Şimdi Ara

Rusya'da Üniversite Hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • .Rusya'da üniversite hakkinda birçok sorum olacak,çünkü 18 yasindayim bu sene ygs-lys'ye girip mf-4 te 62 000'nci oldum.Bu nedenle ülkemizde özel üniversiteye gitmektense 2000 fazla verip yurtdisinda okumayi tercih ediyorum.Önceden belirtmek gerekirse ailemin bu konuya bakisi biraz degisken,neyse bundan daha sonra bahsedecegim.

Ben arastirmama kisa bir süre önce basladim.Öncelikle ögrendiklerimi sizinle paylasayim istedim

Avrupa'ya yakinligi,2009 'da üniversiteler dünya siralamasynda ilk 100'de oldugu,dünya çapinda ödüller kazanmasi ve elbette fiyati(2000-2500 USD) nedeniyle Saint Petersburg Devlet Üniversitesi ile yakindan ilgileniyorum ve sanirim oraya gitmek istiyorum.

studyzone.com kaynagindan aldigim bilgilere göre EGİTİM+YURT(YİLLİK)=4000-5000 TL arasy degisiyormus.(Bu sitede yurdun iyi oldugu yazsada bir baska sitede kötü bir yurda sahip oldugu yaziyor).Yemek aylik 300-500 tl arasi degisiyormus.Saglik sigortasi yaptirmak zorunlumus. ama bu ne kadar tutar bu konuda bir fikrim yok.(sitede de yazmiyor)

Onun disinda ben çesitli forumlardan aldigim bilgilere göre yök'ün verdigi denklik listesinde baz, okullarin adi geçerken bazi okullarin adi geçmesede aslinda denk sayiliyormus.Bu konu da da kafam çok karisti.Bu konuda bana yardim ederseniz sevinirim.

Bu belirttigim masraflar disinda bir masraf varsa lütfen bana bildirin.

Ben tip seçmeyi düsünüyorum orada ancak üniversitede mühendislik bölümleri var mi?Çünkü baktigim internet sitelerinde göremedim.

Bir baska tercihim ise Moskova Havacilik Enstitüsü'ne gidip pilot olmak ama bu konuda pek fikir sahibi oldu?um söylenemez.Bu konuda görüslerinizi benimle paylasıyr misiniz?

Bir baska sitede gördügüm olay ise su:
    Buradaki yerlestirme sonucumuza göre yurtdisindaki bölümümüz belirleniyor.Örnegin X üniversitesinde Endüstri Mühendisligi'ne ait yerlegtirme belgemiz var.Yurtdisinda egitim görmek istiyoruz ve Y üniversitesini seçiyoruz.Ancak seçtigimiz üniversitede X üniversitesinde okumaya hak kazandıgımızdan sadece Endüstri Mühendisligi'ni tercih edebiliyoruz.Bu dogru mu?(Dogruysa kayit yaptirmak da gerekiyor mu?)

Sorularimi cevaplayip bana yardimci olursanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarasto -- 4 Temmuz 2013; 19:07:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rusya'da Üniversite Okunur mu?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.