Şimdi Ara

S-VİDEO BAĞLANTISI YAPARAK TV’YE GÖRÜNTÜ AKTARIMI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
22.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: MrSwaH

Aslında senin de açılışa kadar görüntü alman gerekirdi. Acaba başka bir yerden başlangıç ayarı yaptım mı hatırlayamıyorum açıkcası. O kadar çok ayar yapıp denedim ki bende illallah ettim artık :) ama eminimki işletim sistemimiz xp olsaydı bu kadar uğraşmazdık.

Başlangıçta görüntüyü aldım lcd+rgb analog olarak seçmek gerekiyormuş daha önce yaptım olmadı bundan eminim ama bu sefer oldu.

Ancak sorun devam ediyor vista açılışında tv görüntüyü desteklemiyor.Yani windows girdiğimde görüntü alamıyorum.Sorun kesinlikle vista vistanın arayüzüne bağlı renk ayarları yüzünden oluyor büyük ihtimal dediğin gibi xp olsa sorun olmazdı belki ama ati kart olmasıda sorun yaratıyor biraz nvida olanlar nvida control panelinden bir şekilde düzelmişler atinin paneli çok basit ve dandik bilmiyorum belki bir renk ayarı yapsam gelicek ama svide ayarladığımda görüntü gelmiyor.En azından svideo geçir dediğimde vistayı uygun konuma getirmesi gerek bir ekran kartı paneli olarak

Bu renk ayarlarıyla biraz daha uğraşıcam vistadaki aero da kapadım ama gene sonuç olmadı vistadaki renk düzenini normal tv görüntüsüne uygun şekilde ayarlanması gerek bu konuda bir bilgin varmı.Birde görüntü siyah beyaz gerçi bunu sonra çözeriz ama bunuda şimdiden söylüyeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: leoing

quote:

Orijinalden alıntı: MrSwaH

Aslında senin de açılışa kadar görüntü alman gerekirdi. Acaba başka bir yerden başlangıç ayarı yaptım mı hatırlayamıyorum açıkcası. O kadar çok ayar yapıp denedim ki bende illallah ettim artık :) ama eminimki işletim sistemimiz xp olsaydı bu kadar uğraşmazdık.

Başlangıçta görüntüyü aldım lcd+rgb analog olarak seçmek gerekiyormuş daha önce yaptım olmadı bundan eminim ama bu sefer oldu.

Ancak sorun devam ediyor vista açılışında tv görüntüyü desteklemiyor.Yani windows girdiğimde görüntü alamıyorum.Sorun kesinlikle vista vistanın arayüzüne bağlı renk ayarları yüzünden oluyor büyük ihtimal dediğin gibi xp olsa sorun olmazdı belki ama ati kart olmasıda sorun yaratıyor biraz nvida olanlar nvida control panelinden bir şekilde düzelmişler atinin paneli çok basit ve dandik bilmiyorum belki bir renk ayarı yapsam gelicek ama svide ayarladığımda görüntü gelmiyor.En azından svideo geçir dediğimde vistayı uygun konuma getirmesi gerek bir ekran kartı paneli olarak

Bu renk ayarlarıyla biraz daha uğraşıcam vistadaki aero da kapadım ama gene sonuç olmadı vistadaki renk düzenini normal tv görüntüsüne uygun şekilde ayarlanması gerek bu konuda bir bilgin varmı.Birde görüntü siyah beyaz gerçi bunu sonra çözeriz ama bunuda şimdiden söylüyeyim.

Aslına bakarsan bu aklından geçenleri de denedim fakat belirtmemiştim. Denemelerim arasında çözünürlüğü 800x600'a aldım ve renk ayarını 16bit yaptım ama yinede vista açılışına kadar görüntü aldım. Hem vistayı basit bir kalitesizleştirdim hemde çözünürlüğü minimuma indirdim ama yinede olmadı. Sorun bence kaliteden de değil. Bence başka nirşey var ve ben onu atlıyorum. Bunlarıda göz önünde bulundurarak bir çözüm düşün istersen. Sana birşey sorayım bende şu anda "Kullanılabilir Görüntü Aygıtları" ' da secim yaparken standart tv yi seçerken altında (s-video) yazıyordu fakat şimdi açılışa kadar görüntü aldığımda öyle bir seçenek çıkmıyor? sende durum nasıl hiç dikkatini çektimi? Bence bir gariplik var bu durumda.

S-VİDEO BAĞLANTISI YAPARAK TV’YE GÖRÜNTÜ AKTARIMI

• Evet o dediğin bendede oldu.Henüz ona bir anlam veremedim.

Başka bir sitede şöyle bir şey buldum..

BİLGİSAYARDAN TELEVİZYONA SİYAH-BEYAZ GÖRÜNTÜ AKTARILMASI SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ

NOT: Bu sorunun sebebi; S-VIDEO kanalından gönderilen sinyalin 2 kanaldan gönderilip,
    AV-2S kanalı tarafından birleştirilmektedir. Eğer T.V.da AV-2S kanalı yoksa görüntü aktarılıyor ama siyah-beyaz olarak. Bu durumda sinyali taşıyın iki kabloyu birbirine temas ettirmek sorunu çözüyor.
    1.YÖNTEM (TV de S-VIDEO girişi varsa yada SCART dönüştürücünüz resimdeki gibi
    S-VIDEO girişe sahipse bu yöntemi uygulayabilirsiniz.)
    * İlk olarak bir adet S-VIDEO ara kablosu alın (ihtiyacınıza uygun uzunlukta) ve bir ucuna yakın kısmından kesip iki tarafı da şekildeki gibi açın.
    * İkinci basamak aynı tarafta kablodan çıkan kırmızı ve beyaz uçları birbirine sarın.
    * Son olarak kabloları şekildeki gibi kırmızı ve beyaz olanlar ortak olacak şekilde birbirine sarın.

şimdi bunu yapmaya çalıştım ama benim kabloda 4 tane kablo var içinde bir kaçını birleştirdim ama gene değişen bir şey olmadı bir başka çözüm s video kablosunu resimdeki kabloya bağla sonra tv bağla demiş ben bunu denemedim belki bu durumu çözer.

• Bu konuda bilgisi olan varmı ?
  • Kusura bakma leoing daha önceden sana cvp yazamadım, bu aralar çok yoğunum kendime bile zaman ayıramaz oldum. Sen siyah beyaz görüntü sorunu na çözüm olarak birşeyler yazmışsın ama sende böyle bir sorun varmı ki? Ben seninde benim gibi sadece açılışa kadar görüntü aldığını ve daha sonra görüntü alamadığını biliyorum ( Yanlışım varsa lütfen düzelt) bu senin sorunu nu ortadan kaldıracakmı yada bu geçen süre zarfı içersinde problemleri ortadan kaldırabildin mi?
  • leoing arkadaşım sorun halloldu. Olay tamamen vista ve win7 renk olayından kaynaklanmaktadır. Şu anda cihazıma xp kurdum ve sorunsuz olarak görüntü aldım. Çok rahat ve güzel bir şekilde film izlenebiliyor, oyunda oynanıyor ama akıcılık biraz düşüyor. Bilgin olsun senin de bence diğer işletim sistemleriyle hiç uğraşma bu iş için derim. Ben s-video bağlantısı ile plazma tv ye de görüntü aktaramadım ama xp ile normal tv ye görüntü aktarmayı başardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrSwaH -- 19 Aralık 2009; 17:01:25 >
  • Konuyu takip eden arkadaşlara bilgi olması için yeni bir şeyler eklemek istedim. İşletim sistemimi win7 ye çevirdim. İlk başta s-video ile tv'ye görüntü aktaramamıştım ama bu gün tekrar denedim ve görüntü aktardım, ilk başta neden olmadı onu anlayamadım :S Ama vista'da sorun devam etmekte, anlaşılan win7 ve vista arasındaki renk düzeni farklı. Gerçekten win7 çok başarılı bir işletim sistemi olmuş, şu ana kada ekran yenileme hızı haricinde bana bir sorun çıkartmadı ama onuda ufak bir programla (power strip) oyun oynayacağım zaman hallediyorum. Neyse konuya döneyim, pes 2010'u oynamak istedim ama tv nin yenileme hızı yavaş kaldığı için oyun akıcı oynanamadı fakat nfs mostwanted aynadım sonuç harika. max 1024*768 olarak görüntü alınıyor crt tv den. Netten indirdiğiniz ve dvd playerlerde izleyemediğiniz filmleri dvd kalitesinde s-video bağlantısı yaparakta iyi bir şekilde izleye biliyorsunuz. Tek sorun ses aktarımı olmaması, onuda harman kardonlar sayesinde hallediyorum :)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.