Şimdi Ara

RUS Typhoon Sınıfı Denizaltıları - Dünyanın en büyüğü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
6.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uss virginia daha yeni yapılan bir denizaltı. dünyada ihtiyacı olmadıgı halde bu tür teknolojilere para yatıran bir ülke var o da amerika.

virginia'dan önce seawolf vardı, o da çok yeni. ama bunlardan birini alamazsınız zaten vermezler. parasal degeri ölçülemez yani.

sadece seawolf'ün 50 adet sualtından karaya dünyanın %75'ini içeine alabilecek bir menzil dahilinde füzeler yollayabildigini düşünürseniz,
    olay daha rahat kavranır.

ama rusyanın elindekiler atıl durumda olacak yakında. o bakımdan demiştim.
    denizaltını alınca "kim kullanacak" diye birşey söylenmesi normaldir ama denizaltıyı alınca onun eğitimini, desteğini vs herşeyini alıyorsunuz.

nükleer olaya gelince, para olduktan sonra herşey olur. bol bol f-16 üretiyoruz bunu herkes biliyor. bahsettiğim şey bir düşünceydi.
    mesela çin, ukraynadan uçak gemisi aldı. motorsuz olarak aldı ama ÇİN bu, bunu inceleyip istediği zaman işler hale getiremeyeceğini kim iddia edebilir ki ? Rusya dibimizde ama adamlar ay'a bile gitti biz hep seyrettik.

tibi : imzanda yazıldığı üzere seni neden şikayet ettikleri belli oluyor. vazgeçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrakOff -- 30 Ekim 2006; 21:28:11 >

• Öyle deme bunlar tek vuruşta batırılacak cinste savaş makinaları değil. 2. Dünya savaşındaki Bismarc örneğine bakın. İngilizlerin neredeyse tüm su altı ve su üstü gücünü tek başına yok etti. Tesadüfi olarak bacasından içeriye düşen bir bomba ile dümeni kilitlenmişti. sonrasını hatırlayamıyorum.

Bu deniz altılarında da durumun farklı olacağını hiç zannetmiyorum. Onları batırmak için ilk önce menzillerine girmen gerekir. Sanırım ne demek istediğim anlaşılmıştır.
  • almak önemli değil yapmak önemli bizde o yok tüketici toplumuz anasını satim.
  • ha tamam o zaman amerika yapıyorsa koş hemen sende yap. o para yatırıyorsa sende koş para yatır harcama yap. amerikayı taklit et. zctı cafer bez getir.
    yok dünyaın %75 ini kapsıyormuş füzeleri filan. herşey füzemi
  • quote:

Orjinalden alıntı: aLper_iLeri

qtq : saol bilgi için. bilmiyordum. böylece ögrenmiş oldum.

türklerin denizaltılarını istersen bir araştır. araştırmadan konuşmak mantıksız.

büyüklükleri 1/10 maket kalıyor yanında.

Büyüklük kıyaslıyorsan 1 adet mayın koskoca tankı havaya uçuruyor...Önemli olan büyüklük değil.Kabiliyet.
  • çevik ve küçük olmasının bi anlamı olmuyor.
    sessizlik çok çok önemli.
    nükleer motorlar çko az ses çıkarır. sonarlar zor bulur.
    bizdeki dizel motorlar deli ses yapar.

tarihte denizaltılar hep giderek büyümüştür.
    daha derine inebilirler.
    bu denizaltı normalde sürekli 400m, zorlandıgı takdirde 500 metre dipten gidebilir.
    bu tür birşey yok türkiye'de. gerçi dünyanın cogunda da yok o ayrı konu.

denizaltılarda her zaman risk vardır tabi. her makinede var o risk. denizaltı kaza yapabilir.
    uçaklar da düşer. gemiler batar.
  • Menzilin içinde ise çokta önemli bu bir caydırıcılıktır. Adam sana savaş ilan etmekten korkar. Çünkü savaşın kazanan tarafı olmaz.
  • birde ucak gemisi yapalim 3 tarafimiz denizlerle cevrili ama...
    hava gucu cok cok cok cok onemli bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: tibi

ha tamam o zaman amerika yapıyorsa koş hemen sende yap. o para yatırıyorsa sende koş para yatır harcama yap. amerikayı taklit et. zctı cafer bez getir.
    yok dünyaın %75 ini kapsıyormuş füzeleri filan. herşey füzemi

diyorum bunların 1 tanesin yıllık masrafı türkiye milli gelirirnin % * sidr kaldıki 1 tane alamanın manası yok 3-5 tane alacan

sen nerden para buluyonda alıyonda masraflarını karşılıyonda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: qtq

quote:

qtq : saol bilgi için. bilmiyordum. böylece ögrenmiş oldum.

türklerin denizaltılarını istersen bir araştır. araştırmadan konuşmak mantıksız.

büyüklükleri 1/10 maket kalıyor yanında.

Büyüklük kıyaslıyorsan 1 adet mayın koskoca tankı havaya uçuruyor...Önemli olan büyüklük değil.Kabiliyet.

Yanlışın var. Her mayın her tankı yok edemiyor. Hatta roket atar ile bile durdurulamayan tanklar mevcut. Zırhlarını pul gibi yapmışlar yani. Okumuştum teknolojisini de. Neyse bahsettiklerimiz aynı şeyler değil. Bu konu ile alperin söylemek istediği sanırım caydırıcılık. Caydırıcılık açısından çok önemli.

Genel kurmay a sorsanız gönüllerinden neler neler geçiyordur kim bilir. Ancak boş durmuyoruz, hakikaten ordu modernize ediliyor ve kendi üretimlerimiz de var. İlerleyen zamanlarda çok daha onur duyacağımız şeyler yapılacağından kuşkum yok.

• quote:

çevik ve küçük olmasının bi anlamı olmuyor.
    sessizlik çok çok önemli.
    nükleer motorlar çko az ses çıkarır. sonarlar zor bulur.
    bizdeki dizel motorlar deli ses yapar.

tarihte denizaltılar hep giderek büyümüştür.
    daha derine inebilirler.
    bu denizaltı normalde sürekli 400m, zorlandıgı takdirde 500 metre dipten gidebilir.
    bu tür birşey yok türkiye'de. gerçi dünyanın cogunda da yok o ayrı konu.

denizaltılarda her zaman risk vardır tabi. her makinede var o risk. denizaltı kaza yapabilir.
    uçaklar da düşer. gemiler batar.

Büyük denizaltıların inemediği seviyeye inene çok daha küçük denizaltılar var.

Ayrıca bizim denizaltıları beğenmeyen arkadaşlara bir soru:

Elimizdeki denizaltıların özellikleri nelerdir?Nerde yapılmışlardır?Sularımızın derinliği nedir?Denizaltılarımızdaki teknoloji nedir?Bizim denizlerimiz için en uygun denizaltı büyüklüğü nedir?...

• caydırıcılık tabi. yoksa kimseye saldıracagımız yok.

uçak gemisi bir örnekti, cunku ucak gemisi saldırı amaçlıdır. savunma amaçlı kesinlikle degildir.
    olsa da %10'dur. bizim için gereksiz bir lüks.

ama "3" adet denize "3" adet kıyısı olan ülkemiz için deniz kuvvetleri son derece önemli bence.

ayrıca rusyanın para harcamadıgı tek şey denizaltı degil. ordunun hiçbir kısmına para vermiyor.
    cunku gerek yok. ellerinde yeterince biolojik silah da var. dünyanın en büyük biyolojik silah stoğuna sahip.
    amerika dahil. kaynak : national geographic.

giderleri sıfırlamış durumdalar cunku batık bir ülkeler.
    silah satmaya devam ediyorlar. amerika gibi.

türkiyenin bütçesinin % bilmemkaçını 2 denizaltı alamaz, lütfen yani.
  • eğer savaş olursaki umuyuorum olmaz denizlerimiz ne yazıkki bizim için avantaj değil dezavantaj.
  • arkadaşlar tayfun denizaltılarından bahsetmişsiniz turkıye alsın diye ama rusların sattığını nerden biliyorsunuz adamlar elindeki teknolojiyi satarlarmı türkiye tank vb sılahları aldıgında siz son modellerimi aldıklarını zanlediyorsunuz elden cıkarmak ıstedıklerı eskı modellerı satıyorlar dunyaya kım elındekı teknolojıyı para ıcın satar
  • quote:

caydırıcılık tabi. yoksa kimseye saldıracagımız yok.

uçak gemisi bir örnekti, cunku ucak gemisi saldırı amaçlıdır. savunma amaçlı kesinlikle degildir.
    olsa da %10'dur. bizim için gereksiz bir lüks.

ama "3" adet denize "3" adet kıyısı olan ülkemiz için deniz kuvvetleri son derece önemli bence.

ayrıca rusyanın para harcamadıgı tek şey denizaltı degil. ordunun hiçbir kısmına para vermiyor.
    cunku gerek yok. ellerinde yeterince biolojik silah da var. dünyanın en büyük biyolojik silah stoğuna sahip.
    amerika dahil. kaynak : national geographic.

giderleri sıfırlamış durumdalar cunku batık bir ülkeler.
    silah satmaya devam ediyorlar. amerika gibi.

türkiyenin bütçesinin % bilmemkaçını 2 denizaltı alamaz, lütfen yani.

uçakgemilerinin günlük masrafı 1.000.000 $ ( neden çokk az sayıda var )

böyle büyüklükte 170 personelli diyosun bir deniz altı bı masrafı uçak gemisi kadar olmasada yakındır

türkiye ne yazıkki borcunu borcla ödeyen bir ülke

bunlardan 10 tanesinin kabaca yıllık masrafı milyar dolar

?

• TR denizaltıları : çoğu alman yapımı, ortalam 1950 model.

motorları dizel olup, ortalama 5000 hp gücünde.

denizaltılarımızda herhangi yeni bir teknoloji yok. açıkçası utanarak sölüyorum ama hiçbir caydırıcılıgı da yok.

100 bin HP'lik Typhoon, o büyüklüğe ve agırlıga ragmen bizimkilerden daha hızlı ve daha görünmez, duyulmaz.

Türkiyenin EN SON denizaltısı Burakreis, 2005 yılında denize indilirdi.

Almanlar tarafından en çok ithal edilen denizaltıdır.

ansiklopedi'den :
    "The German Type 209 diesel-electric submarine was the most popular export-sales submarine in the world from the late 1960s into the first years of the 21st century. "

1960'larnı teknolojisi yani, radarı sonarı biraz gelişmiştir en fazla

Yanındaki rakamları karşılaştırma için veriyorum.

hız : 11 denizmili (Typhoon 24 mil)
    personel : 42 (typhoon 170)
    Hacim : 1586 ton (typhoon 23500 ton)
    motor : 5000 hp dizel (typhoon 100bin HP nükleer)

Yani tabi ki elimizde bol bol Typhoon bulunamaz. Rusya bile sadece 6 tane yapmış.

Ama 1-2 tane caydırıcı olsaydı iyi olurdu.
    Denizaltından karaya füzeler iyi bi tehdittir.

• denizaltıya kafayı fazla takmışsın. sadece SÜPERGÜÇLER denizaltında kapışır. SÖMÜRGÜÇLER(biz) kendimi teklonoji üretmediğimiz sürece bunlar bize hayal. ( f-16 üretiyoruz demişin ) sana MSİ ( military science and intelligence ) dergisini okumanı öneririm. bu üretimdeki gerçek payımızı anlaman açısından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibi -- 30 Ekim 2006; 22:08:07 >
  • üretmiyoruz bilgisayar gibi topluyoruz bunu biliyorum ama sonucta bol para harcıyoruz bu da bi gerçek.
  • quote:

uss virginia daha yeni yapılan bir denizaltı. dünyada ihtiyacı olmadıgı halde bu tür teknolojilere para yatıran bir ülke var o da amerika.

virginia'dan önce seawolf vardı, o da çok yeni. ama bunlardan birini alamazsınız zaten vermezler. parasal degeri ölçülemez yani.

sadece seawolf'ün 50 adet sualtından karaya dünyanın %75'ini içeine alabilecek bir menzil dahilinde füzeler yollayabildigini düşünürseniz,
    olay daha rahat kavranır.

ama rusyanın elindekiler atıl durumda olacak yakında. o bakımdan demiştim.
    denizaltını alınca "kim kullanacak" diye birşey söylenmesi normaldir ama denizaltıyı alınca onun eğitimini, desteğini vs herşeyini alıyorsunuz.

nükleer olaya gelince, para olduktan sonra herşey olur. bol bol f-16 üretiyoruz bunu herkes biliyor. bahsettiğim şey bir düşünceydi.
    mesela çin, ukraynadan uçak gemisi aldı. motorsuz olarak aldı ama ÇİN bu, bunu inceleyip istediği zaman işler hale getiremeyeceğini kim iddia edebilir ki ? Rusya dibimizde ama adamlar ay'a bile gitti biz hep seyrettik.

tibi : imzanda yazıldığı üzere seni neden şikayet ettikleri belli oluyor. vazgeçtim.

Dedikleriniz doğru olabilir ve denizaltını alınca eğitimini de verirler.Yalnız şunu belirtmek isterim ki Türkiye'de artık F-16 üretilmiyor.Sadece modernizasyonu yapılıyor.En son üretim 1999 yılında sona erdi.TAI tesislerinde üretilerek teslim edilen toplam 278 F-16 uçağının üç adedi “Mükemmel”, 29 adedi ise “Sıfır Hatalı” uçaktır.

quote:

Orjinalden alıntı: tibi

denizaltıya kafayı fazla takmışsın. sadece SÜPERGÜÇLER denizaltında kapışır. SÖMÜRGÜÇLER(biz) kendimi teklonoji üretmediğimiz sürece bunlar bize hayal. ( f-16 üretiyoruz demişin ) sana MSİ ( military science and intelligence ) dergisini okumanı öneririm. bu üretimdeki gerçek payımızı anlaman açısından.

Öncel 1 projesi ile üretilen uçakların özellikle arka gövde, orta gövde ve kanatlar dahil olmak üzere, uçak gövdesinin %70’ini imal etmiştir. Öncel 2 projesi ile F-16 uçağının ön gövde donanım işlemleri ile flaperonların mevcutlara ilave edilmesiyle gövde imalat oranı %80’lere ulaşmıştır.

Düzeltme: Ek bilgi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingcobra33 -- 30 Ekim 2006; 22:14:50 >

• yaa beyler nıye adamı bu kadar yargılıyosunuz gemı hosuna gıtmıs karızmasından etkılenmıs burada sıze de gostermek ıstemıs hemen kavga cıkartıyosunuz yaa ne var yanı adam ona mı kufretmıs buna mı sovmus sadece hosuna gıden bıseyı buraya koymus kımse bu baslıga yazmak zorunda dedıl alnınıza sılah da dayamıyorlar ılla yazın dıye yazmayın sız bıtsın kardesım ...

paylasımın ıcın tesekkurler aLper_iLeri
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.