Şimdi Ara

s750 hakkında yazılan çizilenler... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Eğer müzik dinliceksen seçimini iyi yapmalısın bence... ben hiç z5500 dinlemedim bi kere onu söliyim...

Ama aylar önce Ankara vatan bilgisayarda açık olan G500 ü ve S750 yi dinledim.. nasıl dinledim... minton marka DVD playerın içindeki mp3 cdsinden... ve birçok hoparlöre ses dağıtmaya yarayan bi cihaza bağlı olarak S750 dinledim ve hoşuma gitti sesi.... G500 de dinledim.. bu da fena değildi ancak .. S750 müzikte ortalamanın üstünde gibi geldi... o dandik marka dvd playerın için mp3 cdsini acaip bi cihazla dolaylı yoldan ses iletimi sağladığı halde... kulağıma gelen ses bence iyiydi....

.... ve bunun üstüne diyorum ki.... S750 ye en az Audigy 2 zs veya daha üstü bi kart alındığı zaman daha iyi olacağına inanıyorum...

*Wolverine megaworks demiş... megaworksun üstüne mp3 performansında PC multimedia set yok gibi gerçekten.. kadife gibi ses kalitesi var meretin... zaten Auzentechi de boşuna almıyorum .... ama artık satılmıyo megaworks yapacak bişi yok... 2. el bulursan belki... ama sıfır alıcam illa dersen ve bi kere müziği çok dinliceksen S750 yada G500 tercih et derim.... ama filmi hatırı sayıoılır derecede daha fazla izliyosan o zaman z5500 falan da tercih edebilirsin...

• Awareturkey Ankaradaymışsın ?? Vatan Bilgisayara ,Mavi bilgisayara falan git... dinle orda açık ne varsa... S750 yi alma konusunda ciddi old.nu söyle kendine güvenen ve emin bi şekilde... Eğer seni ciddi bulurlarsa ve iyi günlerindelerse S750 açabilirler bitane... Israr et... baktın adam yok mok diyo.. bi üst yetkili ile konuş.... bastır..
  • Darkchild iyi fikir vermiş bu elektronik olaylarda pek kalbinin sesine güvenme derim mutlaka deneyim yap dinle ondan sonra karar ver diğer konularda kalbinin sesi ne der onu bilemem ama elektronik ses sistemi olunca durum farklı ne sistemler var abartı görünüşte ama dinleyince kofff yani mutlaka dene ürünleri
  • quote:

Orjinalden alıntı: awareturkey

konu hiç uzamaya gerek yok bence tartışmaya dönmeden artık cevabımı aldım mx5021 alacağım.Aslında ben hem müzikte çok iyi hem de film performansı iyi bir set arıyordum aslında mx5021 müzik için ama çevresel ses almak için de s750 düşünmüştüm.Şimdi bazılarının s750 hakkında kötü değil de f/p oalrak olumlu düşünmemesi ya da z5500 e göre olumlu düşünmemesi beni kalitesi kanıtlanmış olan mx5021 e bir adım daha yaklaştırdı muhtemelen mx5021 alırım.

İyi de ilk 4-5 yorumdan hemen sonra vazgeçmişsin... bence yeniden oku konuyu baştan sona :))

*Film izliceksen hele 2+1 ile işin olmamalı.... ayrıca altec lansing ok kaliteli dedik ama mx 5021 i kullanan çok kişi yok forumda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 17 Ocak 2008; 2:06:00 >

• Bütçeniz ve odanız dahilinde seçim yapmalısınız görüşündeyim. 5.1 - 7.1 gibi çevresel ses veren sistemler sizi oyun film hatta belki müzik konusunda memnun edebilir fakat yerleşimi kablolaması vb. gibi durumlarıda göz önünde bulundurun bence, eger çevresel ses veren çoklu uydulara sahip bir sistem düşünürseniz odanıza uyduları konumlandırabileceğiniz yerler varmı önce bir gözlemleyin.
     s750 hakkında yazılan çizilenler...

eğer kararınız çevresel sesten yanaysa ve ürünleri dinleme şansı bulup film oyun müzik gibi konularda sizi tatmin edecegini düşünüyorsanız ve hatta odanızda şimdiden yerleşim planınıda yaptıysanız sisteminiz hayır olsun.

Ya peki hem çevresel ses isteyip hemde yukarıdaki kriterlere uyduramadığınız bir durumla karşılaşırsanız? Yani müzik performansından memnun kalmadığınız bir 5.1 yada 7.1 o zaman 2.0 yada 2.1 sistemler gündeme gelicek. Konumlandırma konusunda sorun yaşamayacağınızı düşündüğüm ama film ve oyun konusunda eksiklerinin olabileceği bu sistemler fiyat olarak çevresel ses düzeni kurabileceğiniz sistemlerden ucuz yada pahalı olabileceği gibi müzik performansı konusunda iyi bir 2.0 yada 2.1 in çevresel ürünlerden daha performanslı olacağını düşünüyorum. Peki filmlerde ne yapıcam sorusu akıllara geliyor bu durumda da, kısacası burda bir kısır döngü söz konusu. O sebepten bütçeniz ve odanız dahilinde karar verirken asıl amacınızın da ne olacağını hesaba katmadan ve ürünleri demo yada teşhirde test edip ses renklerini belirlemeden haraket etmemeniz sanırım daha duğru bir yaklaşım olacak.

Aşağıda genel olarak 1000YTL yi geçmeyen ve kaliteli ürünler ile ilgili ufak bir liste hazırladım.

ÇEVRESEL SES SİSTEMİ OLARAK DÜŞENEBİLECEĞİNİZ ÜRÜNLER:
    DEFINITIVE TECHNOLOGY ProCinema 60.6 (ampli ile çalışır)
    WHARFEDALE DIAMOND 9 HCP (ampli ile çalışır)
    CREATIVE Giga Works S750
    CREATIVE Giga Works G500
    LOGITECH Z5500
    LOGITECH X540

2.0 ve 2.1 SİSTEM OLARAK DÜŞÜNEBİLCEĞİNİZ ÜRÜNLER
    M-AUDIO BX5a Monitor (2.0 dır)
    YAMAHA HS50M Monitor (2.0 dır)
    BOSE Companion 3
    BOSE Acoustimass 3
    BOSE Acoustimass 5
    ACOUSTIC ENERGY Aego M
    KLIPSCH Ifi
    KLIPSCH Promedia

• quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

Awareturkey Ankaradaymışsın ?? Vatan Bilgisayara ,Mavi bilgisayara falan git... dinle orda açık ne varsa... S750 yi alma konusunda ciddi old.nu söyle kendine güvenen ve emin bi şekilde... Eğer seni ciddi bulurlarsa ve iyi günlerindelerse S750 açabilirler bitane... Israr et... baktın adam yok mok diyo.. bi üst yetkili ile konuş.... bastır..

vatan bilgisayara gitmiştim g500 ü ve hatta s750 i orada minton a bağlı birr şekilde dinledim ve s750 nin sesi az da olsa bana da temiz geldi.Aslında g500 hiç düşünmedim zaten kutu üzerinde "ideal for gaming and movie" yazıyor üzüik için olmadığı belli ancak müzikte de iyi preformans vrebilir ancak s750 g500 den her konuda iyi bence fakat megaworks un müzik konusunda s750 den iyi olabileceği yazılmış peki merak ettiğim yarı fiyatına satılmıyor muydu zamanında bu megaworks sonuçta 5.1 olan bir set yani neden bu kadar çok övülüyor sonuçta s750 de de süper tweeter var megaworks de ise tek tam menzil sürücü var .Anlaşılan hepinizini dediği gibi ciddi bi şekilde ürünleri test ettirip dinletmem lazım..Herkese yardımlarınadn ötürü teşekkürler.

• mavi bilgisayar s750 kullanıcı yorumları..
    bazısı s750 ile logitech i karşılaştırmamış bile ama bu ne kadar doğru kimseye güvenemiyoruz tab ibence kategoriler farklı bir kere.

rtugrulticaret 15 Ocak 2008
    dostlar bu üründen bende yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum logitec Z5500 ile kıyaslamak hatadır bir kere katagorileri ayrı biri 5+1 diğeri 7+1 teknik değerlerini kıyaslarsanız creative her haliyle üstündür ben mesleğim itibarıyla bu sektörde yıllarımı verdim ve bu her iki ürünüde kullandım her ikiside kendi sınıflarında iyiler ben şu an creative s 750 kullanıyorum alacaklara tavsiye ederim ayrıca (ekb) arkadaşım 7+1,de center.i dogru yere taktıktan sonra 2 tanesini rear olarak 2 tanesini front olarak kalan 1 tanesini rear center diğerinide front center olarak tak daha sonra ses kartından surround mixere girerek speaker settingten kolonların ses verme ayarlarını yapman lazım yani speaker selection bölümünden (speaker calibratör selektion)bölümünden calibrate yazılı bölüme tıklayarak kolonların ses veriş sıralarına göre oluşturman gerekiyor zaten yapılışta bir hata varsa hatalı olan kolonlar sinyal veriyor herşey doğru yapılırsa her tıklamada bölüm geçiyor ve son işte ozaman sesi dinle bütün bunları yaptıktan sonra (speaker calibrator system)yazısının yanındaki kutucuğu işaretle her şey bittikten sonra kolay gelsin
    pegasus arda 10 Aralık 2007
    arkadaşlar bu tip ürünleri alırken çok kaliteli bir ses kartıda almalısınız yoksa paranızı çöpe atmış olursunuz anakartın üzerindeki ses kartı sizi asla takmin etmez
    EKB 19 Ekim 2007
    Arkadaslar oncelıkle slmlar .Bende bu dev sıstemın kullanıcalarından bıtanesıyım ayrıca yanında da ses kartı olarak creatıve x-fi platınıum pro ses kartı kullanıyorum gıga dan cok memnunun ayrıca logı 5500 u savunanlara bı lafım var gıganın basını yakından hıssedın :)yannz bı sorunum var bılen varsa lutfen yardımcı olsun bılıosunuz bu sıstem kablolu ve gıreslerındekı teller ses gucunden bazen karısıyor buda sesı fena etkılıor yuksek ses de bazen kesık kesık sesler almama sebep oluo fakat kabloları cıkarıp duzelttıgımde farkı oluo ben bu urunun montajını kendım yaptım kıbrıs da okudugum ıcın burda yapıcak kımse yok hıc bı fırma cunku :( ve tam anlamıyla verım aldıgıma ınanmıyorum .Bana bu konularda performansı yada daha ıı montajı hakkında yardım edebılıcek bırı varsa sevınırım .Ayrıca da lutfen patlamıstır gıbı sacma seyler de soylemeyın cunku bu sıstem max gucte test edılıp pıyasalara suruluyor...Tesekkurler
    YuRdæR 15 Ekim 2007
    bi kere ses sisteminden anlamayanlar yorum yazmadan önce bi düşünsün. bnde Megaworks THX 550 5+1 var canavar gibi.. logitech creative le karşılaştırılmaz bile.. ki bu ürün 7.1 ayrıca subwoofer da 210 watt bnce en iisi creative:)forever
    alacakll 27 Ağustos 2007
    bence bunca parayı buna verene kadar logitech z5500 alın arkadaslar odaha iyi hem fiyat olarakta iyi 7.1 geciş daha olmadı suan buna hiç gerek yok coğu dvd ler 5.1 logitech gercekten bu işlerde cerative yi geride bıraktı iyi bi rakip oldu
    sefirrr 19 Nisan 2007
    speaker a lafım yok ama eğer paraya kıyacaksanız ve gerçekten sesi iliklerinizde hissetmek istiyorsanız size tavsiyem:CREATIVE ELITE PRO + SONY STR DB 790 AMFİ + SONY 6+1 SPEAKER ben kullanıyorum 2 kere test amaçlı odamda cam kırdım :P
    silmaryon 05 Ocak 2007
    karşılaştırdım ve karar verip logitech 5500 aldım.iyiki de aldım.Gerçekten çok güçlü 10'' subwoofer var dha nediyim.ayrıca creative den tek farkı buda değil digital decoder var üzerinde.kumandada cabası.7.1 alacağınıza iyi bir 5.1 alın daha iyi olur bence.çünkü benim gibi film seyretme hastasıysanız filmlerin hemen hemen hepsinin (bazıları 6.1 çok nadir) 5.1 standardında olduğunu bilirsiniz.
    mehmetolcay 31 Aralık 2006
    bu sistem LOGITECH Z5500 2ye katlar güçüyle utanmazsa o aleti parçalar. bunun yanında onu lafı bile olmazzz bende MegaWorks550THX var LOGITECH Z5500 anca onla karşılaştırırım. Ama bu sistem apayrı bir sistem.
    DESERT_EAGLE 10 Aralık 2006
    BENCE BUNU ALASIYA KADAR LOGITECH Z5500 ALIN DAHA İYİ HEM FİYATI 440 $ FALAN. VE BENCE LOGITECH DAHA İYİ
    Jedi-Knight 08 Ekim 2006
    1000YTL veriyosunuz tabi ses çıkmazsa kırarım bu sistemi be :)
    crypticwritings 26 Ağustos 2006
    bu ürün ilk çıktığında almayı düşünüyordum ozaman param yoktu ama hala param yok bi dairede oturuyorum ve bu ses sistemini almak komşularıma ciddi zararlar verebilir onun için almıyorum :) bu sözlerim kesinlik şu atasözünün açılımı: kedi ulaşamadığı ete ... dermiş
    strahd 23 Ocak 2006
    Hayal bile edemiyorum ki çıkacak sesi... :S
    tuncertuna 21 Kasım 2005
    eğer müstakil bir evde oturmuyorsanız almayın derim, çünkü bu ses sistemini alıpta son ses müzik dinlemeden durmak imkansız. sound blaster live 24 de kullanıyorum ve her türlü volumede her türlü beklentimi karsılıyor. basslar asla bozulmuyor. tizlerin az olduğu yorumuna ise pek katılmıyorum. winampte biraz equaliser ayarıyla oynarsanız tizlerde harika oluyor...
    sports 23 Ağustos 2005
    cam,çerçeve,cam eşya indirmeye birebir basslar çok derin ve tok süper bi sistem
    orçun 13 Nisan 2005
    Ben Müzik sistemleri üzerine uzman bir kişiyim.Creative Gigaworks aldım.Bu sistemde 700w ses çıkış gücü bulunmakta ve idda ediyorum şimdiye kadar gelmiş ve geçmiş dünyanın en iyi ev ses sistemi ve bu ses sisteminde ses o kadar iyi ve güçlü ki şimdiye kadar kurduğum ve test ettiğim en iyi amplifier markaları ve hoparlörlerininde bu ses sisteminin gücünü ve kalitesini duyamadım.Canavar gibi bir ses sistemi.Ben bu sistemi creative ddts-100 decoder ve Audigy zs platinium pro ses kartı ile test ettim ve süper bir üçlü oluşturdular.Herkese tavsiye ederim professionel bir ses dinlemek istiyorsanız bu hoparlör sistemini ve yanında decoder ve ses kartını alabilirsiniz.Ayrıca bu sistem dünyanın en güçlü 7.1 ses sistemi seçildi.Araştırabilirsiniz.

• Öncelikle g500'de ideal for gaming and movie yazması çok doğal çünkü 5.1 setin öncelikli işi budur. Tabi multimedya çok kanallı setler içinde ülkemize gelen ve çok pahalı olmayanların arasında en iyisi genel ses kalitesi ve kullanılabilirlik olarak megaworks'tü. Ben z-5500, g500 ve megaworks kullandım defalarca yazmıştım gene yazıyorum kullandığım setlerin içinde en memnun kaldığım kesinlikle cambridge megaworks'dü. Tabi s750 dinlemedim ama kullanılan ampli tamamen aynı yani biraz daha güçlüsü, altın kaplama kablo ucları ve cambridge yapımı uydular da gene megaworks deki gibi. Megaworks'ü referans alarak söylüyorum ki s750'nin ses rengi ve kalitesi kötü olamaz. Evet fiyat konusunda çok pahalıydı ama şu anda 700 YTL'ye kadar düştü belki 600 falan olsa çok daha alınabilir olur. Kullanım amacın müzik ve film ise çok kanallı bir set al, ama önemli olan sadece müzik diyorsan ozaman mx5021 veya aego m gibi 2.1 setlere yönel.

• tepeb sağolasın ben de şimdi araştırdım megaworksten music kalitesi olarka dahaiyi oldugu yazıyordu şu reviewde:
    bahsettiğim gibi gigaworks un uyduları 2 yollu dizayn içeriyor.megaworks un uyduları midrange ve tiz i dağıtan tek bir sürücüden sesi dağıtıyor.logitech in z 680 modeli de megaworksle aynı yapıyı kullanmış.pek ok oyun film müzik denenmiş.s750 delki tweeterların dahil edilmesi çok takdir edilir derecede.yüksek tiz seviyelerinde megaworks un uydularından çok daha temiz ve net çıkıyor.Hatta Klipsch Ultra nın uydularından da daha berrak çıktığı yazılmış.
    As I mentioned in the preview, GigaWorks satellites employ a two-way design. The MegaWorks satellites delivered sound through a single driver that handled both midrange and treble. Logitech uses the same configuration for its flagship Z-680 system and it can work well. That said, the new satellites sound really outstanding. By now I have watched several movies, played several games, and listened to a ton of music. The satellites have performed well with all material. The addition of tweeters is immediately appreciable. The top of the treble is much cleaner and brighter than the MegaWorks satellites. The treble is also brighter than that from the Klipsch Ultra satellites..Bu yorum beni tekrardan düşündürüyor bu demek ki biraz daha pc başında vakit harcamam gerek.
    kaynak:http://gear.ign.com/articles/446/446420p1.html

• İşte yorumda bulunan adamların hepsi multimedia çerçevesi içinde yorumda bulunmuş.Biri 5+1 diğeri 7+1 olduğu için kıyaslamaya bile almamaış 2 üründe multimedia olmasına rağmen burda hala z5500 s750 müzik kalitesi olmaz onlarla müzik dinlenmez deniyor stereo sistemler ile karşılaştırılıyor kardeşim multimedia aldıysan zorunlu dinleyeceksin başka yolu yok lafım ortaya o zaman multimedia alıpta bu kategoride ki ürünlerin ses kalitesi kötü denilemez.Decoderlar yeter dts dinlersin kaliteyi yaşarsın ne dinliyorsan artı kadam yanında söylüyor gb.Yani ürünleri dinleyipte karar verelim markalara yaklaşım tarzımızla değil yorumlar hep farklı farklı bu yüzden kafa hep karışır kendin test etmediğin sürece
  • Tabiiki multimedia setlerde de müzik dinlenir. Hatta ben Z-5500'den çok memnunum. Ama dediğim gibi sadece müzik dinlemek için multimedia set alınmaz...

Multimedia sette kararlıysanız, almadan önce müzik zevkinizi mutlaka gözden geçirin. Basslı türler dinliyorsanız (rap, r&b, elektronik vs.) Z-5500'ü daha ideal buluyorum. Ama rock, metal, classic vs. dinliyorsanız S750, Z-5500 den daha uygundur diyorum. Hem S750 den bas çıkmıyor gibi bir izlenime de kapılmayın. Her iki seti de apartman dairesinde yarı sesten fazla açamazsınız

Bu seçimde önemli olan titanium tweeter, digital decoder, 7 uydu, subwoofer çapı gibi kriterlerden size daha uygun olanları belirlemek

• quote:

Orjinalden alıntı: awareturkey

4 de 2 olumsuz 1 nötr 1 olumlu cevap
    sonuç:Olumsuza doğru gidiyor bakalım.Dinle diyenlere de demek istediğmi bu setelr i ses kartına bağlı bi şekilde nerde dinleyebiliriz acaba?

Hangi ilde oldugunu bilmiyorum fakat bende z5500 + Audigy 2zs Notebook var set Kocaeli de dinlemek isteyene kapım açık bir çay ikram etmek zor olmasa gerek. Sen iste hangi ildeysen mutlaka yardımcı olabilecek arkadaşlar vardır
  • size katılıyorum

creative logitech ve bunun gibi setler bir yere kadar iyi
    ama zaman geçtikçe yetmediğini anlıyorsunuz
    Oronra arkadaşın önerdiği WHARFEDALE DIAMOND 9 HCP (5.1) set ile orta halli bir amfi düşünülebilir, böyle bir sistem 1000 ytl yi biraz geçer
    ama fiyat 1000 ytl civarı olsun derseniz magnat'ın prisma (5.1) serilerinden alıp yine orta halli bir amfi ile kullanabilirsiniz
    bu örnekler diğer markalarla çoğaltılabilir

quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

Bütçeniz ve odanız dahilinde seçim yapmalısınız görüşündeyim. 5.1 - 7.1 gibi çevresel ses veren sistemler sizi oyun film hatta belki müzik konusunda memnun edebilir fakat yerleşimi kablolaması vb. gibi durumlarıda göz önünde bulundurun bence, eger çevresel ses veren çoklu uydulara sahip bir sistem düşünürseniz odanıza uyduları konumlandırabileceğiniz yerler varmı önce bir gözlemleyin.
    eğer kararınız çevresel sesten yanaysa ve ürünleri dinleme şansı bulup film oyun müzik gibi konularda sizi tatmin edecegini düşünüyorsanız ve hatta odanızda şimdiden yerleşim planınıda yaptıysanız sisteminiz hayır olsun.

Ya peki hem çevresel ses isteyip hemde yukarıdaki kriterlere uyduramadığınız bir durumla karşılaşırsanız? Yani müzik performansından memnun kalmadığınız bir 5.1 yada 7.1 o zaman 2.0 yada 2.1 sistemler gündeme gelicek. Konumlandırma konusunda sorun yaşamayacağınızı düşündüğüm ama film ve oyun konusunda eksiklerinin olabileceği bu sistemler fiyat olarak çevresel ses düzeni kurabileceğiniz sistemlerden ucuz yada pahalı olabileceği gibi müzik performansı konusunda iyi bir 2.0 yada 2.1 in çevresel ürünlerden daha performanslı olacağını düşünüyorum. Peki filmlerde ne yapıcam sorusu akıllara geliyor bu durumda da, kısacası burda bir kısır döngü söz konusu. O sebepten bütçeniz ve odanız dahilinde karar verirken asıl amacınızın da ne olacağını hesaba katmadan ve ürünleri demo yada teşhirde test edip ses renklerini belirlemeden haraket etmemeniz sanırım daha duğru bir yaklaşım olacak.

Aşağıda genel olarak 1000YTL yi geçmeyen ve kaliteli ürünler ile ilgili ufak bir liste hazırladım.

ÇEVRESEL SES SİSTEMİ OLARAK DÜŞENEBİLECEĞİNİZ ÜRÜNLER:
    DEFINITIVE TECHNOLOGY ProCinema 60.6 (ampli ile çalışır)
    WHARFEDALE DIAMOND 9 HCP (ampli ile çalışır)
    CREATIVE Giga Works S750
    CREATIVE Giga Works G500
    LOGITECH Z5500
    LOGITECH X540

2.0 ve 2.1 SİSTEM OLARAK DÜŞÜNEBİLCEĞİNİZ ÜRÜNLER
    M-AUDIO BX5a Monitor (2.0 dır)
    YAMAHA HS50M Monitor (2.0 dır)
    BOSE Companion 3
    BOSE Acoustimass 3
    BOSE Acoustimass 5
    ACOUSTIC ENERGY Aego M
    KLIPSCH Ifi
    KLIPSCH Promedia

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.