Şimdi Ara

Runescape 2016 Rehberlik ve Görevler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba, 2006 yılında başlamış olduğum oyunu sizlere güncellenmiş halini tanıtmak isterim. Oyun web tabanlı bir oyundur. Oyunda fazla türk olmayıp olanlarda eskilerden kalma oluyor arkadaşlar. Aramızda başlayacak olanlar varsa elimden geldiğince destek sağlayıp, yaz tatilinde eğlenceli bir vakit geçirmeyi sağlayabiliriz.
    Oyunu kısaca anlatıcak olursam, Metin 2 - Silk Road - Knight tarzı bir oyundur ama bir o kadar da hayatta kalma tarzı bir oyunda diyebiliriz.

Oyuna girişte size özel bir bölüm yapılmıştır zaten, talimatlar ingilizce fakat kolay ben size anlatıcam buradan okuyunca çok rahat anlicaksınız. Size temel yeteneklerinizden bahsedicek, orada zaten silah yapıcaksınız, yemek yapıcaksınız vs.

Haritamız:

Bölge bölge fotoğraflar:

Ashdale (Başlangıç yeriniz)

Lumbridge

Al Kharid

Draynor

Port Sarim

Falador

Taverley

Burthorpe
    Edgeville

Varrock

Oyunda baya ücretsizlere ayrılmış bölge var, bu sadece görünen kısmıdır. Yer altı dediğimiz yerlerde var. Zindanlar, Lağamlar vs. onlarıda oyunun ilerleyen zamanlarda görürsünüz.
    Bankalar arkadaşlar, haritada $ olarak gördüğünüz yerler bankadır. Bu bankaların içine bişeyler koyabiliyoruz. Gayet kullanışlıdır.

İtem alıp, sattığımız yer (Grand Exchange Clerk)

Haritadaki konumu:

Görünüşü:

Alıp satma işlemini buradan yapıyoruz. Orada ki görevlilere tıklayıp:

Tabii ki bu yerin açılması için görev yapmamız gerekiyor.

Işınlanmak

Işınlanmak için haritadaki şu işarete benzer yere gidip ışınlayıcının üzerine tıklayıp aktif etmeniz gerekiyor.
    Sonra Haritamızın sağ taraftaki H yazısına tıklayıp, bölge bayrağının üzerine tıklarsak ışınlanırız.

Oyunda baya bir fonksiyon(skill,yetenek) vardır, şöyle tanımlayayım.

Yetenekler:

Attack ve Strength : Bu yeteneğin seviyesine göre, skillerimiz açılıyor, silahlar (kılıç) kullanabiliyoruz.

Constitution: Bu yeteneğin seviyesine göre, canımız artıyor, mesela 50 seviye ise 5000 canımız oluyor. Ayrıca yeteneklerımızde seviyeye göre açılıyor.

Mining ve Smithing: Mining seviyesine göre, kazı yapabiliyoruz. Smithing yeteneğine göre cıkardığımız madeni şeyleri fırına atıp, çıkan barları, örs dediğimiz şeyde dövüp, silah & zırh vs. üretebiliyoruz.

Defence: Bu yeteneğin seviyesine göre, yetenekleri ve zırhları kullanabiliyoruz.

Fishing ve cooking: Fishing seviyesine göre balık tutabiliyoruz, cooking seviyesine göre tuttuğumuz balığı veya inek, tavuk, fare, kurt gibi etleri yenebilecek yaratıkları kesip, onlardan aldığımız etleri kızartıp, kendimize iksir dediğimiz canımız azalınca kullanarak canımızı yükselttiğimiz şeyleri yapabiliyoruz.
    Fishing:
    Cooking:

Ranged ve Magic: Ranged yeteneğin seviyesine, Ok ve Yay kullanma yeteneğimiz açılıyor ve seviye ye göre yay kullanabiliyoruz. Magic büyü yeteneğimizdir, bizim Rune dediğimiz büyü yaparken kullandığımız itemler sayesinde, saldırabiliyoruz. Bir nevi karşıdaki düşmana büyü gücümüzü kullanabiliyoruz. Bununda seviyesine göre, Rune yani skill kullanımı ve asa kullanımı acılıyor. Bunu ayrı bir konuda anlatırım.
    Ranged:

Magic:

Prayer: Bu dini bir yetenek, yani buna özgü skiller var mesela, Rapid Heal dediğimiz canımızı %5 oranda artıran skilli kullanınca, 1 dakikalık süre boyunca aktif oluyor, o süre boyunca canımız %5 artmış oluyor (Örnek 5000 iken 5250 gibi) Fakat o süre boyunca karakterimizin dini gücünü tüketiyor, bu gücü klise gibi yere gidip, dua ederek doldurabiliyoruz. Sadece can arttırmaya yaramıyor, skillerimizi, yeteneklerimizi arttıran skiller mevcut.

Dungeoneering: Bunu anlayabildiğim kadarıyla, hayatta kalma modu gibi bir şey, bunun için oyunda ayrı bir bölüm yapılmış. Oraya girilip orada bu yeteneğin seviyesini arttırıyoruz. Orada ise tamamen kendimiz eşyalarımızı üretip, kendimiz yemeğimizi üretiyoruz. Bunun seviyesi ise, bazı zırhları vs. giymede yarıyor. Daha çok paralı oyunda geçerli oluyor. Bunu da size aşağıda anlatıcam.

Firemaking: Yeteneğimizin seviyesine göre odunları ateşe verebiliyoruz. Bazı odunları yakmak seviye isteyebiliyor.

Magic yani büyü olayı:
    Arkadaşlar büyü yapmak için rune dediğimiz iteme ihtiyacımız var, saldırı olarak hava,su,toprak ve ateş büyülerimiz var, tabi bunların seviyelerine göre gücü ve ona bağlı olarak item isteği artıyor.
    Örnek vereyim: Earth rune + Air Rune itemi olunca envanterimizde, toprak büyüsünü yaparak yaratığa saldırabiliyoruz. Veya air asası kullanırsak, air rune ihtiyacımız kalmıyor, bu aynı şekilde toprak ateş su da da geçerli, mesela su asasını kullanırsak water rune ye ihtiyacımız kalmıyor.

Yukarıdaki fotoğrafta işaretlediğim örnek olarak 7 Air yani hava, 8 Water yani su, 9 Earth yani toprak büyüleridir, bunları yapabilmek için dediğim gibi, rune lere ihtiyac var. Onların üretimi çok değişik ve zahmetli o yüzden hiç bulaşmıyorum. Kendiniz zaten para kazandıkca satın alırsınız. Satın almak daha kolay

Oyunda Free ve Member denilen 2 kısım var, Free ücretsiz bölüm, oyunun %25 civarına kadar vs. kullanılabiliyor, ama baya yetecek kadar. Member dediğimiz ise, yıllık & aylık üyelik alıp tamamen oyundan yararlanabiliyorsunuz. Memberi tanıtamadım, çünkü 10 yıl boyunca hiç ihtiyacım olmadı
    Member: Bazı yetenek, zirh, silah ve bir takım görevleri açmanıza yarıyor. Tabi buna bağlı olarak haritanın %75 i member kullanıcısına ait, %25 ise ücretsiz ve member kullanıcısına.

Aklıma gelenler bunlar, eklerim eğer konuya ilgi olursa, ben direk oyunu oynayanlar veya başlayacaklar için görevlere gireyim. Kendim görevleri tek tek yaparak yazıyorum. O yüzden biraz saygı

Görevler:

1.)The Blood Pact
    Bu görevde zaten oyun yönlendiriyor sizi, görevimiz rehineyi kurtarmak, bunun için 3 kişi öldürüyoruz ve silahlarını kullanıyoruz. Zaten görevin asıl amacı size silahları ve yetenekleri tanıtmak, kullandırtmak.
    2.)Demon Slayer
    Görevi aldığımız yer aşağıdaki haritada belirttim.
    Amacımız silverlight i almak, onun için bir takım testlerden geçiyoruz. Testler, dini inanca göre testler, doğru söylemek, seçilmiş kişi olduğunu kanıtlamak ve silverlight hak ediyormusun onu kanıtlamak. Sol taraftaki kapıda sizin üzerinize duşman salıcaklar, ortadaki kapıda sana North,south,west,east diyerek yön vericekler (Yukarıdaki pusulayı kullanabilirsiniz. N işareti North, zıttı South, sağ taraf east, sol taraf west) dir. Doğruluk testinde ise, (I Seek Silverlight-A sword that slays demons-A powerful demon threatens Varrock-Delirth-Gideon Bede) Seçerek görevi yapabilirsiniz.
    Görevin içinden bir kaç kare
    Görev daha bitmedi,
    Haritadaki buraya geliceksiniz.
    Aşağıya iniceksiniz ayinlerini bozucaksınız.
    Yaratık size doğru yetenek kullanınca, tutsağın yanına kaçın o koruma kalkanı yapıyor, canınız bu sayede az gidicek.

3.) Cook's Assistant
    Bu görevi aşağıdaki yerden alıyoruz.
    Size bir liste veriyor
    Bir kova inek sütü, bir torba un, büyük yumurta diye onları temin ediceksiniz.
    Yerleri aşağıdaki haritadadır.
    Yumurta:

Un:
    ilk önce 3-4 tane buğday topluyoruz, sonra değirmenin içine giriyoruz kadın ile konuşuyoruz. Ondan sonra en üst kata çıkıp buğdayları öğütüyoruz.
    Aşağı kattan da dolduruyoruz kovaya unu. Bu kadar
    Süt:
    Özel inek var görev için ondan sağıyoruz sütü.
    Topladığımız listeyi götürüp teslim ediyoruz. Bu kadar.

Devamı gelicek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 23 Mayıs 2016; 13:16:09 >

• S.a. bro ben de oyunu oynuyordum 2006-2007-2008 civarı, geçen gireyim bakayım dedim hesap mutelenmiş(dolandırıcılıkta isim yapmıştım çok şükür) yeni bir hesap açıp başladım skilleri free maxa çekip üyelik almayı planlıyorum da bi alışayım tekrar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.D. Luffy -- 26 Haziran 2016; 17:01:12 >
  • Selam beyler, bende Runescape'e karşı çok büyük bir hassaslık oluştu. İlkokul yıllarımda oynadığım, gençliğimin şekillenmesini sağlayan oyun diyebilirim :) tabi 5-6 yıldır aktif olarak oynamıyorum. Başlangıç tarihim 2005 olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. 2. sınıfta başlamıştım şuan üni 2 ye geçtim :) Başladığımda o grand exchange denilen pazar alanı yoktu. Eskilerden kalma 80 küsür levelli bir çarım var, tekrar arkadaş edinip oynamak isterim. Geri dönüş yaparsanız çok sevinirim :)
    Nickim de blackberdin :))))))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reardeltoit123 -- 19 Temmuz 2016; 1:06:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.