< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bünyamin33 -- 28 Mart 2025; 16:3:25 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Ryzen5 5600x çok ısınıyor...

-
-
Stock fan zaten yetersiz kalır. Hava ya da sıvı soğutma alın, termal macunu da değişmiş olursunuz sorun çözülür.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Stok fandan kurtul bunu al.
https://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-thermalright-phantom-spirit-120-se-fiyati,634899527.html
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu sıcaklıklar stock fanlı bir ryzen5 5600x islemci için normal midir?
Arctic L.F iii 360 sıvı soğutma ve Phanteks Nv7 kasa siparişi verdim. Bu da kurtarmazsa ryzen7 9800x3d gecicem anakart ve ramlarden de kurtulup. Yoksa canımı sıkcağına cebimi sıksın 😄
Stok fan ile 80 dereceyi geçmemesi gerekli, yük altında.
İşlemcinin üzerindeki termal macun pert gibi görünüyor veya jelatin çıkarılmamış olabilir. Termal macun değiştirmek sorunu çözebilir.
Belki de fan çok düşük hızda da çalışıyor olabilir veya çalışmıyordur.
-
Paylaştığım testlerden fan ile ilgili yorum yapabilir misiniz?
Önce curve optimizer açıp ardından -25 seçip çalıştırman lazım. Curve optimizer çok tasarruflu güzel bir overclock opsiyonudur.
Ben windale 6 ile soğutuyordum, son zamanlarda sıkıldım çünkü sesi beni aşırı rahatsız etmişti, gittim indirimden 1300 civarı peerless assassin aldım
mükemmel bir ürün. Ani ısı artışlarında bile coşmuyor fanlar. Otomatik overclock fanı uçak motoru gibi öttürür.
Bazı şeyleri yorumlamamı istiyorsan cpu z aç, benchmark yap, core temp aç en az ve en çok ısıyı görelim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 24 Mart 2025; 21:49:11 > -
Attığım fotoğraflarda bu testler yok mu acaba?
Valla Bünyamin, yaparsan çok verimli olur. Burada çok insana yardımcı oldum, whatsapp'dan bile o kadar yazdım konuştum insanlarla.
Ben de 5600x kullanıcısıyım 98'den beri donanımla uğraşıyorum. Faydam olacaktır kesin.
** Forumda gırla curve optimizer ve 5600x konusu olsa gerek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 24 Mart 2025; 21:53:38 > -
Geçiyor hocam. 80 dereceyi stok fanla. Tüm çekirdekler yüke bindiğinde oto O.c açık ise kesin geçiyor.
Render da 100 dereceyi gördüm de ss olmayınca videoya koyamadım.
youtube
Amd Ryzen 5600g ile gelen Wraith Stealth stock soğutucuyu Snowman X400 ile değişimini yaptıktan sonra sıcaklık değerlerine bakıyoruz.Soğutucu Değişimi : http...https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=FHMzQxAp4dY
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
5600g stok fan ile 80 geçmiyor bende.
Ama dediğim gibi. Termal macun değişimi şart görünüyor.
-
Kasayı değişmen iyi olmuş fakat o soğutucu 5600x için çok gereksiz 1300 liralık thermalrigt işini fazlasıyla görecektir
İşlemci kullanımı yüzde 80 ler çok fazla pubg da bende 5600 var yüzde 40 geçmez rdr2 de bf5 te yüzde 70/80 sadece
5 sene önce aldığım çift fanlı xigmatek windpower pro var işlemci max performans modda 4.65 ghz 120 watt çekiyor prime testinde 80 dereceyi geçmedi curve ayarlı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Amd işlemciler stok fanla maalesef kullanamılmaz aynı işlemcide olsa anakart değişikliğinden farklı tepkiler verebiliyor misal msı anakartlar yüksek frekans ve voltaj veriyor işlemci ye haliyle kapanmalar bile olabiliyor sadece 2600 işlemciyle stok fan kullandım kapanma oluyordu testlerde soğutucu değişince 60/65 derecelerde gezdi anakarttan anakarta değişiyor işlemcinin tavrı
O soğutucuyu aslında bunun için değil upgrade yaptigimda da kullanmak için almıştım. Hedefimde ryzen7 9800x3d var olursa inşallah. Tabi önce bunu kurtarabiliyor muyum ona bakmak istiyorum.
Upgrade yaptığında yeniden alırsın sıvı soğutmalar uzun ömürlü değil maalesef bende vardı 19 ay sonra mortingen oldu 480 liralık kule tipi 5 seneyi devirdi
9800x3d içinde olsa 1500 liralık kule tipi yetiyor
5000 serisi daha 3/4 sene gider ozamana ne soğutucular çıkar
Haklısın ama bunlar hep cahillikten 😄
Bende de 5600x var, r5 2600ün yanında gelen fandan kullanıyorum ve bu sıcaklıkları görmüyorum diye biliyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X