Şimdi Ara

SABA CO-38P2C DVD/DivX PLAYER ın mini USB sini Normal USB ye dönüştürme (LEHİMSİZ) - RESİMLİ ANLATIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ewet arkadaşlar daha önce de bir başka başlıkta bu playerın madurları olarak toplanmış ve firmware güncellemesi için yırtınmıştık ama Profile Yetkilileri oralı bile ol(a)mamışlardı. Neyse Bendeki mini USB yi USB takılacak hale dönüştüren kablo bozuldu. Çarşıya indiğimde bir arayayım dedim ama hiçbir yerde bulamadım. Her türlü kablo var bizim mükemmel buluş yok ortalıkta. 2 Elektronikçiye gittim ve "cihazın içinden lehimleme yaparak normal usb ye dönüştürsek olmaz mı?" diye sordum ama hiç olur muymuş öle şey?!?!?!

SABA CO-38P2C DVD/DivX PLAYER ın mini USB sini Normal USB ye dönüştürme (LEHİMSİZ) - RESİMLİ ANLATIM

Neyse lafı daha fazla uzatmayayım. Daha önceki konumuzda bir arkadaşımızın bunu başardığını okudum ve bu da bana cesaret verdi. Hemen eski kabloların arasından bir adet USB uzatma kablosu buldum.

Dişi ucu (Üstte Sağdaki Resimde, Sağ taraftaki uç) kablodan kestim. Bu işin standardında kablonun içinde 4 adet ince kablo olur. Bunlar sırasıyla aşağıdaki gibidir :
    KIRMIZI : VCC
    BEYAZ : DATA (-)
    YEŞİL : DATA (+)
    SİYAH : GND

Not : Eğer Renkler farklıysa bu sizi biraz uğraştırır.

Kablolarımızın uçlarını soyuyoruz. Şimdi alıyoruz dvd player ımızı elimize. Dış kapağın vidalarını söküyoruz ve üst kapağı açıyoruz. Bizim uyuz mini dvd soketinin olduğu yere doğru 2 kablo demeti gitmekte. Dış taraftan mini usb yi hizaladığımızda içeride tam hizasında 4'lü kablonun bağlı olduğu sökülebilir bir soket görüyoruz. Kablodan çekerek o soketi yerinden çıkarıyoruz. (Emin olmanız için belirtiyorum : bahsedilen soket kart okuyucunun olduğu yeşil kart üzerinde).

Ewet eğer bu soketin diğer ucunun bağlı olduğu karta bakarsanız ki oraya da bir soketle bağlı, orada küçük yazılar var.

VCC, DM, DP, GND yazar. Şimdi gelelim asıl işimize. mini USB nin hizasından söktüğümüz soketi kesiyoruz. Bu 4 kabloyu da soyuyoruz. Şimdi Aşağıdaki gibi Kabloları eşliyoruz ve birbirine bağlıyoruz :

KIRMIZI = VCC
    BEYAZ = DM
    YEŞİL = DP
    SİYAH = GND

Her bir ucu kablo bandıyla ayrı ayrı güzelce sarıyoruz. Sonra hepsini bir sarıyoruz.

Olası kablo çekilmelerine karşı da kabloya içeride gevşek bir düğüm attım.

Kablomuza kasadan dışarı çıkabileceği bir de çıkış ayarlıyoruz. (Ben, Ses çıkışlarının olduğu köşenin üst ve alt tarafını biraz eğdim ve kablo oradan rahatlıkla geçti.).

Not : Sıra KIRMIZI-BEYAZ-YEŞİL-SİYAH şeklindedir. Eğer bunun tam tersi şekilde bağlarsanız USB diski okumaz ve Flash diskiniz 10-15 sn içinde aşırı ısınır, hafiften bir koku gelebilir ve hatta yanabilir. Neyseki ben koku aşamasında uyandım.

USB (Maşallah) gayet iyi çalışıyor. güzel yanı da dvd nin önünde sallanan bir kablo yok artık. Yapacaklara kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gansh -- 13 Kasım 2008; 10:28:28 >

• ben de bir cd aldım.
  • ???
  • arkadaşlar. gansh arkadaşımızın yaptığı aparatı görünce neden denemeyeyim dedim. Bende usb flash ara kablomu kaybetmiştim ve denedim. Harika oldu. Sıkıntısız gösteriyor. Eskisi halt etmiş. Ahada resmi.

• İşine yaradığına çok sevindim. Ayrıca üşenmeyip buraya yazdığın için de teşekkür ederim.
  • merhaba bu cihazda amfi var mı? sadece hoparlör bağlamak yeterli mi yoksa ayrıca amfi mi lazım. Ben de bu cihazdan var amfi olarak da kullanabilir miyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.