Şimdi Ara

Ryzen 1700x 4ghz vs 7700K 5ghz Bence bi izleyin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
3.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam 3200 MHz Flare X'ler 1.35 volt geliyor. Bclck ayarlamaları ile 3400 falan sorunsuzca olur gibime geliyor BIOS'lar oturduğunda.
  • dtmnyars kullanıcısına yanıt
    sanırım ryzen işlemcinizden önce 6700k kullanıyordunuz değil mi? nasıl yorumluyorsunuz farkı memnun kaldınız mı?
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    hocam flare xlerin yurtdışı fiyatlarını gördünüz mü? abuk subuk bir fiyattan gelecek muhtemelen. şu an varolan 3200mhz ramlerin stabilitesini inşallah kısa sürede sağlarlar bios güncellemeleriyle.
  • Difiction kullanıcısına yanıt
    8*2 GB C14 3200 Mhz RAM 184 USD. TR fiyatı tahminen 800-850 TL arası olacaktır. Trident Z'den pek bir fiyat farkı yok yani. Fiyatlar normalden dahi ucuz. CAS Latency'si 14 olup 3200 Mhz olan RAM'lar 1000 TL üzeri oluyor genelde.
  • Hocam çok gözle görülür bi fark olmadı ama bazı oyunlarda artış oldu ryzenin benim kanaatimce eksisi yok fazlası var heleki bu kadar yeniyken bu performans gayet başarılı bazı arkadaşlar taraflı baktığı için kötü yorumlar görmen çok doğal ama eşit şartlarda testler yapılınca gayet güzel değerler ortaya çıkıyor tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

8*2 GB C14 3200 Mhz RAM 184 USD. TR fiyatı tahminen 800-850 TL arası olacaktır. Trident Z'den pek bir fiyat farkı yok yani. Fiyatlar normalden dahi ucuz. CAS Latency'si 14 olup 3200 Mhz olan RAM'lar 1000 TL üzeri oluyor genelde.

allah allah ben 280usd gibi bir fiyat görmüştüm bir yerde, ynalış baktım demek ki aynen o özelliklerde ramler 1000TL civarına bulunuyor. Satışa çıkmış bazı yerlerde ülkemize ne zaman gelir acaba? 2400mhz Flare Xleri satmaya başladı vatan
  • Difiction kullanıcısına yanıt
    Hocam muhtemelen, en geç 1 haftaya burada satışa çıkarlar.

Buyur bu da link;https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820232530&cm_re=flare_x-_-20-232-530-_-Product
  • O yüzden 7700k 1080tide darboğaz yapıyor ama 1700x yapmıyor bunlar hep smtnin oyunları :)

• nightsniffer kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam, bakalım bekleyip görelim. herhalde am4 anakart farketmeksizin hepsinde çalışır bunlar. eğer türkiyede herhangi bir yerde falan satışa çıktığını görürseniz haber verir misiniz bana da ben de takip etmeye çalışacağım.
  • Fan boy olmayacak insanı fan boy yapar sizin gibiler bu arada herkesin bi kan alışı var ;) yeri gelir elbet.Intel i savunucam diye insanı intelden soğutuyorsunuz.

• WTF

Dedim hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dtmnyars kullanıcısına yanıt
    kendi kafalarinda triplere giriyolar >)

Bende yillardir intel kullaniyorum hala intel kullanicisiyim ama AMD ye geciyorum ryzenla boyle bir videoda gorunce paylasmak istedim
    beni daha da cok sevindirdi boyle birseyle daha yuksek fps almalari.

ben CL10 2400mhz ddr4 8x2 kit aldim corsairden fakat timimglerle oynayip CL degerini 15/16lara cekip mhzleriyle oynuycam hem guzel bir karsilastirma olur goruruz
    heyecanla bekliyorum :D
  • Şimdi yeni moda işlemcinin gücünü 720p çözünürlükte gör oldu
    İnidirimi yakalarsan 820 Tl fiyatla Gskill 16 gb rgb Tridentz 3600 mhz alma şansın var.
    Hatta şuan 875 Tl fiyata satan var bakmasını bilene
    Bu darbe İnteli sersemletir cevap gelmezse Zen 2 ile nakavt olurlar,ama asıl işlemci gücünü görmek istiyorsan 480p dene derler
  • Konuyu açan arkadaşlara çok teşekkür ederiz.Benim gibi kullanıcılar için 7700 k yi 3 FPS geçmiş 5 FPS geride kalmış o kadar önemi yok ama ryzen sistem toplamayı düşünenler için oldukça yol gösterici olmuş.kendi adıma ben zaten 4 çekirdekli işlemcilerin üstünü ryzen çıkınca cizdim.dusuk bütçeli kullanıcılar için daha uygun fiyatlı ryzen 5 ve 3 ler çıkınca AMD nin bu serisi oldukça tercih edilebilir olacak.WFT

• Videoyu çeken arkadaş yapmak istediğimi yapmış; aslında olay işlemci hızından ziyade Ryzen gibi güçlü AMD sistemlerde FSB artırılarak yapılan OC işleminin güce ne kadar etkisi olduğunu gösteriyor.

Yıllar önce yüksek FSB değeri ile 4GHZ hızında AMD Phenom IIx4 965'de bir benzerini yapmıştım, performans artışı ise beni oldukça şaşırtmıştı.

Pazartesi günü G.Skill Trident Z RGB LED 16GB (2x8GB) 3600MHz 16-16-16 DDR4 1.35v (F4-3600C16D-16GTZR) Ramlerim geliyor. 3 Marttan önce ASUS CROSSHAIR VI anakart bulabilirsem yanına AMD Ryzen R7 1700X veya 1700 alıp FSB ile OC yaparak 4GHZ hızında test ederek bir konuda paylaşacağım. Ekran kartı olarak da Sapphire Nitro RX480 8GB OC Edition kullanacağım.

Anakart bulamazsam el mahkum 2 hafta daha bekleyeceğiz

• Şimdi olay şöyle mi oldu?
    Ryzen 1800x alıyorsun 500$ veriyorsun çok çekirdek kullanan uygulamalarda 1000$ fiyatlı 6900k ile kapışıyorsun
    Öve öve bitiremedikleri evren ve kainatın en über oyun işlemcisi sınırsız oc kapasitesi olan ulu,yüce, krallar kralı 7700k ile oyunlarda kapışıp minimal farklar ile geçiyorsun
    Diyorsun ki daha tam adaptasyon sağlanmadan bunları yapıyorsun valla ben bravo Amd diyorum.
    Yabancı yorumcularda R.I.P Intel diyorlar sen ne diyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßekir

Videoyu çeken arkadaş yapmak istediğimi yapmış; aslında olay işlemci hızından ziyade Ryzen gibi güçlü AMD sistemlerde FSB artırılarak yapılan OC işleminin güce ne kadar etkisi olduğunu gösteriyor.

Yıllar önce yüksek FSB değeri ile 4GHZ hızında AMD Phenom IIx4 965'de bir benzerini yapmıştım, performans artışı ise beni oldukça şaşırtmıştı.

Pazartesi günü G.Skill Trident Z RGB LED 16GB (2x8GB) 3600MHz 16-16-16 DDR4 1.35v (F4-3600C16D-16GTZR) Ramlerim geliyor. 3 Marttan önce ASUS CROSSHAIR VI anakart bulabilirsem yanına AMD Ryzen R7 1700X veya 1700 alıp FSB ile OC yaparak 4GHZ hızında test ederek bir konuda paylaşacağım. Ekran kartı olarak da Sapphire Nitro RX480 8GB OC Edition kullanacağım.

Anakart bulamazsam el mahkum 2 hafta daha bekleyeceğiz

Aynı Ramler sıradaki siparişim olacak,Samsung 960 EVO 500GB alındı ve geldi
    Hepsiburadadan yeni indirimi bekliyorum tekrar, olmazsa plase olarak 2. siteyide belirledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woundedknee -- 25 Mart 2017; 21:27:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: techniquest35

1080 Ti 'ye darboğaz yaptığı falan yok canım kardeşim. Sen önce 1700'ün aç ta tek tek çekirdek kullanımlarına bak bir sona gel buraya. Hani tutturuyorsunuz ya 2K yok 4K testi diye; ha işte o 4K 'da penitium G4560 zaten şahane iş çıkarıyor rahat olun ;)

O yüzden bunlar hep tatmin olmak çabalarınız. Senelerdir "hula hula hula, 8 çekirdek koş,koş,kooş" diye tutturdunuz. Aynı furya halâ devam ediyor.

Hiçbir güncel Bios ile ekstra performans artışı falan yok. Burada halâ kendilerini kandırmaya devam eden gençler dolu. Ee ne yapsınlar. Kendi mallarını da övmek zorundalar. Biri de yukarıda 3600Mhz ram için 3600Mhz ram almaya gerek yok demiş. Birkaç yorum altta da 3200 ve 3600Mhz ram tavsiye etmiş birilerine. Ne acayip tiplersiniz ya. Bir diğeri de 875 TL.na 3600Mhz ram var demiş. Ahahah komik insanlar sizi. 450 TL.na 2400Mhz 16Gb ram alırsın artan kalan parayı da Gtx 1070 yerine Gtx 1080 alır yapıştırırsın. Anca gidip Joker vari insaların testlerine bakıp bakıp gönlünüzü avutun. Ve yine Fx serisi gibi işlemcinizi daha çok performans verecek diye oyunlarda yine 2-3 sene bekleyin sizler. Buna müstehâksınız zaten. O kadar bir aşırı fanboyluk yapıyor kî sizin gibiler. Ne desek boş onlara.

"Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az"

Herkesin kendi parası ve herkes işine gelecek performansı verecek ürünü almalı. Kalkıp ta" Ya bu uzun ömürlü. 2-3 sene bekle daha iyi performans alacaksın" demenin çok mantığı yok. 4K demenin de mantığı zaten yok. 250 TL.lık işlemci taş çıkartıyor zaten.

Bak sana kanıt, güncel bios ile gelen performans artışı.

+ 4 oyunda %3'lük FPS artışı.

https://forum.donanimhaber.com/am4-anakartlarda-cok-onemli-bir-bios-guncellemesi-yolda-gigabyte-performans-artisi-sagladi--124561680-5

Sonra millete atar yaparsın. Özel mesajla testleri yapıp sana gönderenleri de merak ediyorum.

• ßekir kullanıcısına yanıt
    Hocam senin dediğin şekilde fsb oc yapacak adam sayısı çok azdır bu forumda, malum fsb işin içine girdimi anakart ve ram de işin içine giriyor. Daha işlemci için minimum v, maksimum mhz dengesini sağlayamayan adama ram timing, mhz ve v dengesini nasıl sağlayacak...

• quote:

Orijinalden alıntı: Lacano

Hocam senin dediğin şekilde fsb oc yapacak adam sayısı çok azdır bu forumda, malum fsb işin içine girdimi anakart ve ram de işin içine giriyor. Daha işlemci için minimum v, maksimum mhz dengesini sağlayamayan adama ram timing, mhz ve v dengesini nasıl sağlayacak...

Az olmasını bırak, bir elin parmak sayısı kadar yoktur.

Şimdi armut piş ağzıma düş. Çarpan kilidi açık olsun, sonra + voltaj bas. Al sana overclock yaptım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.