Şimdi Ara

Rus pilot nişanlım Türkiye'de nasıl çalışır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sektörden değilim ve açıkçası sadece bu konu hakkında bilgi almak için üye oldum. Konuyu yanlış yere açtı isem affola. Bir süredir beraber olduğum müstakbel karımın mesleği Pilotluk. Şu an Redwings'te Airbus A320 kullanıyor, First officer. 2500 saat civarı uçuşu var toplamda. Uzun süredir Türkiye'de (Antalya) çalışabilmesi için araştırma yapıyoruz, malum, Rus Sivil Havacılık'ı ve Türkiye'nin dahil olduğu EASA'nın belli farklı kuralları ve lisans denklik sorunları var.
    Sektörde iş bulma sorunları yada yabancı pilotlar ile ilgili kızan arkadaşlar olabilir mutlaka ama napsın kız yıllarca emek verdiği mesleğini mi bıraksın benimle evleneceği için?
    Bizi bu konuda yönlendirecek, yardımcı olabilecek birileri varsa çok minnettar oluruz. Lisans'ı nasıl convert ederiz? Burada çalışması için ne gibi engeller olabilir? Başka type rating alması için havayolları programları var mı ( Şirketlerin Boeing eğilimli olduğunu gördük). Bize neler tavsiye edebilirsiniz? Nasıl bir yol izlemeliyiz? Antalya değilde İstanbul merkezli bir şirket olsa Antalya'da yaşamamıza engel olur mu?

Lütfen konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yazsınlar ki zaten beynim çorba oldu. Şimdiden çok teşekkürler

• Antalya base olarak sun express harici alternatifi yok diyebiliriz. Charter firmaları bilemiyorum tabi.

THY yaz aylarında gönüllülük esaslı olarak Antalya base açabiliyor zaman zaman; ancak bu hem garanti değil hem de kalıcı bir durum değil.

Sunex filosunun da tamamı B738 diye hatırlıyorum bu arada.

Lisans zor da olsa kolay da olsa bir şekilde convert edilebiliyor; ancak biraz teknik bir konu. Yanlış yönlendirmek istemem. JAA yerine EASA'ya convert etmesi daha mantıklı olur tabi.

Pegasus da THY de type rating veriyor, tabi ücreti karşılığında.

Antalya konusuna dönersek, Sunex harici bir çözüm de geniş gövde uçmak. Uçuş programı İstanbul dışında ikamet etmeye biraz zor da olsa imkan tanıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.