Konu eski ama bilgi olarak kalsın burada, belki birisinin işine yarar. APU sistemlerde RAM frekansları çok önemli. 2666Mhz ile 3000Mhz üstü RAM kullanmak çok şey fark ettiriyor. Eğer bir APU sistem varsa en az 3000Mhz RAM kullanılmalı. Tek kanal yerine çift kanallı tercih edilmeli. Toplam RAM belleğinin gerektiğinde 2GB'a kadarını grafik için harcayacağınız unutulmamalı.
Aynen öyle fakat benim sorunum farklıydı. Asrock çok sonradan bios güncellemesi yayınladı ve sorun düzeldi. Sonra tek kanal taktığımda bile takılmıyordu. (performans yarıya düşse de.) Apu işlemcimi sattım 2. el ryzen 5 1600 ve rx 570 4gb almak istiyorum 400+80 psu ya olur mu acaba bunlar? Başka tavsiye var mı? Ya da yeni işlemcileri mi beklemeliyim?
Alper4458
kullanıcısına yanıt
RX570 için en azından 500w 80+ PSU kullanmanı öneririm. Aslında 400w yeterli olsa da PSU'daki verim kaybını tolere etmek için bir tık daha güçlü PSU iyi olur.
2400G'yi neden sattın ki? Performans mı çok düşük geldi? Yoksa sorun mu yaşadın? Açıkçası kullanmadığım bir APU, karne hediyesi olarak 11 yaşındaki yeğenime basit (ucuz) bir APU sistem toplayasım var. Her eve geldiğinde benim pc'ye çökmesin artık. Hatta benim için değil, pc için geliyor resmen!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
copywriter
kullanıcısına yanıt
R5 2400 ü sattım çünkü 8gb ramdan vram alınca az yer kalıyordu. 8 pci yeri kapladığı için ekran kartı ve ssd takarsam sorun olur dedim. Bir de yeni oyunlar daha çok çekirdek istemeye başladı ben de satıp dolar almıştım. Zaten derslerim vardı oyun falan oynayamayacaktım yazın yenileri çıkarsa eskileri ikinci el alırım dedim. Ya da yenileri ucuz olursa onlardan alırım.
Benim anakart modeli sorunluydu o yüzden apu dan hiç verim alamadım.
Alper4458
kullanıcısına yanıt
8 pci yeri derken hocam bende amd athlon 200ge var şimdi pci express x4'ü destekliyor ekran kartı ve ssd ilave etsem sorunmu olur?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme