Şimdi Ara

Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
626
Cevap
58
Favori
31.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

4400 ram desteği varmış hani ITX olunca koymadılar mı ayarı diyecem ama manuel olarak koymamış olabilirler.sadece xmp seçerek rami ayarlıyor olabilirsin DOCP diye geçer asusta en baştaki ayarda.
    XMP var Hocam 3603MHZ CL 19 dırekt cıkıyor ama acılmıyor.3333 MHZ 1.2V gozukuyor.3400 de hata verdi.ben de 1.35V vericem normal voltajı ya da 1.375V 1.4V Volt verecem ama Voltaj secenegi goremiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

Corsair vengeance pro rgb 3200mhz cl16 icin cipset ne oluyor?
    Typhoon gibi bir program var Hocam Intetnete yaz Ram Typhoon diye ona tıkladıgında seceresini dokuyor.
    İSte Micron cipset,Samsung Cpset,Hynix Chipset CL 16 vb degerler
  • huso kullanıcısına yanıt
    taiphoon
    www.softnology.biz
    Thaiphoon Burner - Official Support Website
    http://www.softnology.biz/files.html

biosları kur tek tek birinde voltaj ayarı olabilir.işlemci soc diye aşağıda dizi dizi voltaj var ram orada olmalı ya vardır ya yoktur.yeni bios eski bios ya da bios sayfasında sürüm notlarında da yazabilir ram voltajı eklendi kaldırıldı şeklinde.xmp'de bir kaç seçenek olabilir xmp seçtikten sonra bir yerlerde ram voltaj ayarı çıkıyor mu diye bak.

• quote:

Orijinalden alıntı: huso

Typhoon gibi bir program var Hocam Intetnete yaz Ram Typhoon diye ona tıkladıgında seceresini dokuyor.
    İSte Micron cipset,Samsung Cpset,Hynix Chipset CL 16 vb degerler

Alıntıları Göster
    Sagol hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

taiphoon
    http://www.softnology.biz/files.html

biosları kur tek tek birinde voltaj ayarı olabilir.işlemci soc diye aşağıda dizi dizi voltaj var ram orada olmalı ya vardır ya yoktur.yeni bios eski bios ya da bios sayfasında sürüm notlarında da yazabilir ram voltajı eklendi kaldırıldı şeklinde.xmp'de bir kaç seçenek olabilir xmp seçtikten sonra bir yerlerde ram voltaj ayarı çıkıyor mu diye bak.
    XMP Certified
    1802 MHz / 19-19-19-39-63 / 1,35 V
    Hocam degerler bu Zaten XMP de 3603MHZ cıkıyor da iste Voltajı bulamadım.

Biosları da incelerim de ben genelde son surum biosu indirir onu kullanırım

Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı

Sorun halloldu hocam Ryzen 1200 kullanıyordum simdi taktım 2600 u Ramler Docp direkt 3600 acıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 9 Haziran 2020; 15:6:10 >

• acura07 kullanıcısına yanıt
    hangi sürümü önerirsin hocam nerden bulabilirm eski sürümü
  • Champion39 C kullanıcısına yanıt
    yeni sürüm çok mu zorluyormuş hani neymiş eskisinin hikmeti onu bi öğrenelim de ona göre eskisine bak.

bu linkten show more versions'a bas eski sürümler için.

https://www.techpowerup.com/download/ryzen-dram-calculator/
    Yeni sürümdeki ayarlarla bır turlu stabıl olmayan ramlerım eskı surumle taş gibi oldu.

sürüm 1,7,0 idi....
  • Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı

Dram caltulator da herşeyin karşılığı var bi o alt yazan ayarın karşılığı yok hangi ayar oluyor o biosda hocam
    trfc 2 yazan
  • Fast safe ayarların hepsini denedim olmuyor bir türlü 3 kere reset atıp biosu sıfırlıyor
    alt dediği biosta trfc2 bir de trfc4 var.ben kurcaladım bunları trfc kesin etki eder ama diğer ikisinde bir fark göremedim ama ramden rame hıza sisteme göre de değişebilir tabi kesin konuşmayayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Champion39

Fast safe ayarların hepsini denedim olmuyor bir türlü 3 kere reset atıp biosu sıfırlıyor
    demek ki ramlerin kötü yapamıyor o hızları yani bu program böyle yaparsanız kesin çalışır iddiasında değil bilemez kimde nasıl ram var diye.alinin bile iyisi kötüsü var.burada samsung çip rami olan bir arkadaş 3200 cl14 yapamadı mesela sonra öğrendik ki onun da kötüsü varmış.1.7.3'de A0 diye bir seçenek var ya onu bad bin yap bir de onu dene.
    Ramleriniz Corsair Vengeance mı? Sisteminiz tam olarak nedir?
  • Fumon tvyoutube
    Guia de Overclock - Crucial Ballistix Sport LT 8GB 3000MHz p/ 3600mhz
    https://www.youtube.com/watch?v=OUGVpeICFz8
    GameERyoutube
    Crucial Ballistix Sport LT 3000MHz CL15 ★ Micron E-Die ★ BLS8G4D30AESBK Review
    https://www.youtube.com/watch?v=2UrmiyiJIlU

Şu videolarda adamlar çatır çatır çıkartıyor ramleri aynı ramler benim kullandığımda

CPU: Ryzen 5 3600

Anakart: Asus tuf b450 pro gaming

Ram: crucial ballistix sport lt 3000mhz 2x8 GB

Benim ramler de Corsair Vengeance, alırkenpek araştırmadan aldım. Sözde Samsung B-die ama böyle rezil oc performansı görmedim. İte kaka 3400 cl16 anca yaptım. Sizin ramler de iyiymiş bir yerde sıkıntı olmasın? Mesela bu anakartta soc voltajını baya yüksek veriyor, onu elle girmeyi denediniz mi?
  • Flying Nimbus kullanıcısına yanıt
    Corsair Vengeance hynix diye biliyorum
    evet dram calculator'deki rec yazan soc voltajı giriyorum
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Ben de programın yalancısıyım. Samsung diyor ama ram calculator'ın samsung b-die için önerdiği değerlere yaklaşamıyor bile.
    Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı
    emin değilim b die de olabilir de alt linkte b die bulucu bir site var bu rami seçince 3000 mhz yok bildiğim 3000 mhz olanlar hynix
    https://benzhaomin.github.io/bdiefinder/
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.