Şimdi Ara

Ryzen 2500U - RX 540 vs i5 8250U - MX150

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam forumdaşlar. Bir süredir dizüstü bilgisayarımı yükseltmek için arama yapmaktayım. Bütçem 3000 civarlarında. Şu an elimde iki seçenek var, ikisi de Lenovo'dan. Size sorum şu, aradaki fiyat farkını ödemeye değer mi? Oyun oynayan biriyim, amatör olarak da kodlama ile uğraşıyorum.

(AMD kombosu)

(Intel kombosu)

Bu fiyat bandında önerileriniz varsa açığım.

(Buna benzer konular açıldığının farkındayım ancak birebir kıyas yapılan, aradaki fiyat farkının sorgulandığı bir konu görmediğimden açıyorum)

İyi forumlar.

• Hocam boşverin RX 540'ı, MX150'yi falan...

Şu ürünü alın geçin derim. 2500U'nun yanında RX 540 gibi bir GPU koymak tuhaf bir şey. Bizim ülkemizde "Ekran kartı olsun" kafasında birçok insan olduğu için gereksiz yere bu kartlar konuyor. Düşün mesela bir oyunda;

2500U'nun dahili GPU'su 30 FPS
    RX 540 35 FPS
    MX 150 38 FPS

veriyor. Bu durumda gerçekten 1000 TL daha verip MX 150 almanın bir mantığı var mı? Ya da SSD ve FHD ekran gibi özelliklerden feragat edip RX 540 almaya? Bana kalırsa anlamsız. 2500U gibi güçlü bir mobil GPU'ya sahip bir SOC varken yanına ancak 560X, 1050Ti falan gibi kartlar konabilir. Daha altı gerçekten komik kaçıyor.

• nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim.

Benim de aklıma takılan sorulardan biriydi Full HD olmaması. Ancak düşününce 2500U ile zaten 1080p oyun oynayamam (540 veya MX150 ile de). Çok dizi/film izleyen biri de değilimdir. Bilgisayar kullanımım sabah derslerde not alma, akşam oyun oynama ve arada sırada kodlama ile uğraşma arasında gidip geliyor. Halihazırda kullandığım bilgisayarım da 720p yani orta çağa geri dönmüş gibi hissetmem 1080p ekran kullanmadım dizüstünde, ufak ekranda ne kadar fark yaratıyor bilmiyorum. Bilgisayarı ne için kullandığımı düşündüğümüzde sizce 720p'den 1080p'ye geçmek oyunlarda FPS düşüklüğü yaşamaya değer mi?

Emin olmasam da forumda okuduğum kadarıyla 720p ekranda 720p oyun oynamak 1080p ekranda 720p oyun oynamaktan daha verimli. Ekran çözünürlüğünün altında oyun oynatıldığında görüntüde bozukluklar olduğunu okudum. Bu konuda bir bilginiz var mı?

• CleverTrevor C kullanıcısına yanıt
    Aslına bakarsanız laptop ekranları ufak değil. 14-15-16 inç bir ekranda 720P ve 1080P arasındaki fark rahatlıkla görülebilir. Söylediğiniz şey kısmen doğru. Ölçekleme problemi oluyor. Ancak bunun önüne geçmek de kolay. Birçok oyunda ayarlar kısmında "Resolution Scaling" denen bir ayar var. Çözünürlüğü 1080P'de tutup Resolution Scaling'i 70'e çekerseniz gördüğünüz görüntü de sisteminizin verdiği fps de 720p ayarında olur. Harici bir GPU'ya gerçekten ihtiyaç duyup duymadığınız hangi oyunları oynadığınıza bağlı esasen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 16 Nisan 2019; 13:49:20 >
    Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim.

Sanırım ben bu işin içinden çıkamayacağım, halihazırda işimi az çok gören bir bilgisayarım da var. Ben Sıcak Fırsatlar bölümünde şansımı deneyip iki türlü de beni tatmin edecek bir bilgisayar bulmaya çalışayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Hocam boşverin RX 540'ı, MX150'yi falan...
    https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/dell-3585-fhdbr5f8256c-ryzen-5-2500u-8gb-256gb-ssd-ob-vga-fullhd-P330032235?cid=700501&utm_source=comp_akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel&v=1.27.9

Şu ürünü alın geçin derim. 2500U'nun yanında RX 540 gibi bir GPU koymak tuhaf bir şey. Bizim ülkemizde "Ekran kartı olsun" kafasında birçok insan olduğu için gereksiz yere bu kartlar konuyor. Düşün mesela bir oyunda;

2500U'nun dahili GPU'su 30 FPS
    RX 540 35 FPS
    MX 150 38 FPS

veriyor. Bu durumda gerçekten 1000 TL daha verip MX 150 almanın bir mantığı var mı? Ya da SSD ve FHD ekran gibi özelliklerden feragat edip RX 540 almaya? Bana kalırsa anlamsız. 2500U gibi güçlü bir mobil GPU'ya sahip bir SOC varken yanına ancak 560X, 1050Ti falan gibi kartlar konabilir. Daha altı gerçekten komik kaçıyor.
    Dvd slotuna ssd taksam bu ürünü önerir misin kardeşim?
    Lenovo IdeaPad IP330 AMD Ryzen 5 2500U
    Ya da diğer bahsettiğiniz Dell gene üstün mü? Alayım birini 😇

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• myz1453 kullanıcısına yanıt
    Hocam Ideapad birazcık daha pahalı galiba(250 TL). Oyun birinci önceliğiniz ise olabilir. Ekranı Fullhd değil, SSD'si yok, ekran kartı %20 kadar daha iyi işte 2500U'lu Dell'den. Benim tercihim Dell olurdu hala. Bu arada Hepsiburada'da 2999 TL'ye düşmüş DELL 2500U olan.
    Oyun oynamam kardeşim. Çok yardımcı olsun sağol valla. 👏

Lafı mı olur hayırlı olsun hocam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Hocam Ideapad birazcık daha pahalı galiba(250 TL). Oyun birinci önceliğiniz ise olabilir. Ekranı Fullhd değil, SSD'si yok, ekran kartı %20 kadar daha iyi işte 2500U'lu Dell'den. Benim tercihim Dell olurdu hala. Bu arada Hepsiburada'da 2999 TL'ye düşmüş DELL 2500U olan.
    Dün 3150 ye sipariş verdim bugün indirime girmiş müşteri hizmetlerini aradım farkını iade edin ya da çek tanımlayın dedim olmaz diyor. Yeni bir sipariş verip, önceki aldığımı geri göndereceğim sanırım.

• paxal kullanıcısına yanıt
    Şunu yaptırmamaları lazım hocam. Hakikaten sırf sizi uğraştırıyorlar iade ile falan...
  • Yani, indirime giren başka ürünlerde var komple iptal ederim belki de, kendileri bilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paxal -- 17 Nisan 2019; 22:37:23 >
  • Laptobu aldım Dostlar umarım iyi yapmışımdır. Vga çıkışı yok bana 10 m hdmı aldıracak sınıf için 😅

Hangi laptobu aldiniz

• Dell Inspiron 3585 AMD Ryzen 5 2500U kardeşim

Ekran karti olarak ne var onu göremedim de birde memnun musunuz bilgisayardan

• henüz laptop gelmedi. ekran kartı tümleşik,AMD Radeon Vega 8
  • Harici ekran kartı konusunda düşüncelerinize çok katılmıyorum hocam. Harici ekran kartı olması cpu kullanımını azaltır bu sebeple cpu daha az kullanılacağından cpu ısınmasını da azaltır. Bu bahsettiğim olay oyun oynandığı senaryolarda geçerli tabi ki. Normal kullanımda herhangi bir problem yaşatmaz. Yani demem o aslında gereksiz değil ayrıca Radeon 540 boş bir gpu değil, çoğu modelde olan Radeon 535'den %50 daha iyi.

Ryzen 2500U - RX 540 vs i5 8250U - MX150

Konuya gelecek olursak bence FHD ekranlı bir laptop alın öncelikle, ben indirimden ilk linkteki cihazı aldım tek alışamadığım nokta ekranı, fhd monitörüm de olduğundan çok sorun yaşamıyorum.

• Zendagi Migzara kullanıcısına yanıt
    Hocam laptopların neredeyse tamamında GPU ve CPU aynı soğutma borularıyla soğutulur. Tek bir soğutma borusu üzerinden soğutulduğu için ısınma için belirleyici unsur toplam elektrik tüketimi olur. O da her halükarda APU GPU+CPU'dan daha az tüketir çünkü GDDR5 acayip fazla elektrik tüketiyor. Örneğin 2 GB GDDR5'in %100 kullanıldığı sıradaki güç tüketimi 8-10W'yi buluyor. Mesela MX150'ler 20-25W tüketiyor, Ryzen 2500U'nun ise paket olarak tüketebileceği maksimum güç 25W tasarımı gereği. GPU kullanılıyorken CPU'ya güç kalmaz frekansı az kalır CPU darboğazı olur derseniz kabul ederim. Ama zaten bu tarz laptoplarda 40-50 FPS'yi bulduğunuzda dua edeceksiniz. O yüzden darboğaz çok sorun değil.
    Özellikle CS:GO işlemciye aç bir oyun ayrıca grafik kartı da olduğunda güzel performans veriyor. Benim için öncelikli amaç bu oyunu da rahat oynatabilmesi olduğu için harici grafik kartı tercih ettim.
    Radeon 540 ile CSGO'da yeri geliyor 200fpsi görüyorum, 160 fps seviyesinde rahat oynatıyor, GTA V'de de 75 fps seviyelerini görebiliyorum.
    1024 768 all low ayarlarda bunlar. Vega 8'in bu performansı rahatça verebileceğini düşünmüyorum.
    Dediğim gibi olay son kullanıcıda bitiyor, kendi ihtiyaçlarına göre tercih yapmalı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.