlamsız bir eleştiri ile meseleyi sonlandırdın ? aynen bunları yazacağını biliyordum hatta dikkat edersen mazruf -zarf göndermemde buna işaretti..sende bu zarfa atladın..

her şeyi beyin ile irtibatlandıran sen rüya konusunda neden sessizsin..sonuçta beyin ile bağlantılı değil mi..ruh yok beyin var ya hani..

basit bir soru sordum cevap yok..görme işini yapan ne ..cevap ver lütfen..görme işleminin gerçekleşmesi için gözün yadsınamaz vazifesi ortada..gözler kapalı olduğunda imajın beyinde anlamdırılması nasıl mümkün olmakta..

rüyada ise gözler kapalı..görsel hafıza bölümü uyanıklık esanasında daha önce yani uyanıkken göz organı ile iletilen imajları bünyesinde muhafaza ediyor bilimsel olarak durum..bu

oysa insan rüyasında daha önce hiç görmediği bir takım şeyleri görüyor şahit oluyor..görsel hafızada saklı imajlar ile alakası olmayan şeyler..

bunuda geçtim neredeyse her insan en azından çevremizdeki bir çok insan rüyasında bir takım şeyler görüyor ve uyandıktan bir kaç gün sonra aynen rüyada gördüğü şekilde olay gerçekleşiyor..birebir şekilde..bunun ne bilinç alt-üstü ile neden görsel hafıza ile bağlantısı yok..yani gelecekte yaşanacak olaylar insana ilham olunuyor..de bakalım bilim insanı !!nasıl gerçekleşmekte bu durum

benim dinim bu yaşanan gerçeği..son derece mantıklı bir izah ile açıklayabiliyor..ruha levhi mahfuzda yansımalar rüya-ı sadıka..

senin diline pelesenk yaptığın sözüm ona bilimsellik(aslen ateist dogma) bu olaya nasıl açıklama getiriyor..

Madem tek hanenin üzerinde bir IQ sahibisiniz, neden görüşlerinizi negatif IQ'lu kimselerin videolarıyla temellendirmeye çalışıyorsunuz?

Ben Ateizm'in bilimsel, kanıtlı bir görüş olduğu konusunda bir iddiada bulunmadım. Gerçi dini düşüncelerden çok daha mantıklıdır o ayrı. Ben Tanrı'nın olmadığını değil, olmasının gerekli olmadığını savunuyorum. Bu ikisi çok farklı şeyler. Gayet de bilimsel olarak temellendirilebilecek bir düşüncedir, felsefenin ötesinde.

Rüya konusunda ben mi derdimi anlatamıyorum, siz mi anlamak istemiyorsunuz bilmiyorum. Görme işini yapan beyindir, göz de araçtır. Siz bu işlevi yapacak başka bir aracı bulursanız, yine görme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Beyniniz de kendi içerisinde daha önce beyninizde yer etmiş olan şeyleri çağırıp bunları görmenize sebep olacak bir görev yapabilir. Ayrıca insan rüyasında, özünde önceden görmediği birşeyi görmüyor. Gördüğü şeyleri karıştırarak görmediğinizi sandığınız yapıları oluşturuyor. Bunu fikirleriniz de büyük oranda etkiliyor. İnsanların beyninde yer almayan şeyleri görmediği ve bu meselenin ruh denen hayali şeylerle bir alakası olmadığının en önemli kanıtlarından biri doğuştan kör olan insanların görsel rüyalar görememesidir. Tabi onlarda ruh yok diyorsanız, o ayrı.

En sondaki bahsettiğiniz deja vu olayı ise tamamen başka bir hikaye. Bu olayı yaşadığınızda daha önce rüyanıza giren birşeyi görmüyorsunuz, gördüğünüzü zannediyorsunuz. Beyniniz sizi kandırıyor. Deja vu hissini sadece o anda yaşıyorsunuz ve bitiyor. Bu meselenin en mantıklı ve bilimsel açıklaması budur.

negeatif ıq idaası sana ait ..sırf sahip olduğun dünya görüşü sebebiyle ..

temellendirmiyor..fikir edinmenin bakış açını genişletmeni sağlamaya çalışıyorum..beyin ve görme konusunda hala aynı şeyleri tekrar ediyorsun..ben aksini söylemiyorum ama sen bazı gerçeklerin üstünü örtüyorsun..üstelik çok acemice..

kabuslar söz konusu olduğunda insan daha önce görmediği çok garip korkunç farklı tip fizik boyutunda varlıklar ile karşılaşabiliyor..

gelelim şu meşhur acemiliğe.. doğuştan körler y rüya görür..gördükleri şeyleri bizler gibi anlamlandıramaz hepsi bu..biraz araştırma yaparsan bu duruma şahit olursun..bu konuda basma kalıp köhne bir bilgiye dayanmış olman şaşırtıcı..mı

elbette değil..

birazdan aşşağıda okuyacağın şeyleri lütfen hakaret olarak algılama ..zira sakin bir şekilde okuduğunda ve anladığında ..Allahın varlığına dair bir kanıta ulaşacaksın..

quote:

bunuda geçtim neredeyse her insan en azından çevremizdeki bir çok insan rüyasında bir takım şeyler görüyor ve uyandıktan bir kaç gün sonra aynen rüyada gördüğü şekilde olay gerçekleşiyor..birebir şekilde..bunun ne bilinç alt-üstü ile neden görsel hafıza ile bağlantısı yok..yani gelecekte yaşanacak olaylar insana ilham olunuyor..de bakalım bilim insanı !!nasıl gerçekleşmekte bu durum

demiştim..

sen ise bu durumu dejavu olarak örtbas etmeye çalıştın..oysa anlattığım ve yaşan gerçek olan bu durumun tarifi deajvu değil..kasıtlı olarak yanlış bilgi verip insanları yanıltıyor ahmak yerine koyuyorsun..

dejavunun sözlük anlamı belli..aktardığım olay ile ne alakası var..Allah kuranda size neden kafir diyor biliyormusun..

kafirin sözlük anlamı nedir hiç araştırdın mı hiç..kelime anlamı gizleyen saklayan örten demek..

sen gözgöre göre aktardığım olayı onun ile alakası olmayan bir kavram ile örtmeye ifade ettiği anlamı gizlemeye çalışıyorsun..Allah haklıymış değil mi?

rüyada görülen şeyler uyandıktan bir süre sonra !! tıpkı ve aynen rüyada görüldüğü gibi..aynen vukuu buluyor..yani biri fsm köprüsünde kaza yaptığını ve aracın ön camının kırıldığını diz kapağının kırıldığını görüyor ..

3 gün sonra aynen rüyasında gördüğü şekilde olay gerçekleşiyor..

sen ise bunu izah noktasında dejavu diyor ..kusura bakma ama fena halde saçmalıyorsun..

bilmeyenler için dejavu sözlük anlamı :

https://tr.wikipedia.org/wiki/Déjà_vu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabah Yıldızı -- 3 Ocak 2016; 5:22:59 >

• quote:

negeatif ıq idaası sana ait ..sırf sahip olduğun dünya görüşü sebebiyle ..

temellendirmiyor..fikir edinmenin bakış açını genişletmeni sağlamaya çalışıyorum..beyin ve görme konusunda hala aynı şeyleri tekrar ediyorsun..ben aksini söylemiyorum ama sen bazı gerçeklerin üstünü örtüyorsun..üstelik çok acemice..

kabuslar söz konusu olduğunda insan daha önce görmediği çok garip korkunç farklı tip fizik boyutunda varlıklar ile karşılaşabiliyor..

gelelim şu meşhur acemiliğe.. doğuştan körler y rüya görür..gördükleri nesneleri bizler gibi anlamlandıramaz hepsi bu..biraz araştırma yaparsan bu duruma şahit olursun..bu konuda basma kalıp köhne bir bilgiye dayanamış olman şaşırtıcı..mı elbette değil..

birazdan aşşağıda okuyacağın şeyleri lütfen hakaret olarak algılama ..zira sakin bir şekilde okuduğunda ve anladığında ..Allahın varlığına dair bir kanıta ulaşacaksın..

quote:

demiştim..

sen ise bu durumu dejavu olarak örtbas etmeye çalıştın..oysa anlattığım ve yaşan gerçek olan bu durumun tarifi deajvu değil..kasıtlı olarak yanlış bilgi verip insanları yanıltıyor ahmak yerine koyuyorsun..

dejavunun sözlük anlamı belli..aktardığım olay ile ne alakası var..Allah kuranda size neden kafir diyor biliyormusun..

kafirin sözlük anlamı nedir hiç araştırdın mı hiç..kelime anlamı gizleyen saklayan örten demek..

sen gözgöre göre aktardığım olayı onun ile alakası olmayan bir kavram ile örtmeye ifade ettiği anlamı gizlemeye çalışıyorsun..Allah haklıymış değil mi?

rüyada görülen şeyler uyandıktan bir süre sonra !! tıpkı ve aynen rüyada görüldüğü gibi..aynen vukuu buluyor..yani biri fsm köprüsünde kaza yaptığını ve aracın ön camının kırıldığını diz kapağının kırıldığını görüyor ..

3 gün sonra aynen rüyasında gördüğü şekilde olay gerçekleşiyor..

sen ise bunu izah noktasında dejavu diyor ..kusura bakma ama fena halde saçmalıyorsun..

bilmeyenler için dejavu sözlük anlamı :https://tr.wikipedia.org/wiki/Déjà_vu

Dünya görüşümle falan alakası yok. A.O.'nun akıllı ve mantıklı bir kimse olduğunu düşünüyorsanız, size geçmiş olsun demekten başka elimden birşey gelmez. Videonun mantıklı görünen kısımlarının da çalıntı olduğunu zaten söyledim. Balık yemini gerçek sanıp evrimi çürüttüğünü zanneden bir kimse benim bakış açımı genişletemez, kusura bakmayın.

Masallarda da daha önce görmediğiniz garip, korkunç yaratıklar olabiliyor. Ve bunları zihninizde canlandırabiliyorsunuz. Tabi ki masalda yazanı, daha önce gördüklerinizi ve fikirlerinizi harmanlamanız sayesinde.

Bilimsel çalışmalara göre doğuştan kör insanlar ve büyük oranda çok küçük yaşta görme duyusunu kaybedenler rüyalarında birşey görmüyorlar. Sadece diğer duyu organlarının algıladıklarını hissediyorlar. Biraz daha büyük yaşta (7-8 yaşlarında) görme yetisini kaybedenler ise yavaş yavaş rüyalarında birşey görmemeye başlıyorlar. Demek ki bu çalışmaları yapan bilim adamları acemiymiş, birşey bilmiyorlarmış. Sinestezi sayesinde başka duyuları görme duyusu gibi bir etki yaratıyorsa onu bilemeyeceğim. Bu yönde bir çalışmaya rast gelmedim.

Bahsettiğiniz şey tam da deja vu'nun rüyaya bağlı yorumudur. Madem Wikipedia seviyorsunuz, ben de oradan vereyim linkini:https://en.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9j%C3%A0_vu#Dream-based_explanation

O dediğiniz şeyin olmasının birkaç yolu mevcut: ya kişi zaman yolculuğunun bir yöntemini bulmuştur, ya dediğim gibi beyni onu kandırıyordur, ya da uyduruyordur. Eğer ki sizin iddianızdaki gibi birinci seçenek gerçekleşiyorsa kişinin bu yeteneğini daha faydalı işlerde kullanması hepimizin yararına olur. Ayrıca bir kişinin geleceği görüyor olabilmesi nasıl Tanrı'nın kanıtı oluyor anlayamadım. Tabi Tanrı o kişi değilse.

Son olarak; sizin Tanrı'nızın böyle bir kafir tanımı varsa kendisi de kafir oluyor zannediyorum. İlk başta kendisini gizliyor, sonra da Evrim gibi, Dünya'nın yaşı gibi doğanın gerçeklerini.

Ek: İnsanların beyinlerinin uyarılarak o anı yaşadığını zannettiği hissinin yaratıldığı bilimsel deneyler de mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bill Russell -- 3 Ocak 2016; 5:38:48 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.