Şimdi Ara

Ryzen5 5600x çok ısınıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MSI MPG A850G PCIE5 850W 80+ Gold Full Modüler Güç Kaynağı

GAMEPOWER RAVADIN 3X ARGB GAMING KASA

AGI NVMe M.2 SSD 1TB M.2 2000/1690 MB/s

COLORFUL RTX 4070 Ti 12GB GDDR6X 192Bit Ekran Kartı

Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 16GB (2x8GB) 3600MHz CL18 DDR4 Gaming Ram

Gigabyte B550M-DS3H AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart

AMD Ryzen 5 5600X Altı Çekirdek 3.70 GHz İşlemci

Böyle bir sistemim var yaklaşık 16 aydır kullanıyorum.Donanımsal olarak hiç bir bilgim yok yanlış bir şey söyleyebilirim o yüzden kusuruma bakmayın lütfen.Başlangıçta monitörum fullhd bir monitördü oyunları bu monitörde oynadım bugune kadar. Ara ara MSI afterburner açıp sıcaklıklara falan bakıyordum. Bazı oyunlarda 90 ve üstüne kadar çıkıyordu full ayarlarda. Hellblade, cyberpunk gibi. Ama dikey esitlemeyi açtığım zaman bu kısmen biraz düzeliyordu ama en fazla 10 derece kadar. Ben de dedim heralde fullhd olunca yük islemciye biniyor o yüzden ısınıyor diye düşündüm.

Bugün nasip oldu 4k 144 Hz bir monitör aldım. Heyecanla kurdum PUBG denemek istedim işlemciyi daha çok yoran bir oyun olduğunu düşünerek ya da öyle duyduğumu belirterek. Girdim oyuna daha lobide 80 dereceleri geçti. Oyunda ise 94 dereceleri görüp kapadım. İşlemciye binen yük yüzde 85-90 civarıydı hep gözlemledim. Diyeceğim o ki bu nasıl iştir ben anlamadım gitti. Bu değerler normal midir? Bir öneri sunabilir misiniz? 2 yıl garantisi vardı kasanın bir seyler yapmalı mıyım?

İşlemciyi hep stock fanla kullandım fakat stock fanla bile bu kadar sıcaklıklara çıkması normal midir?

AIDA64 stres testine de soktum bırakıyorum inceleyebilir misiniz?Tabi testi ne kadar doğru anlayıp yapabilmisim bilemiyorum 😄 Dediğim gibi donanımsal olarak vs bu konularda bilgi cahiliyim sadece oyun oynuyorum yanlışım vs. varsa affola.

DÜZELTME: Phanteks NV7 kasa ve Artic LF 3 360 sipariş ettim. Kasaya toplam 12 fan taktık. Bunların 7 si giriş 5 i çıkış olacak şekilde.Montajdan sonra mükemmel bir geri dönüş aldım. Artık işlemcim yük altında bile 56 dereceyi geçmiyor. Sanırım benim stok fan ve kasa işini hiç yapmamış.

Ryzen5 5600x çok ısınıyor... Ryzen5 5600x çok ısınıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bünyamin33 -- 28 Mart 2025; 16:3:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bünyamin33 B kullanıcısına yanıt
    Stock fan zaten yetersiz kalır. Hava ya da sıvı soğutma alın, termal macunu da değişmiş olursunuz sorun çözülür.

• Stok fandan kurtul bunu al.
    https://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-thermalright-phantom-spirit-120-se-fiyati,634899527.html

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • efyavas kullanıcısına yanıt
    Bu sıcaklıklar stock fanlı bir ryzen5 5600x islemci için normal midir?

• n201 kullanıcısına yanıt
    Arctic L.F iii 360 sıvı soğutma ve Phanteks Nv7 kasa siparişi verdim. Bu da kurtarmazsa ryzen7 9800x3d gecicem anakart ve ramlarden de kurtulup. Yoksa canımı sıkcağına cebimi sıksın 😄

• Stok fan ile 80 dereceyi geçmemesi gerekli, yük altında.

İşlemcinin üzerindeki termal macun pert gibi görünüyor veya jelatin çıkarılmamış olabilir. Termal macun değiştirmek sorunu çözebilir.

Belki de fan çok düşük hızda da çalışıyor olabilir veya çalışmıyordur.

• sniper23 kullanıcısına yanıt
    Paylaştığım testlerden fan ile ilgili yorum yapabilir misiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    R5 5600x Soğutucu Önerisi?
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Önce curve optimizer açıp ardından -25 seçip çalıştırman lazım. Curve optimizer çok tasarruflu güzel bir overclock opsiyonudur.

Ben windale 6 ile soğutuyordum, son zamanlarda sıkıldım çünkü sesi beni aşırı rahatsız etmişti, gittim indirimden 1300 civarı peerless assassin aldım

mükemmel bir ürün. Ani ısı artışlarında bile coşmuyor fanlar. Otomatik overclock fanı uçak motoru gibi öttürür.

Bazı şeyleri yorumlamamı istiyorsan cpu z aç, benchmark yap, core temp aç en az ve en çok ısıyı görelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 24 Mart 2025; 21:49:11 >
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Attığım fotoğraflarda bu testler yok mu acaba?

Valla Bünyamin, yaparsan çok verimli olur. Burada çok insana yardımcı oldum, whatsapp'dan bile o kadar yazdım konuştum insanlarla.

Ben de 5600x kullanıcısıyım 98'den beri donanımla uğraşıyorum. Faydam olacaktır kesin.

** Forumda gırla curve optimizer ve 5600x konusu olsa gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 24 Mart 2025; 21:53:38 >
  • sniper23 kullanıcısına yanıt

Geçiyor hocam. 80 dereceyi stok fanla. Tüm çekirdekler yüke bindiğinde oto O.c açık ise kesin geçiyor.

Render da 100 dereceyi gördüm de ss olmayınca videoya koyamadım.

Ryzen5 5600x çok ısınıyor...youtube
    Amd Ryzen 5600g ile gelen Wraith Stealth stock soğutucuyu Snowman X400 ile değişimini yaptıktan sonra sıcaklık değerlerine bakıyoruz.Soğutucu Değişimi : http...
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=FHMzQxAp4dY

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • andires42 A kullanıcısına yanıt

5600g stok fan ile 80 geçmiyor bende.

Ama dediğim gibi. Termal macun değişimi şart görünüyor.

Kasayı değişmen iyi olmuş fakat o soğutucu 5600x için çok gereksiz 1300 liralık thermalrigt işini fazlasıyla görecektir

İşlemci kullanımı yüzde 80 ler çok fazla pubg da bende 5600 var yüzde 40 geçmez rdr2 de bf5 te yüzde 70/80 sadece

5 sene önce aldığım çift fanlı xigmatek windpower pro var işlemci max performans modda 4.65 ghz 120 watt çekiyor prime testinde 80 dereceyi geçmedi curve ayarlı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Amd işlemciler stok fanla maalesef kullanamılmaz aynı işlemcide olsa anakart değişikliğinden farklı tepkiler verebiliyor misal msı anakartlar yüksek frekans ve voltaj veriyor işlemci ye haliyle kapanmalar bile olabiliyor sadece 2600 işlemciyle stok fan kullandım kapanma oluyordu testlerde soğutucu değişince 60/65 derecelerde gezdi anakarttan anakarta değişiyor işlemcinin tavrı

• Kaos_3492 kullanıcısına yanıt
    O soğutucuyu aslında bunun için değil upgrade yaptigimda da kullanmak için almıştım. Hedefimde ryzen7 9800x3d var olursa inşallah. Tabi önce bunu kurtarabiliyor muyum ona bakmak istiyorum.

Upgrade yaptığında yeniden alırsın sıvı soğutmalar uzun ömürlü değil maalesef bende vardı 19 ay sonra mortingen oldu 480 liralık kule tipi 5 seneyi devirdi
    9800x3d içinde olsa 1500 liralık kule tipi yetiyor
    5000 serisi daha 3/4 sene gider ozamana ne soğutucular çıkar

• Kaos_3492 kullanıcısına yanıt
    Haklısın ama bunlar hep cahillikten 😄

Bende de 5600x var, r5 2600ün yanında gelen fandan kullanıyorum ve bu sıcaklıkları görmüyorum diye biliyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.