Şimdi Ara

Ryzen 5 3500x Nasıldır (ANA KONU) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
12.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

belkide bu işlemcilerden önce hangi anakartı seçtiğin önemli. şu an ryzen 1600 birçok oyunun tavsiye edilen pc özelliklerinde göze çarpıyor. 1600 2600 3600 yada intel 8400 9400 serileri güncel ihtiyaçları karşılayacaktır. ancak ilerde 12/24 yada 16/32 işlemci gereksinimleri ortaya çıkarsa ( şu an bile bazı oyunlar 6/6 yada 6/12 ister oldu ) amd de işlemciler şu an bile hazır. bide ryzen am4 e 4000 serisi gelecek... ryzenda nispeten tuzlu ama iyi vrmlere sahip bir anakart seçersen sıkıntı olmadan işlemci yükseltebilirsin.
    çok haklısın 3-4 kaliteli anakart seçiminden birisini yaptım 3000 serisini es geçip yeri geldiğinde 4000 serisi alıp paşalar gibi 7 8 sene arkama bakmıcam.
  • clarq26 kullanıcısına yanıt
    7-8 sene gelde gülme 7-8 sene önce 6/12 ,8/16 İŞELMCİLER VARDI, ONLAR ARKASINA BAKMIYORMU. Tekil çekirdek gücü toplam çekirdek gücü kadar önemli ddr 5 yeni mimarilerlerle 4 sene sonra işelmciler ne boyuta glibileceğini kim ekstireiblir? 7-8 sene kafasaına ayar oluyorum 16/32 ryzen şimdiden. Sana bu kapitalsit dünyada 7-8 sene donaım alamdan yedirilermiyok öyle bir dünya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 22 Ocak 2020; 0:29:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-26E6B5369

7-8 sene gelde gülme 7-8 sene önce 6/12 ,8/16 İŞELMCİLER VARDI, ONLAR ARKASINA BAKMIYORMU. Tekil çekirdek gücü toplam çekirdek gücü kadar önemli ddr 5 yeni mimarilerlerle 4 sene sonra işelmciler ne boyuta glibileceğini kim ekstireiblir? 7-8 sene kafasaına ayar oluyorum 16/32 ryzen şimdiden. Sana bu kapitalsit dünyada 7-8 sene donaım alamdan yedirilermiyok öyle bir dünya
    hocam ben geçen seneye kadar i5 3450 işlemciyle geldim emin ol her sene çıkan işlemcilere her sene çıkan anakartlara ekmek banıyoduk kemal sunal misali ama iyi kotu getirdi 2 sene öncesine kadar drop nedir shutter nedir darboğaz nedir bilen yoktu 40 50 fps veriyodu genede oynuyoduk bi sıkıntıda da cıakrtmıyodu pc suan milletin q0tunde kurt var gibi su çıksın bunu alam bu çıksın sunu takam ssd ust versiyonu cıkmıs onu takam faremın rgb si cıkmıs bunu alam kasama led takam işlemci x li modeli cıkmıs bunu satam bunu alam hocam yanlış anlamada 8/16 lık bir r7 4800x emin ol cok rahat 7 sene götürür kimsede k.bakmasın göt cebinde adamın parası vardır calısmıyodur babasından geçiniyodur o adam saten o işlemciyi değişirken 2 katı fiyatına razer kalvye sinide değişir.

7-8 sene uzun bir süreç kesin konuşamam ama 6 sene öncenin işlemcisi i7 4790k şu an iş görüyorsa 4000 serileride dediğin sürelerde iş gören modeller çıkarabilir. garanti yok ama amd de 12 ve 16 çekirdek işlemciler şuan bile hazır.
  • quote:

7-8 sene uzun bir süreç kesin konuşamam ama 6 sene öncenin işlemcisi i7 4790k şu an iş görüyorsa 4000 serileride dediğin sürelerde iş gören modeller çıkarabilir. garanti yok ama amd de 12 ve 16 çekirdek işlemciler şuan bile hazır.
    hocam nediyomsana 10 sene once cıkmıs i5 3450 ile 2gb modelini hatırlamadığım ekran kartı 6 sene goturdu 6.senenin sonunda 2x8 ddr3 1333mhz ram ekledim ekran kartını 1050ti yaptım halen kullandım 60 fps altına inmedi 75 üstünede çıkmadı
    doğrudur. ihtiyaçları doğru tespit edip yetinmeyi bilene 10 sene bile sorun değil.
  • 3600 almaya bakın bir indirim yada ikinci el fırsatı ile. Anakart desteği ile ileride 12-16 çekirdeğe çıkma güvencesini kaçırmayın. İntelde böyle bir şey bulamayacaksınız. O yüzden İntel yeni seriyi beklemenize gerek yok bence. İkinci elden bir 3600 bulun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Luke Neil

3600 almaya bakın bir indirim yada ikinci el fırsatı ile. Anakart desteği ile ileride 12-16 çekirdeğe çıkma güvencesini kaçırmayın. İntelde böyle bir şey bulamayacaksınız. O yüzden İntel yeni seriyi beklemenize gerek yok bence. İkinci elden bir 3600 bulun
    aslında suan anakartı sağlam model alıp r5 1600 alıp beklemek daha iyi olur ama alçak olan insan sıfır 3600 yerine 2.el r7 3700x alsa daha makbul olur
  • quote:

doğrudur. ihtiyaçları doğru tespit edip yetinmeyi bilene 10 sene bile sorun değil.
    +1
  • Taa 1600'den 3700x'e geldik noluyo? 😁
    Şimdi benim fikrim şuydu, anakartı yüksek bir model seçip mesela Gaming Plus MAX, işlemciyide 1600 12nm alacaktım. 2 yıl sonrada hayliyle fiyatlar düşeceği için işlemcimi 3600x alcaktım. Ekran kartını 1660S düşünüyorum. Baktım yorumlarınıza 3700x öneren olmuş, ne yaptın hocam sen. 😀 Gönül ister ki 3600 yapıştırayım ama bütçem pek el vermiyor. İkinci ele de pek yönelmek istemiyorum. Nasıl yapsam bilemedim. Aslında bütçem pek belli değil. O yüzden orta bütçe ile yani monitör dahil 5200 lira gibi bir şeye sistem toplamaya çalışıyorum. Yavaş yavaş alacağım. Aile desteği 6000 olursa olur. Olursa R5 3600 alırım, anakartı da (Yazın alacağım) B550 anakartlar çıkarsa bi tanede onu yapıştırırım. Olmadı yüksek segment B450 alırım. 16gb 3200mhz şart zaten. 650W 80+ Psu' da aldım mı deme keyfime. Bir de 1660S Gaming X basarım. OC ile 1660 Ti'ı geçerim. Ne zaman belli değil ekran kartını 2070S yaparım. Diğerlerini değiştirmeye gerek kalmaz. Yanı 1600-1660S ikilisinden daha geleceğe dönük olur.
    Sizce bu plan nasıl ?
    Bütçem 6000 diyelim. Monitörsüz 4700 olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• ilk cümlen : işlemciyide 1600 12nm alacaktım. 2 yıl sonrada hayliyle fiyatlar düşeceği için işlemcimi 3600x alcaktım

ikinci cümlen :Baktım yorumlarınıza 3700x öneren olmuş, ne yaptın hocam sen. 😁 Gönül ister ki 3600 yapıştırayım ama bütçem pek el vermiyor

bende diyorumki bir tane b450m ATX: Msı gaming plus Matx b450m mortar max mınıitx: asrock msı asus bunları al yanına r5 1600 al 4000 serisi cıkıncaya kadar ufak ufak para at kenera o dönemın 8/16 izlekli işlemcini al arkana bakma daha.
  • Tamamdır, bütçeye göre kombinasyonu yaparım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selamın aleyküm ark ryzen 5 3500x işlemci satın aldım anakart msı b450m A pro max
    Bir sorum olacak sizlere işlemci 6 çekirdek olarak gözüküyor ama performans bölümünde 4 çekirdek olarak gözüküyor bunun sebebi nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selam..

Oyun dışında pek bir özel kullanım amacımın olmaması nedeniyle bu işlemciyi tercih ettim, bu durumda sanırım 3600 modeline fazladan 400tl civarı vermemin pek gereği olmazdı.. oyun testlerine baktığımda ikisi arasında en fazla 10fps oynayabiliyor.. kaldı ki 3500x'in darboğaz oranları hayli düşük görünüyor.. 1660 super ile en fazla %3.5-4 darboğaz yapan bir işlemci yeni nesil ekran kartlarında da verimi gayet iyi.. çok şükür en ufak bir handikapla karşılaşmadım tatmin edici bir performans sunduğunu düşünüyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: Tunahan80

Selamın aleyküm ark ryzen 5 3500x işlemci satın aldım anakart msı b450m A pro max
    Bir sorum olacak sizlere işlemci 6 çekirdek olarak gözüküyor ama performans bölümünde 4 çekirdek olarak gözüküyor bunun sebebi nedir
    quick gpu diye bir program var, çekirdek parketme aktifleştirme felan yapılabiliyor bir bakın isterseniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreudeAmFahren -- 24 Şubat 2021; 16:24:14 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.