işlemcimi 5800x'e yükseltmek istiyorum. bunun için mevcut kasam (üst) 2x140mm fanı destekliyor. bu durum 5800x'i soğutmak için yeterli mi yoksa 3x120mm fanlı bir soğutucu ve bunu destekleyen bir kasa mı almalıyım ? kasa : Lian li Lancool 215 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heynigga -- 4 Kasım 2022; 2:27:38 > |
Ryzen 5 5800x için sıvı soğutucu önerisi ?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
arctic liquid freezer II serisine bakabilirsiniz hocam ben 7950X için 360 lığını kullanıyorum gayet iyi. RGB sevdanız yoksa düz fanlı olanları tercih edin.
-
5800x için bende arctic 360'lığı kullanıyorum. Sıcaklık değerlerim gayet iyi oyun içinde 50-60 derecelerde geziniyor. pik yaptığı değerler 66-70 derece. Oyunları FHD oynuyorum.
Ve bu sıcaklık değerlerini sağlarken fanları 1200-1300 devirde döndürüyor, seste çıkarmıyor böylelikle.
-
Ama galiba kasanızın üst paneline 360 modeli sığmıyor, Üste takmak istiyorsanız 280 modeli de işinizi görür.
Ön panele takmak isterseniz de 360 modelini alabilirsiniz.
7000 serisi içinde geleceğe dönük bir model olabilir arctic 360mm
Ben daha önce h100x i kullanıyordum kasama uyan model diye sıcaklık değerleri 80-90 oynuyordu
-
Sıvı soğutma tarafında bu modeli öneririm.
-
Katılıyorum. Arctic iyidir. Memnun kalırsınız.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X