Şimdi Ara

S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
9.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Pencere kenarına kurulmuşum, akşam üstü gün batımı ve kulağımda yağmur sesi. Bense zone'da tek başıma görevden göreve koşuyorum.
    ahh ah ne günlerdi.
  • Yeni patch geldi
    http://www.moddb.com/mods/lost-alpha/downloads/stalker-lost-alpha-v130013-patch

indirmek için siteye giriş yapmanız lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: krgzcn25

Türkçe Yama yapmak gerekiyor yeni bir tane . Çünkü oyun Standalone . Ayrı bir oyun yani. Olurda biri yapmak isterse yardımcı olmak isterim bende bakarım bir ara dil dosyalarına felan. Ama kısa sürede çıkmaz.

Hocam eski türkçe yamanın çoğu uyuyor zaten , sadece yeni eklenen silah yiyecek harita görev vs bunlar cevrilecek , benim ingilizcem olsa 1 ayda ceviririm :D
  • hocam oyunu kurdum biraz oynadım güzel bir oyun yalnız oyunda diğer bölgelere gitmeye çalıştığımda giriş yapmıyor karakteri geri çeviriyor.ana bir görev gelmiyor öyle boş boş dolaşıyorsun.anlamadım bu kısmı.lost alfa serirnin devamımı yoksa bağısız bir oyun mu?neden görev ilerlemiyr ve diğer bölgelere gidilmiyor acaba?
  • Gorevleri tamamlamadan diger haritaya girsi yapamiyoruz malesef oyunda cok hata var bazi gorevlerin devamlari aktif olmuyor yada aliyorsunuz gorevi tamamlamaniza ragmen npc sizle etkilesime gecmiyor. Gorev hatalarindan dolayi Duty yada Fredoma katilma sansiniz yok stalker olarak sorunsuz bitirebilirsiniz.
  • Türkçe yama konusunda bir çalışma yok galiba :)
  • Tüm seriyi masterda, modlu, modsuz defalarca bitirdim. Hatta Shadow of Chernobylde bütün unique itemları, bütün zırhları, bütün artifactları vs.leri toplamıştım. Oblivion Lost'un yenisi çıkmadı iptal oldu. O zamandan beri modları takip etmiyordum. Bu konuyu görünce çok sevindim. Şuan indiriyorum. FPS tarihi boyunca çok az oyun varki beni tamamen esir etmiştir. İlkokulda (ve sonrasında) oynadığım Wolfenstein 3d, Şuan hala port kullanarak yeni mapları oynadığım ve speed runlarını takip ettiğim Doom II, Half Life serisi ve Stalker serisi. (Birde son birkaç aydır Borderlands serisi)

Yukarda sun shadow denmiş. Eski makinemde Clear Sky'ı dinamik ışıklandırma olmaksızın oynuyordum. Yeni pc'mde (dell 7537) gt 750 m olmasına rağmen, Clear Sky'ın güneşle ilgili ayarlarını açtığımda 30fps'in altına iniyorum. Yani Lost Alphada normaldir bence. Tamamen kısmak yerine, AAyı kısın, view distance'ı biraz kısın, gölge kalitesini kısın ama sun shadow olsun mutlaka.

Son olarak Stalker serisinin en iyi modu bence Priboi Story'dir :)

Humanity Is Corrupt, Mankind Must Be Controlled... :)

• Oyunu kurdum ama update'ini daha yapmadım. Çalışmazsa sorun update mi anlamak için. İlk izlenimlerim maalesef kötü. 10 fps alıyorum oynanacak gibi değil yani. Ayrıca oyundan çıkarken yanıt vermiyor, görev yöneticisinede geçemiyorum, arkada kalıyor, mecbur başlat tuşu ile metro ekranına gelip, kullanıcı hesabımı kapatıp tekrar açıyorum. Update'i yapayım, bazı ayarlarla oynayım bakalım ne olacak.
  • ARKADAŞLR agroprom research bolumunde kaldım askerleri temizledim hep ama strelokun flashı bulamadım bi tunel varda gözdenmi kaçorıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sametalbayrak

ARKADAŞLR agroprom research bolumunde kaldım askerleri temizledim hep ama strelokun flashı bulamadım bi tunel varda gözdenmi kaçorıyorum.

Mole'u kurtardıysan onla konuş, o seni götürür, yok öldüyse yanlış hatırlamıyorsam cesedine bakman lazım, o zaman tünelin olduğu kısım gözükür. Tünel çatışmaya ilk girdiğin yerde, önce sola dön sonra sağa dön, ilerde duvarların ötesinde kanalizasyon çukuru gibi delik var.

Eğer tüneli bulup girdiysen ordan bahsediyorsanda, duvarda bir boşluktan giriyorsun merdiven çıkıyor bir odaya, orda sol tarafta ki bişeylerin (tam hatırlamıyorum) arkasında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chum lee

quote:

Orijinalden alıntı: sametalbayrak

ARKADAŞLR agroprom research bolumunde kaldım askerleri temizledim hep ama strelokun flashı bulamadım bi tunel varda gözdenmi kaçorıyorum.

Mole'u kurtardıysan onla konuş, o seni götürür, yok öldüyse yanlış hatırlamıyorsam cesedine bakman lazım, o zaman tünelin olduğu kısım gözükür. Tünel çatışmaya ilk girdiğin yerde, önce sola dön sonra sağa dön, ilerde duvarların ötesinde kanalizasyon çukuru gibi delik var.

Eğer tüneli bulup girdiysen ordan bahsediyorsanda, duvarda bir boşluktan giriyorsun merdiven çıkıyor bir odaya, orda sol tarafta ki bişeylerin (tam hatırlamıyorum) arkasında.

Hocam mole'i kurtardım tünele götürdü beni tünelde strelokun kitabını falan buldum , gezmediğim yer kalmadı aceba oyunmu bozuldu , bahsettiğin yeri gösteriyor sürekli binaların az ötesinde tepede bi yer tünele giriş için orayı işaret ediyor giriyorum ama bişey bulamadım orda . Orda başka bölüme geçiş için tünel olacaktı ama bulamadım .

• Kitabi aldigin yerin biraz ilersinde ki odada sedye falan var tavandaki havalandirma bacasini kontrol et.
  • Sanıyorum Lost Alpha ile orjinal oyun arasında fark var. Ben orjinal oyuna göre söyliyim; Tünele girdin, yeni map yüklendi. İlk kattaki birkaç bandit'i öldürdün. Metal sarmak merdivenlerden indin. Bloodsucker'ı öldürdün. ordan düz dar bir koridora çıkıyorsun. Koridorun sonundan* sola döndüğünde, geldiğin koridora paralel bir koridara çıkıyorsun, hemen sağda duvarda delik var, ordan merdiven çıkıyor. Oraya geldiğinde zaten bulursun. ordan sonra çıkış *işaretli yere kadar geldiğinde sola dönmeden düz gittiğinde.

Burdan sonra yanlış hatırlamıyorsam askeri dökümanları çal kısmı var. Zaten dökümanların olduğu askeri üstte çıkıyorsun tünelden.

Ayrıca ilerde yantardan sonra bir daha bu yeri ziyaret etmen lazım. etmezsen true endleri ve oyunun 1-2 saatlik bölümlerini oynayamazsın. (hoş ben ziyaret etmeden, decoder falan almadan, kilitli kapıları silah atma glitch'i ile açıyorum zaten :) )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chum lee -- 3 Haziran 2014; 18:46:09 >

• quote:

Sanıyorum Lost Alpha ile orjinal oyun arasında fark var. Ben orjinal oyuna göre söyliyim; Tünele girdin, yeni map yüklendi. İlk kattaki birkaç bandit'i öldürdün. Metal sarmak merdivenlerden indin. Bloodsucker'ı öldürdün. ordan düz dar bir koridora çıkıyorsun. Koridorun sonundan* sola döndüğünde, geldiğin koridora paralel bir koridara çıkıyorsun, hemen sağda duvarda delik var, ordan merdiven çıkıyor. Oraya geldiğinde zaten bulursun. ordan sonra çıkış *işaretli yere kadar geldiğinde sola dönmeden düz gittiğinde.

Burdan sonra yanlış hatırlamıyorsam askeri dökümanları çal kısmı var. Zaten dökümanların olduğu askeri üstte çıkıyorsun tünelden.

Ayrıca ilerde yantardan sonra bir daha bu yeri ziyaret etmen lazım. etmezsen true endleri ve oyunun 1-2 saatlik bölümlerini oynayamazsın. (hoş ben ziyaret etmeden, decoder falan almadan, kilitli kapıları silah atma glitch'i ile açıyorum zaten :) )

kontrol ettim oraları hocam bişey çıkmadı , dediğiniz gibi oyunda hata var galiba diğer bölümü açamadık :)

chum hocam daha önce bitirdim bu oyunu gene aynı yerde biraz çabalamıştım ama bulmuştum çıkışı şimdi takıldı galiba oyun .

• quote:

Oyunu kurdum ama update'ini daha yapmadım. Çalışmazsa sorun update mi anlamak için. İlk izlenimlerim maalesef kötü. 10 fps alıyorum oynanacak gibi değil yani. Ayrıca oyundan çıkarken yanıt vermiyor, görev yöneticisinede geçemiyorum, arkada kalıyor, mecbur başlat tuşu ile metro ekranına gelip, kullanıcı hesabımı kapatıp tekrar açıyorum. Update'i yapayım, bazı ayarlarla oynayım bakalım ne olacak.

Bu arada modu sildim dün. Benim için tam bir hayal kırıklığı idi. Düzgün FPSler alabilmek için grafik ayarlarını kısmak gerekli. O zamanda bir anlamı kalmıyor. Yalnız merak ettiğim manuelde yazan daha önce görmediğim mapler var. Bunlar tam olarak nedir? Eski mapların değişik adlarımı, tamamen yeni bölümler mi? Swamps var mesela Clear Skydaki. Senaryoya göre oynarsak orası ne işe yarayacak. Üşendim kendim oynayıp bakmaya, birazda uyuz oldum performans sorununa. Benim için yine en iyi modlar sırayla;

Oblivion Lostlar (özellikle anomalilere artifact atarak, yeni artifactlar pişirdiğiniz.)
    Priboi Story
    ve Complete.

• Bug olabilir evet. Bir mod ne kadar karışık ve komplike ise o kadar çok bug oluyor genelde. İlk o mapa girdiğindeki autosave duruyorsa ordan devam et. Ama oraya tekrar çıkıp girdiysen autosave değişmiş olucak hali ile..
  • Eger burada degil ise arkadaslarin soyledigi gibi harita basina donmeniz gerekebilir yada mole ile konusmadan once ara bi save alın kitabi aldiginizda alanda burer var onu damitin muhtemelen herseyi oraya buraya sacacak yerede dusebilir buda bir ihtimal.
     S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha
  • Mercs M kullanıcısına yanıt
    Vanilla stalkerda (modsuz yani) arkadaşın bahsettiği yerde burer yok. Alphada mı var yoksa sen yanlış yerimi söylüyorsun. Burer dark valleyden girilen labta var.
  • quote:

Bug olabilir evet. Bir mod ne kadar karışık ve komplike ise o kadar çok bug oluyor genelde. İlk o mapa girdiğindeki autosave duruyorsa ordan devam et. Ama oraya tekrar çıkıp girdiysen autosave değişmiş olucak hali ile..

Dediginiz gibi saveyi geri aldim orda flashi buldum burerin savurma ihtimali mantikli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyun gayet güzelde görevlerin yerlerini bulması dert. :D ya bug yapıyor ya da ipnelik olsun diye zorlaştırmışlar. yukarda flash disc in yerini sormular ve cevaplamışlar.ben onu 45dk ardım 4 defa o bodruma girdim ya :D şimdi roskot factor gibi bir yerdeyim.gene takıldım dönüyorum.... şimdi beyler oynayan arkadaşlara bi kaç sorum var.
    1.şu mor şekilli şıkan simgeler var haritada yanlarına gidiyorum bir şey yapamıyorum.onlar ne işe yarıyor.
    2.araç alabiliyoruz ama patlayınca ta ebesinin evine gidiyoruz bunun bir kısa yolu yokmu ya bir de benzin btiyor ikide bir.aracabada eşyalarımızı koyabileceğimizi yeni keşfettim.
    şu ağırlık sıkıntısı olmasa çok iyi olacakmış.

tecrübeli arkadaşlar oyunun püf noktalarını paylaşabilirmi acaba?
    keşke biraz daha geliştirselermiş oyunu,mesela raçlara zırh,modifiye yapılabilirdi.yollar daha çok açıla bilirdi.Cordona arabayı getirmek için kırk dereden su getirdim,havalarda uçtuk şu fırlatan anamolilere denk gelik :D

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.