RAMPAGE IMPOSING PRO 2x200mm ARGB FANLI 700W 80PLUS BRONZE MidT ATX GAMING KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da https://www.vatanbilgisayar.com/rampage-imposing-pro-2x200mm-1x120mm-argb-fanli-700w-80plus-bronze-gaming-kasa.htmlKasam linkteki kasa, ryzen 9 5900x almayı düşünüyorum, sıvı soğutucu olması önemli değil olabildiğince ucuz bir şekilde soğutucu işini halletmeye çalışıyorum, soğutucu için tavsiye verebilir misiniz? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ryzen 9 5900x soğutucu önerisi

-
-
Kasanın işlemci soğutucu montaj desteği ne kadar bulamadım. Firmayı ara öğren.
+100 argb ışıklı ledli olanı var.
Bu model daha rahat soğutur.
-
-
Yardımınız için teşekkürler hocam. Eğer uyumluysa daha rahat soğutur dediğiniz model kafama yattı. O kadar önemli değil ama çok ses yapar mı? Bir de 2000 tl bandında sıvı soğutucular var onlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yardımınız için teşekkürler hocam. Olabildiğince ucuza halletmeye çalışıyorum ama ucuzlar işimi görmeyecekse bu fiyatlar da uygun. Daha ucuza önerebileceğiniz bir soğutucu var mı yoksa bu işlemciyi soğutmak için mecbur bu fiyatlara çıkmak mı lazım?
5900x'i soğutacaksanız bu tarz çift fanlı soğutucu tercih ediniz. Onlar da 1500-2500 TL bandında. İncelemesi de yukarıda verdim, soğutma performansı olarak Noctua NH-D15 G2 ile kapışıyor. Noctuanın birkaç desibel üstünde tabi. Ama iki soğutucu arasında ciddi fiyat farkı var.
Murat Gamsız'ın AK620 incelemesi var (2000-2500 civarına satılıyor), 5900x ile test etmiş
2000 civarına hava soğutucular daha iyi performans verecektir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
tam yük altında frost commander 140 bir nebze daha sesli ama oyun oynarken daha iyi soğutacağı için daha sessiz olur diye düşünüyorum. Frost commander'ın yerine gelen frost spirit daha iyidir diye düşünüyorum.
Sıvı soğutmayı tercih etmiyorum. İlla olsun dersin Arctic liquid freezer iii 360mm güzeldir.
Burada yazılan hava soğutmalar, üst seviye 240/280mm sıvı soğutmalarla performans olarak yarışır. Yani sıvı soğutma iyidir diye kalitesiz alırsan, sadece sıvı soğutma ve ışıklı fanların olur
Hocam teşekkürler ikisi de aklıma yattı. Tek sıkıntı Rampage'yi aradım onlar da ölçüleri bilmiyor. Spirit biraz daha küçük diye spiriti almayı düşünüyorum. Kasa ilk alındığında yanında şunu da almıştım:
https://www.epey.com/islemci-sogutucu/dark-freezer-x124.html
Hiç kullanılmadı ama iş görmez herhalde.
Teşekkürler hocam, Spirit aklıma yattı onu alacağım galiba. Bir de evden bu çıktı https://www.epey.com/islemci-sogutucu/dark-freezer-x124.html. Hiç kullanılmamış, sanırım benim işimi görmez ama satsam sizce ne kadar eder?
Thermalright modellerinde sorun olacağını sanmam.160mm'den daha az olduğu için birçok kasaya uyumlu.
D15 ya da dark rock pro gibi modeller 165-168mm. Bu tarz olsa sıkıntı çıkarabiliyor.
Elindeki ürünle soğutmaya çalışmakla üfleyerek soğutmaya çalışman aynı olur
Kış ayında çok yüklenmezsen oyun oynarken filan bi ihtimal kurtarır gibi. Uygun montaj parçası varsa deneyebilirsin.
-
Hocam sonunda siparişi verdim, phantom spirit evoyu aldım. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Montajlanmış güzel bir kasa fotoğrafı beklerim. Yanında stres testi olursa tadından yenmez. Hayırlı olsun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X