Şimdi Ara

Rx570 ve R5 2600 Overclock Değerlerim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Rx570 Nitro+'ı core clock 1440mhz, memory clock 2000mhz ve power limit +%5 olacak şekilde overclock yaptım sıcaklığı 70derece altında kalıyor. R5 2600'ü 1.2250v da 3.8ghz'de kullanıyorum sıcaklığı ise aynı şekilde 70in altında. Sizce değerler nasıl ve herhangi bir tehlikeli durum var mı ? Teşekkür ederim.

• hocam pek oc anlamam ama bir soru sorcam misal bende r5 2600 var zamanında 4.0 oc yaptıgımdan pek bir fark hissetmedim 5 7 fps arası ve işlemciyi defuolt cektigimde oyunlarda saten otomatik 3.750 3.800 oluyo
    bu sizin yaptıgınız oc sayılıyomukı acaba
  • İşlemcinin turbo hızı o otomatik ayarlarda. Yani 2 çekirdek felan çıkıyor o bahsettiğin 3.8 Ghz hıza. Oc işlemi yapıldığında ise işlemcideki bütün çekirdekler hız aşırtılmış oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Oxy.gen-

İşlemcinin turbo hızı o otomatik ayarlarda. Yani 2 çekirdek felan çıkıyor o bahsettiğin 3.8 Ghz hıza. Oc işlemi yapıldığında ise işlemcideki bütün çekirdekler hız aşırtılmış oluyor.
    işte onu demek istedim hocam anlamadıgımdan k.bakma yanlıs bişey dediysem 2 çekirdeğin 3.8 ghz alısması ile bütün çekirdeklerin 3.8ghz da calısmasının ikisinin arasında ahım şahım bi fark varmı acaba biliyorsan eger %lik olarak ne fark vardır öğrene bilirmiyim
  • Tabiki 2 çekirdek ile 12 çekirdek arasında fark oluşacak. Testlerini yapıp skorları %lik olarak hesaplamak gerekir. Youtubede bu tarz videolarda mevcut izleyip aradaki farkı gözlemleyebilirsin
  • hocam 3.8 için o voltaj fazla geldi bana. Benimki 1.275v ile 4.0 a sabitledim 3-4 saat prime yapıyorum tık yok antalyada bile max 67 derece.
  • @clarq26 Hocam kusura bakmayın kısa sürede cevaplayamadım ama @-Oxy.gen- hocam çok sağolsun açıklamış size ben açıklayana kadar

@thack_can Hocam benim işlemci mi takoz yoksa bir ayar mı yapmak lazım anlamadım 1.3v ile 3.9ghz de bile donuyor. Mesela voltajı sabit 1.2v yaparsam işlemci kendi kendine 3.8ghz e boostluyor ama otomatikde bırakırsam 3.6ghz a ancak boostluyor hatta cinebenchte 3.5ghz'e kadar düşüyor işin içinden çıkamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVBACK -- 31 Ekim 2019; 14:47:46 >
  • IVBACK kullanıcısına yanıt
    İlginç hocam. Diğer bileşenler nedir ? Anakart, psu, ram ? Soğutmayı neyle sağlıyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: canozturk21

İlginç hocam. Diğer bileşenler nedir ? Anakart, psu, ram ? Soğutmayı neyle sağlıyorsunuz ?
    Diğer bileşenlerim şu şekilde hocam;

MSI B450 GAMING PLUS
    AMD Ryzen 5 2600 (Stok Soğutucu)
    Sapphire RX570 NITRO+ 4GB
    Corsair VENGEANCE LPX DDR4-3000Mhz C16 16GB (2x8GB)
    Fsp Hydro 600 600W 80+
  • IVBACK kullanıcısına yanıt
    hocam valla takoz işlemci gibi duruyor yoksa diğer bileşenler sıkıntılı görünmüyor.
  • Takoz bile az kalır buna hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.