Şimdi Ara

RYZEN CPU Vatan Bilgisayara geldi , ÖN SİPARİŞ AÇİLDI ! (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
612
Cevap
6
Favori
40.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu tamamen oyun üreticisinin vizyonu ve yetenekleri ile alakalı bir durum. İşlemleri tek çekirdeğe yığmak yerine, görevleri parçalara ayırarak oyunu dizayn ederse, işlem gücü darboğazından kurtulur ve ciddi performans artışı sağlar. GTAV tek işlemci kullanıyor diye argüman üretmenin, donanım seçimi konusunda herhangi bir tuttulur yanı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

quote:

Orijinalden alıntı: narrator12

Ben anlamadım 1800x ile 6900k performasnı alınıyorsa neden pahalı deniyor 6900k 4000 tl seviyelerindeyken 1800x 2400 tl seviyelerinde

Düşünemiyorlar işte.

Ne dolar kurunun 3.6 TL olduğunu ne de 6900K'nın 4600TL civarı olduğunu biliyorlar. İşleri güçleri eleştirmek.

6900k zaten olmasi gerekenden pahali bir islemci.bu islemciylemi kiyasliyorsunuz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -MoDeStUs-

quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

quote:

Orijinalden alıntı: narrator12

Ben anlamadım 1800x ile 6900k performasnı alınıyorsa neden pahalı deniyor 6900k 4000 tl seviyelerindeyken 1800x 2400 tl seviyelerinde

Düşünemiyorlar işte.

Ne dolar kurunun 3.6 TL olduğunu ne de 6900K'nın 4600TL civarı olduğunu biliyorlar. İşleri güçleri eleştirmek.

6900k zaten olmasi gerekenden pahali bir islemci.bu islemciylemi kiyasliyorsunuz :)

Ben değil AMD kıyaslıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: DH.COM

quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

millet yine gaza ve oyuna geliyor yahu hemen çıktığı gibi (hatta ön sipariş veren bile dolu tr de) atlayıp kazık fiyata almasanız zaten ilerleyen zamanlarda ucuzlayacak ama bunu her zaman yaptığımız için satanlar da bunu bildiği için veriyorlar coşkuyu fiyata nasıl olsa sazan gibi atlayan çok deyip az bekleyin ya sabredin 2 anakart modeli çıktı henüz durun bir ya bu arada vatana göre hepsiburada.com daha ucuza açmış ön siparişi madem alacaksınız biliyorum bari az daha uyguna alınhttp://www.hepsiburada.com/amd-ryzen-7-1800x-3-6ghz-4-0ghz-16mb-cache-soket-am4-islemci-p-HBV000003WJ13

Hocam 1800x modeli hepsiburada'da 2.405,82 TL , Vatan'da 2.247,19 TL

http://www.vatanbilgisayar.com/amd-ryzen-7-1800x-islemci.html

http://www.hepsiburada.com/amd-ryzen-7-1800x-3-6ghz-4-0ghz-16mb-cache-soket-am4-islemci-p-HBV000003WJ13?

benim yazdığımda sepete atınca 2 bin tl civarıydı şimdi sepete atınca 2.275,42 TL her an değişiyor demek ki bence acele etmemek lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: redoracle

RYZEN CPU Vatan Bilgisayara geldi , ÖN SİPARİŞ AÇİLDI !RYZEN CPU Vatan Bilgisayara geldi , ÖN SİPARİŞ AÇİLDI !RYZEN CPU Vatan Bilgisayara geldi , ÖN SİPARİŞ AÇİLDI !RYZEN CPU Vatan Bilgisayara geldi , ÖN SİPARİŞ AÇİLDI !RYZEN CPU Vatan Bilgisayara geldi , ÖN SİPARİŞ AÇİLDI !

Hala tek çekirdek oyun filan diyenler görsün.

eğer gerçketen bu performansta ise gpu ve cpu ile oyunlardaki sıçramalar efsane

• işlemciler yerine işlemci soğutucusu tıklayanlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Issızbiradam -- 24 Şubat 2017; 19:39:59 >
  • Anlaşılan önümüzdeki bir haftalık süreç benim gibi sistemini dağıtanlar için sıkıntılı geçecek baya... Şu 2 Mart gelse de tüm testler dökülse bizde seçimimizi yapsak...

Hayır beklemek sıkıntı değil de bütün parçalar odanın içerisinde, en sonunda müdür atacak evden...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacano -- 24 Şubat 2017; 19:42:24 >
  • Gscarbon G kullanıcısına yanıt
    E yani 4k 4k deyip duruyor amd de nvidia da bi zahmet full ultrada directx 12 de 60+ versinler yoksa ne anlamı var hem vr içinde 4k hatta 8k çözünürlük gerekli.

Biriside esas 4k 120 hz filanda ne yapacak diyordu aha işte bunu yapacak ayar kısılırsa gayet te 4k 120 hz de tatmin edici şekilde sonuç alınır gibi,yoksa 4k 120 hz var monitör e donanım yok ne işe yarayacak.

Bundan bi kaç sene sonrada 8k sesleri duyulmaya başlanır artık hdmı,dp standartı dayanmıyor yeni standartlara.

Benim temennim şu type c den tek kabloyla hem görüntü hem ses hem güç aktarımı yapan hatta freesync-gysnc desteğinide alacak şekilde olsun bir kabloyla şu koca ısınan adaptörlerden bizi kurtarsınlar ve kablo yığınından istedikleri zaman yapabiliyorlar.
  • 1700 icin ikinci el dusunuyorum. 1100 lira felan olur ikinci eli alinir o zaman.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • karadurak kullanıcısına yanıt
    Open-world dediğimiz oyunlarda zorlanacak bir işlemci gibi gözüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: terranigma

Bu tamamen oyun üreticisinin vizyonu ve yetenekleri ile alakalı bir durum. İşlemleri tek çekirdeğe yığmak yerine, görevleri parçalara ayırarak oyunu dizayn ederse, işlem gücü darboğazından kurtulur ve ciddi performans artışı sağlar. GTAV tek işlemci kullanıyor diye argüman üretmenin, donanım seçimi konusunda herhangi bir tuttulur yanı yok.

"Tamamen" böyle bir şey söylemek yanlış olur. Yapımcı oyun hesaplamalarını parçalara bölecek bir eylem yapmaz. Bu oyun motorunun mimarisine bakar çok çekirdek desteği yani. Çok çekirdeği tanıyorsa, oyun çok çekirdekte çalışır. Yapımcının üzerine düşen optimizasyonu sağlamak, işleri bölümleme olayı yoktur.

Çok çekirdekte çalışabilen bir uygulamanın çalışma planını sistem kerneli üstleniyor. İşletim sisteminin OS/Process Scheduler diye bilinen alanı. GTA 5 tek çekirdeğe abanıyor diye bir şey olamaz, GTA 5'in minimum gereksinimi zaten Quad core. Bir çekirdek diğerinden daha fazla çalışabilir, oyunun ShaderCompile, RenderThread, GameThread gibi birbirinden farklı parçaları farklı önem sırasına ve yüke sahip, asimetrik bir yük çizelgesi çıkarabilir bakınca, bir objenin çizimi tamamlanır ama shader'ı derlenemez ikisi farklı çekirdeği kullanıyorsa birinin işi bittiğinde diğeri tek başına çalışmaya devam eder, haliyle frame drop olur vs. vs. bir sürü benzer örnek verilir ama bu oyunun tek çekirdeğe abandığı anlamını taşımıyor artık hiçbir bilgisayar oyununda böyle bir olay yok zaten. Kimisinde de tüm çekirdekler tam yükte çalışıyor mesela GTA 5'te, çok çekirdeği ne kadar verimli kullanıyor o ayrı mevzudur tartışılır, ama oyun tek çekirdek çalışıyor ben bu şekilde oynadım diye bir şey olamaz. Varsa eğer orada bir hata vardır zaten oyunla alakalı değildir.

• Metal-Gear kullanıcısına yanıt
    Oyuncu değilim ama söylediklerinizden, "oyun motoru" kısmının oyun geliştiricilerinden bağımsız bir yerde olduğu anlamı çıkmış..Acaba gerçekten öyle mi? Mesela bahsi geçen GTA V oyunun motoru RAGE (Rockstar Advanced Game Engine) ve oyunun üreticisi ise Rockstar..bu durum size birşey çağtıştırıyor mu bilmiyorum ama bana "oyun motoru" denen şeyin bizzat oyunu geliştiren firmayla ilişkili olduğu sonucunu çıkarıyor. İşlemci gücü ve oyun tasarımı konusunu irdelerken zaten grafik, karakter, harita, konsept vs. tasarımından bahsetmiyoruz, bilakis işletim sistemi tarafından bizzat "execute" edilen kısmından, yani motorun kendisinden bahsediyoruz.
  • oyunlar tekil çekirdeğe yükleniyor tek çekirdek çalışmıyor mesela atıyorum gta 5 max 4çekirdeği etkin kullanıyor bu 4çekirdeğin çok hızlı olması lazım 12çekirdekli işlemci olsa bile fayda etmez artık çünkü oyunun max çekirdek değerleri bellidir ki şuanda dx12 6çekirdeği aktif şekilde kullanabiliyor anlayacağınız ultra hiper über hızlarda 6çekirdekli işlemci seçmek daha mantıklı şuanda 12yavaş çekirdeğe tercihen
  • Sımdı genelleme yaparsak OYUNLARDA 6900k ıle 1800x aynı performansı verecek gıbı duruyor.3-5fps fark olabılır + -

1700x 1800x oc ıle 4.5ghz calıssa watercoolıng ıle tek cekırdek performansıda artacak

Oyunlarda genel olarak 4 cekırdek 8thread destegı var su an ıcın bf1 + gta5 dahıl

Buna gore elınde i7 ve K cpu su olanın degıstırmesı ıcın bır sebep yok anca keyfı degıstırır

Dersenız kı ılerıde coklu cekırdek desteklı oyunlar cıkınca ne olacak

O zamana kadar hem ıntel cevap vermıs olur hemde amd yenı rev. ları pıyasaya surer daha ucuza daha guncel olanı alırsınız

SONUC: i7 cpusu olan beklesın dıgerlerı butcesıne gore gecsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 24 Şubat 2017; 22:3:49 >
  • Bro siz galiba erdi'yi tam dinlemediniz adam kendisi soyledi R7 1800X ile i7 6900 K tek izlek performansinda berabere kaldilardilar oda 2.0 aldi buda 2.0 aldi ikisininde saat hizlari ayni. erdi diyorki bu sonuc'un AMD tarafindan gercek oldugu kanitlandi diyor yani AMD'nin yeni efsane islemcileri Ryzen'ler Core'lari param parca edicek bu sonuc onu gosteriyor. i7 7700 K'nin 1 tane degil iki tane aslan gibi rakibi var biri R7 1700 digeride R5 1400X sunu soylemek istiyorum R5 1400X 4 cekirdekli 8 izlekli 65 TDP 3.4 GHZ'le calisiyor bana gore tek izlek performansinda i7 7700 K cok az farkla gecicek ama coklu izlek performansinda R5 1400X Az farkla gecicek ikiside birbiriyle tam esit islemciler performanslarida esit islemciler. R5 1400X ile i7 7700 K 4.5 GHZ'le test edilsin tek izlek performansinda berabere kalicaklar buda 2.8 vericek oda 2.8 vericek belkide cok az R5 1400X gecicek.

• Kac firma kendi oyun motorunu kullaniyor ki ? Cogu firma 3. Firma motorlarini kullaniyor ( unreal, unit, cryengin vs) ve motor ne kadarina musade ediyorsa o kadarina ulasabiliyorlar. Coklu cekirdege desek vermeyen bi engine e oyun yapimcisi neredini yirtarsa yirtsin o desegi verdiremez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sertan-57

intel ile AMD'nin kullandigi Hyper-Threading teknolojisi nereye ayni ikisi ayni yapi olabilir ama AMD'nin kisi 4 yollu intel'in ki 2 yollu sen bence daha ogrenememissin burda uyduruk uyduruk konusuyorsun senin daha cok ogrenecek seyin var.

Abim söyledi çok iyi kod basmamışlar AMD'ye şimdi daha iyi kod basmışlar, valla bak, abim bilgisayar mühendisi o biliyor.
  • Ya millet iliğini sömürdüğünüz ikinci el elektronik veya bilgisayar parçasına forumda gelip sıfır parası istiyorsunuz sonra da AMD hayatının işlemcisini yapmış pahalı diyorsunuz. Adam muadili işlemciyi daha ucuza veriyor işte

• Kasatka kullanıcısına yanıt
    Bütün oyun motorları bunu destekler optimizasyonu oyun yapımcısına kalır.
  • Almayacagım almayacagım dedim ama dayanamadım gidip verdim sipariş 1700x umarım dendigi kadar iyi çıkar bu wifi li anakartlar ne zaman çıkar acaba asrock x370 taichi falan.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.