Şimdi Ara

ryzen 5600x ve rx 5600xt (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cpu kullanımıyla performansın doğru orantılı olduğunu zannedenlerle 6/12 kullanıp 8/16 gereksiz diyenler geldiğine göre tamam bu iş ryzen 5600x ve rx 5600xt 

• Lorenzo__ kullanıcısına yanıt

long live amerikanya

sieg heil amd

• Winter Is Coming kullanıcısına yanıt

7700k'nın satış fiyatı zamanında ne kadardı, 1600'ün ki ne kadardı?

1600 hala satışta, 7700k nerede?

Ha doğru ya ben unuttum 10100f yaptılar onu 700 liradan satıyorlar. Gerçi senin gibi Intel fanboylarına zamanında az bile yaptılar.

Allah razı olsun şu Lisa abladan 6/12 (10600K)işlemci gördünüz 2050 yılından önce.

• cocojombo C kullanıcısına yanıt

mevzu para değil ki ? biz performans tartışıyoruz sen para katıyorsun işin içine.. ama hadi gel seninle de tartışalım

2.el 3600 1600-1700 lira, 3600den yaklaşık %5 güclü 10400f sıfır 1250 lira.

2.eline ederinden fazla para versek de olsun anakart değiştirmiyoruz hiç değilse ryzen 5600x ve rx 5600xt  ha bir de zen1 zamanında didik didik uyumlu ram aradık aylarca bios update bekledik ama olsun.

ayrıca aynen allah razı olsun lisa abladan. rekabet iyidir. 7nm e karşı 14nm de bize bunları yapan intel 10nm de neler yapmaz.ryzen 5600x ve rx 5600xt 

bir de kimin yan hesabısın pm den atabilirsin, kiminle muhattap oluyoruz onu bilelim ona göre cevap yazalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 7 Ocak 2021; 23:2:32 >
  • Lorenzo__ kullanıcısına yanıt

ryzen 5600x ve rx 5600xt 

lisa nerede bu foto da ? rakibinden 2-3 fps fazla alıyor diye zen3+ lara +100 usd eklemeye mi gitmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 7 Ocak 2021; 23:20:59 >
  • 5600x çok ısınıyor sanki..Geçen bir iki test izledim..65-70in altına düşmüyor..Hatta technopat ta yeni bi sistem toplamışlar orda 80 dereceleri görüyor..MSI Gaming x var 5600xt..Ben de işlemci alıcam ama intelin 11.nesli bi görelim diye bekliyorum..Isınma sıkıntısı olmasa 5600x gerçekten iyi bir işlemci

5 senedir 10 nanometreyi bekleyen intel fanboy, sen beklemeye devam et. 2100 yılında 16/32 işlemci görürsün.

Kimsenin yan hesabı değilim, düzenli mesaj yazan birisi de değilim, sen forumun sahibi misin, zaptiyesi misin? GBT mi gösterecek millet sana? Muhatap oluyorsan ol olmuyorsan olma!

2100 ü beklemeye gerek yok parası olana 18/36 intel işlemcileri var, amd fanboyluğunu bırakır kafanı yukarı kaldırırsan böyle saçma sapan şeyleri yazmazsın bir daha.

https://www.intel.com/content/www/us/en/products/details/processors/core/x.html

yav he heee

Yanlız 1600 satışta değil.

1600 ü beceremedik yenisini yaptık dedikleri 1600af satışta.

1600 çıktığı zamanlarda sıkıntısı 1 değil 2 değil 3değildi.

500 tl ye satılırken nolduysa 1000 tl ye çıktı fiyatı?

6700 7700ü sana 600 tl ye veriyor daha ne istiyorsun ki?

10100f gibi işlemci çıkartmışlar. 7700 olsada sonuçta 600 tl ye kadar alabiyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Winter Is Coming

daha 4/8 mi bitmedi ? yuh yok artık ben başka bir şey demiyorum. entry level e parası olmayanın da bir seçeneği olsun diye konulan muhtemelen 1-2 seneye tedavülden kalkacak 4/8 mi bitmemiş. 2021 yılında 6/12 aldırmak içinne diyeceğinizi şaşırdınız yeminle. bu şaşıranlar da 2017 de 6/6 çöp oldu deyip thread hesabı yapıp single core de rakibinden(8600k) fersah fersah vasat bir cpu olan 6/12 1600 leri önerenler oluyor genelde.

*imla düzeltmesi

Internette tonla benchmarklar var ve hala bunlari okumayi bilmiyosan yazik.. birazcik tablolara bakan bi adam gelecek 4-5 yilda 6cekirdek 12 threadin yeticegini anlar.

Oyun icin aldigin 8 cekirdekli islemcileri yeni cikan ipcleri ve latencyleri gelistirilmis islemciler tokatlayinca gorursun ryzen 5600x ve rx 5600xt 

• ördek gibi adam Ö kullanıcısına yanıt

donanım bilgisi sentetik test ve benchmark tablosu kadar olanla tartışmam maalesef.

"yeni cikan ipcleri ve latencyleri gelistirilmis islemciler"

hocam bir de oyunlar çoklu çekirdek kullanınca bizim 1600 ler ucup kaçaçak demi hala bekliyorum çünkü

Oyundaki donanim yeterliligini neyle olcucen kardes benchmarkla degil de soylesene :D

Kendi dediginle celisiyosun bak.. 6 cekirdekli 1600u elestiriyosun. neden elestiriyosun? cunku tek cekirdek performanslari dusuk memory latencyleri fazla oyunlarda iyi performans gosteremiyo yani.

e senin 8 çekirdekli islemcini 2 sene sonra 6 cekirdekli islemciler tokatlamicak mi? tokatlicak. Ve oyunlar 12 thread doldurmucaklar. Sîkıntı?

• ördek gibi adam Ö kullanıcısına yanıt

6/12 i övecez diye 4/8 üzerinden verilen örnekten daha rezil bir örnek görmem diyordum ama bu bir üst seviye oldu

6/12 aklamak için

x yılı cpu ile x+2 yılı cpu karşılaştırmak çok mantıklı

biz niye bunu daha önce düşünemedik

nasıl olsa nitelikli bir karşılaştırma ya hadi hep birlikte 8400 vs 3700 karşılaştıralım

oynadığım tarkov, star citizen, squad, warzone, cyberpunk, hell let loose oyunları buram buram ben 6 core ile doymuyorum bana daha fazla core ver diye ağlarken bilmem kaç sene 6/12 yeter demek saçmalıktan öte bir hareket değil

• yine karşısındakini tanımadan hakaret edip bol keseden sallayan tipler damlamış hemen. diyecek bir şeyi olmadığı içinde bari + puana oynayayım diye düşünmüş.. tek kelimeyle acıyorum.

gerci admin ve modlarda hata bunlardan yüz bulup rahatca hakaret edebiliyorlar 4 gün uzaklaştırma alıp hiç bir şey olmamış gibi tekrar geliyorlar. keşke bu tip tartışmanın esas olduğu forum kültüründen bir haber başı sıkışında hakarete başvuran üyeler bu forumda hiç olmasa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 8 Ocak 2021; 0:41:16 >
  • quote:

İkisi arasında darboğaz olmaz da fakat o kart o işlemciye yakışmaz, 2021 yılında 6/12 işlemci alınmaz.

fanboylara kanma bunlar 2017de de 1600>8700k diye milleti kandırarak çöpleri aldırdılar, 2021 yılında hele ki konsollar 8 core gelmişken 6/12 cpu alınmaz.. seneye 12400,12600/k, 6600 vs 8/16 geldiğinde zamanın 1600cüleri gibi göz yaşlarına boğulursunuz.

Kanka yanlış bilmiyorsam 2020 model cyberpunk ve multicore hastası bf5'i beklentisiz 10100f ve 8gb ram ile 60 kare/sn üzeri stabil oynayabiliyorum. Nasıl oldu bu 8/16 değil ama benim işlemci?

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt

60 veya aldığın/alabildiğin kare sn değeri burada kıstas değil, cpunun üretebildiği kadar kare sn alırsın. farklı cpularla farklı değerler alabileceğini sende biliyorsun amacın farklı senin. ryzen 5600x ve rx 5600xt 

• quote:

60 veya aldığın/alabildiğin kare sn değeri burada kıstas değil, cpunun üretebildiği kadar kare sn alırsın. farklı cpularla farklı değerler alabileceğini sende biliyorsun amacın farklı senin.  

ryzen 5600x ve rx 5600xt 

Bırak zenciler 2800den 6/12 cpu almaya devam etsin 2700e mis gibi 8/16, 10700f varken. Tartışmaya gerek yok.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.