Sabun saçı sertleştirir ya, doğal şampuanlar kullanmak daha sağlıklı
Doğal şampuan diye insanları hep kandırıyorlar ayrıca sertleştirmesi bazen iyi oluyor ince telli saçlara hacim kazandırıyor.Tek kötü tarafı koparak dökülmeleri artırıyor.
Saç için bıttım sabunu kullanıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Amroth.
Aktarda satılan zeytinyaglı kükürtlü sabunla yıkıyorum yaklaşık 3-4 aydır. ne kepek kaldı ne yağ kaldı. şampuanlar kepek ve kaşıntı yapıyordu. Eğer sabuna geçeceksen dalan malan alma şampuanın sabun şekli bi farkı yok onlarında, içine %0.1 zeytinyagı atıp satıolar. Aktardan al içindekileri oku ne kadar az içerik varsa o iyidir. Şampuanlarda normal sabunlarda çok fazla kimyasal var.
Markası var mı hocam onun
Yapış yapış yapıyor iğrenç
Heden şoldırs tek geçerim
Hocam hakiki ev yapımı sabunu bulabilirsen ege bölgelerinde kesinlikle tavsiye ederim. Hayatım boyunca hiç şampuan kullanmadım ve çok memnunum..
quote:
Orijinalden alıntı: Ficus
quote:
Orijinalden alıntı: Amroth.
Aktarda satılan zeytinyaglı kükürtlü sabunla yıkıyorum yaklaşık 3-4 aydır. ne kepek kaldı ne yağ kaldı. şampuanlar kepek ve kaşıntı yapıyordu. Eğer sabuna geçeceksen dalan malan alma şampuanın sabun şekli bi farkı yok onlarında, içine %0.1 zeytinyagı atıp satıolar. Aktardan al içindekileri oku ne kadar az içerik varsa o iyidir. Şampuanlarda normal sabunlarda çok fazla kimyasal var.
Markası var mı hocam onun
Benim aldığım şu, içindekilere bakarsanız oldukça sade. bir şampuanın içindekilere baksak yüzlerce kimyasal var.
Ben defne olandan kullanıyorum. 2017 de açılmış konu fakat okadar şampuan felan kullandıktan sonra pahalısıda dahil olmak uzre cok buyuk bi etkisini gormedim. şampunların tamamen pazarlama hilesi oldugu kararına vardım. özellikle beslenmen kötüleştiyse spor yapamaz duruma geldiysen. uyku problemimnde varsa sabunu kullanıp sonuc alamdım diyebilirsin. ama buyuk ihtimal sen sağlığını bozmuş olabilirsin. sağlığın bozulduysa şampuan nekadar kullanırsan kullan isterse en pahalısı olsun sonuç alınmaz.bundan 100 yıl once şampuan varmıydı yoktu herkesin saçıda sabunlarla yıkanıyordu bukadar saç ve deri hastalığı varmıydı yoktu. tabi her neden sanırım şampuandan kaynaklı deil. ama bence şampuan dediğim gibi para tuzağı. hiç bişey bence saç kökünü dışardan besleyemez. çoğu ürün vitamin ve mineralden bahseder okadar iyi lsalardı herkesin saçı gür olurdu mantıken.
bir ara denemiştim, ertesi gün hemen yağlanıyor saç
Zeytinyağlı sabunla yıkıyorum. Şampuan aşırı yumuşak yaptığı için ve tam arınmış hissi vermediği için sevmiyorum. Sabundan çok memnunum.
ferisF
kullanıcısına yanıt
Bende az önce a101 den dalan zeytinyağlı sabun aldım
Yüzüme ve saçıma sursem nolur?
Şuan saç için gliss siyah kutu kullanıyorum yüz için bişey kullanmadim
Vakıflardan aldıgım kükürt sabunu ile yıkıyorum( sadece başımı değil tüm vucudumu) . Bazende yine aynı yerden aldıgım ısırgan otlu zeytinyağı sabunu ile yıkıyorum
saçımdaki yağı arındırmak için hacışakir ile yıkıyorum
saf arap sabunu tek geçerim.
Hacı şakirden başka birşey kullanmıyorum şampuan kullandığım zaman saçım kedi tüyü gibi oluyo zapt edemiyorum birde saçı kabartıyor bunlar sevmediğim şeyler zaten kafam düdüklü tencere boyutunda dahada kabartıp büyütmeye gerek yok
Eskiden şampuan ve biraz sabun ile idare ederdim ama son 5 - 6 yıldan beri şampiyonu kullanamıyorum sadece güzel kokulu nemlendirici içeren sabunlar. O hacı şakir bilmem ne falan onları da hiç sevmem (saçım çabuk yağlanıyor) kire yağa karşı pek etkileri yok.
Not: Saçımı sürekli 3 no kestiriyom ama arada bir Palmolive sabun almayı da ihmal etmiyorum yüzüme cildinme çok iyi geliyor
Not 2: Saçlarınızın çabuk yağlanmasının en büyük nedeni fazla masturbasyondur ; )
Denendi onaylandı
Dalan geleneksel yontemle yapilan zeytinyagli pirina sabun kullanin gerisini bisverin
quote:
Orijinalden alıntı: -dead
Firca gibi olur la sabunla
Oluyor zaten:)
Ben Kahverengi Sabunla 2 defa yuyuyorum. en sonda koku yapmasın ve kupkuru olmasın diye head&shoulders kullanıyorum.