Şimdi Ara

Ryzen 5 2600 Voltaj Değerleri Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İmzamdaki sistemi imzamdaki değerlerde kullanıyorum.
    1.35v da işlemci stres testinde maximum 65 derece gördü, boşta kullanımda ise 33-37 derece arası geziniyor. Sizce 4.2 ghz için 1.35v çok mu acaba ?
    Prime ve aidata testi yaptım, cinebench yaptım herhangi bir sorun çıkmadı. Division 2'de de sorun yaşamıyorum önemli olan benim için autocad ve division 2.

Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

• 1.35v da 4.2 ghz dünya üzerinde alabilen yoktur heralde ryzen 2600de pek inanmadım
  • utku1043 kullanıcısına yanıt
    hocam 1.31 de oyun oynatıyor ama atıyo prime95 testinde. 1.35 şu an stabil. EVGA CLC ile max 68 gördü o da anlık. stres anında 63-65 gidip geliyor.
    Antalya'da oturduğumdam dolayı yazın stock değerlere çekeceğim ama stock değerleri de 1.09 civarı yetiyor denendi.
    hocam buyrunRyzen 5 2600 Voltaj Değerleri Hakkında
  • çok ilginc 1.425 voltta 4.15 ghz bile stabil olmuyor bende aynı işlemci var
    silicon lottery dedikleri heralde hocam. Soğutucunuz ve anakartınız ne acaba ?
  • Anakart msi b450 tomahawk sogutucu coraair sıvı sogutucu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Sebebi her şey olabilir hocam güç kaynağı, soğutma, ram vs o yüzden bilemedim. silikon şansı...
  • Şanslıymışsın. Ben 1.40 voltaj vererek 4Ghz'de çalıştıramıyorum :D
  • bende de aynı işlemci var. aorus b450 m anakart ve noctua nh-u14s soğutucu ile 4.2 ghz ye ulaşmam için 1.45 voltaj vermem gerekiyor. bu değerlerde 80-91 derece arasında 10 dk aıda 64 testinde sorunsuz.voltajı 1.4 e çektiğimde ekran kararması alıyorum. remler ise 1.2 voltaj ile 2133 mhz de çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi callofdutyf -- 9 Mayıs 2019; 9:34:33 >
  • callofdutyf kullanıcısına yanıt
    çok ilginç ya işlemciyi ben de anlamadım ama tırstıyorum acaba bir yanlışlık mı var diye. 1 saat stres testinde atmadı kapadım işim vardı. ram o.c konusunda kötü ama anakart 67 nsde kaldım indiremiyorum
  • Merhabalar bende imzamdaki sistemi kullanıyorum stock soğutucu ile overclock yapmak istemediğim için (1500x den dahi zayıf bir bloğu var) deepcool gammax l240 sıvı soğutma modelini aldıktan sonra overclock yapma gereksinimi duydum öyle çok deneme yanılma yapmaksızın bir kaç araştırma sonucu 4.0ghz 1,270v gibi seviyede stabiliteyi yakaladım öncelikle şaşırdığımı dile getirmek istiyorum ya çok şanslıyım yada işlemci anakart uyumu oldukça iyi yurt içi yurt dışı 3.9 ghz hızlarda stabilite sorunları yaşayan insanları gördüm hemde 1.3v nin üzerinde değerler ise şimdi benim de aklımda şu var ben bu voltaj eğrisini tek seferde +160 gibi değerle sağladım bir daha da dokunmadım acaba bu sistem 4.2 ghze +200 ile çıkar mı Benchmarkta gördüğüm maks değer 68 derece sıcaklıktan yana sıkıntı yok.
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    hocam selamlar, ben de antalyada ikamet ettiğim için oc'yi indirdim biraz çok rahat 1.25v ile 4.0 ghz i yakalıyorum 3 saat full blend test yaptım 0 kasma ve atma.
  • 4.0 ghz den sonra fazla voltaj istiyor işlemci o 100/200 mhz fark için 1.4v vermek mantıksız geliyor.
  • Hocam selamlar, Ryzen kullananları bir arada yakalamışken bende birşey sormak isterim. İmzamdaki sistemi kullanıyorum. İşlemcimi aida64 de stress testine koyduğumda base clock kapalı durumdayken 3.6 değerini, base clock auto konumundayken 3.87ghz geçmiyor fakat ısı değeri base clock auto konumundayken 10-15 saniyede 90-100 dereceleri görüyor bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum yoksa normalmidir stock fan ile. Yardımcı olmanızı rica ederim.
  • redaust01 R kullanıcısına yanıt
    Valla bana normal gelmedi. Eğer stok kullanıyorsanız 1.15-1.2v arası bir değere sabitleyin biostan. Fazla voltaj veriyor olabilir.
  • Hocam sıkıntım burda işte. Bios voltaj değerini ne yaparsam yapayım kabul etmiyor. Geçen akşam auto ayarında voltajı 1.2v gözüküyor ben manuele çekip -0,024 voltaj düşürdüm biosu kaydettim yeniden başlatırken görüntü gelmedi baya bir uğraştım biosu sıfırladım öyle görüntü geldi elle müdahale etmeye korkuyorum şuanda. Piyasada ryzen overclock aratınca hep b450 arayüzü çıkıyor ve b450 arayüzü gigabyte göre baya kolay ben açıp öylece baka kalıyorum acaba bu nedir ne işe yarar diye. Bu konuda cidden yardıma ihtiyacım var.
  • redaust01 R kullanıcısına yanıt
    Çok ilginç hocam. Ramlerle veya psu ile alakalı bir sıkıntı olabilir mi ? 0 dan temiz bios atıp chipset driverini kurmayı denediniz mi ?
  • Power corshair vs650 power kullanıyorum elle hesaplayınca power fazlasıyla yetiyor, ram için anakart ram listesinden kontrol ettiğimde kullanmış olduğum ramin kodlarını bulamadım anakart ile uyumsuz gözüküyor. Bios en güncel olanı kurulu chipset kontrol etmedim az sonra bakacağım ona. Bu akşam voltaj üzerinde oynamayı deneyeceğim çözüm bulabilirsem burdan haber ederim sana.
  • Selamun aleyküm arkadaşlar msi b450 mortar ryzen 5 2600 işlemci ve corsair vengeance 8 gb 3000 mhz ddr4 bunlara 4 2 civarı oc nasıl yaparım voltaj ayarları ne olmalı.?
    Şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.