Şimdi Ara

rundll32.exe ne ise yarar??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
49.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

8 Haziran 2005; 19:33:18
    KONU HORT
    8 Haziran 2005; 19:33:18
  • 7 yıllık hort
  • arkadaşlar benim pcyi açar açmaz 2şer tane rudll32.exe çıkıyor ve cpu %100e çıkıyor
    pc ani bir kapatılmadan kurtarıldı diye uyarı çıkıyor ve 5 10 sn sonra aniden ekran kararıp pc yeniden başlatılıyor
    ancak rundll32.exeyi kapatınca pc kapanmıyor ama ara sıra cpu %100 e çıkıyor %50nin aşağısına inmiyor
    fakat görev yöneticisinden başka bişey açık tutmuyorum bunun nedeni nedir ?
  • Selamun Aleyküm (Aleyküm Selam)
    Hocam ;
     rundll32.exe ne ise yarar???

Flash da virüs var sanırım , içerisine tıkladığımda flash ın kısayolu var sağ tıklayıp dosya aç yaptığımda iste C:\Windows\system32 ' in içerisindeki rundll32.exe ye gidiyor. ? Bunun sebebi ne
    tıklayıp açmaya çalıştığımda
     rundll32.exe ne ise yarar???
    böyle bir hata veriyor kaspersky la taratıyorum temiz gibi ama açamıyorum kısayoldan kurtulmak için cmd den attrib /S /D -s -r -h diye bir kod var onu deniyorum oda işe yaramadı ? yardımcı olursanız iyi olur
     rundll32.exe ne ise yarar??? rundll32.exe ne ise yarar???

• rundll32.exe

Rundll32.exe yük ve dinamik bağlantı kitaplığı (.dll) dosyaları çalıştırmak için sorumlu olan yasal Microsoft Windows işletim sistemin süreçtir. Rundll32.exe ile tüm yorum-in pencere eşiği OS gelir ve belirli bir DLL modülünü verilir bir fonksiyonunu kullanarak çalışır. Teknik anlamda, DLL dosyaları yürütmek ve arşivlerine sistem belleğinin yerleştirmek için yardımcı olur. Hiçbir koşulda sisteminizi düzgün çalışması için gerekli olduğundan bu işlemi sona erdirmek.

TEHLİKE!

Spyware, adware, keyloggers, Truva atları ve diğer virüsler genellikle arkasında rundll32.exe süreci gizleyin. LEGITIMATE rundll32.exe dosya normalde C:\Windows\System32 klasöründe olduğunu unutmayın. Dosyanızın konumu farklı ise, anti-malware programı sistemiyle kontrol öneririz. Kötü amaçlı rundll32.exe için ilgili Truva atları StartPage, ZenDown, Rebohon veya Wowcraft. Ayrıca, o da bir hacker tarafından sistem bir bot olarak kullanın ve malware yaymak için kullanılır. karar – dosyanın durumu: Tanı gerekli araştırma merkezi toplar ve rundll32.exe ilgili tüm bilgileri kontrol eder. Kendimiz gibi sorular soruyoruz: Bu dosya poz bir tehdit? Dosyanın kötü amaçlı yazılım tarafından istismar edilir mi? ve diğer. Son dosya tamamen bize göre durumudur.

TANI GEREKLİ

durum bu dosya virüs istismar edilir demektir. Orada-ebilmek var olmak tehlikeli dosyanın güvenli dosya aynı ada sahip. Aşağıdaki öneriler kullanın:

Tavsiye:

Bilgisayarınızı Sluggish görünüyor veya bazı istenmeyen reklamlar, yönlendirmeleri garip sitelerine bakın sonra tanınmış anti-spyware bilgisayar programı ile belgili tanımlık sistem inceden inceye gözden geçirmek için öneririz. FREE scan Bazı testler ve görmek varsa bazı uygulamalar istenmeyen, rüzgarla sistem sekmesi istikrar için sorumlu olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KnowKinq -- 20 Nisan 2013; 19:59:13 >

• aynı sorun benim bilgisayarda da var. nerdeyse tüm virüs programlarını denedim ama sonuç alamadım. formatla hallettim ama şimdi yine var ve taktığım her depolama aygıtına bulaşıyor.sanırım başka bir bilgisayardan bulaştı tekrar. format haricinde çözüm bulabilen var mı acaba ??
  • Eğer aynı virüsten bahsediyorsak çözüm şöyle :

>başlat > cmd'ye gir
    >usb yolu mesela "g:" usb yolunu cmd ye "g:" veya "h:" herneyse yaz ve enter e bas
    >daha sonra bunu yaz "attrib /S /D -s -r -h" bu gizlenmiş dosyaların gözükmesini sağlayan bir tür komut
    >usb nin içine gir dosyaların " " klasör adına boşluk atanmış klasörün içinde senin dosyaların var diğer dosyaları uçur, scxzc23xc.exe gibi saçma bir dosya olur genelde o virüsün ta kendisi tıklamadan uçurun onu :D
    >fakat bilgisayarınızda bu virüs var ise her usb yi taktığınızda ve usb nizi açmak istediğinizde eski haline geri dönece yani tekrar virüslenecek , ben ilk usb deki virüsü temizleyemedim zannetmiştim fakat vürüsün kaynağı bilgisayarmışşş :) ilk bilgisayardan temizlemeye başlasannız iyi edersinz bide başka pc lere takmayın takar takmaz onlarada virüs bulaşıyor :(

ben kaspersky kullanıyorum arkadaşın usb ye girmiş arttrib komutunu kullanıp usb ye girer girmez virüsleri kendi uçuruyor. bilgisayarı temizlemek içinde kaspersky önerebilirm,

virüsten kurtulmanın çözümünü bulmak için neler çektim :( eğer  rundll32.exe ne ise yarar??? bu şekilde olup ta çözemezseniz bu yazdıklarımı deneyin ben böyle Çözdüm kolay gele

• Windows 8 kullanıyorum. Görev yöneticisinde başlangıçta var. Devre dışı bırakıp başlatıyorum bilgisayarı bir şey olmuyor, açık bırakıyorum gene bişey olmuyor. Ben de etkinleştirdim ama ne işe yaradığını anlamadım. Yine de silmeyin system 32'de varsa bir işe yarıyordur herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Stalwart

Windows 8 kullanıyorum. Görev yöneticisinde başlangıçta var. Devre dışı bırakıp başlatıyorum bilgisayarı bir şey olmuyor, açık bırakıyorum gene bişey olmuyor. Ben de etkinleştirdim ama ne işe yaradığını anlamadım. Yine de silmeyin system 32'de varsa bir işe yarıyordur herhalde.

bendede var hızlı açılsın diye başlangıçtan kaldırıyım diyodum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost1995

quote:

Windows 8 kullanıyorum. Görev yöneticisinde başlangıçta var. Devre dışı bırakıp başlatıyorum bilgisayarı bir şey olmuyor, açık bırakıyorum gene bişey olmuyor. Ben de etkinleştirdim ama ne işe yaradığını anlamadım. Yine de silmeyin system 32'de varsa bir işe yarıyordur herhalde.

Ben devre dışı bıraktım hiçbir şey olmadı. İstersen de sen de öyle yap. Ama dosyasını silme ne olur ne olmaz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ghost1995

quote:

Ben devre dışı bıraktım hiçbir şey olmadı. İstersen de sen de öyle yap. Ama dosyasını silme ne olur ne olmaz

bende bıraktım bişey olmaz inş

• kardeş bendede var bi ara görünce korktum ne bu diye. ama virüs diilmiş abi anlatmış.
    Rundll32.exe nedir? Rundll32.exe ne işe yarar?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.