Şimdi Ara

RX 470 ve FX 6300 4.4ghz(o.c) işlemci darboğazı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • %100 gpu kullanımı bile gerçek test senaryolarında tam sonucu vermiyor. Ben kendimden örnek vereceğim Xeon E5620 işlemcim var. Stok hızı 2.4 ghz ben ise 3.73 te kullanıyorum. Mesela 3.6 ghz da bf4 test range te sabit bir noktaya baktığımda 148 157 arası fps gidip geliyor. Gpu usage %100.

Az daha oc edip 3.73 e alınca 156 168 arası gidip geliyor zaman zaman 170 e vurduğu oluyor. Düşünün bu basit bir örnek saat hızları arasındaki fark göz ardı edilebilecek seviyede olmasına rağmen ortalama fpsye direkt etki edecek bir konuya parmak basıyor.

Gelelim FX 6300 e. Mimari sebebiyle çekirdek performansı oldukça zayıf. Bunu da çekirdek sayısı ve unlock halde piyasaya sürerek kapatmaya çalıştı AMD, yoksa onlar da bilirdi K serisi yapıp daha fazla paraya satmayı ama mimarinin problemli olduğu zaten kabul görüyordu Bulldozer bile istenen standartlara ha geldim gelicem diye sürekli ertelendi, artık çıkaralım bari diye çıkarıldı o dönem. Fiyaskonun dibini yaşattılar tabi Phenomların bile gerisinde kalıyordu. Vishera ile biraz toparladılar ancak ne çekirdek ne de saat hızları durumu tam kurtarmıyordu. Oyunlar tek çekirdek performansına dayalı sonuçlar verir, bu sebepten render tarafında ne kadar alınabilecek işlemciler olsa da oyun tarafında maalesef hayalkırıklığıdır ve dönemin ihtiyacına hitap etmemektedir.

Ha FX 8350 alınıp oc edilirse darboğaz yaşatır mı, pek sayılmaz. Ancak intel e oranla 100 fps alınabilecek sahneden 85 95 arası bir fps verir. Neden fazlası varken eksik performans alalım değil mi? Hele ki FX 6300 beter durumda. Şu an 40 tl ye alabileceğiniz E5620 den bile kötü. Düşün ben bile BF4 oynarken fpsler 60 ın altına düşüyor RX 470 ile. MSAA kapalı hem de. Bu kart normal şartlarda 1080p de bırak 60 ı 80 in altına inmemesi gerekiyor kullandığım ayarlarda ancak dediğim gibi her şey kağıttaki gibi işlemiyor.

Asıl bombaya gelirsek, çekirdek kullanımların bu oyunda %55 60 seviyesinde, aa ne güzel işlemci full yüke girmiyor diyorsun ancak. Şunu söyleyebilirim. AMD tarafı üst düzey oyunculuğa vurulan baltadır şu an için. Zen de durumu kurtarırlarsa durum değişebilir.

• 4.5 ghz fx 6300 ile r9 280x i yaklaşık 1 sene kullandım,en son illallah edip gittim 4790k aldım,gta v ve witcher da çok fark etti fps
    gta da akşam olunca yada çimlerin yanına gidince gpu kullanımı %99 oluyor ama normal şehir içinde gündüz vakti %70-80 lere düşüyor,zaten amd'nin çekirdek tasarımı yüzünden intel e göre daha düşük fps alıyordum kurtulmuş oldum
    şimdi hem darboğaz yaşamıyorum hemde her oyunda daha fazla fps alıyorum(amd işlemci ile ekran kartı %99 kullanım bile olsa bu intel kadar fps vermıyordu oyunlar en az 10 fps fark etmiştir)
  • quote:

Orijinalden alıntı: myalperen

4.2GHz ile 4.4GHz arasındaki fark büyük, fx6300 kullananlar ne dediğimi daha iyi anlayacaktır, çok çekirdek destekli oyunlarda i5 lere göre fark az olur ama 6 çekirdek desteklemeyen oyunlarda hissedilir fark olur. 4.4GHz 1.308v ile stabil olması çok zor, ama stabil ise çok güzel, değilse 1.375 veya 1.381 denenebilir.

Hocam 1.272v ile 4.2ghz kullanıyordum stabil.Sonra 4.4ghz yapıp yavaş yavaş voltaj verdim 1.308v yetti şuan İlerde zen işlemci çıkar ise belki ona geçerim fiyatı uygun olursa .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suppordle

%100 gpu kullanımı bile gerçek test senaryolarında tam sonucu vermiyor. Ben kendimden örnek vereceğim Xeon E5620 işlemcim var. Stok hızı 2.4 ghz ben ise 3.73 te kullanıyorum. Mesela 3.6 ghz da bf4 test range te sabit bir noktaya baktığımda 148 157 arası fps gidip geliyor. Gpu usage %100.

Az daha oc edip 3.73 e alınca 156 168 arası gidip geliyor zaman zaman 170 e vurduğu oluyor. Düşünün bu basit bir örnek saat hızları arasındaki fark göz ardı edilebilecek seviyede olmasına rağmen ortalama fpsye direkt etki edecek bir konuya parmak basıyor.

Gelelim FX 6300 e. Mimari sebebiyle çekirdek performansı oldukça zayıf. Bunu da çekirdek sayısı ve unlock halde piyasaya sürerek kapatmaya çalıştı AMD, yoksa onlar da bilirdi K serisi yapıp daha fazla paraya satmayı ama mimarinin problemli olduğu zaten kabul görüyordu Bulldozer bile istenen standartlara ha geldim gelicem diye sürekli ertelendi, artık çıkaralım bari diye çıkarıldı o dönem. Fiyaskonun dibini yaşattılar tabi Phenomların bile gerisinde kalıyordu. Vishera ile biraz toparladılar ancak ne çekirdek ne de saat hızları durumu tam kurtarmıyordu. Oyunlar tek çekirdek performansına dayalı sonuçlar verir, bu sebepten render tarafında ne kadar alınabilecek işlemciler olsa da oyun tarafında maalesef hayalkırıklığıdır ve dönemin ihtiyacına hitap etmemektedir.

Ha FX 8350 alınıp oc edilirse darboğaz yaşatır mı, pek sayılmaz. Ancak intel e oranla 100 fps alınabilecek sahneden 85 95 arası bir fps verir. Neden fazlası varken eksik performans alalım değil mi? Hele ki FX 6300 beter durumda. Şu an 40 tl ye alabileceğiniz E5620 den bile kötü. Düşün ben bile BF4 oynarken fpsler 60 ın altına düşüyor RX 470 ile. MSAA kapalı hem de. Bu kart normal şartlarda 1080p de bırak 60 ı 80 in altına inmemesi gerekiyor kullandığım ayarlarda ancak dediğim gibi her şey kağıttaki gibi işlemiyor.

Asıl bombaya gelirsek, çekirdek kullanımların bu oyunda %55 60 seviyesinde, aa ne güzel işlemci full yüke girmiyor diyorsun ancak. Şunu söyleyebilirim. AMD tarafı üst düzey oyunculuğa vurulan baltadır şu an için. Zen de durumu kurtarırlarsa durum değişebilir.

Evet hocam çok doğru demişsin bende şuan alıp zen işlemci çıkınca emekli etmeyi düşünüyorum işlemci ve anakartımıOzaman tam performans alırım rx 470 ten,şuan r7 265 ile 4.4ghz hızda bf4 te 55fps altı düşmüyor sadecw msaa kapalı diğerleri high ultra ayarda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Skörtıl_Nimo

4.5 ghz fx 6300 ile r9 280x i yaklaşık 1 sene kullandım,en son illallah edip gittim 4790k aldım,gta v ve witcher da çok fark etti fps
    gta da akşam olunca yada çimlerin yanına gidince gpu kullanımı %99 oluyor ama normal şehir içinde gündüz vakti %70-80 lere düşüyor,zaten amd'nin çekirdek tasarımı yüzünden intel e göre daha düşük fps alıyordum kurtulmuş oldum
    şimdi hem darboğaz yaşamıyorum hemde her oyunda daha fazla fps alıyorum(amd işlemci ile ekran kartı %99 kullanım bile olsa bu intel kadar fps vermıyordu oyunlar en az 10 fps fark etmiştir)

Hocam bende zaten şuan idare etsin rx 470 ile,yakında zen işlemci çıkar ise onu alıp rx 470i rahat kullanırım şuan işl3mci değişme masrafı olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnNka-tr -- 29 Eylül 2016; 11:21:01 >
  • Bide bu dx 12 oyun çıkarsa çoklu çekirdek desteği ile azda olsa rahatlar galiba işlemci

• BF1 için minimum işlemci AMD tarafında FX 8300 olmalı onuda 4 ghz üstü olmak şartıyla.Bu oyunda çözünürlük ayar farketmeksizin 60+ kare oynayacağım diyorsan paşa paşa i5 ve üzeri alıcan. Özellikle elimdeki 860K 4.2 ghz'de 370'e bir darboğaz yapıyor conquest 64 kişilik haritada görüceksiniz gpu kullanımı 70'lere kadar geriliyor.

Aşağıda rush modunda aldığım değerler var.Nispeten conqueste göre darboğaz daha az. Kaldı ki single thread performansı FX serisinden yüksektir 860K'nın ayarların hepsi sonda

AYARLAR HEPSİ SONDA MSAA 2X

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 29 Eylül 2016; 13:31:58 >

• Rx 460

• quote:

Orijinalden alıntı: sangreal_1905

BF1 için minimum işlemci AMD tarafında FX 8300 olmalı onuda 4 ghz üstü olmak şartıyla.Bu oyunda çözünürlük ayar farketmeksizin 60+ kare oynayacağım diyorsan paşa paşa i5 ve üzeri alıcan. Özellikle elimdeki 860K 4.2 ghz'de 370'e bir darboğaz yapıyor conquest 64 kişilik haritada görüceksiniz gpu kullanımı 70'lere kadar geriliyor.

Aşağıda rush modunda aldığım değerler var.Nispeten conqueste göre darboğaz daha az. Kaldı ki single thread performansı FX serisinden yüksektir 860K'nın ayarların hepsi sonda

AYARLAR HEPSİ SONDA MSAA 2X

Teşekkürler hocam bilgi için ama ben rx 470 i alıp işlemci gittiği yere kadar götürsün istiyorum.Sonrada anakartı ve işlemciyi emekli edeceğim adam gibi zen veya i5 işlemci alacağım ama şuan durumum kötü o yüzden tek ekran karrı alabilirim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.