Şimdi Ara

Sadece hafıza kartına kayıt yapan kameralar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mini dv veya dvd ye kayıt yapan kameralar yaygın ve yeni teknoloji biliyorsunuz, hafıza kartlarına yani direk diske veya hard diske kayıt yapan kamera yok, sadece bazı dijital fotoğraf makinalarında bu özellik var, ama amatörce, niçin piyasaya bu özellikte kameralar çıkmıyor, fiyatla mı yoksa teknolojiyle mi yoksa teknikle mi yoksa hepsiyle mi alakalı?

• aslında böyle kameralar samsung ve panasoniğin var ama fiyatları 700-900 $..kayıt kaliteleri aynı fiyatlı Dv makinalara göre çok iyi değilmiş...
    http://www2.panasonic.com/webapp/wcs/stores/servlet/vLanding?storeId=11251&catalogId=11005&catGroupId=17169&flashFlag=false

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mus3535 -- 29 Eylül 2004, 16:41:50 >
  • evet ben de panasonicte rastladım fakat başka hiçbir makinada yok bildiğim kadarıyla, halbuki teknoloji bu seviyeye ulaşmış olmalı
  • yani bazı markalar üretmiş ama, diğerleri gibi değil, ne mini dvler, ne microlar, ne de dvdler gibi değil,
  • hafıza kartları henüz o kadar büyük kapasiteye sahip değil ve güvenli de değil,

disk ler de kapasite olarak zayıf,

dvd senelerdir kendini kanıtlamış ve oturmuş bir teknoloji
    bilgisayarda da izlenebilir, dvd playerlerde de rahatlıkla kullanılabilir,
    herkesin evinde PC yok, olsa bile tv ye bağlı deil,
    ortalama bir kullanıcı düşünün, yurt dışında evinde dvd player olmayanb kaç kişi var?
    cameradan çekip direk izleyebilir adamlar ya da başka birine yollayabilir,

hdd üzerine veri kaydetmek isteyecek kaç kişi var ki adamlar buna göre bir teknoloji geliştirsin?
    kaldi ki HDD lerde portatif bir aygıtta pratik deiller, hassaslar ve zarar görebiliyorlar,

başka bir açıdan sa,
    ben dvd yada mini dv ile çalışan bir aygıt yaparsam size,
    bunun aksesuarlarını da satarım, niye sürekli kullanılabilen ve tüketilmeyen bir aygıt yapayım ki????

tıpkı printerlerdeki gibi
    printer bedava ama kartuşa mahkumuz sayılır

saygılar

• draco değerlendirmelerinden çok istifade ediyorum, memnun oluyorum,

yani aslında teknolojisine ulaşılmış olsa da tam manasıyla profesyonel anlamda piyasaya bu ürünle çıkmak şimdilik cazip değil firmalar için. Ama arkadaşların da verdiği örneklerde olduğu piyaaya girmiş durumda, zamanla yaygınlaşacak muhakkak. Ama senin ifadelerinden anladığım kadarıyla şimdilik bu ürün üzerine yoğunlaşmak için erken.
    Ben pratik ve kullanışlı olması açısından kullanılabilir diye düşünüyordum. Bilgisayar artık hemen hemen her yerde var. Televizyona görüntü aktarmak ve izlemek te mümkün. Ben bant sistemiyle çalışan mini dv kasete değil de hafıza kartlarına veya Hddye görüntü çekerek yine diğer kameralarda olduğu gibi vcd veya dvd formatına dönüştürebilirim ya da bilgisayar veya televizyonumu kullanabilirim diye düşünmüştüm. Zamanla daha hızlı yaygınlaşacak piyasada anlaşılan, bilmukabele saygılar.

• tabi senin düşüncen de doğru,
    ama bir de şu açıdan bak,
    bir ürün için araştırma-geliştirme masraflarının belirlenmesinde, o ürünün pazarlanabilirliğinin yüksekliği göz önünde tutulur,
    ve en büyük kitle, ya da boşta bırakılmış bir kitle hedef alınır,
    ama genellikle birincisi,

evet çok kişinin evinde bilgisayar var,
    ancak kullanıcıların yüzde sekseni sadece basit işlemler için kullanır bilgisayarını,
    ekran kartından çıkış alıp ta tv den izlicem diye pek azı uuraşır, zaten uğraşsa da beceremez,
    bizim için çok basit olan bir işlem sıradan kullanıcılar için servis çağırmayı gerektirebilir,

pratiklik, yaygın kullanım ve kolaylık birinci sırada değilmidir?

hafıza kartına aldığımızı düşünelim bilgileri,
    diyelim ki hadi ucuzladılar ve 3-5 gb alana sahipler, ama peki ya transfer hızı?

şu an kullanılan en hesaplısından 1gb veri alan sd kartları düşünelim,
    bu karttan veri almamız ile dvd den rip yapmamız arasında ne fark olacak?
    hıı hdd olursa tamam daha hızlı olur, ancak o hdd cameranın içerisine entegre olacak ki bir aparat gerekmesin
    ve elde her yere taşınan ve eninde sonunda da bi yerlere vurulan ya da düşürülen ya da torunların gazabına uğrayan bir kurban olmazmı cihaz :)

sadece kullanım amacına uygun olan ve ne yaptıını bilen az sayıda insan tercih edecektir bence.
    zaten aksi olsa kendi yaygınlaşırdı demiyorum, "yaygınlaştırılırdı"
    :)

saygılar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.