Şimdi Ara

Ryzen 3600 Kullanıcıları OC - Bios Update - Güncel Bilgiler ve Tartışma Konusu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
6
Favori
5.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir sorun gormedim, artik islemci bosta dahi olsa 4 leri zorlamiyor 3.2 lere kadar geriliyor.
    4.2 yi sadece bir cekirdekte bir kere gorebildim, 4.15 lere cikiyor stok sogutucu ile rahat, iyi bir sogutucu ile 4.2 ye rahat cikacaktir.
  • AzuLA kullanıcısına yanıt
    hocam peki voltajlarda bi değişiklik var mı mesela 4.2 lere cıktıgında voltaj 1.4v larda mı yoksa daha düştümü ? boşta ve oyunlarda voltaja baktınız mı hiç
  • musti_zzz M kullanıcısına yanıt
    1.5 oldu yanlis hatirlamiyorsam azalma yok bence 1.456 veriyor 4.125 icin suan gordugum, detayli bakinca degisiklik gorursem iletirim.
  • AzuLA kullanıcısına yanıt
    bunlar 4.2 ghz yi tam yakalamak için 1.5v mi cıkarıyor :D yine fazla ya. ben 4.150 falan görüyorum 1.4V da suan da bakalım ama bosta scaklıkta düşmüştür o bari iyi oldu. bu arada amd bi kaç gün önce yeni chipset yayınladı onu yapmadıysan hocam onu da yap belki bi etkisi olur.
    https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b450
  • beyler dün abba updateyi yaptım. skıntısız işlemci artık oyunlarda 4.2 den asagı hiç inmiyor bi kaç el pubg oynadım hep 4.2 ghz de işlemci. boşta değerler cok iyi oldu voltaj 0.500V kadar duştüğnü gördüm. yanlız bi konuyu anlamadım eskiden pubg ye girdiğimde işlemci 1.4V veriyordu 4.150 Ghz de işlemci sıcaklıgı 63-68 cıvarı oluyordu şimdi aynı voltajı veriyor 4.2 Ghz de işlemci sıcaklıgı. 55-58 lere geriledi anlık bazen bi 67 derecelere cıkıyor 1 saniyelık geri iniyor. aynı voltajla daha serin calısıyor çözemedim :D aldığım degerler msı afterburner ile. abba yapmayan varsa yapsın daha stabil oldu artık pc
    Bf5 de deneme imkanın varmıdır acaba ? ben deniyorum son chipset son bios sürümü ama voltaj auto'da olmasına rağmen 3.975 lerde loading ekranında sadece 4.150 gördüm. Bide Cpuz Benchmarkında tek çekirdek 4.100'lerde falan gördüm. Stok soğutucu ile
  • Jimmy_Conway kullanıcısına yanıt
    hocam bende bf5 yok malesef ama bf1 de denedim 4.2 ghz e sabit hep. sendeki skıntı buyuk ihtimalle stok sogutucu hocam bende biraz stok ile kullandım ısı yüzünden frekans düşürüyor yukarda AzuLA arkadasın da dediği gibi stok la max 4.150 Ghz Görmüş. cpuz de benchmark yapmadım ama cok da güvenmiyorum cpu z nın testine bi ara yapıyodum cpu z ile bazen 4100 alıyodum bazen 3950 lere düşüyordu. ısı sorunum yok arctic freezer 34 esports duo var cpu z de gariplik var bi yüksek bi düşük gösteriyor.
  • denediğim oyunlar cs go, pubg, bf1, control, gears 5 hepsinde sabit 4.2 ghz alıyorum cok nadir 4.150 ye düşüyor. voltaj 1.4v da oyunlarda.
    Çok teşekkür ederim hocam aynen dediğinizi gibi sanırım stok soğutucu kaynaklı. Teşşekkür ederim
  • 3600x stock fan manuel voltaj vermeden sabit 4.2 Ghz de oyunlarda 50-75 derece, stress testinde 85 -90 dereceyi görüyor. Sıkıntı yaşamasamda sıvı soğutmaya geçecegim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖNEMLİ !!! b450 için amd'nin son chipset driverını yükleyince stutter basladı bende bilginiz olsun !!!
  • Jimmy_Conway kullanıcısına yanıt
    kardeşim bende son chipset driveri (1.9.27.1033) yüklüydü üstüne abba biosu kurdum bende takılma donma lag v.s olmadı. silip temiz kurulum yapın isterseniz
    Valla bende abba zaten yüklüydü son chipset çıkınca ortalama 3 4 gün önce yükleyim dedim. BF5 Multi haritada stutter'lar yaşamaya başladım. Bide Sıcaklık Değerleri 78 80'e kadar çıktı anlamadım. olmadı son chipset driverı kaldırıp eskisini kuracam.
  • Geçen gün Msi b450 gaming plus max , ryzen 3600, corsair vengeance lpx CMK16GX4M2B3200C16R ram aldım. Gece sistemi kurduğumda anakart cpu ışığı yaktı ve 1 dakika sonra cpu ışığı sönüp ekranıma görüntü geldi. Bios üzerinden gerekli ayarları yaptım(son gelen bios ile xmp düzgün çalışır hale geliyor bilginize), ancak sistemi ilk çalıştırdığımda gelen cpu, bellek ve hard disk listesinin gelmesi 10 11 saniye kadar sürüyor(tüm harddiskleri söksem de aynı şekilde), bu ilk açılış ekranı gelene kadar ekranın orta köşesinde bir adet boşluk karakteri gözüküyor sonra bu karakter sol üst köşeye geçiyor, ardından ise gelmesi gereken donanım listesi geliyor ve windows'a geçiyor, bu beklemenin sebebi ne olabilir, bu durumu yaşayan var mı ? Bios sürümünü 7B86vH3 e güncellememe rağmen aynı şekilde devam ediyor. Bu arada bu sorun yaşanırken anakart üzerinde ez debug bölümünde cpu ışığı yanıyor ve sönüyor.

• GLaDiaC kullanıcısına yanıt
    Biosda boot option kısmını csm+uefi değil uefi olarak ayarla ve açılışta logo göstermeyi devre dışı bırak bu süre kısalıyor. Benim tomahawk max da başta yavaştı şu an power düğmesine bastıktan 15-20 saniye sonra chrome’da bir sayfa açabilecek kadar hızlandı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OMEGALUL O kullanıcısına yanıt
    Ayarlar Uefi'de ve logo yok. Zaten sıkıntım logonun da öncesinde başlıyor. Yani işlemci, ram, ssd, hdd vs gösteren ekrana gelmesi vakit alıyor. Zaten bu ekran geldikten sonra windows 10 tık diye açılıyor.
    Temsili fotoğraftaki gibi ekranın gelmesi için bekliyorum.
    Ryzen 3600 Kullanıcıları OC - Bios Update - Güncel Bilgiler ve Tartışma Konusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GLaDiaC -- 3 Ekim 2019; 16:15:5 >
  • 7B86v1C B450 Msi Gaming Plus için yeni bios çıkmış.

Description
    - Update AMD ComboPI1.0.0.3abba
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.