Şimdi Ara

Ryzen 5 3600 ve RTX 2060Super

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kendim bir sistem topladım ve yarın almayı düşünüyorum. Fakat bileşenler hakkında pek bir bilgim yok. Bu yüzden fikirlerinize ihtiyacım var

Sistem şöyle;

-AMD Ryzen 5 3600 Soket AM4 İşlemci

-Asus TUF B450M-Pro Gaming Soket AM4 DDR4 mATX Anakart

-Corsair Vengeance LPX 2x8GB DDR4 3000MHz Gaming Ram

-Asus Dual RTX2060S 8GB GDDR6 Gaming Ekran Kartı

-Adata XPG SX6000 Pro 256GB M.2 SSD Disk

-Seagate Barracuda 1TB 7200RPM Sabit Disk

-Corsair Carbide Spec Delta RGB Tempered Glass Gaming Kasa

-Corsair VS650 650W 80+ Power Supply

Toplam Fiyat: 6250 TL oluyor. Hem fiyat açısından hem de ürünler açısından fikir verebilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden herkese teşekkür ederim.

• Sistem güzel ancak corsair vs serisinden uzak dur derim fanın da kronik ses yapma sıkıntısı var arkadasa yeni aldık fanı sürtüyomus gibi arada ses yapmakta yeni seri aldık ona da ama nafile arastırırsan görürsün baska psu bak
  • psu çok iyi değil ssd yi daha sonra al gerekirse yada en az 500 gb al,m2 olması şart değil. Ramleri 3200,3600 mhz gibi bişey alamya çalış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 27 Ekim 2019; 2:52:8 >
  • https://www.incehesap.com/donanim-arsivi-epic-r5-3600-16gb-rx5700-gaming-bilgisayar-fiyati-43889/

Bu çok daha f/p ürünüdür. Arada kalan fiyat farkıyla da ekran kartını 5700XT'ye upgradelersin. Çok daha veirmli kullanmış olursun bütçeyi. Tabi bu benim fikrim
  • quote:

Orijinalden alıntı: C-Webb

Sistem güzel ancak corsair vs serisinden uzak dur derim fanın da kronik ses yapma sıkıntısı var arkadasa yeni aldık fanı sürtüyomus gibi arada ses yapmakta yeni seri aldık ona da ama nafile arastırırsan görürsün baska psu bak
    Teşekkür ederim hocam. 2018 sonrası üretimlerde sorun yok deniyordu aslında. Sizinki 2018 sonrası mıydı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysnkrtkn

https://www.incehesap.com/donanim-arsivi-epic-r5-3600-16gb-rx5700-gaming-bilgisayar-fiyati-43889/

Bu çok daha f/p ürünüdür. Arada kalan fiyat farkıyla da ekran kartını 5700XT'ye upgradelersin. Çok daha veirmli kullanmış olursun bütçeyi. Tabi bu benim fikrim
    O sistemi biraz değiştirerek bu sistemi hazırladım hocam . 6250TL gibi bir şey tuttu bunları ekleyince işte.

• ryzen 5 3600 ve rtx2060 super msi kartını kullanıyorum 1 aydır memnunum. Eğer rtx2070 alabiliyorsanız o daha iyi ekran kartı olarak.

anakart olarak atx yapı seçebilirsiniz msi tomahavk b450 gibi.

rx5700 xt amd kartı önerenler olacaktır. Forumda ve dışarıda yazılımından şikayet edenler var ben bu yüzden amd tercih etmedim. Evet performans olarak amd ekran kartı 2060 a göre hatta, 2070 le boy ölçüşüyor ama stabil değil. Sorun yaşattıktan sonra bana göre alınmaz. Tercih sizin tabiki. Rx5700 alıcaksanız da sapphire kartlarına bakın. diğerleri vrm konusunda iyi değildi forumda yine konusu var.

corsair ramleri 3600 mhz değerli olanlarını alın. fiyat olarak fazla ise 3200 mhz alınabilir.

ssd disk olarak samsung 970 evo plus 250 gb olana bakılabilir. Hatta mümkünse 500gb a yönelin. Gelen yeni oyunlar 80 GB - 150 GB arası tutuyor. Multiplayer da ssd olması haritaların hızlı yüklenmesi gibi seçenekler size sunuyor.

kasa da aceleniz yoksa corsair in 2 yeni güzel kasası kasımda geliyor. Gerçi biri 1000 tl fiyatlı olurda , diğer kasası 600-700tl civarında gelecek ama seçtiğiniz kasa da güzel. seçtiğiniz kasanın 330 mm ekran kartı , 180 mm psu ölçüsü destekliyor. Alacağınız Ekran kartı ve güç kaynağı boyutları önemli.

rtx2060s li aynı sistemi cooler master 80+ 650w psu ile kullanıyorum. Şuan için yeterli, Overclock yaparsanız 750w a çıkmanız gerek diyorlar. Birde eğer güç kaynağını GOLD sertifikalı seçerseniz iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 27 Ekim 2019; 11:3:10 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 5600 ve RTX 4070
    geçen yıl açıldı
    RYZEN 5 1600AF VS RYZEN 5 3600 ?
    3 yıl önce açıldı
    Amd ryzen 5 3600
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sistemi hiç ellemeden RTX2060 Super i çıkarıp yerine şu kartı ekliyorsun.
    https://www.incehesap.com/sapphire-11294-01-20g-radeon-rx-5700-gaming-ekran-karti-fiyati-43156/?gclid=Cj0KCQjwgNXtBRC6ARIsAIPP7RsTDLedfJ0oy3KwXQEJDBHW-F5kIquhXvMWtQ-U0PYLSYMtwMClRewaAtn-EALw_wcB

1000 TL cebinde kalıyor + performans olarak hiç bir kaybın olmuyor hatta yer yer önüne bile geçiyorsun

• evet sonra başına belayı alıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemi

Teşekkür ederim hocam. 2018 sonrası üretimlerde sorun yok deniyordu aslında. Sizinki 2018 sonrası mıydı?

Alıntıları Göster
    Biz de 2018 sonrası yeni seri diye güvendik aldık sorun devsm etmekte hatta bende ki eski seri cok tiz bi ses sorunu varken arkadaşta ki berbat cıktı fanı ters cevirerek kullanmakta sorun ole geçti bulaşmayın vs serisine
  • quote:

Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

evet sonra başına belayı alıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: C-Webb

Biz de 2018 sonrası yeni seri diye güvendik aldık sorun devsm etmekte hatta bende ki eski seri cok tiz bi ses sorunu varken arkadaşta ki berbat cıktı fanı ters cevirerek kullanmakta sorun ole geçti bulaşmayın vs serisine

Alıntıları Göster
    Ben hiç bulaşmayım hocam o zaman en iyisi buna. Sistemi sakata getirmeyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mob411

ryzen 5 3600 ve rtx2060 super msi kartını kullanıyorum 1 aydır memnunum. Eğer rtx2070 alabiliyorsanız o daha iyi ekran kartı olarak.

anakart olarak atx yapı seçebilirsiniz msi tomahavk b450 gibi.

rx5700 xt amd kartı önerenler olacaktır. Forumda ve dışarıda yazılımından şikayet edenler var ben bu yüzden amd tercih etmedim. Evet performans olarak amd ekran kartı 2060 a göre hatta, 2070 le boy ölçüşüyor ama stabil değil. Sorun yaşattıktan sonra bana göre alınmaz. Tercih sizin tabiki. Rx5700 alıcaksanız da sapphire kartlarına bakın. diğerleri vrm konusunda iyi değildi forumda yine konusu var.

corsair ramleri 3600 mhz değerli olanlarını alın. fiyat olarak fazla ise 3200 mhz alınabilir.

ssd disk olarak samsung 970 evo plus 250 gb olana bakılabilir. Hatta mümkünse 500gb a yönelin. Gelen yeni oyunlar 80 GB - 150 GB arası tutuyor. Multiplayer da ssd olması haritaların hızlı yüklenmesi gibi seçenekler size sunuyor.

kasa da aceleniz yoksa corsair in 2 yeni güzel kasası kasımda geliyor. Gerçi biri 1000 tl fiyatlı olurda , diğer kasası 600-700tl civarında gelecek ama seçtiğiniz kasa da güzel. seçtiğiniz kasanın 330 mm ekran kartı , 180 mm psu ölçüsü destekliyor. Alacağınız Ekran kartı ve güç kaynağı boyutları önemli.

rtx2060s li aynı sistemi cooler master 80+ 650w psu ile kullanıyorum. Şuan için yeterli, Overclock yaparsanız 750w a çıkmanız gerek diyorlar. Birde eğer güç kaynağını GOLD sertifikalı seçerseniz iyi olur.
    Hocam cevabın için çok teşekkür ederim. Bu anakart seçiminde atx veya matx farkı ne oluyor tam olarak? matx'in eksileri var mı?

• egemi kullanıcısına yanıt
    Bildigim kadariyla, Boyut olarak fark olur. Atx anakart daha buyuktur. Matx hic kullanmadim. Ram slotlari benim atx de 4 adet mesela. Matx e 2 tane sigdirmis olabilirler. Baska fark var midir bilmiyorum.

Atx alirsaniz ;

Msi b450 gaming plus Max veya tomahavk Max alin.

Daha ust almak isterseniz asus prime x570-p veya pro alinabilir. Ben pro kullaniyorum. Pci 4.0 destekli. Tomahavk alicakken Kdv inidirimi olunca fazla fark olmayinca aldim. Ama şuan indirim olmadigi icin mantikli degil. Forumda geereksiz görenler var yani daha dogrusu r5 3600 icin yeterli b450 tomahavk max.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.