Şimdi Ara

Ryzen uyumlu bellekler listesi. (Sadece bu konu) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
27
Favori
50.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İlk ben diyeyim

1) anakartın malum ram destek listesi
    2) bu sayfa/konu çok başarılı
    3)http://www.overclock.net/t/1628751/official-amd-ryzen-ddr4-24-7-memory-stability-thread/990

En önemlisi bilgisayarı kurduktan sonra sakın işlemci ayarlarına girme. Hemen xmp aç 1. profil dene olmadı 2. dene eğer anakrat listesindeyse ram mutlaka kabul edilebilir stabilitede çalışır. 3200 se 3066,2933 mesela

Sonra uzmanlaştıkça cpu OC başlayabilirsin ama 2si bir arda çok zor.

aklında olsun 1,35V ram değeri yapacaksın manuel xmp den sonra

soc, vram birini yavaştan yükseltirken diğerini yavaştan düşürebilirsin. Sağolsun diğer uzman arkadaşlar ayarları vermiş deneyebilirsin...

Bu işin anahtarı final olarak: İlk kurulumda
    CPU OC yapma
    XMP leri dene
    manuel 1,35V ile

• quote:

Orijinalden alıntı: MuhsinYazıcıoğlu

Asrock Fatal1ty X370 Gaming K4 Gskill F4-3200C16D-16GTZB ile 2933 ve 2666 mhzde stabil çalışmıyor.Anakartın sitesinde 2933 mhzde uyumlu gösteriyor.Önümüzdeki bios güncellemelerinde çözülmesi dileğiyle...

Çok garip tekrar 2933e aldım suan sorunsuz çalısıyor.Daha önce 2933e aldığımdan beri herhangi bir güncellemede yapmadım.Önerebileceğiniz stress,bench test programı var mı ?
  • Anakart : Asus Rog Strixe B350 - F- Gaming
    Ram: Gskill Ripjaws 5 f4-3200c16d-16gvkb

anakartın en son 3 biosunu denedim ama nafile ramler en fazla 2800 mhz. çalışıyor. Bununla beraber işlemci Ryzen 3 1200 3100 overclock 3900 mhz çalışıyor sorunsuz . İki secenek var gibi ya overclock yüksek ram düşük yada ram yüksek overclock düşük kar zarar hesabı yapmak lazım :)
  • Stres testleri hikaye
    1) Açacaksın oyun 2 saat oynadı mı ok. En kötü hali oyun açılmaz (çok yaşadım) orta kötü 10. dak oyun atar, az kötü 1 saatte atar. Stabil sıkılana kadar oynarsın :)
    2) Açacaksın film 4k,fullhd bitiyorsa game of thrones bi bölüm sıkıntı yok.
    3) net,world,excel hızlı hızlı zorla bikaç klasör aç 10 dak yanıt vermiyor almazsan ok sistem stabil :)
  • Zobaa16 kullanıcısına yanıt
    2 tane oynu aynı anda açtım 2 saat sorun çıkmadı,diğer dediklerinizide uyguladım herhangi bir sorunla karsılasmadım
    Şuanda sorunsuz çalısıyor 2933te daha önce çektiğimde niye bilgisayarı yeniden baslatınca art arda restart atıp sonra default ayarlara döndü anlamadım.
    Konu sahibi bios sürüm 3.30 asrock fatal1ty x370 gaming k4 anakart üzerinde Gskill F4-3200C16D-16GTZB kodlu ramlerin 2933 mhz hızında sorunsuz çalıştığını ekleyebilir iyi forumlar...
  • Tebrikler 2933 ddr4 gayet guzel. Cok saatler harcadim yabanci siteler vs o zamanda bi oyun bitirirdim 😄 bence her yeni bios guncellemesinde bi karistiralim, ben son denememde voltaj ve diger 30 paranetreyle oyle oynamisim ki makina acilmadi tamam dedim brick ettim vatana ne diyecegim diye kara kara dusunurken anakart pili yardimima geldi 😄 sonra 3066 buldum aynen yetti. Yanliz crucial bi ram 2666 u 2933 calistiran var ona da saygi duydum. Yabanci siteler ryzen ram konusunda derya deniz amma hem cpu hem ram ayni anda oc zor is

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drdonanım

Anakart : Asus Rog Strixe B350 - F- Gaming

anakartın en son 3 biosunu denedim ama nafile ramler en fazla 2800 mhz. çalışıyor. Bununla beraber işlemci Ryzen 3 1200 3100 overclock 3900 mhz çalışıyor sorunsuz . İki secenek var gibi ya overclock yüksek ram düşük yada ram yüksek overclock düşük kar zarar hesabı yapmak lazım :)

Hocam zaten o ramler anakartın uyumlu ram listesinde yok, yine iyi çalışmış 2800mhz de. Ben de aynı anakartı almak üzereyim o yüzden bayağ araştırma yaptım. Fiyat performans olarak uyumlu ram listesinde en uygun Corsair CMU16GX4M2C3000C15 modelini buldum. 3000mhz olup 2933 de çalışıyor. Zaten şahsi fikrim ryzen sistemlerin, eğer çok üst düzey bileşenlere sahip değilse, ram hızlarının 2666mhz in üstünde olmasının yeterli olduğu. Ben de r5 1600 ve 1050ti ikilisini kullanacağım için 3000mhz in gayet yeterli olacağını düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• trulli kullanıcısına yanıt
    Aynen 1 fps olsun bilemedin 2 fps artmaz hatta bazi benchmarklarda dusuyir bile. Tabi yeni oyunlari bilemem yeter ki stabil olsun oyundan atmasin ama su bi gercek en kotu 600 tl ryzen 16 gb ram parasi gercekten cok. 600 tl ye ikinci el ryzen 1600 satildi. Bende cl8 16gb ddr3 1600 ramli 4 ghz 1055t cpu sistem vardi 3066 ddr4 ryzen 7 1700 upgrade yaptim gercekten 5,6 fps artmadi bile. Tabi birinde cpuvkullabimi 90 yenide 30 ama aradaki fiyat farki 1500 den fazla... gtx 1060,1070,2k monitor projemin ilk ayagiydi

• Asus prime b350 plus anakart aldım amd ryzen 1400 Ram lazım uygun fiyat 600 tl civarı maksimum , 16 gb ne alsam

• RockEvi kullanıcısına yanıt
    Nacizane önerim. Hızına karar verip hemen forumdonanimdan alınık ilanı açman; özellikle anakart uyum listesinde olmalıdır ibaresiyle
    daha sonra
    Word yada excele anakartın sayfasından uymlu tüm kodları girmen
    Daha sonra bu kodları
    Tektek aşağıdaki sitelerden ara excel fiyat listeni oluştur.
    forumdonanım
    akakce (cimri belki)
    hepsiburada
    letgo (letgo ya ddr4 de yazabilirsin)
    gittigidiyor.
    amazonlara da bak bilgin olsun malesef dolar yüksek...

Mutlaka n11 kod,hesap ve kredikartı kampanyalarını hesaba kat

Not: Tabi ki 2,3 saatte bir forumdonanım 2.el ram satışına bak mesela 2666 lük şu an var 550 çok iyi fiyat yerinde olsam yüzde 70 alırdım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: trulli

quote:

Hocam zaten o ramler anakartın uyumlu ram listesinde yok, yine iyi çalışmış 2800mhz de. Ben de aynı anakartı almak üzereyim o yüzden bayağ araştırma yaptım. Fiyat performans olarak uyumlu ram listesinde en uygun Corsair CMU16GX4M2C3000C15 modelini buldum. 3000mhz olup 2933 de çalışıyor. Zaten şahsi fikrim ryzen sistemlerin, eğer çok üst düzey bileşenlere sahip değilse, ram hızlarının 2666mhz in üstünde olmasının yeterli olduğu. Ben de r5 1600 ve 1050ti ikilisini kullanacağım için 3000mhz in gayet yeterli olacağını düşünüyorum.

Dostum; ROG STRIKE forumlarda bu ramleri adamlar oc ile 3400 mhz çalıştırmış. ama hassas ayarlar lazım ve tek tek bioslarda denemek lazım . en son bios iki önceki bios tan daha sorunlu yavaş yavaş stabilite kazanacaktır. Anakart çok başarılı

• quote:

quote:

quote:

Dostum; ROG STRIKE forumlarda bu ramleri adamlar oc ile 3400 mhz çalıştırmış. ama hassas ayarlar lazım ve tek tek bioslarda denemek lazım . en son bios iki önceki bios tan daha sorunlu yavaş yavaş stabilite kazanacaktır. Anakart çok başarılı

Tamam da işte kendiniz de söylüyorsunuz hassas ayar lazım, tek tek bioslarda denemek lazım diye:) Çalışabilir tabi niye çalışmasın ama daha garanti olması açısından uyumlu ram listesinden alıp kullanmak daha mantıklı değil mi? Sonuçta test edilip onaylanmış.

Anakartı çok beğeniyorum, başarılı olduğunu da çoğu yerde okuyorum ama şimdi siz son bios daha sorunlu deyince biraz kuşkulanmadım değil. Tam tersi her bios bir öncekinden çok daha iyi olmalı bu saatten sonra.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tamam da işte kendiniz de söylüyorsunuz hassas ayar lazım, tek tek bioslarda denemek lazım diye:) Çalışabilir tabi niye çalışmasın ama daha garanti olması açısından uyumlu ram listesinden alıp kullanmak daha mantıklı değil mi? Sonuçta test edilip onaylanmış.

Anakartı çok beğeniyorum, başarılı olduğunu da çoğu yerde okuyorum ama şimdi siz son bios daha sorunlu deyince biraz kuşkulanmadım değil. Tam tersi her bios bir öncekinden çok daha iyi olmalı bu saatten sonra.

o ram listesini test edip koydukları kuyruklu yalan o listeye bakıp uyumlu yazan rami alan çok kişi rami çalıştıramadı bios olayında arkadaş haklı her çıkan yeni bios öncekinden kötü olabiliyor bu çok saçma ama gerçek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 26 Ekim 2017; 17:6:20 >

• dostlarım asus crosshair vi hero kartıma biliyorsunuz ki halen ram indirimi beklemekteyim.

F4-3200C14D-16GTZR bu ram suan nanakatologda ve amazonda aynı fiyat.

dedigim gibi qvl listesinde mevcut degil. sizce anakartıma uyum sağlarmı ?

http://www.nanokatalog.com/GSkill-TridentZ-RGB-Series-DIMM-16-GB-DDR-4-3200-MHz-non-ECC,PR-100440.html
  • MEMATİ kullanıcısına yanıt
    Cpu oc yapmamak kaydiyla linkte 3200 olabilecegi 2933 oldugu yaziyorhttps://rog.asus.com/forum/showthread.php?95663-F4-3200C14D-32GTZ-ram-on-Crosshair-VI-hero-3200-MHz-problem

• Zobaa16 kullanıcısına yanıt
    bu durumda alınabilirmi sayın zobaa kardeşim ? ram hakkında fikir ve görüşün nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

quote:

quote:

quote:

o ram listesini test edip koydukları kuyruklu yalan o listeye bakıp uyumlu yazan rami alan çok kişi rami çalıştıramadı bios olayında arkadaş haklı her çıkan yeni bios öncekinden kötü olabiliyor bu çok saçma ama gerçek

Dostum olaya biraz geniş perspektiften bakmak lazım sonuçta ryzen yeni bir platform ve bunda her çeşit ram da tam randıman alınması için ortak belli standartları daha ram üreticileri sağlayamadığı için ryzen kendi kurallarını koyuyor ram üreticileri eninde sonunda onun dediğine gelecek anakartlar ise bu işte köprü onlar bu desteği cpu üzerinden vermek zorundalar burada kilit olan işlemci. İnten 5-6 yıldır aynı çekirdek mimarisini satmadı bize ddr3 1066 yı kaç yıl kullandık . Onun için içiniz ram den dolayı rahat olsun her halükarda sistem bios default setting ile açacak biraz forum okursanız en optimum ayarları bulacaksınız . Binlerce ceşit ram var her fira 1666- 2000- 2200 - 2800 - 3200 - 3400 mhz. ramleri aynı isim fakat sonlarında kodları değiştirerek tüketicinin kafasını karıştırarak piyasaya sürüyor.

• drdonanım D kullanıcısına yanıt
    valla dostum sözde amd onaylı ve üzerinde amd yazan GSKILL F4-3200C14D-16GFX rami aldık he açılmadı mı? açıldı 3200 mhz ayarladık açılmadı mı? açıldı fakat elektrik giderse yada pc bekleme modunda kapat 1 yada 2 saat sonra aç pc ya 1 kere boot deneyip açıyor yada 2 yada 3 bazen de ayarı sıfırlayıp 2400 mhzde açılıyor ayarda yaptık voltajda verdik ama nafile cold boot yapmadan açıldığı tek frekans 2133 mhz bu bana yetiyor mu yetiyor madem bu böyle açılacaktı 2400 mhz ram alıp geçerdim param cepte kalırdı yani şuan 3200 2400 2666 2900 mhz tek seferda açılması hayal çoğu kartta bu belki düzeltilir belki de böyle kalır henüz belli değil am3 yada ddr3 de yeniydi çıktığında ama böyle saçma ram sorunu görmedim neyse bekleyip göreceğiz ilerde ne olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 26 Ekim 2017; 23:34:42 >

Benim de aklim giderdi bu ledli tridentz lere 😄 ama sonra uzulursun ha dersen minitor 2k 4k islemci yillarca darbogaz gormez ama 1080p oldu mu islemci stock zorlayabilir biraz daha bekle bence acele karar verme...bide ince ayar cok yorar seni daha stabil ram bak

am4 sisteme asla ram tavsiyesinde bulunmam çünkü ne halt edeceği belli olmuyor ama verdiğin linkteki siteden sormadan alışveriş yapma stokta yazıp yok olabiliyor stokta yoksa zaten baya bekliyorsun gelmezse aramazsan asla bilgi vermiyorlar konuş öyle al derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 27 Ekim 2017; 4:35:51 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.