Şimdi Ara

Ryzen Mobil 5000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma (112. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.349
Cevap
55
Favori
135.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

malesef daha pc almadım. araya başka işler girince ikinci plana düştü. Size ürün ulaştıysa bir inceleme bekleriz.

• uspoloassn U kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun o halde :) 8+16 her zaman daha iyidir, ileride diğer 8'i de 16 yapma ve uygun fiyata 32'ye çıkma şansınız olur. Ayrıca fazladan tek kanal 8 GB ram olması hiç olmamasından iyidir. 8+16 konfigürasyonunda 16 GB ram dolsa bile boşta bir 8 GB daha olacağı için sorunsuz çalışacaktır fakat 8+8 konfigürasyonunda 16'dan sonrası olmayacağı için 16 GB ram dolarsa makine kasmaya başlar.

Ideapad 5 konusuna ayrıca değinmem lazım. Çok güzel cihaz, gerçekten her yönüyle çok iyi, fiyatında bulunmaz Hint kumaşı fakat bir sorunu var. Ram tamamen gömülü ve arttırılamıyor. 16 alırsanız ömrünün sonuna kadar 16 kalacak.

• Anti İşkembe kullanıcısına yanıt

O fiyatlardaki en mantıklı cihaz Monster Huma H4 V5.1.3 gibi duruyor: 12. Nesil i5, suya dayanıklı aydınlatmalı klavye, ömür boyu ücretsiz bakım hizmeti, 55 Wh batarya, Type-C'den de şarj olabilme, kamera sürgüsü, sessizlik, Wifi 6 (ax), bluetooth 5.2, küçük kasaya rağmen 3 tane Type-A USB, bir tane de Type-C ile toplam 4 USB girişi gibi özellikler Huma H4'ü sınıfının en iyi cihazı yapıyor:

https://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-monster-huma-h4-v5-1-3-intel-core-i5-1235u-8gb-ram-512gb-ssd-freedos-14-1-fhd-tasinabilir-bilgisayar-gumus-fiyati,196279631.html

Bana alabileceğim en güçlü işlemci lazım, IPS ekran olsun yeter derseniz:

https://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-hp-245-g9-6q8m4es-ryzen-7-5825u-8-gb-512-gb-ssd-radeon-graphics-14-full-hd-notebook-fiyati,2106039335.html

Almışken hem işlemcisi iyi, hem de kasası güzel olsun derseniz şu cihaz üstteki Huma H4'ün geliştirilmiş versiyonu gibi düşünebilirsiniz, onun tüm güzel özelliklerinin yanı sıra HDMI 2.0, Type-A USB'lerin hepsinin 3.2 olması, iş bilgisayarı olması hasebiyle HP'nin geliştirdiği tüm iş sınıfı donanım ve yazılım özelliklerine ve güvenliğine sahip olması gibi avantajları bulunuyor:

https://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-hp-probook-445-g9-6s6x7ea-ryzen-5-5625u-8-gb-256-gb-ssd-radeon-graphics-14-full-hd-notebook-fiyati,10280881.html

• Bloodin kullanıcısına yanıt

Biz RDNA2'li APU'lardan ne bekledik. Bunlar ne koydu önümüze. Mendocino da hayal kırıklığı. Radeon 680m'li(anlamlı tek iGPU yeni nesilde) en ucuz cihazlaar bakıyorum. RTX 3050 barındıran gaming cihazlar. GPU suz ultrabooklar daha pahalı. Bi ucuz Ryzen 3'e koyamadılar şu 680m'i. Üzücü bir durum. Handheld'ler için de transistör israfı.

• torquehp kullanıcısına yanıt
    7030U sınıfı da gelmiş, şimdi işte 7035U bekleyeceğiz, o 680M’ler onlarda var. 7040U serisi çıktığında da RDNA3 mimarili 780M’ler olacak, onlardan pek ümitli olmasam da 7035U’lar yakında gelir, belki 7035HS ekran kartsız cihazlar da gelir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fatihdemirbal kullanıcısına yanıt

Hocam cihaz güzel 8500 liraya fiyat performans ürünü olduğunu düşünüyorum

ekranı ve malzemesi güzel plastik olmasına rağmen metal hissi veriyor ilk başta metal zannetim valla :)

klavyesi aydınlatmalı

parmak izi okuyucu yok (hb deki fotoğraflarında var görünüyordu diye yoksa benim açımdan sıkıntı yok)

henüz ek 16gb ram almadım ama 8gb ram e ve win11 e rağmen stabil AutoCAD i beklemeden açtı eski bilgisayarım i5 3.nesilden geçtiğim için çok süper geldi :) ama güncel bir bilgisayarda normaldir belki de

sesi tok klavyesi normal çok iyi değil çok da kötü değil

pili normal çok kullanmadığım için tam test etmedim ama iyi görünüyor

Genel olarak memnunum yani hocam 8500 e adamakıllı telefon gelmiyor bu devirde bence f/p ürünü bu arada başta @Bloodin hocam olmak üzere yardımcı olan tüm forumdaşlara teşekkür ederim.

Sormak istediğiniz ayrıca bir sorunuz olursa da seve seve cevaplarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

cevabınız için teşekkür ederim, birde cihazın ekran paneli nedir? ips mi ? 8 bit mi?

• fatihdemirbal kullanıcısına yanıt

IPS 6 bit hocam

Hocam cihazi öyle bir ovdun ki ben de aldım geçtim. Satıcı ucuza veriyor 8399 a. World puanlar vs ile 8250 gibi bir paraya geldi. Aslında laptopum var iade sürecleri var bir yandan bunu alim koyam dedim. 3 ay erteleme ve vade farksiz 9 taksit.

• Hahaha:) hocam ben 9 yıllık cihazdan geçtim buna belki bana böyle geldi ama fiyatına göre kesinlikle iyi malzeme kalitesi çok çok iyi değil bir MSI kalitesi beklenmemeli ama çok kötü de değil yani benim isteklerim asgari seviyede Ips ekran olsun AutoCAD gibi ortalama programları kaldırsın yeterli sonuçta oyun oynamıyorum render almıyorum o yüzden çok para vermek istemedim ki isteseydim yukarda da yazmıştım büyük ihtimalle Thinkpad alırdım e bu fiyata da bazı şeylerden feragat etmek zorundasınız o yüzden ona göre değerlendirdim.Cihazın şimdiye kadar gördüğüm tek sorunu kapak kapalıyken toucpad bölgesine hafifte olsa bastırsanız tochpadin tuşlarına basıyor böyle bir sıkıntısı var.

Bu arada size de hayırlı olsun şunu söyleyeyim kasa kaliteli olsun diyorsanız daha pahalı modellere bakın ama uygun fiyata 10 bin TL altına daha iyi cihaz zor ben görmedim yani en yakın tavsiye edebileceğim IdeaPad 5 var o da 11500 dü en son gördüğüm ha 16 binlere çıkabilirseniz de Thinkpad alın geçin derim. Tekrardan hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uspoloassn -- 16 Nisan 2023; 4:53:19 >

• CaptainTsubasa483 kullanıcısına yanıt

Fiyatı da ödeme seçeneği de çok iyi olmuş sizin için bu arada ben aldığımda 8500 dü ertesi gün 8400 oldu ama siz 8250 ye ödeme ertelemeli almışsınız gayet iyi inşallah memnun kalırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uspoloassn -- 16 Nisan 2023; 4:48:13 >
  • Arkadaşlar merhaba. Ofis işleri, youtube vs. için şu cihaz nasıldır?

akakce.com
    HP 15-DW4011NT 6Y800EA i5-1235U 8 GB 256 GB SSD Iris Xe Graphics 15.6" Full HD Notebook Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-hp-15-dw4011nt-intel-core-i5-1235u-8gb-256gb-ssd-freedos-15-6-fhd-6y800ea-fiyati,42042795.html

• MrT4ngo kullanıcısına yanıt

HP'ye göre cihaz IPS, klavye aydınlatmalı, IR kameralı (yani Windows Hello destekli), işlemcisini de düşünürsek kesinlikle alınır. Elbette bataryası büyük değil, ekran parlaklığı 250 nit veya kasası metal değil ama bu fiyata bu kadar, hatta 10 Bin altı olduğunu düşünürsek giriş seviyesi bilgisayar fiyatında bu özellikler oldukça iyi. Ram ve SSD'yi de ilerde yükseltirsiniz. Kısaca söylediğiniz işler için oldukça yeterli bir cihaz.

• emrecan21 E kullanıcısına yanıt

hp victus 16-e1010nt 68s26ea ryzen 5 6600h 8 gb ram 512 gb ssd rtx3050ti ekran kartı kaç wat

• hp victus 16-e1010nt 68s26ea ryzen 5 6600h 8 gb ram 512 gb ssd rtx3050ti ekran kartı kaç wat hiç bir yerde bulamadım

• ReDLaX kullanıcısına yanıt

Selamlar, ben şu modeli satın aldım. "HP Victus 16-D1047NT 68P32EA i5-12500H 8 GB 512 GB SSD RTX3050TI 16.1 Full HD Notebook"

HP Victus 16-D1047NT 68P32EA 12.Nesil i5-12500H 8GB DDR5 RAM 512GB SSD 4GB RTX3050Ti 16.1'' FHD 144Hz (gpnteknoloji.com)

Ben ürünü 3 ay önce aldım. Aldığımda 19k ya almıştım şu anda 18k görünüyor. Aldığım satıcı da aynı. Sorunuza cevap verecek olursam da Nvidia Denetim Masasından baktım ve ekran kartı 75 W gücünde çalışıyor görünüyor.

• ReDLaX kullanıcısına yanıt
    5800H olanında 3050 Ti 75 Watt, 6600H olanın da farklı olduğunu zannetmiyorum. Birçok forum sitesinde de 75 Watt denmiş.

Ayrıca E1005nt modelini alırsanız biraz farkla hem çok daha güçlü 6800H işlemciniz hem de 16 GB Ram’iniz olur
    akakce.com
    HP Victus 16-E1005NT 68S21EA Ryzen 7 6800H 16 GB 512 GB SSD RTX3050TI 16.1'' Full HD Notebook Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-hp-victus-16-e1005nt-68s21ea-ryzen-7-5800h-16gb-ram-512gb-ssd-4gb-rtx3050ti-16-1-fhd-144hz-fiyati,1998504036.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 17 Nisan 2023; 2:8:30 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Yine de Radeon 680M'e sahip olabilmek için ryzen 7-9 serisi işlemcileri tercih etmek zorunlu olacak hocam.

Ryzen Mobil 5000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma
  • CaptainTsubasa483 kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar,

Cihazı aldım ama çok kullanmak nasip olmadı,evde 1 haftadır internet yok,netgalaksi sağolsun:-)

Cihazı oldukça beğendim diyebilirim.

Kasa ve klavye cok guzel,65w type-c şarj aleti ile geliyor.kac saatte doluyor henüz test etmedim.

Type c 30w oppo şarj cihazı ile şarj edemedim,tepki vermedi,oneplus 65w şarj cihazı ile şarj etti.

Bu da sadece telefon sarj cihazı taşıyarak hem telefon hem PC yi şarj etmek için iyi oldu.

1 adet type-c,2 adet USB girişi mevcut,

Type-c girişinden hem şarj oluyor hem de telefonu sarj ediyor,hb da da bir kişi type-c portundan telefon şarj etmiyor yazmış o yüzden belirtmek istedim.

Bir de driver yüklemeden önce type-c portundan flash bellek okurken,driver sonrası okumaz oldu.

Ses çıkışı fena değil gibi,bikac müzikle denedim, ama dedigim gibi evde net olmadığı için her şeyi tam anlamıyla deneyimleyemedim.

Office programlarını vs yükledikten sonra daha fazla deneyimleme şansım olacak inşallah.

Bu arada PC ve ekran kapalı konumdayken ekrani kaldırıp açınca power tuşuna basmadan PC açılıyor,güzel düşünülmüş bir ayrıntı gibi geldi bana.

Ekrani canlı,parlak ve güzel

Şimdilik ilk izlenimler bu sekilde,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pretty34 -- 17 Nisan 2023; 23:32:8 >

17400₺ aldım artık yapıcak bir şey yok

• 
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.