Selamlar arkadaşlar ben hifi olayına giricem sizlerden yardım bekliyorum. ( çok fazla bilgim yok ) RXV-659 almak amacım öncelikle % 60 müzik % 40 film....Birkaç sorum olucak
1.RXV-659 amp. deki stereo f/p oranı nasıl dır........
2.Stereo dinletide A+B olarak 4 hop bağ. imkanı var ne marka model raf tipi kolon alabilirim (yerim dar)
3.Stereo dinletim de raf tipi hop. ler yertipi frontları (3-4-5 yollu ) aratmazlar dimi ? genelde 2 yollu
olyorlar tiz ve bas sanırım peki mid sesler sönük mü kalıyor? yada 3 yollu raf tipi var mı ?
FİLM f/p sormuyorum center ve subw ıda sormuyorum sorum sadece stereo dinleti içindir bilginize
streo'dab nasıl bir beklentin var ona bağlı. yamaha rx-v659 gibi ampli stereo da bekleneni verebilecek mi? bana sorarsan hayır. ama kafi dersen 659 yeterlidir. mesela temel mantığı aktif ton kontrol, video gibi gereksiz katları iptal edip ''analog direct'' sadece pre-power modda çalışsa kimsi memnun kalır.yeter der kimi hayır. önerim şudur. av alıcı yanına güzel bir stereo amplidir. tabi kolon seçimi de var o apayrı mesele ve yanında kaynak sinyalin ne olacağı müphem bir durum var. dvd çalkar kullanacaksın sanırım; stereo sakat.
RXV-659 yamaha nın giriş seviyesinde bir anfi değil sanırım ödül almış ve 359-459 dan üstü olduğu için bu seviyelerde stereo f/p i değil ama üstü modellerde stereo i deniliyor diye biliyorum ... Ayrıca dvd çalıçım olduğunu nerden çıkardın anlamadım cdp im var zaten sorum FİLM değil DİKKAT Tekaralıyayım rxv-659 daki stereo dinletim deki soruları açığa kavuşturmak amacım +raf tipi önerileri...
jbl E10 , E20 , E30 vs bunlar küçük ebatta ve gayet güzel bas veriyorlar o amfinin bir alt modelini dinlemiştim stereo gerçekten çok iyiydi eminim o çok daha iyidir
genelde ses görüntü alıcılarından iki kanal performans bekleyen insanlarda dvd çalar oluyor. hiç kaynak belirtmedin ki pikap mı cd p, dvd mi, mp3, HDD mı...neyse.bu önemli.bu fikre başka forumlardan kapıldığımı sanabilirsiniz; değil. rx-v659 bu yıl EISA ödülü almış. elbette ki iyi cihazdır.stereo performansı da yabana atılmaz.fakat alt veya üst model olsun, adam gibi stereo iki kanal dinlemeye geldin mi çokta tatminkar, yeterli sayılmaz. şu açıdan bakarsan müzik dinlemek istersin iyi dinleyicisin; ne yapalım rx-v659 dan memnunum ve iki kanal ses kalitesi bana yeter deyip daha iyi müzikal ses istemiyorum da diyebilirsin.şu anda avr den stereo ses çok iyi diyebilenler bu sınıfta. bende 98 model SONY ES av alıcı var. stereo performansı, güç kapasitesi sağlam. orta sınıfın üstü aynı wataj, topolojiye sahip iki cihaz, avr ve stereo amfi çıkış güçleri eşit(yani klasmnanları eşit) iki kanal modda streo olanın daha müzikal ses verdiği bir gerçektir ki ör. verdiğim sony es amfiden daha zayıf olan streo amfi daha canlı, orijinal çalıyordu. denemesi bedava. tecrübe ile sabit. raf tipi kolon ise...
bende aynen senin gibi düşünüyordum başta yamaha rx-v 659 keser diyordum ama kesmiyor.Fiyatına göre gayet iyi bir recevier ama müzik senin için vazgeçilmezse şayet 659 yerine 459 modelini al sinema için.elinde kalan paraya biraz ilave ederek giriş seviyesi bir stereo anfi almanı tavsiye ediyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: DreamLike
Selamlar arkadaşlar ben hifi olayına giricem sizlerden yardım bekliyorum. ( çok fazla bilgim yok ) RXV-659 almak amacım öncelikle % 60 müzik % 40 film....Birkaç sorum olucak
1.RXV-659 amp. deki stereo f/p oranı nasıl dır........
2.Stereo dinletide A+B olarak 4 hop bağ. imkanı var ne marka model raf tipi kolon alabilirim (yerim dar)
3.Stereo dinletim de raf tipi hop. ler yertipi frontları (3-4-5 yollu ) aratmazlar dimi ? genelde 2 yollu
olyorlar tiz ve bas sanırım peki mid sesler sönük mü kalıyor? yada 3 yollu raf tipi var mı ?
FİLM f/p sormuyorum center ve subw ıda sormuyorum sorum sadece stereo dinleti içindir bilginize
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme