Şimdi Ara

Sabahattin Ali (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: O Bir Filolog

Arkadaşlar Sabahattin Ali'den Kürk Mantolu Madonna'yı okuyan var mı ? Varsa yorumlarnı alabilirim benim az bir şey sayfam kaldı ,bir kitap bu kadar mı güzel olur ya...

Kesinlikle tavsiye ediyorum...

çok abartılmaması fakat beni üzen kitap
  • quote:

Orijinalden alıntı: call of cthulhu

quote:

Arkadaşlar Sabahattin Ali'den Kürk Mantolu Madonna'yı okuyan var mı ? Varsa yorumlarnı alabilirim benim az bir şey sayfam kaldı ,bir kitap bu kadar mı güzel olur ya...

Kesinlikle tavsiye ediyorum...

çok abartılmaması fakat beni üzen kitap

Abartmayalım ama hakkını verelim
  • Tek oturuşta bitirdiğim kitabın karakteriyle kendimi bayağı özdeştirdiğim mükemmel bir kitap.Hatta kitap bitince içimde Maria ya karşı bir özlem oluşmuştu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemfb12

Tek oturuşta bitirdiğim kitabın karakteriyle kendimi bayağı özdeştirdiğim mükemmel bir kitap.Hatta kitap bitince içimde Maria ya karşı bir özlem oluşmuştu.

Kitabı başlı başına yaşayan bir kişiyim desen yeri var :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: JARED JOSEPH LETO

quote:

quote:

Sabahattin ali nin çoğu kitabi güzel

Kuyucaklı Yusuf'u da okuyacağım ben :)

Okuyorum çok güzel kitap

Aaa :D Şansa bak :D Konusu ne ? :D

Yusuf un anne babasi ölüyor.Ondan sonra kaymakam bunu evlatlik olarak aliyor oradan olaylar gelişiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Okuyorum çok güzel kitap

Yusuf un anne babasi ölüyor.Ondan sonra kaymakam bunu evlatlik olarak aliyor oradan olaylar gelişiyor.

Güzel demek istiyorsun yani :))) Çok yakında okuyacağım sag ol :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Okuyorum çok güzel kitap

Tavsiye ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Okuyorum çok güzel kitap

Tavsiye ederim.

Sağ ol :)

• Kuyucaklı Yusuf basit bir Yeşilçam senaryosu gibi, hele hele sonu falan beş para etmez bir kitap bence.
    Tepki göreceğim ama çok da önemli değil, şimdiki kitaplara kötü kitap diyebiliyorsak eskilere de diyebiliriz, sırf eski kitap Türk klasiklerinden vs. diye yalandan övemem kitabı.
    Madonna güzel kitaptı tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GencayA

Kuyucaklı Yusuf basit bir Yeşilçam senaryosu gibi, hele hele sonu falan beş para etmez bir kitap bence.
    Tepki göreceğim ama çok da önemli değil, şimdiki kitaplara kötü kitap diyebiliyorsak eskilere de diyebiliriz, sırf eski kitap Türk klasiklerinden vs. diye yalandan övemem kitabı.
    Madonna güzel kitaptı tabi.

Yahu okuyacagım kitaptan böyle olumsuz yorum gelince ,o kitabı okurken tadını tam alamıyorum :( Niye öyle dediniz şimdi :/
  • Mr. Pink kullanıcısına yanıt
    Sağlam tokat ha. İyi güldüm
    Kitaba gelince, Sabahattin Ali türk yazar takıntımı kıran yazar, Kürk Mantolu Madonna da sıkılmadan okuduğum tek aşk romanıdır. Yeri bende çok ayrı. Tekrar saygılar üstad
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeşimizdeBiriVar

Sağlam tokat ha. İyi güldüm
    Kitaba gelince, Sabahattin Ali türk yazar takıntımı kıran yazar, Kürk Mantolu Madonna da sıkılmadan okuduğum tek aşk romanıdır. Yeri bende çok ayrı. Tekrar saygılar üstad

Kesinlikle :)
  • Yeraltından Notlar romanından öykülenilerek, yer yer taklit edilerek yapılmış ve çıtanın da yükseltildiği bir roman olmuş.
  • Kitabı beş para etmez olarak eleştirebiliyorsanız bunun arkasına beş para eden bir yapıt koyarsanız beni memnun edersiniz, keza karanlığın olmadığı yerde aydınlık da olmaz. Kuyucaklı Yusuf kitabında öne çıkan özelliklerden kendimce bahsedersem; dönemin toplumsal yapısı ve hiyerarşik sistemin yeri geldiğinde adaleti ele geçirebilmesi, bu toplum içindeki insanların karakter tahlilleri, psikolojik analizleri vs. olarak görüyorum. Bunları en az bu roman kadar sağladığını düşündüğünüz başka bir kitap varsa, okumaktan zevk duyarım.

Yeşilçam senaryosu gibi nitelendirdiğiniz romanın Yeşilçam'dan on yıllar önce basılmış olması da ayrı bir ironi tabi.
  • Çok etkileyici, bir çırpıda bitirebileceğin bir kitap. Önemle tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Pink

Kitabı beş para etmez olarak eleştirebiliyorsanız bunun arkasına beş para eden bir yapıt koyarsanız beni memnun edersiniz, keza karanlığın olmadığı yerde aydınlık da olmaz. Kuyucaklı Yusuf kitabında öne çıkan özelliklerden kendimce bahsedersem; dönemin toplumsal yapısı ve hiyerarşik sistemin yeri geldiğinde adaleti ele geçirebilmesi, bu toplum içindeki insanların karakter tahlilleri, psikolojik analizleri vs. olarak görüyorum. Bunları en az bu roman kadar sağladığını düşündüğünüz başka bir kitap varsa, okumaktan zevk duyarım.

Yeşilçam senaryosu gibi nitelendirdiğiniz romanın Yeşilçam'dan on yıllar önce basılmış olması da ayrı bir ironi tabi.

Böyle büyük laflarla yazınca da kitap efsane olmuyor, kitabın Yeşilçam'dan eski olmasıyla Yeşilçam senaryolarına benzemesi arasında bir çelişki görmüyorum.
    Güçlünün adaleti satın alması Fox dizilerinde bile anlatılıyor, Sabahattin Ali'nin bütün eserlerini okudum her öyküsü-kitabı bir olumsuzluk üzerine kurulmuş zaten ve orijinal şeyler değil. Hasta oldum doktor bakmadı, ağa paramı vermedi vs. son derece basit buluyorum. İşin ilginci bazılarında taşralı tam bir şerefsizdir, dedikodu yapar, sadece çıkarlarıyla örtüşünce iyi adam olur; bazılarındaysa köylü gariptir, 10 numaradır, tertemiz yüreklidir ama İstanbul'dan ya da başka bir büyük şehirden gelen biri hepsine kötülük yapar.
    Beş para eden olarak da söyledim işte Kürk Mantolu Madonna daha güzeldi, daha özgün buldum beğendim diye. iztuzu hocam Yeraltından Notlar'dan esinlenilmiş dedi onu bilmiyorum ama diğer eserlerinden kat kat üstün olduğu da ortada. Yine İçimizdeki Şeytan da diğerlerine göre üst düzey.

• quote:

Orijinalden alıntı: GencayA

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Pink

Kitabı beş para etmez olarak eleştirebiliyorsanız bunun arkasına beş para eden bir yapıt koyarsanız beni memnun edersiniz, keza karanlığın olmadığı yerde aydınlık da olmaz. Kuyucaklı Yusuf kitabında öne çıkan özelliklerden kendimce bahsedersem; dönemin toplumsal yapısı ve hiyerarşik sistemin yeri geldiğinde adaleti ele geçirebilmesi, bu toplum içindeki insanların karakter tahlilleri, psikolojik analizleri vs. olarak görüyorum. Bunları en az bu roman kadar sağladığını düşündüğünüz başka bir kitap varsa, okumaktan zevk duyarım.

Böyle büyük laflarla yazınca da kitap efsane olmuyor, kitabın Yeşilçam'dan eski olmasıyla Yeşilçam senaryolarına benzemesi arasında bir çelişki görmüyorum.
    Güçlünün adaleti satın alması Fox dizilerinde bile anlatılıyor, Sabahattin Ali'nin bütün eserlerini okudum her öyküsü-kitabı bir olumsuzluk üzerine kurulmuş zaten ve orijinal şeyler değil. Hasta oldum doktor bakmadı, ağa paramı vermedi vs. son derece basit buluyorum. İşin ilginci bazılarında taşralı tam bir şerefsizdir, dedikodu yapar, sadece çıkarlarıyla örtüşünce iyi adam olur; bazılarındaysa köylü gariptir, 10 numaradır, tertemiz yüreklidir ama İstanbul'dan ya da başka bir büyük şehirden gelen biri hepsine kötülük yapar.
    Beş para eden olarak da söyledim işte Kürk Mantolu Madonna daha güzeldi, daha özgün buldum beğendim diye. iztuzu hocam Yeraltından Notlar'dan esinlenilmiş dedi onu bilmiyorum ama diğer eserlerinden kat kat üstün olduğu da ortada. Yine İçimizdeki Şeytan da diğerlerine göre üst düzey.

İçimizdeki Şeytan ve Kürk Mantolu Madonna tam bir başyapıt ama Kuyucaklı Yusuf da beş para etmez değil. Kitapta dediğin gibi taşradaki güçlüyle güçsüzün hikayesi yanında bir arayış anlatılıyor ve en sonunda hangi işi yapabileceğini keşfediyor tabi diğer ciltler yazılamadığı için kitap yarım kalmış hissi veriyor. Kuyucaklı Yusuf, Türk Edebiyatı'ndaki başkaldırı ve eşkıya romanlarının öncüsüdür. Vikipedi'den alıntı; üç cilt olarak planlanan eser, Sabahattin Ali’nin erken ölümü ile tek ciltte kalmıştır. Cevdet Kudret, Sabahattin Ali ile yaptığı bir söyleşiye dayanarak eğer yazılsaydı ikinci cildin Çineli Kübra, üçüncü cildin de dağdan şehre inen Yusuf'un dünyasını konu alacağını bildirmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neuroxena -- 2 Mayıs 2014; 9:40:17 >

• Ben de yeni başlamak istiyorum kitap okumaya. Bu kitabı çok övüyorlar niyeyse, benim de ilgimi çekiyor o yüzden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R Corwin

Ben de yeni başlamak istiyorum kitap okumaya. Bu kitabı çok övüyorlar niyeyse, benim de ilgimi çekiyor o yüzden.

Kesinlikle oku :)
  • Konusu aşk , yalnızlık , çaresizlik, mecburiyet ne ararsanız var içinde
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.