Şimdi Ara

Sıvı Metal termal macun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar. arctic silver 5 vs gibi bir sürü iyi denilen termal macun var.

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=12716

bu linkteki ürün nasıl birşeydir? para tuzağımıdır yoksa gerçektende etkilimidir.

yukarıdaki ürünün ısı iletim değeri, Isı kondaktivite değeri: 82 W/mK, iken aşağıdaki zalman termal macunun değeri

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?Categoryid=1125&Productid=bd82101

bu ürünün ise 4 W/mK

bu farklar sözde değil gözlede görülüyormu acaba. 1gr 14TL alınmayacak kadar pahalı değil. teşekkürler.

• altdaki uyarıyı dikkate aldınmı ? bakır olması gerekli
  • evet. bakır benimki. ama öneriyormusunuz böyle birşeyi ? hiç kullanan yada tavsiye eden görmedim.
  • iletkenliği olacağı için taşırmadan sürmek gerekir, onun haricinde çok iyidir felan diyemeyeceğim kullanmadığım için. gümüş katkılıların iyi olduğu düşünülürse bunun daha iyi olacağı kesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogulcanozugenc

evet. bakır benimki. ama öneriyormusunuz böyle birşeyi ? hiç kullanan yada tavsiye eden görmedim.

AC mx2 kullanıyorum gayet memnunum. En çok tercih edilen termal macundur

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=900100148
  • @multeci

evet baya tehlikeli alırsam dikkatli kullanmam lazım ama hala termal macun sürmeyi doğru düzgün bilmiyorum gibime geliyor. bilgisayarı 3. söküp takışım. ince sürdüm normal sürdüğüme göre sıcaklıklar arttı. fazla sürsem de zaten fan basınçla ayarlıyor. valla çözemedim doğru düzgün bir şekilde öğrenmem lazım. çoğu kişi tam bilmiyor zaten rüzgara hepsi. iletkenliği zalmana göre 22 kat falan daha fazla.

@krm-iks

evet bende hepsiburada listeme attım. hem hepsiburadadan hemde firebaldan birşeyler aldığım için ikisindede baktım macunlara. fakat sıvı metali görünce aklım onda kaldı. etkisi olcaksa onu almak isterim. MX2 nin iletkenliği 4.52 m/Wk. zalman alcaktım mx2 de karar kıldım ısı iletkenliği farkından.

edit: macun sürülürken yayılması önerilmiyormuş. araştırırken bir sürü yerde gördüm. ve arctic silverın sitesinde yaymayın sadece boyuna bir çizgi şeklinde sürün kendisi yayılır diyolar. bende yayılması gerektiğini biliyor ve yıllardır öyle yapıyorum. yıllardırda işlemci sıcaklığı ile ilgili sorunlarım var. belkide bundandır. yakında deneyip sonuçları söylerim. siz ne düşünüyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogulcanozugenc -- 29 Temmuz 2009; 22:03:17 >

• sivi metalin farki sicakligi birden emmesi bu da 800 mhz coolnquiet'te calisan islemcimi oda sicakligina indiriyordu kisin dusuk devir fanla ama yazin yemiyor tabi.2 sogutucuyla bir de ekran kartina uyguladim ekran kartinda sahane oluyor ama sogutucu metali yutuyor bir sure sonra islevi bitiyor ayna gibi fan tabani lazim kacip emilmeyecegi.tt big type sogutucuyu 0 zimpara ile ayna gibi yaptim metal parlaticisi filan iyi guzel ama bu seferde tabanda cizgi seklinde leke oldu ve metal parlaticisi(bununla ciktigi soyleniyor) zimpara filan hic biri fayda etmedi lekeyi cikaramadim icine islemis sanirim bakirin.bu sogutucunun yuzeyi cok genisti bir de ac freezer 64'de zimpara sonrasi yapmistim temizlemeye calismadigim icin bilmiyorum leke oldugu mu ama aktiysa da bir tarafinda toplanmistir cikarip cikarip takiyordum kendinden macunlu olmustu.cok surulmemesi lazim akmamasi lazim surmesi temizlemesi zahmetli bir sey bence.as5 de guzel ama surmesi zor.kredi karti gibi ince bir kartla yayiyorum ben tr chillfactor sanirim surmesi kolay.sivi metali surmek baya zor bu arada ince resim fircasi ile suruluyor.macunun etkisi bir yere kadar iyi sogutucular alirsan macun idare eder bisi olsa da olur nasil surdugun daha cok onemli.boyuna cizgi cekiyorum diye cok surersen ki cok surersin olmaz mesela az sureceksin yayacaksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

sivi metalin farki sicakligi birden emmesi bu da 800 mhz coolnquiet'te calisan islemcimi oda sicakligina indiriyordu kisin dusuk devir fanla ama yazin yemiyor tabi.2 sogutucuyla bir de ekran kartina uyguladim ekran kartinda sahane oluyor ama sogutucu metali yutuyor bir sure sonra islevi bitiyor ayna gibi fan tabani lazim kacip emilmeyecegi.tt big type sogutucuyu 0 zimpara ile ayna gibi yaptim metal parlaticisi filan iyi guzel ama bu seferde tabanda cizgi seklinde leke oldu ve metal parlaticisi(bununla ciktigi soyleniyor) zimpara filan hic biri fayda etmedi lekeyi cikaramadim icine islemis sanirim bakirin.bu sogutucunun yuzeyi cok genisti bir de ac freezer 64'de zimpara sonrasi yapmistim temizlemeye calismadigim icin bilmiyorum leke oldugu mu ama aktiysa da bir tarafinda toplanmistir cikarip cikarip takiyordum kendinden macunlu olmustu.cok surulmemesi lazim akmamasi lazim surmesi temizlemesi zahmetli bir sey bence.as5 de guzel ama surmesi zor.kredi karti gibi ince bir kartla yayiyorum ben tr chillfactor sanirim surmesi kolay.sivi metali surmek baya zor bu arada ince resim fircasi ile suruluyor.macunun etkisi bir yere kadar iyi sogutucular alirsan macun idare eder bisi olsa da olur nasil surdugun daha cok onemli.boyuna cizgi cekiyorum diye cok surersen ki cok surersin olmaz mesela az sureceksin yayacaksin.

anladım. baya iyi oldu bu bilgiler. valla bilmediğim şeyler. okadar abartı fark yapmaz diye düşünüyorum. tekrar teşekkürler.

• AC mx2 kullanmak en mantıklısı. Ben de alıp kullandım ilk çıktığında bir heves ile... Sonuç hüsran olunca temizlemek tam bir işkenceye dönüştü. Metal parlatıcı macunlarla bakırı mikron mikron yiyerek anca temizledim bi kaç saatte.

Ben nikel kaplanmış son derece düzgün yüzeye sürmeme rağmen işlemci kıçının tam düz olmamasından dolayı tam performans alamadım. Ama içinde ukde kalacağına al dene valla :) Ben denemesem ukde kalacaktı, denedim aklım başıma geldi.

He, bir de ben denediğim zamanlarda yeni çıkmıştı, kullanan bulamamıştım deneyimlerini sorabileceğim.

Edit: BAkır kullanmak lazım, nikel tabanlı soğutucuya sürmüşün diyebileceklere özel ekleme yapmak istedim; ilk kullandığım soğutucu bakır tabanlı Scythe NINJA idi. Sonuç alamayınca daha düzgün tabanlı, nikel kaplama ZEROtherm Nirvana kullandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grafiqer -- 30 Temmuz 2009; 23:41:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: grafiqer

AC mx2 kullanmak en mantıklısı. Ben de alıp kullandım ilk çıktığında bir heves ile... Sonuç hüsran olunca temizlemek tam bir işkenceye dönüştü. Metal parlatıcı macunlarla bakırı mikron mikron yiyerek anca temizledim bi kaç saatte.

Ben nikel kaplanmış son derece düzgün yüzeye sürmeme rağmen işlemci kıçının tam düz olmamasından dolayı tam performans alamadım. Ama içinde ukde kalacağına al dene valla :) Ben denemesem ukde kalacaktı, denedim aklım başıma geldi.

He, bir de ben denediğim zamanlarda yeni çıkmıştı, kullanan bulamamıştım deneyimlerini sorabileceğim.

Edit: BAkır kullanmak lazım, nikel tabanlı soğutucuya sürmüşün diyebileceklere özel ekleme yapmak istedim; ilk kullandığım soğutucu bakır tabanlı Scythe NINJA idi. Sonuç alamayınca daha düzgün tabanlı, nikel kaplama ZEROtherm Nirvana kullandım.

scythe shogun benim soğutucum. heatpipelar yok diye baya kızıyodum kendime nasıl aldım bu salak şeyi diye. fakat özellikleri baya etkileyiciymiş. heatlane vs. akachi teknolojisi vs. diye yazıyor sitesinde. heatpipelardan daha iyi bir sistem varmış içinde güya. fakat sözde hepsi. yapmadığım etmediğim kalmadı yine sıcak yine sıcak. daha napıcamı bilmiyorum. belki macunda hata vardır diye en iyisine göz dikmiştim. mx2 alcam daha almadım. 4 5 kere sök çıkar yaptım sisteme yok hep sıcak şuan oc falan yok kafayı yicem kaldırdım herşeyi yükte 54 derece. akşamın bu saatinde. birde öğlen sıcağında nolur kimbilir püüüfff

tam dicektim full bakır olması gerekiyor diye eklemişsin. valla sen sonuç hüsran dedin. temizlemesi zor dedin, .45 ACP adlı arkadaşta sağolsun yorum yaptı ve oda temizlemesi zor dedi. gerek yok bence. teşekkürler yorumlar için.

• quote:

Orijinalden alıntı: ogulcanozugenc

selamlar. arctic silver 5 vs gibi bir sürü iyi denilen termal macun var.

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=12716

bu linkteki ürün nasıl birşeydir? para tuzağımıdır yoksa gerçektende etkilimidir.

yukarıdaki ürünün ısı iletim değeri, Isı kondaktivite değeri: 82 W/mK, iken aşağıdaki zalman termal macunun değeri

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?Categoryid=1125&Productid=bd82101

bu ürünün ise 4 W/mK

bu farklar sözde değil gözlede görülüyormu acaba. 1gr 14TL alınmayacak kadar pahalı değil. teşekkürler.

Korkmayın konuyu ben hortlattım

Profil fotoğrafımdaki Athlon XP'yi seneler önce gümüş iletken boya ile Athlon MP'ye çevirmiştim, ayrıca çarpan kilidini de kırmıştım L2 köprülerini birleştirerek. Hem 2 işlemcili anakartta kullanmak için hem de overclock için bayağı bayağı işime yaramıştı. Şimdilerde bunu forumda konu açmadığım için gençliğime küfrediyorum

Elektronik konusunda geek'liğimi ıspatladıysam konu hakkındaki görüşüme geleyim:
    Yıllar önce muhabbet üzerine açmışken kadıköy Yazıcıoğlu iş hanında "sıvı metal mi? o bizde var hocam diyip elime verilmesiyle tanıştım.
    O zamanlar Zalman WB-2 su bloğum ve 36x12xm radyatörüm vardı. Temizledikten sonra işlemcinin etrafına çerçeve şeklinde inceden eski termal macunumu koyup (iletken sıvı metali ortada tutsun diye) ortaya da sıvı metalı 2-2,5 damla kadar damlatıp testlere başladım. işlemcim radyatör ne sıcaklıktaysa o sıcaklıkta çalışıyordu. Hiç öyle elimle radyatörden 30C hissedip işlemcide 50C görmedim şimdiki gibi. İşlemcinin 23C olduğuna bile şahit oldum stock hızlarda. Ve ilk defa onu uyguladığımda 3GHz gördü. Baya etkili ve bayağ tavsiye ederim
    Hatta şu an kullandığım Phenom II için de su soğutmaya rağmen 55C görüyor ve 4GHz'ye çıkamıyorum. Aklıma gelmişken en kısa zamanda sıvı metal tekrar alacağım.
    Orda yazan sayısal değer kadar etkisi var. Bence işi bilen herkes bunu kullanmalı, abuk subuk macunlara aynı parayı vermeyin, sıvı metal kullanın!

• XavierFire kullanıcısına yanıt
    Selamlar hocam. Öncelikle işlemci üreten firmalar bu çabanızı görse tebrik ederdi söylemek istedim. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. O günden beri sıvı metal düşüncesini silmiştim aklımdan. Fakat artık denemeyi düşünebilirim. Bu teknik servisçilik işlerinden bayağı uzaklaşmış kasamı 3 senedir temizlemez hale gelmiştim. Son zamanlarda yeni kasa toplama düşüncem vardı. Yeni sistemimde sıvı metali deneyebilirim. Bilgiler için teşekkür ederim. 7.5 sene önceki konu beni küçüklüğüme götürdü. Hortlatmanıza sevindim.. İyi günler.
  • ogulcanozugenc kullanıcısına yanıt
    Selamlar selamlar bro... Dün konuyu ben de biraz kaşıdım. Youtubede Linus diye bi eleman var, işlemcinin üstünde koruyucu bi kasa oluyor ya hani, onun üstüne sürüp deniyor sıvı metali, bi fark elde etmiyor. Ama aynı benim athlon mp'de yaptığım gibi çekirdeğe yapıştırıp koyanlar boşta 5, yükte 20 dereceye kadar sıcaklık farklı elde ediyorlar. Sanırım güncel işlemcilerde sıvı metalin işe yaraması için çekirdeğin üstündeki plakayı sökmek ve soğutucuyu çıplak çekirdeğe oturtmak gerekiyor.
    Yepyeni bir işlemciye maket bıçağıyla girip garantisini ziyan etmenizi tavsiye etmem de, ben işlemcimi yeni aldığımda matkabın ucuna keçe başlık takarak, 404 metal parlatıcıyla cilalamıştım, 2000-2500 kum zımparanın da etkisi oldu.. işlemci ayna gibi oldu
    İşlemci soymaya ben de girişmedim henüz, yeni lakin topic açılırsa gaza gelebilirim..

Sonuç olarak, aynı paraya sıvı metal alabiliyoken, işlemci söküp takma deneyiminiz varsa mutlaka sıvı metal al derim, nihayetinde aynı para ve silikon yerine full-metal.. ama 20 derece fark olması için daha çok uğraş istiyor.. size de iyi günler

edit:
    Bu elemanın yorumları malca olabiliyor bazen ama çok güzel oyuncaklarla oynuyor ve iyi bi hümor anlayışı var :)
    Forumdan geçen biri ne diyo bunlar derse işlemciyi soymadan kastım olan "deliding" işlemi https://youtu.be/LvS_qgn7OSs
    Şimdi bu eleman yıllar önce bi videosunda sıvı metal deniyor, sonuç olarak işlemciyi soymak gerekiyor, soymazsanız beklenen fark yok diyor. Gönderdiğim yeni videoda ise işlemciyi soyuyor ve mal gibi gidip silikon termal bileşenle test ediyor. Dediğim gibi, hem cıbıl cpu hem sıvı metal bir aradayken yüksek fark sağlamakta. 7/24 ağzına kadar oc'luydu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XavierFire -- 27 Ekim 2016; 19:31:16 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.