Şimdi Ara

Ryzen 5 3600 Satın aldım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hakanhan68

bendede eksik ekran kartı psu 600w min, yeterliyse amd 5700 de bakabilirsin saphire pulse f/p ürünü yeni driverlarda sorunları var ama eskilerde sorun yok. fullhd oynarsan bunlar ideal.
    https://www.hepsiburada.com/sapphire-pulse-amd-radeon-rx-5700-8gb-256bit-gddr6-dx-12-pci-e-4-0-ekran-karti-11294-01-20g-p-HBV00000N5P55?magaza=Hepsiburada

kasa fanlarına bak iki önde arkada egzos çıkışın olsun ve oda sıcaklığın tabiiki önemli

cpu macunuda iyi olsun ve düzgün sürülmeli. oc den anlamam auto için cpu ya bence soğutma almak şart
    Hocam sistemi topladım zaten.1660 Ti aldım.Kasa için önde 3x fan mesh panel var.Arkada da 1 egzoz var.Üst kısım boş.İleride işlemci soğutucusu alacağım zaman oralarada takacağım.Şuanlık core boost kapattım stok fan olduğu için.İleride açarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: deep14100

hocam stok sogutucu ile prm95 yapmayin her seyi otoda birakip kullanin bence, yeni sogutucu alana kadar hervsey otoda, masaustu ve oyun deneyimi icin sicakliklari msinafterburner hwinfo ile takip edin ondan sonra stok sogutucunun yetip yetmedigine daha iyi karar verirsiniz, bende termalright le grand macho rt var sogutucu olarak bayaa kasli 14 cm fanli bir sogutucu ona ragmen prim95 smallftt testinde 2 dakikada 90 a cikiyor 1.30v 4.02 olarak kullanıyorum, sız genede illa test yapıcaksanız prıme blend ile yapın bence
    edit:duzenleme
    sicakliklari karistirdim 2 dakikada 90a cikan konfigrasyonum 1.39v 4.1ghz di,
    1.30v 4.05ghz yaklaşık 15 dakikada prim 95 smalftt 90a cikiyordu
    Hocam ben şimdi voltajı düşürücem. Bios ekranında VDDCR CPU Voltage var Karşısında 1.100V Ayarı ise auto yazıyor. Ben bu voltaj ayarının üstüne çıkarsam bir sorun olur mu? 1.250 den başlayacağım. Birde ratio ayarını sabitlemem gerekir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Veysigz

Hocam ben şimdi voltajı düşürücem. Bios ekranında VDDCR CPU Voltage var Karşısında 1.100V Ayarı ise auto yazıyor. Ben bu voltaj ayarının üstüne çıkarsam bir sorun olur mu? 1.250 den başlayacağım. Birde ratio ayarını sabitlemem gerekir mi?

Alıntıları Göster
    https://forum.donanimhaber.com/ryzen-5-3600-u-daha-stabil-voltaj-ve-performansta-calistirma-rehberi--140409941

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C034FACC7

x570 te ryzen 3600 ü stok fan ve stok ayarlards 3 gün kullandım. ısı masaüstünde 45, oyunda max 60 dereceydi tek şikayet fan sesi olabilir ama abartılacak seviyede değildi.

asıl mevzu son bios kurulu olması.
    Hocam selamlar aynı işlemciyi noctua nh12 se ile kullanıyorum şu anda pubg ultrada deneyebildim sadece işlemci aradı 70 falan oluyor fakat genelde 65 ayarında boştaysa 45 50 gösteriyor saniyelik 55 vs olup yavaş yavaş iniyor siz herhangi bir voltaj ayarı yaptınız mı teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: naak98

Hocam selamlar aynı işlemciyi noctua nh12 se ile kullanıyorum şu anda pubg ultrada deneyebildim sadece işlemci aradı 70 falan oluyor fakat genelde 65 ayarında boştaysa 45 50 gösteriyor saniyelik 55 vs olup yavaş yavaş iniyor siz herhangi bir voltaj ayarı yaptınız mı teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Hocam o ani sıcaklık yükselişleri voltajdan kaynaklanıyor.Eğer core boost kapatırsanız sabit sıcaklıkları göreceksiniz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.