Şimdi Ara

saddlemaker64 sorularınızı yanıtlıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
6
Favori
3.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Extracurricular activity vardı + 1 stajı vardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam niye koç değil de Boğaziçi?Belli bir nedeni var mı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yemek 4 lira her türlü Boğaziçi koyar bence

• Hocam eğer özel sektörde çalışmak yerine kendi işinizi kurmak isteseydiniz, sermayeniz de olsaydı yine Boğaziçi işletme mi okurdunuz? İşletme bölümü bu durumda sağladığı network dışında tüm üniversitelerde aynı mıdır (eğitim açısından)?

Bu arada karşı okulda okuyorum, sınıf penceresinden manzaramız Erbakır  

• Adam_Smith kullanıcısına yanıt

maddi nedenler, koçta yurt bursuna başvurmaya üşendim. ilk100e cep harçlığı denen bursu vermiyorlardı boun ücretsiz yurt + nakit burs veriyordu öyle tercih ettim

• Bob The Sponge kullanıcısına yanıt

sermayem olsa uğraşmazdım para pulla fizik felsefe okur bilim felsefesi doktorası yapar celal şengörle vs atardım.

Boğaziçi işletme şöyle bir bölüm. zaten herhangi bir bölümde öğretilen şeylerin bir çoğu birçok beyaz yaka pozisyonu için gereksiz, e o zaman biz neden excelde valuation yapacak insanlara fourier transformation öğretelim ki? gelsinler takılsınlar üniversitede, dersler hafif olsun, okurken de çalışıp deneyim kazansınlar sonra işlerine devam etsinler.

işletme bölümü tüm üniversitelerde aynı değildir muht ama top okulların çok farkı yoktur.

• hiç gitmedim, özel ders almadım, okul kursu vardı önemli dersler için (mat) ona katıldım.

• saddlemaker64 kullanıcısına yanıt

Anladım, yanıtınız için teşekkür ederim. Birkaç soru daha sormak istiyorum eğer mahsusu yoksa.

1. Malumunuz üzere işletme deyince toplumumuz bize farklı bakış açısıyla, bazen potansiyel işsiz gözüyle bakar. Siz ne düşünüyorsunuz? İşletme mezunları çok fazla olduğu ve bunların çoğu özel sektör vb. istihdam ile çalışmak istediği için mi böyledir?
    2. EFL'ye girdiğinizde hedefiniz bu bölüm müydü? YKS'de daha yüksek hedefiniz varsa ve eğer o puanı almış olsaydınız, tekrar bu bölümü tercih eder miydiniz?
    3. Girişimci olmak isteyen birine işletme bölümü tavsiye eder miydiniz?

Saygılarımla.

• hocam ekonomi işletme arası çok gidip geliyorum. ekonomiyi hem mat iyi olmamdan dolayı hem de bir alan diye istiyorum diger yandan işletme daha rahat ve kendi işimde daha cok yardimi dokunur gibime geliyor siz ne dersiniz bu 2 li için

• Bob The Sponge kullanıcısına yanıt

mahsus yapıyorsun sanıyorum

• Data tarafında staj bulmanda en çok ne yardımcı oldu hocam (skills bakımından) ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • selam,daha düzenli gözükmesi için soracağım soruları numaralandıracağım(biliyorum göz korkutucu bir giriş ama çok uzun olmamasına özen göstereceğim:)).

1) yapılması gereken yönlendirmelerin yetersizliği sonucunda üniversite/bölüm tercihi yapacak hemen herkesin ne olmak istediği hakkındaki fikirlerinin temelleri sağlam değil ve pratik koşullardan (x meslekteki bir insan ne yapar,kariyer yolu nasıldır,bu benim istediğim şey mi?) bihaber iken siz nasıl ekonomi okuyacağınıza karar verdiniz? o zaman verdiğiniz bu karar şu an 3.sınıfta olan sizin gözünden isabetli miydi? yoksa bu tercihin zaten %100 doğru/öngörülü(olabildiğince ileride söylenebilecek keşkeleri azaltan) olması mümkün değil mi,boğaziçi’nde ekonomi bölümünü seçtikten sonra yüzde kaç “yahu boun econ seçtik ama ….. (beklemediğin zorluklar/olumsuzluklar) varmış,neyse artık mezun oluncaya kadar bunlara dayı diyeceğiz,ekonomi seçen dikenine katlanır.” şeklinde düşünürken, yüzde kaç “oh be evet elbette zorluğu var ama güzel bir tercih yapmışım,farklı bölümlerdeki arkadaşlarımlarla konuştuktan,farklı dersler aldıktan sonra vs. bile yine olsa bu bölümü seçerdim diyebiliyorum.’’ şeklinde oldu?

2) bölüm değiştirmeyi hiç düşündünüz mü?
    hangi bölüm?

3) ilk soruyla ilintili fakat spesifik bir soru:diğer iibf bölümlerinden bilhassa ekonomiye nazaran daha kolay bir müfredatı olan,dolayısı ile size daha çok boş zaman tanıyacak bu zamanlarınızda gerek staj yapmayı gerek sosyal hayatınıza vakit ayırmayı gerek donanımhaber’de daha aktif olmayı olanaklı kılacak işletme bölümünden ziyade ekonomi kefesi terazide nasıl ağır bastı?
    özellikle ekonomi,finans alanında bir şeyler okumak mı vardı kafanızda yoksa “ekonomi,işletme bölümünden daha elle tutulur bir bölümdür,sosyal bilimdir.
    gireyim pişman olmam.” düşüncesi mi ağırlıktaydı?neden kolay işletme değil de zor ekonomi?
    ya da böyle bir kolaylık-zorluk algısı sanıldığından daha mı abartılı?
    ya da benim de bu soruları sorarken ön kabulüm olan “işletme ve ekonomi mezununun ortak çalışma alanları fazladır,aralarındaki geçirgenlik zarı zayıftır.işletme okuyan birisi de bazı ekonomi temelli alanlarda çalışabilir.” düşüncesi mi hatalı?

4) yazılım öğreniyor musunuz veya sizin özel bir ilginiz var mı?
    data science,sql,python vs.
    eğer öyle ise bunda ne kadar ciddisiniz?
    ekonomi okuyanlar arasında yazılıma yönelmek yaygın bir tutum mu?
    öyle ise bu “ileride ne yapacağın önceki planlarından ziyade okurken kafanda şekilleniyor/netleşiyor.” savını güçlendiriyor mu?

5) bölümünüzde görece yaşı büyük (1. sınıfta 23-24 yaşlarında ) hatrı sayılır sayıda öğrenci var mı?

6) podcast dinliyor iseniz en önerdiğiniz podcast nedir?

7) ingilizce dışında bir yabancı dil konuşabiliyor musunuz,ne seviyede?

8) son olarak eğer kafanda boğaziçi’nde ekonomi okumak varsa gelmeden şunlara şunlara filan baksan epey işine yarar diyebileceğiniz şeyler var mı?

evet,bir de “eviniz,arabanız var mı? maaşınız ne kadar?” diye sorsam sırıtmayacak bu soru tufanını sonlandırıyorum,müsait olduğunuzda cevaplarsanız sevinirim. :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Adam soru aldığı için soruyorum, sorması mahsus ise yanıtlamaz.

• Ben öyle bakmıyorum. İyi işletmeci özel sektörün en tapılan yerlerinde işini buluyor bir şekilde. Toplumun örneklerden genelleme yapıyordur mesela rciyes üniversitesi işletmeye işsiz diyorlarsa doğrudur. Boğaziçibde işletme okumanın faydalarını ayırt edemiyor olabilirler.

Liseye başladığımda hedefim belli değildi. EAda her yer tutuyordu boun econ yazdım, yine boun econ yazardım.

Bunu boun işletme okuyup nft startupı kuran bir eleman söylemişti. "Yazılımcı arkadaş bulun kendinize". İşletmenin net bir avantajı yok ama bounda okumak network sağlar.

• harunyavuz1 H kullanıcısına yanıt

bu eksi ve artılar doğru tespitler. Sadece kendi işinizde daha çok yardımı dokunur kısmına çok ikna olamadım. İkisi de tutuyorsa 1. sınıfın sonuna ladar vaktiniz var çünkü 1. sınıf müfredatları aynı genelde. Rahatlıkla geçiş yapabilirsiniz.

• kimanuel kullanıcısına yanıt

Önceki işteki ekstra adanmış çalışma tempom. Bir tane startupda part time çalışıyordum. Orada task baseddı işler ve belli çalışma saati yoktu. Benim acemiliğimden dolayı biraz fazla çalışıyordum. Founder tempomu beğendi sonra referans oldu data stajı için. Şuan bulunduğum şirketin ceosunu tanıyordu, oradan çözüldü olay.

Bu görüşmeyi kapma kısmıydı görüşmede SQL sordu. Analyst işleri için SQL aşırı önemli. Scientist olmak için popüler ML algoritmalarını bilmek lazım.

• 6) Kaçık Prens, Lex Friedman, Andrew Huberman, Joe Rogan.

7) yok.

8) bölümün sitesinde beginners reading list ona bakabilirsin.

5) bir tane 25 yaşında vardı aynı ders girip çıktığım bu sene. biraz yaşlı olduğu belli ama eğreti durmuyor.

4) Boun econ ve işletme bir tane R dersi var. Onunla başladı benim data macerası. Hoşuma gitti ilerledim biraz. Datacamptan çalışıyorum arada. İşte gün boyu sql yazıyoruz. Dataya yönelmeye çalışan birkaç ekonomi öğrencisi gördüm, popülaritesi fena sayılmaz. Ben biraz bu alana yönelirim diye seçmiştim. Öyle de oldu.

3)"ekonomi,işletme bölümünden daha elle tutulur bir bölümdür,sosyal bilimdir. gireyim pişman olmam." biraz böyle biraz da Easy choices hard life, hard choices easy life diyip ekonomi seçtim. “işletme ve ekonomi mezununun ortak çalışma alanları fazladır,aralarındaki geçirgenlik zarı zayıftır.işletme okuyan birisi de bazı ekonomi temelli alanlarda çalışabilir.” bu doğru. hatta geçirgenlik %100e yakındır.

Bence bölümün daha kolay olması çoğu zaman bir avantaj değil. ben ve gördüğüm diğer insanların çoğu boş zamanlarında nadiren kendini geliştirmeye çalışıyor. Bölümün seni itekliyor olması bir lütuf aslında.

2) Econu bırakma planım olmadı hiç. Yanına işletme yerine daha güzel bir şey olur muydu diye düşünüyorum ama o da olmazdı gibi geliyor.

1) "yahu boun econ seçtik ama ….. (beklemediğin zorluklar/olumsuzluklar) varmış,neyse artık mezun oluncaya kadar bunlara dayı diyeceğiz,ekonomi seçen dikenine katlanır.” Murat koyuncu ec208 finalinin son 20dksı bi düşündüm bunu onun haricinde bölümün genelinden memnunum. Tercihim değişmezdi ama tercih kriterlerinin önceliği farklı olurdu.

Karar isabetli karar gerekçeleri de uyuşuyor fakat o gerekçelerin sıralaması farklı olurdu belki. ama genel modum " oh be evet elbette zorluğu var ama güzel bir tercih yapmışım,farklı bölümlerdeki arkadaşlarımlarla konuştuktan,farklı dersler aldıktan sonra vs. bile yine olsa bu bölümü seçerdim diyebiliyorum." bu şekilde oluyor.

Sorular çok hoşuma gitti bu arada. Bazılarının detayına inmeye üşendim, deşmek istediğin yer varsa orayı yine sorabilirsin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.