Şimdi Ara

s 320 ye lpg uygulaması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

evet arkdaşım ne olmuş s320 ye ve lpg ye? alla alla yıllarca lpg yi mutfaklarda kullananlar biz değilmiydik şimdide arabda kullanıyoz.. ne olmuş yani? lpg ye aşağılık bi madde gözüyle bakmışsında.. anlayamadım.. saygılar
    quote:

Orjinalden alıntı: Eliminator

S320 ve Lpg

o zaman araba s320 nos taktıralım.. dizellerini üretmesinler?

s320 diye sürekli hızlı gidelim çok yakıt tüketsin nasısa para var borumu 320 ye biniyoz ya.. haftada bir şdışına gidelim. nasısa 320 var para bizde.. böylemi düşünmek gerek acaba??

Ben güvenlik sebebi ile evimde 5 senedir elektrikli fırın kullanıyorum, doğalgazıda kapattırdım. Aynı şekilde şohbenide söktüreli 7 yıl oluyor. Elektroniğe geçirdim herşeyimi.

S320'ye Lpg bence yakışmaz. Senin tercihin ben olsam yaptırmazdım.

Ayrıca daha ucuza mal etmek istersen eski kasa 300 Sel alabilirsin...

• lpg bir yakıt türü olduğundan mercedes ile bağlaştırmayıp lpg takmanı tavsiye ederim..

yanlız yeni sistem sıralı olanlardan tabiki..

• tak kardeşim tak.kim laf etçekmiş yaww???arkandayım valla...
    lpg ye ''ben zenginim pokh gibi param var ayrıca litresine 3lira verecek kadar kerizim'' diyip laf sokanlar binsinler ,yaksınlar dünyanın en pahalı benzinin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: daturkishulan

tak kardeşim tak.kim laf etçekmiş yaww???arkandayım valla...
    lpg ye ''ben zenginim pokh gibi param var ayrıca litresine 3lira verecek kadar kerizim'' diyip laf sokanlar binsinler ,yaksınlar dünyanın en pahalı benzinin...

Takma kardeşim takma, herkez laf edecekmiş yav...Arkanda değilim valla.

Benzine "ben pintiyim, ayda 9 milyar vergi veririm ama 1.5 ytl gaz alacak kadar çapsızım.) diyip laf sokanlar binsinler ve rezil olsunlar ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: TSMC

quote:

Benzine "ben pintiyim, ayda 9 milyar vergi veririm ama 1.5 ytl gaz alacak kadar çapsızım.) diyip laf sokanlar binsinler ve rezil olsunlar ...

AAAA nooluyo bee..biri benim dediklerimi taklit mi ediyo

bu arada arabamın yıllık vergisi 109 lira...

• evinde kullandığın bişeyi araba da kullanmanın ne zararı var.. elektrikli hidrojenli arabalarada binme durumu olmaz o halde.. bi enerjinin nerde kullanıldığı değil nasıl en iktisadi şekilde kullanıldığı önemlidir. yani ewi çok lüks olanlar ocakta nos mu kullanıyo ya da benzin mi yakıyo? veya full+full elektrik mi kullanıyo? lpg utanılacak sıkılınılacak bir enerji mi? avrupada kraliyet aileleri kullanıyo japonya da tüm taksilere zorunölu bi çok avruba ülkesinde vergi indirimi yapılıyor. ne demişler "eller mersine biz tersine"" saygılar.
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

evet arkdaşım ne olmuş s320 ye ve lpg ye? alla alla yıllarca lpg yi mutfaklarda kullananlar biz değilmiydik şimdide arabda kullanıyoz.. ne olmuş yani? lpg ye aşağılık bi madde gözüyle bakmışsında.. anlayamadım.. saygılar
    quote:

S320 ve Lpg

o zaman araba s320 nos taktıralım.. dizellerini üretmesinler?

s320 diye sürekli hızlı gidelim çok yakıt tüketsin nasısa para var borumu 320 ye biniyoz ya.. haftada bir şdışına gidelim. nasısa 320 var para bizde.. böylemi düşünmek gerek acaba??

mercedes s320 ve lpg tartışmasını yapmayacağım tabi ki. cevabı biraz zaten sen vermişsin. yıllarca mutfağında kullandığın lpg ile s320'yi bağdaştırabiliyorsan, haklısın diyeceğim ve hiç uzatmayacağım.

• dünyanın en elit ailelerinden kabuyl edilen zerafet ve yaşam tarzlarıyla dikkat çeken soylu ingiliz kraliçesi "mersini çok seven" elizabeth ten bir poz

(ingilizleri sevmem bu arada tarihsel olarak)

s 320 ye lpg uygulaması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 4 Ekim 2006; 23:01:18 >
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: TSMC

quote:

AAAA nooluyo bee..biri benim dediklerimi taklit mi ediyo

bu arada arabamın yıllık vergisi 109 lira...

Hönk, 109 liramı...Senin alet neydi hocam...Ya bide kusura bakma senin olduğunu görmemişim direk laf atmışım

Eski araçlar neysede yeni 2006 model navigator'a felan lpg alanlar var yani onlarınki feci...

• amacım kimseyi kırmak değil şöyle bir açıklama yapmak istiyorum: cep telefonları bomba gibi piyasaya düştüğünde (kendim yapmadım 5110 5 sene şuan da c55 ve dandik ericsonn) hemen yok bi üst modeli çıktı yok renklisi yok videolusu diyerek her yeme hemen atladık ve sonu gelmedi bu teknolojinin sonunda içine kontör yükleyemeyen ama full donanım telefon kullanan arkdaşlara sahip oldum&olduk.. amaç neydi görüşme yapmak.. kontör yok.. oysa avrupa ve amerikada günümüzde dahil koca koca 5110 tarzı hatta daha kaba saba telefonları kullandılar ve devam ediyorlar.. amaçları hava civa değil görüşme yapmak.. ha gerçekten lazım olan kullanan alsın ama biliyoruz ki bi çoğu kontör parasını üst model telefonlar için biriktirdi.. şimdi hava atmayı bırakıp türkiye gerçekleriyle yüzleşelim bence.

LPG motor ölüyo.. hayır ölmüyo bakımını yaptır düzgün kullan (her motor bigün ölecek) normal vakti geldiğinde araban amorti etmiş olacak ve yeni araca sahip olabileceksin. benzin pahalı diye binmeyip kapıda bırakırsan cepten yemiş olursun. amacına laşmaz.. araba binmek içindir. ekonomi her alanda geçerlidir. s320 alırsın konfor düşkünüsündür. mercedes hayranısındır. arabya binemeyip kapıda bekleterek hava atacağına lpg taktırıp tozu dumana katarsın..

dersen ki s320 çok yakıo niye aldın o zaman?

az yakan araba günümüzde cliolar fiestalar vs... şimdi s320 rahatı konforu nerde clio fiesta nerde... lpg taktırarak aradaki farkı kapatmış olursun böylelikle homo economicus dediğimiz en az maliyetle en çok faydayı sağlamış olursun.

unutmayalım araba bi defa alınır yakıt hergün.. her saat her an..

saygılar..

• arkadaşlar ,

Aracın iyisinin olduğu gibi yakıtın da iyisinin kötüsünün olacağını düşünmeniz yanlış geliyor bana .yakıt bir enerji biçimidir.Zamanında odunla çalışan araçlar da vardı yakıtların hepsi birbirinden adi veya iyi değil bir farklı kullanım biçimidir.
    İsteyen istediği yakıt veya sistemi kullansın buna kullanıcı karar versin.
    Bizi ilgilendiren kısmı yapılacak sistemlerin doğru , güvenli ve uluslararası geçerliliğinmin bulunmuş olmasıdır.Hiç kimse çarpışacağı veya tehlike taşıyan bir aracı LPG sistemi veya uydurma sistemler ile döşenmiş olmasını arzu etmez.
    Ancak bu sistemler kurallarına uygun olarak montaj edilmiş ve garantisi ve güvencesi sağlanmış ise bize ancak durumu izlemek düşmelidir.

Her arabaya her türlü yakıt sistemi de takılabilir kurallarına uymak kaydıyla
  • Allah hepinizden razı olsun konforu seviyorum uzun yollara değişik arbalarla gittim mercedes bi başka gidişi yolda süzülüşü konforu içinin genişliği ve ferahlığı çoook güzel binmeyen zaten bilmez bu arabaları ama ben daha iyiyi daha ucuza binmek istiyorum arkadaşın dediği gibi 2 mp kameralı cep telefonuna 1000 ytl civarı para vereceğime 300 ytl ye en az altı mp kamera alır çatır catır foto çekerim kamera olarak kullanırm (zaten öyle yaptım ) ben bu başlığı yazarken şunu merak ettim ( snobism ) hani birileri vardır bi malı alınca abi şu kadara aldım demeyi marifet sanırlar ve kaliteyi pahalı olursa kullanmayı tercih ederler çünkü ne kadar pahalı o kadar iyi mantığı yerleşmiştir bu memlekette halen garajında yılda 5000 km bile yapmamış kardeşlerimiz var sadece ..... özürdilerim internettçiyim saat 23_09 bir ses duydum ve dışarı çıktım iki çocuk bir bisiklet parçalıyordu 12-13 yaşlarında merak ettim sordum neymiş babası yarın bisiklet alacakmış eskiyi! parçalıyormuş birine ver dedim birşey demeden uzaklaştılar valla aslında bisiklet sağlam ve binilebilir demek ki küçükten başlıyor böyle şeyler tasarrufmuş bilmem neymiş boşveeeer herkesin bildiği yol en doğru yoldur birileri fazla harcama yapmazsa diğerleri nasıl kazanacak ama dimi ben arabayı er geç alırım lpg yi de taktırır efendi efendi binerim (keriz değilim ki aynı yolu daha pahalıya katedeyim.)

• arabanıza bi de şu striker ları yuapıştırmayı deneyin parası bol kardeşlerim

s 320 ye lpg uygulaması

s 320 ye lpg uygulaması

• mercedes gelipte arabayı elinden almasında taktır valla çok iyi olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: alkapon

Allah hepinizden razı olsun konforu seviyorum uzun yollara değişik arbalarla gittim mercedes bi başka gidişi yolda süzülüşü konforu içinin genişliği ve ferahlığı çoook güzel binmeyen zaten bilmez bu arabaları ama ben daha iyiyi daha ucuza binmek istiyorum arkadaşın dediği gibi 2 mp kameralı cep telefonuna 1000 ytl civarı para vereceğime 300 ytl ye en az altı mp kamera alır çatır catır foto çekerim kamera olarak kullanırm (zaten öyle yaptım ) ben bu başlığı yazarken şunu merak ettim ( snobism ) hani birileri vardır bi malı alınca abi şu kadara aldım demeyi marifet sanırlar ve kaliteyi pahalı olursa kullanmayı tercih ederler çünkü ne kadar pahalı o kadar iyi mantığı yerleşmiştir bu memlekette halen garajında yılda 5000 km bile yapmamış kardeşlerimiz var sadece ..... özürdilerim internettçiyim saat 23_09 bir ses duydum ve dışarı çıktım iki çocuk bir bisiklet parçalıyordu 12-13 yaşlarında merak ettim sordum neymiş babası yarın bisiklet alacakmış eskiyi! parçalıyormuş birine ver dedim birşey demeden uzaklaştılar valla aslında bisiklet sağlam ve binilebilir demek ki küçükten başlıyor böyle şeyler tasarrufmuş bilmem neymiş boşveeeer herkesin bildiği yol en doğru yoldur birileri fazla harcama yapmazsa diğerleri nasıl kazanacak ama dimi ben arabayı er geç alırım lpg yi de taktırır efendi efendi binerim (keriz değilim ki aynı yolu daha pahalıya katedeyim.)

• Kardeş lpg takmak da takmamak da sana kalmış birşey.

ancak bu konuda kendi fikrimi söylemek istiyorum.

dediğin mercedes büyük hacimli motora sahip bir araç.ne olursa olsun lpg yi de fazla yakacaktır.fakat lpg nin vereceği zarardan dolayı yapacağın yakıt tasarrufu heba olmasın.

ben bu güne kadar hiç bir aracıma taktırmadım taktırmam da.

sonuçta trafiğe çıkan her araç gerek hareket halinde iken gerekse dururken potansiyel bir kaza yapma ihtimaline sahip. ben arabamın bagajına patlamaya hazır bir bombayı koymam.

eğer çok yakıyor diyorsam S serisi yerine 2 lt lik E serisine binerim yine de benzini depoma doldururum.
  • lpg nin verdiği vereceği motor zararı yok denebilir. hatta benzin de zarar verir. aradaki fark şudur. lpg kuru yakıt olduğu için benzin hortumlarını çatlatır zamanla. sabah ve akşamları benzinle çalıştırğında aracı bu hortumlar beslenir ve tekrar yumuşayarak çatlama engellenir. ikinci olarakda benzinde bulunana carbon motorda atık madde bırakır. buda motora zararlıdır. lpg çok temiz bir yakıttır atık bırakmaz. üçüncüsü lpg kuru yakıt olduğundan silindirlerin hareketi esnasında motor çeperi ile sürtünme sırasında aşındıorma daha çok olur.

sonuç bu aşındırma sonucu motor 500 bin km yerine 400 bin km gidebilir (örnek sadece)..

çeşitli katkı madeeleri ile bu aşındırma en aza indirilebilir. zaten o km ye varamazsın kolay kolay. varsan bile ettiğin tasarruf sana yeni bir s320 aldırır

arkdaşım arabacılık diye tabir ettiğimiz olayların tümünde yüzde yüzünde aslolan tek şey vardır "BAKIM".. turbolu araçlarında motor ömrü kısa olur mesela. limitleri çok zorlar turbo.. ki turbo lüks araçlarda var.. sen merso al tüp takıtr usulüne uygun kullan. bakımını aksatma geciktirme.. gerisi boş.. lpg patlamaz.. istanbulda kaç bin taksi var kaç senedir kaç tanesi niçin patladı?? çoğu kaçaktı da patladı.. bakımlı olacak araban arkdaşım bakımlı.. saygılar..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.