Ben Ryzen i bilgisayarımı iş için kullandığım için seçtim. Ryzen 1600 ün çoklu çekirdek performansı intelin 7700k sının 2-3 kat daha iyi performansda. Ben csgo dan başka oyun oynamayan bilgisayarı iş için kullanan bi insanım. Neden intel alayım yahu ? gidip Intelin çoklu çekirdek performansı yüksek olan 3-4 bin TL lik işlemcileri mi alayım ? Her iki markanında alanlarında iyi olduğu yerler var. Boş boş fanboyluk yapmayın. Buraya destek istediğim için konu açtım. Intel yada Amd fanboyluğu, Intel vs Amd kavgası yapacaksanız başka yere gidin aksi halde bir yönetici ile iletişim kuracağım.
eskibirkurt
kullanıcısına yanıt
varsa 2133 modunu denersin. ayrıca xmp profillerini denersin. bunların birinde stabiliteyi yakalama şansın var. ( tabi sıkıntı ram uyumu mu onuda kesin olarak bilemiyorum. ama genellikle ram uyumsuzluğu anlattığın türde problemler çıkarabiliyor.)
anakartına agesa 1.0.0.6 içeren biosta çıkacak. bazı anakartlara betası çıktı ondan çözüm bulan çok kullanıcı var ama senin anakarta o biosun çıkması bir süreç.
bu ram amd nin resmi açıklamarına uyan ramdir. 2666 lık, single ram, çift. özellikle bios update'inden sonra asus anakartlara tam uyum sağlıyor.
eskibirkurt
kullanıcısına yanıt
Hocam söylediklerinizi test edeceğim, şuanki ramlarimi iade edeceğim, iade talebi oluşturdum bile. Ve bu ramlari gözüme kestirdim, bunlar dual channel çalışıyor değil mi ? Ve bu ramin CL si kaç oluyor tam anlayamadım ?
"HX426C15FBK2/8" kod numarası ile ararsan problem çıkmaz. evet gösterdiğin linkteki ram.
bir asus b350 prime kullanıcısı bu ramleri bios güncellemesinden sonra sorunsuz 2666 çalıştırdığını söylemişti. sen biosuda güncellediğine göre sorun yaşamassın.
CL'si 15. Tam özellikleri amdnin resmi açıkladığı uyumlu ram tipi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme