Şimdi Ara

Ryzen 1600x'e Windows 7 kurulur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ryzen 5 serisine kurulamıyor gibisinden bir seyler duydum doğru mı acaba?Bilgilendirecek olursa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet kurulamıyor. Anakartından tut işlemcisine kadar windows 7 desteği yok. Çeşitli methodlarla kuranlarda bu kez micsoroft engeliyle karşılaşıyor sistem güncelleme almıyor. Uğraşılacak iş değil. Ama yakında modlanmış usb/sata sürücüleri çıkar. O zaman bu sürücüler kurulum imagine entegre yapılarak win7 kurulabilir.
  • İşlemcinin değil anakartın desteklemesi lazım. Anakartın sitesinden windows 7 driverı var mı bakabilirsin
  • En çok merak ettiğim şey....?

Ne Windows 7 ne de ryzen, ikisinden de vazgeçmek istemiyorum. Eğer doğruysa ; 7 de kalınca ddr3 e mahkum olucam. Eğer ryzen alırsam w8 veya 10 a mecbur kalıcam.

Yok mu bunun bi yolu ya?

• Msi h110i ye de win7 kurulmuyordu sitesinden win7 için bir sürücü vardı onu win7 ye ekledikten sonra kurulum yapabilmistim. Muhtemelen am4 içinde böyle bir sürücü çıkar arasıra kontrol edin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yani anakarttan mı kaynaklanıyor bu durum?

• işlemci işlemcidir hocam anakartın chipsetine uygun sürücü çıkarsa sorunsuz bir şekilde kullanırsın.
    www.anandtech.com
    How To Get Ryzen Working on Windows 7 x64
    http://www.anandtech.com/show/11182/how-to-get-ryzen-working-on-windows-7-x64
    incele bakalım işine yarayacak bir şey var mı?

• Üstten bi göz attım da yüklenmiyor diye bilinmesine rağmen USB ile alternatif bir yol varmış.Tabi ne kadar faydalı deneyip öğrenirim artık teşekkür ederim.
  • kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.