Şimdi Ara

Ryzen Mobil 4000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.880
Cevap
54
Favori
281.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kesinlikle, halen hiçbir gelişme yok, fakat dünya çapında da gelişme yok, piyasa durmuş gibi...
  • Yarın Mi Laptop Air serisinin Ryzen 4000 serili modelleri tanıtılacak. Ayrıca AMD telefon ve tabletler için işlemci cikaracakmis.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimdeki masaüstü sistemi sattım. Uzun süredir takip etmiyordum laptop piyasasını. Malum piyasa fırlamış. Bu konuda okuduğum kadarıyla Lenovo Ryzen işlemcide başarılı, özellikle soğutmada.

Nispeten uygun fiyatlı olur diye 4500u yu beklemeye karar verdim. Umarım fiyatları abartmazlar. Yeni seri İşlemci olarak güzel görünüyor. Merak ettiğim gpu nasıl olacak. Mesela 3500u ya oranla ne kadar bir performans artışı olacak. Bu konuda detaylı karşılaştırma bulabileceğim bir kaynak var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D78B5F520

Yarın Mi Laptop Air serisinin Ryzen 4000 serili modelleri tanıtılacak. Ayrıca AMD telefon ve tabletler için işlemci cikaracakmis.
    Onlar tanıtılıp 1 haziranda satışa çıkmadı mı yav? 530 dolar falandı en ucuzu.Keşke gelse buralara
  • quote:

Orijinalden alıntı: paxal

Elimdeki masaüstü sistemi sattım. Uzun süredir takip etmiyordum laptop piyasasını. Malum piyasa fırlamış. Bu konuda okuduğum kadarıyla Lenovo Ryzen işlemcide başarılı, özellikle soğutmada.

Nispeten uygun fiyatlı olur diye 4500u yu beklemeye karar verdim. Umarım fiyatları abartmazlar. Yeni seri İşlemci olarak güzel görünüyor. Merak ettiğim gpu nasıl olacak. Mesela 3500u ya oranla ne kadar bir performans artışı olacak. Bu konuda detaylı karşılaştırma bulabileceğim bir kaynak var mıdır?
    Çok inceleme videosu izledim.Özetlemek istersem oyunlar üzerinden gta 5 gibi oyunları mediumda 50-60 fps yeni çıkan red dead redemption gibi oyunları en düşükte 30 fpste götürüyor.Zaten böyle bir bilgisayar tercih edecekseniz çok fazla oyun performansı beklememek lazım.Benim gibi arada güzel bir şeyler çıkarsa bir göz atarım diyorsanız güzel işlemciler beklemye değer

• Oyun oynamak istiyorum ama hem vakit olmuyor hem de yaş biraz ilerlediği için eskisi kadar çekmiyor. Uzun süre oynayamasam da, bazı oyunları en azından açıp biraz denemesem sanki bir şeyler kaçırmış gibi hissediyorum :) Mesela Cyberpunk çıkınca denenek isterdim.

Haliyle yeni alacağım laptop'un minimum bir 1650 ekran kartına sahip olmasını isterim ama en az 7000 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor. Sanırım oyun sevdasından vazgeçmek gerekiyor.

Yeni serinin yüksek bir fiyattan çıkacağı ve beklerken de şu anki 3000 serisine de zam gelecegi gibi bir his var içimde ama bakalım :)

• Cagtay13 kullanıcısına yanıt
    Hocam o tanıtılan Redmibook. Bu tanıtılacak olan mi blok air.Redmibook'lar 2. kalite.

• Merhabalar arkadaşlar. Ben teknik ogretmen olarak 1 eylul de goreve baslayacagim, onun icin Ağustos sonuna kadar bir laptop almayi dusunuyorum. Oyun oynayan bir insan degilim, sadece Solidworks, Autocad gibi 3 boyutlu tasarım programları ve Proteus, Multisim, Arduino, Visual studio gibi elektronik ve kodlama programları kullanacağım. Forumda bir arkadas Lenovo e595 modelini önerdi, su an 4300 e bir sitede var, bu modelde harici ekran kartı olmaması kullanacagim programlarda bir sıkıntı yaratır mı, dahili ekran kartları yeter mi bu programlar icin? Bir de bu 4000 serisini beklemeli miyim benim kullanım senaryom icin gerekli mi? Tesekkurler simdiden

• Türkiye’ye 300 nit %100 sRGB ve metal kasalı model gelecek mi acaba? Bu konuda herhangi bir bilgi var mı? En azından 14 ya da 15 inç modelden birisi uygun fiyat biri de daha premium olarak konumlandırılsa güzel olur. Şu %60 sRGB 250 nit ekranlı laptoplar heves kaçıran cinsten. Uygun fiyatlara, güzel tavsiyeleriniz olursa seve seve incelerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emresiss -- 11 Haziran 2020; 19:14:11 >
  • hsyn_38 kullanıcısına yanıt
    GPU bazlı Render ve büyük Assembly ler ile uğraşmıyor iseniz gayet yeterli olacaktır.

Fakat bazen nadir de olsa Solidworks bazı makinelerde crash verip çalışmamazlık yapabiliyor driver kaynaklı oyüzden biraz araştırmanızı tavsiye ederim
  • Tesekkurler hocam

• hsyn_38 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim Hocam daha yüksek fiyatlı birşey bakıyorsanız
    i7 li model

i5 li model;

bu modeli tavsiye edebilirim mx330 yeni seri kart var üstünde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savitar77 -- 12 Haziran 2020; 12:25:18 >

• Ideapad 5
  • Tesekkurler hocam bakayim bunlara da

• Vay arkadaş gel de kıskanma;
    10 nesil i5 ya da i7
    Neredeyse GTX 1050 gücünde olan MX350
    Gorilla Glass 3 ile korunan %100 sRGB 300 Nit IPS ekran
    8/16 GB Ram
    512/1024 GB M.2 SSD
    İncecik çerçeveler ve ince tam metal kasa
    2 kilogram
    60 wh batarya
    Usb c'den diğer cihazları 18 watt şarj edebilme
    2 tane 2.5 watt Harman Kardon Hoparlör...
    800/1000 dolar fiyat

Biz halen Ryzen gelecek diye bekleyeduralım, Xiaomi bombayı Intel işlemci ile patlattı. Türkiye'ye gelmiyor olması çok kötü :(

Fotoğraflar ve daha fazlası için:
    GSMArena.com
    Xiaomi Mi NoteBook Pro 15 (2020) comes with 10th gen Intel CPU and Nvidia MX350 GPU
    https://m.gsmarena.com/xiaomi_mi_notebook_pro_15_2020_comes_with_10th_gen_intel_cpu_and_nvidia_mx350_gpu-news-43741.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 13 Haziran 2020; 1:36:10 >

• Bloodin kullanıcısına yanıt
    Nispeten daha hafif, i7 10510U işlemci, %100 sRGB renk skalasındaki 16 GB RAM'li 512 GB SSD'li Magnezyum kasa bir Monster HUMA laptop aşağı yukarı 7.5K tutuyor. Ama işte rek slot ram var. Bu fiyat aralığında bu işlemciye sahip baya güzel laptoplar var maalesef. Sorun, 10. nesil i7 diye güzel görünen 10510U işlemcinin 15W bandında 4 çekirdek 8 thread oluşu. Aynı fiyat bandında AMD işlemci olarak kullanılan 4700U 4 yerine 8 çekirdeğe sahip. Çoğu laptop tek ram slotu olsa bile entegre ram kullandığı için çift kanal kullanabiliyor RAM'i. Xiaomi de çift kanal olabilir gerçi baktım göremedim. Fakat AMD laptoplar Intel muadilleriyle aynı özelliklere sahip olduklarında işlemciden çok fena fark koyuyorlar ve şu anda aynı fiyat bandındalar gibi. Sene sonuna kadar da 200 yeni laptop daha çıkacakmış.
  • Jutsurai J kullanıcısına yanıt
    Huma MX250 ve 14 inç... Nedense oldum olası 14 inçlere gıcığım MX250 ile MX350 arasında baya bir fark var. Huma'nın 15,6 inçlerinde ise bir tek 9750H + GTX1650 ve OLED ekran kombinasyonu var. Onların da fiyatlar uçuk.
  • Evet bana da küçük geliyor açıkçası 14 inç laptoplar. Huma laptop'ların tek slot ram olması o kadar büyük bir sorun ki 17 inç bile olsa almazdım açıkçası. O yüzden yeni IdeaPad 5'leri bekliyorum zaten ben de.
  • Jutsurai J kullanıcısına yanıt
    Bu konuda aynı düşünmüyorum, tek kanal ram ile çift kanal ram farkının dahili ekran kartlarının performansı hariç hiçbir yerde hissedilir bir fark oluşturduğunu görmedim bugüne kadar, hatta bununla ilgili bir makale vardı yabancı, oyunlar eğer harici ekran kartı ile çalışıyorsa çift kanal ram'li cihaz tek kanal ram'li cihaza göre maksimum %3 civarı (1 ya da 2 fps kadar) fark ediyordu

• Bloodin kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen muazzam bir fark oluşturmayacaktır fakat RAM ile CPU arasındaki veri transferi, özellikle RAM ve CPU ağırlıklı oyunlarda ciddi bir mesele. 2666 MHZ ile 3200 MHZ arasındaki fark Veri Analizi ile uğraşılan programlamada ve çok yoğun miktarda hesap gerektiren bazı strateji oyunlarında (Stellaris, EU4 gibi) ortaya çıkıyor. Çift kanal demek aslında CPU'nun iki ram'den birden aynı anda veri alabilip aynı veri yazabilmesi demek ve bir nevi bu hızın iki katına çıkması demek. RAM talebi çok olmayan işlerde çok sorun değil ama bu gibi işlerde RAM'in boyutu kadar hızı da önemli oluyor diye düşünüyorum. Özellikle de güçlü CPU varken onu kullanamamak demek olabilir böyle bir darboğaz.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.