Şimdi Ara

RYZEN R7 3800X SICAKLIK SORUNU VE OC DETAYLARI HAKKINDA YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba herkese iyi forumlar diliyorum.

Öncelikle yaşadığım sorundan bahsedeyim ve ardından sistem özelliklerimi paylaşayım.

Yaşadığım sıkıntı başlıkta belirttiğim işlemcimin hiçbir oc ayarı yapmadan biosda d.o.c.p ayarı açık şekilde günlük kullanımımda cpu package de ki gözlemlediğim yüksek sıcaklık.
    Boşta iken 70-76 arası değişen bir sıcaklıkla çalışıyor sürekli ve cpu sıcaklığıda buna bağlı olarak 48-58 arası değerlerde değişiyor.Tabi test programları olsun bench testleri olsun gözlemlediğim kadarı ile işlemci frekansına göre çok fazla volt enerji veriyor işlemciye ve haliyle sıcaklık artıyor.Bu süreçte işlemci kullanımı yüzde 50 küsürlerde dolanıyor.
    Güç ayarlarından amd balanced seçili halde docp açık yada kapalı fark etmiyor.

Gelelim sistem özelliklerine:
    İşlemci: R7 3800x
    Ekran Kartı: Galax 2080 Super 1click oc
    Ram: XPG DDR4 3200 2X8GB DT60 RGB AX4U320038G16-DT60 2666
    Anakart: Asus Rog Strix x570-e
    m2 ssd : XPG SPECTRIX S40G RGB 512 GB M.2 SSD 3500/2400 MBs AS40G-512GT-C
    ssd : 480 GB James donkey (bağlı ama kullanmıyorum)
    HDD : Seagate BarraCuda 2TB 7200RPM 256MB ST2000DM008
    İşlemci Soğutucusu : Silver Stone PF360 Sıvı Soğutma
    Güç Kaynağı: Gigabyte G750H 750W 80+ Gold Modüler
    Kasa: Sharkoon TG5 RGb

yaklaşık 1 haftadır manuel oc deniyorum araştırmadığım okumadığım kalmadı.Ram ve ekran kartı hakkında oc deneyimim hiç olmadı işlemcide de öyle çok iyi değilimdir sadece pcb kapatıp volt verip çarpanla oynamak dışında çok da bilgim yok.Açıkcası uğraşmakta istemiyorum fakat işlemciyi stabil kullanamıyorum.Farklı işlemci soğutucusu yani stok soğutucu kullandım bir süre değişen yok.Termal macun yeniledim sıvı soğutmanın fanlarını bir radyatörün önüne emiş bir arkaasına itiş yaptım değişen yok.Tahminim işlemci silikonu olarak şanssızım ama bunun bir çözümü olmalı yardımlarınızı esirgemeyin beyler bu iş beni soğutacak bilgisayardan amd den.

Boşta iken değerler

Yük altında stress testi sırasında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eeGoo -- 13 Temmuz 2020; 21:47:40 >

• 1.si PBO ve CPB'yi kapattığınıza emin olun. 2.si voltaj düşürerek devam edin, işlemciyi sürekli test edip sağlıklı olan en düşük voltajı bulun. 3.sü PF360 çok serin bir soğutucudur, ben de defalarca araştırmasını yapmıştım önceden düşündüğümden. O soğutucu işlemciyi yorulmadan soğutmalı normalde bu dereceler imkansız. Çok yüksek ihtimal montaj hatası var, montaj yaparken blok üzerindeki yapışkanı bile çıkarmamış olabilirsiniz öylesine büyük bir sorun var gibi. Kasanızın hava akışı az bu arada. Keşke böyle bir sistem dizdiyseniz fiyattan kısmayıp mb511 argb tarzı bir kasa alıp radyatörü üste egzoz olarak taksaydınız, arkaya 1 egzoz atardınız, öndeki 3 fanla beraber pc uçardı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.