Şimdi Ara

Saat Leon 1.2 Tsi Dsg Ye Alternatif Var Mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam aklınızı karıştıracam kusura bakmayın. pejo 308 in kampanyalı dizel düz vites modeli var donanım da yeterli bence kampanya ile 60 bin civarında bi değerlendirin isterseniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baba0392

Üstad yok be.

Astra 1.3 CDTI var Sport paket 2013 model. Elektronik park freni vs.

Kendi aracım olduğu için mi, Sunroof olduğu için mi bilmiyorum ama Astra'dan çok daha ferahım Leon'un içinde.

Yani sıfır Leon bence. Yeni Astra tabii ki tercih edilir.

İnsan alıştığı arabada mutludur her zaman Leon'un içi, özellikle ekranı kullanım kolaylığı olarak felan astra j'den daha rahat, belki ondan öyle hissediyorsunuz
    Bence 2. El dsg riskli ve 53 bine de düşük kmli temiz donanımlı leon pek yok. Olanı opsiyonsuz style 2013 model garantisi bitmiş, uzatmak pek mümkün değil, 2014leri ve opsiyonluları ya yüksek kmli ya da boyalı araçlar. Başka da c segmenti mantıklı otomatik araç yok, auris bile bulunamıyor bu fiyata, bir önceki kasa var o da 4 ileri taş devri otomatik şanzımana sahip

• quote:

Orijinalden alıntı: mekmaster

Leon fiyatları Kasım-Aralık aylarında daha düşer mi? Ya da kampanya fln olur mu? Beklemeliyim yoksa almalı mıyım çok kararsızım.

Hocam bizde leon için yıl sonunu bekliyoruz. Liste fiyatında indirim olmaz ama pazarlıkta daha iyi bişeyler yapabilirler.
  • Abstraction kullanıcısına yanıt
    308 nasıl bir araba günlük hayatta yakından görmek nasip olmadı hiç ama internetten araba almayı düşünürken bakmıştım biraz güzel bir arabaya benziyordu. Tasarımıda hoş ama bi Leon değil bence :) geri kalan konular hakkında yorum yapamıcam ama dediğiniz doğru 2. Elde DSG büyük risk bencede.

Edit: birde dayımda C4 vardı dizel otomatik vites eğer otomatiği bu arabanında öyleyse bence kullanım kolaylığı olarak çok kullanışlı değil veya ben ilk defa kullandığım için öyle gelmiş olabilir. Çok sarsıntı yapıyordu vites geçişlerinde çok garip gelmişti bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Soylu -- 4 Eylül 2016; 1:56:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.Soylu

308 nasıl bir araba günlük hayatta yakından görmek nasip olmadı hiç ama internetten araba almayı düşünürken bakmıştım biraz güzel bir arabaya benziyordu. Tasarımıda hoş ama bi Leon değil bence :) geri kalan konular hakkında yorum yapamıcam ama dediğiniz doğru 2. Elde DSG büyük risk bencede.

Edit: birde dayımda C4 vardı dizel otomatik vites eğer otomatiği bu arabanında öyleyse bence kullanım kolaylığı olarak çok kullanışlı değil veya ben ilk defa kullandığım için öyle gelmiş olabilir. Çok sarsıntı yapıyordu vites geçişlerinde çok garip gelmişti bana

Bence Allure donanımının tipi gayet hoş, 18 jantlarla daha bir güzel oluyor. Leon'da oldukça şık bir araç. Tasarım olayı biraz göreceli bir kavramdır. 1.2 130 beygir Otomatik versiyonunu hakkında fazlasıyla fikir sahibi olacak kadar kullandım. Motor 3 silindirli ama 130 beygirin hakkını kesinlikle veriyor, fordun 1.0 Ecoboost motorundaki beygirin hakkını verememe durumu yok, yeri gelince de gayet ekonomik olabiliyor. Aracın yalıtımı ve süspansiyon konforu, özellikle darbe emişi kendi kullandığım Skoda Octavia'dan bariz daha iyi. Malzeme kalitesi de yüksek. Ön konsol tek parça yumuşak plastik, ön kapı üsyleri yumuşak. Koltukları da kaliteli ama bu konuda bir golf değil yine de. Yeni 308 EMP2 adı verilen yeni bir platforma sahip. Gövde ağırlığı bir hayli düşük, 1150-1200 kg civarı. Dokunmatik ekranın kalitesi ve tepkileri vag grubu araçlarınkinden daha yavaş. Klima ayarının buradan yapılması da bence zor bir durum. Ayrıca aracın arka diz mesafesi, leon golf astra gibi araçlardan daha dar, Focus ayarında arka diz mesafesi var. Fakat bagajı 420 litre, bu değer de Focus Sedan ile eş değer. Ve bu araçta otomatik şanzıman olarak sadece EAT6 adı verilen, japon üretimi Aisin markasının, tork konvertörlü 6 ileri bir şanzımanı mevcut. Şanzımanın manuel modda verdiği tepkileri baya iyi dsgden aşağı kalır yanı yok. Üst vitese geçerken dsg kadar hızlı davranmıyor, motorun ideal devri yakalamasını bekleyip öyle vites atıyor, kesinlikle eski c4teki gibi bir sarsıntı durumu yok . Fakat rölantide vites d modunda iken ayağınız frende beklerken araba titriyor, diğer 1.2 PureTech eat6 motorlu araçlar da böyle maalesef. Ayrıca D2den D1e alma konusunda da biraz gecikmeli davranıyor. Ama ben bu şanzımanı modern tork konvertörlü bir şanzıman olduğundan dolayı dsgye tercih ederim.

• Gönlüm Leon mantık Pejo diyor bütçe ise ben yokum diyor:)

• quote:

Orijinalden alıntı: kayihani

Hocam aklınızı karıştıracam kusura bakmayın. pejo 308 in kampanyalı dizel düz vites modeli var donanım da yeterli bence kampanya ile 60 bin civarında bi değerlendirin isterseniz.

Hocam aklım karıştı valla Pejo tipi de güzel dsg den korkmaya başladım iyice, önce civic diyordum sonra Leon oldu şimdi Pejo, uzun yıllar kullanmak sorunsuz araç almak istiyorum ama bütçe de belli bütçe düşük olunca diyorum manuel vites mi baksam o da konfor olarak şehir içi zor olur diyorum, kafam duman

• Dizel düşünmüyorum bu arada aracı çok kullanmıyorum

• Google Chorome G kullanıcısına yanıt
    Hocam ben golf kullanıyorum aslında anti vwci sayılırım ancak alırken seçenekleri göz önünde bulundurdum en mantıklı olanı bütçeme göre değerlendirdim. Özellikle 2. El oto şans işi dsg tercih edip yıllarca sorunsuz da kullanabilirsiniz hatta kullanan arkadaşlarım da var. Ben bu gün otomatik c sınıfı alacak olsam dsgden ve çift kavramadan uzak dururum gettrag şanzımanlar bile arıza çıkarabiliyor. Dsg için bende arıza çıkarır kanısı veya önyargısı var. Pejo 1.2 deki otomatik vitesin tork konvektörlü olması arıza açısından büyük avantaj. Ancak dediğim gibi şans faktörünü unutmamak lazım. Size dizel araç önermemin sebebi tamamen fiyatıydı. O donanımda B sınıfı dizel araçlar bu kampanyalı 308 kadar veya daha pahalı. Umarım gönlünüze göre bulursunuz 3nflasyondan dolayı otomobiller ve hayat çok pahalandı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayihani -- 4 Eylül 2016; 12:44:51 >
    Aynı fiyata sıfır Leon var hocam. Siz bilirsiniz tabi.

Bir arabanın ikinci eli diğerinin sıfırıyla aynı fiyat ise, alınması için ekstra özellikleri olması lazım rakibine göre. Ben göremiyorum 308'de bu özelliği malesef.

• 308 biraz araştırdım gönlüm yine ~Leon a kaydı, ula kaç milyar para veriyoruz kafamıza göre yok iyi mi

• Daha once 50bin tavsiye diye konu acmissin.sana tavsiyem ust uste ayni tip konular acma kafan daha da bir milyon olur.
    Dsg li araba ikinci elde risktir,bulaşma.
    308 astra ve c4u temiz bulursan alinabecek en iyi arabalardir.
    Eger senelik 10bin alti yapiyorsan ve manuel dusunursen o rakama 2015 1.33 aurisi baya donanimli olarak alirsin
    Otomatik sartsa dedigim gibi dsg ye bulasma,onun disinda atis serbest.

• Otomatik dsg den başka ne var otomatik olarak iyi olan

• Atmosferik desem şimdi forum iyice karışır :)

• Gerçi ilk başlarda lpg li civic otomatik vardı, sonra auris düşündüm sonra Leona geçtim, şimdi kafa tekrar dsg den çıktı, çünkü 2. El az kullanılmış arıyorum, yada iyi bir indirim olursa 0 olsun istiyorum f/p olarak

Dostum bu kadar düşünürsen işin içinden çıkamazsın. Hele foruma danışarak hiç çıkamazsın. İnsanlar açılan konular üzerinden birbirleriyle olan kavgalarını sürdürme peşinde çünkü, konu sahibinin söyledikleri çoğu kimsenin umrunda değil herkes karşısındakine geçirme peşinde.

Her markanın ve arabanın kendine has sıkıntıları var, herkes bunun farkında kusursuz araç ararsan malesef bulamazsın.

• Araştırmaya devam o halde kalp ne diyorsa

• Abstraction kullanıcısına yanıt
    Oldukça bilgilendirici ve doyurucu bir mesaj olmuş, eline sağlık. Tek bir itirazım var: rölantide vites D modunda iken ayağım frende hiç titreme ile karşılaşmadım.
    Not: aracım C4 1.2 PureTech Eat6

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.