Bu yurtdışı üniler hakkında bir sürü konu açılmış okudum fakat aradığım cevabı bulamadım.Ben Rusyada St. Petersburg üniversitesi yada Moskova Devlet üniversitesinde Mimarlık bölümünde okumak istiyorum. Sanırım bu üniversitelerde Mimarlık bölümü yokmuş yani baktım ama bulamadım.Son 1 senem üniversite için.Şimdiden olayı kesinleştirip Rusya dil kursuna başlayacağım.En azından temeli biraz öğreneyim oraya hiç bilmeden gitmeyim diye :) Eğer birileri yardımcı olursa çok sevinirim. İyi Forumlar :)
Edit : Bu arada danışmanlıktan yeni biriyle konuştum Rusya moskovada People's Friendship Üniversitesi'ne Mimarlık bölümüne yerleştirme yapabiliyorlarmış.Bu üniversite hakkında bilgisi olan var mı ?
Rusyada Saratov şehrinde Saratov Teknik ünv de Mimarlık bölümü var. Bir diğer alternatif bir diğer güzel öğrenci Şehiri ise KAZAN. Kazan Devlet Mimarlık İnşaat Üniversitesinde de okuyabilirsin. Bu 2 Üniversite arasında seçim yapabilirsin.
Saratov Üniversitesi sağlık alanlarında rüşvet dönüyor arkadaşlar. Diğer bölümler için uygun üniversiteler var Saratov'da, ancak Tıp / Ecz. / Diş Hek. için itimat etmeyin lütfen.
Hocam Tıp alanı hakkında hiç bir fikrim yok ama okuyan arkadaşım var biri hazırlığı bitirdi 1.sınıf diğeri 6.sınıf . Herhangi bir Rüşvet söz konusu olmadı. Rüşvet konusu zaten ayrıca Tüm Rusyanın ahlaki sorunu bence. Ben ilk Rusya'ya gittiğimde Moskovada Vkunova havaalanında pasaport görevlisi bana dengi demişti. Aylar sonra düşündüm o adam bana ne demişti diye, meğer rüşvet istemiş. 10 000 $ 'a Üniversite kayıt + mezun olabiliyosun bazı üniversitelerde.
Konu sahibi arkadaş, iyi araştır iyi tart öyle karar ver. Rusyada okumayı göze alıyor isen bu dezavantajları da gözden çıkarma
xSmokin
kullanıcısına yanıt
voronezh universitesine tercih edebilirsin..bolumunde baya iyi fakultedir..
Bunların hepsine gidebilirsin. Yapman gereken en az bir yıl hazırlıktan sonra sertifikanla başvuru yapmak. Kabul edilip edilmeyeceğin üniversitesinden üniversitesine, bölümünden bölümüne değişir. Mimarlık gibi bölümler oldukça zor olduğundan sıkıntılı olacaktır. Hala gelinebilir. Gitmek istediğiniz okulu arayıp veya mail atıp (ingilizce olur, Türkçe bilen yoktur) nasıl yapacağınızı sormak. Danışman ile gidip gitmemek size kalmış ama ben tavsiye etmiyorum. Çünkü muhakkak arıza çıkarıyorlar. Hem bütün işlerle bizzat uğraşırsanız daha rahat adapte olabilirsiniz. Ayrıca Türkçe bilen hocaların bir avantajı olmuyor. Bunu da önemle belirteyim. Ben şuan Rusya'da master yapıyorum. Bu konuyla alakalı sorularınızı sorabilirsiniz. Eğer görürsem yanıtlarım. Ancak dediğim gibi yetkili kişilerle doğrudan iletişime geçmek en güzeli. Hiç aracı falan kullanmayın.
quote:
Orijinalden alıntı: yubingjun
Bunların hepsine gidebilirsin. Yapman gereken en az bir yıl hazırlıktan sonra sertifikanla başvuru yapmak. Kabul edilip edilmeyeceğin üniversitesinden üniversitesine, bölümünden bölümüne değişir. Mimarlık gibi bölümler oldukça zor olduğundan sıkıntılı olacaktır. Hala gelinebilir. Gitmek istediğiniz okulu arayıp veya mail atıp (ingilizce olur, Türkçe bilen yoktur) nasıl yapacağınızı sormak. Danışman ile gidip gitmemek size kalmış ama ben tavsiye etmiyorum. Çünkü muhakkak arıza çıkarıyorlar. Hem bütün işlerle bizzat uğraşırsanız daha rahat adapte olabilirsiniz. Ayrıca Türkçe bilen hocaların bir avantajı olmuyor. Bunu da önemle belirteyim. Ben şuan Rusya'da master yapıyorum. Bu konuyla alakalı sorularınızı sorabilirsiniz. Eğer görürsem yanıtlarım. Ancak dediğim gibi yetkili kişilerle doğrudan iletişime geçmek en güzeli. Hiç aracı falan kullanmayın.
benim ingilizce var ama rusça yok ne yapmalıyım?? üniversiteye gitmeden önce dil eğitimi mi alınması lazım
Tabiki. Sonuçta dersleri Rusça işleyeceksin. Eğer İngilizce eğitim veriyorsa üniversite, o zaman Rusça istemeyebilir ama böyle bir üniversite var mı bilmiyorum.
arkadaşlar bende önümüzdeki sene için st.petersburg politeknik yada kazan devlet üniversitesinde bilgisayar mühendisligi okumak istiyorum bu üniversitelerde okuyan yada yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı bu üniler egitim kalitesi nasıldır ..çnkü ben ekonomik ve yaşam masrafları hakkında bilgim var sadece bu ünilerde ve şehirlerde yaşam iimidir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme