Şimdi Ara

Sabri'nin 1 Maçta Kazandığı Parayı 20 Yıl Çalışarak Kazanan 5 Milyon İnsan Var!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet yanlış duymadınız , Türkiye'de asgari ücretle çalışan 5 milyon kişi var ve Sabri'nin sadece 1 maçta kazandığı parayı kazanmak için bu 5 milyon kişinin aralıksız olarak tam 20 yıl çalışması gerekiyor. İnanamayanlar için hesaba geçelim ;

Sabri garanti ücret : 4.800.000 TL
    Maç başına ücret : 45.000 TL
    30 maç oynaması durumunda ekstra : 600.000 TL

Hamza hocamıza göre yeni transferimiz Sabri'nin bu sezon en az 30 maç oynayacağını düşünüyorum çünkü o vazgeçilmezimiz Galatasaray çocuğu.

30*45.000 TL : 1.350.000 TL

4.800+600+1.350 : 6.750.000 TL

6.750.000 / 30 MAÇ : 225.000 TL (Maç başı ücret)

Net Asgari Ücret : 949 TL

225.000 / 949 : 237 AY ( Neredeyse 20 sene )

Birde bunu saat olarak kıyaslayalım ;

Asgari ücret alan birinin günde ortalama 8 saat çalıştığını düşünürsek (ki çoğu daha fazla çalışıyor) 20 yılda 56.880 saat çalışmış oluyor. Sabri'nin sadece 1.5 saatlik bir maça çıkması yeterli.

Neden böyle bir hesaba kalkıştığıma gelirsek , tabiki futbolda çok büyük paralar dönüyor alınan paralar elbette asgari ücretle kıyaslanamaz . Zaten bende yeteneği olan ve sadece bu yeteneğe güvenmeyip yıllarca çalışan emek veren kendini geliştiren kısacası hak eden futbolcuların bu paraları almasına karşı değilim . Olsam futbola ilgim olmaz takip etmezdim . Ama emek vermeyen , sadece kıt yeteneğine güvenen , haketmediği halde sırf birileri sayesinde buralara gelip bu paraları alanlara karşıyım , karşıyız çünkü bu aldıkları paralar bizim , çoğunluğu 1 maç aldığı paraya 20 yıl çalışması gereken insanların cebinden çıkıyor. Ama ben bu haketmeyen futbolcularda en ufak bir suç göremiyorum sonuçta çalıp çırpmıyorlar önlerine gelen fırsatı değerlendiriyorlar. Asıl suç bu fırsatı onlara verenlerde . Hamza hocadan umutluydum başta ama en ufak umudum kalmadı artık , yönetim denen kendini bile yönetemeyecek topluluğun ise ne olduğu en başından belliydi zaten.

Ben bu yönetim ve teknik ekip varken bu takıma tek bir kuruş katkı yapmam sizede aynısını öneririm. Ben kıçımı yırtıp çalışıp para kazanıyorsam onlarda kıçlarını yırtıp çalışacak ve bana zevkli , göze hoş gelen futbol izletecekler ki bunun karşılığını vereyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aurelien Chedjou

ulan şu burak yeteneksizi bile haftada 62 bin euro alıyor. haftada 62 bin euro nedir lan? 186 bin tl ediyor.

Sabriye verilerin yanında o koymuyor artık bana birloyuda hesaba katalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz ölmüşüz ağlayanımız yok. Şu paralara bakın.

Ülkemde Cristiano Ronaldo, L. Messi, Robben, Pogba, Fabregas gibi adamlar yetişse insan yine gam yemez. Ama sıradan türk futbolcuların haftalık 200 bin küsür tl kazanması zoruna gidiyor insanın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.