Şehirlerarası yolda açık ara VDF önde ama şehrin içinde çokta fark görmedim. |
Sadece Kapsama Alanı Olarak Değerlendirebilirmisiniz;Vodafone mu?Turk Telekommu (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
telekom internet olarak daha iyi neden fiber sahibi adam vodafone ise kapsama ve sesde iyi ama net hızı biraz bölgeye göre değişiyor.
-
Vodafone interneti son dönemde kötüleşti bizim burada öyle ki WhatsApp mesajları dahil gitmiyor.Ama şu gerçek ses kalitesi olarak bariz çok çok iyi ve telefonla görüşürken, 3g bile düştüğünü görmedim.
Kapsama Vodafone~Turkcell~Telekom
Hız Turkcell~Telekom~Vodafone.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tabii ki Vodafone.
Kapsama : Vodafone > Turkcell > TurkTelekom
Hız : Turkcell > TurkTelekom > Vodafone
Müşteri Desteği/Hizmetleri : TurkTelekom > Turkcell > Vodafone
Paketler ve Kampanyalar : TurkTelekom > Vodafone > Turkcell
Pahalılık : Turkcell > Vodafone > TurkTelekom
Ucuzluk : TurkTelekom > Vodafone > Turkcell
Fiyat/Performans : TurkTelekom > Turkcell > Vodafone
Kazanan : Turk Telekom Mobil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A0BECBC3 -- 19 Şubat 2022; 21:16:0 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok doğru ozetlemissin
Doğru tespit, vodafone ile türk telekom fiyatları biraz eşitledi gibi son aylarda
Türk Telekom çektiği yerde çok iyi. Fiyat konusunda da hala TT Mobil bence aşşağı seviyede, şuan misal pttcell 30 GB 72 TL, Selfy sınırsız 95 TL, Turkcell'de bu tür tarife bulamazsın, vodafone'da bulursun o da 130-140-150 TL. Özetle paran varsa range rover yoksa game over.
TT bonkörlüğüyle biliniyor, bonkör derken Turkcell'de 16 GB 75 TL ise TT'de 30 GB 72 TL. Kur zammıyla da 3 operatör fiyatta şaha kalktı zaten. 😃
Çok güzel özetlemişsin yanlız bence kapsamada Vodafone Turkcell'den önce.
Ben kapsamada Turkcell önde diye biliyorum hocam ama @sis651 @Ö1f1 hocalarım daha iyi bilir. Vodafone ile Turkcell'in istasyon sayısı ve frekansları bir değil. Tabii bölgeden bölgeye değişir.
Birkaç ay önce Hardware Plus'ta izlediğim bir videoda Türk Telekom ve Vodafone'un baz istasyonları sayısı toplamının Turkcell'den az veya eşit olduğu gibi bir şey duymuştum.
Turkcell genellikle her yerde yüksek frekanslar üzerinden yayın yapıyor. Vodafone ise genellikle düşük frekansları kullanıyor. Vodafone kapsama işini buradan kurtarıyor bence.
Yakın dönemde 3 operatörü de Ankara'da kullanan bir kişi olarak kesinlikle Vodafone'un kapsamasından Turkcell kadar memnundum. BİMcell ise birkaç lokasyonda beni yarı yolda bırakmıştı.
Tabii günümüzde çekmesi de tek başına yeterli değil. Bir de bu işin internet kısmı var ki o konuda Vodafone'un ne halde olduğunu tüm forum biliyor.
Hardware Plus mu? Sponsor manyağı kanal. Bir Turk Telekomu övüyorlar, bir Vodafone'u bir Turkcell'i.
Evet haklısın bence en önemlisi internet. Konuşma whatsapptan da yapılabilir yeter ki güzel bir internet hızı olsun. Turkcell ve Turk Telekom internet hızı denilince akla geliyor. Ben çekmediği yerde özellikle TT'de evin içinde vowifi kullanıyordum. Dışarda ise kimseyi aramıyorum arasamda konuşma kesilirse whatsappa geçiyorum. Turkcell kullanırken zaten söylemiyorum bile çok iyi hizmet alıyordum. İnternet hızı mükemmel, ses kalitesi güzel ama işte fiyat cep yakıyor. Şuanlık Vodafone benim gözümde yaşlıların, sık arama yapanların ve pass paket aşığı internet hızına önem vermeyenlerin operatörü. Sonuca gelirsek bence Turkcell | Turk Telekom arası gidip gelmek, başınızı ağrıtmamak en iyisi. Umarım Vodafone internet hızına bir çözüm bulurda kurtulur. Yarın bir gün onu da paylaşırız en iyisi diye. Gözümüz 5G de. Vodafone'dan atak bekliyoruz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Vodafone nun geçen yaz itibari ile 26000 küsur baz istasyonu var. Kaynak olarak Kayseri bölge müdürlüğünden ekipler gelmişti onlara sorduğum da söylediler
Hocam bu tür istatistiksel bilgiler saha ekiplerinden alınmaz, raporlardan alınır. Tahmini 26k'dır. Şuan 30k bile olmuş olabilir.
Evet haklısın ben geçen yaz temmuz ayında yapmıştım bu konuşmayı, arkadaşlar tam net sayıyı söylemişlerdi ama küsuratinj şimdi hatırlayamıyorum. Bu arada benim konuştuğum kişiler şebeke bölge planlamacisi idi. Sanırım onlarda ülke genelinde ne kadar baz istasyonuna sahipler biliyorlardır. Neticede farklı bir departmana ait veriler değil. Bizzat kendi departmanları, tabiki kesin rakam ihtiyaç dahilinde sürekli artıyordur. Bir sene içinde kaç tane olmuştur bilemeyiz.
Diğer ikisi Turkcell ile aşık atamaz o gerçek, Vodafone para vermek cidden parayı çöpe atmakla eş değer görüyorum çünkü interneti o kadar kötüleşti ki bir WhatsApp mesajı atamaz olduk.
Türk Telekom çekerse iyi çekmezse de vay halimize.İnternet hızı iyi belli yerlerde.Ben fiyat performans olarak aralarında türk telekomu görüyorum genede.Turkcell pahalı ama en iyisi olduğu bir gerçek.
Çok sık etiketliyorum kusura bakmıyorsun umarım.
Turk Telekom'un 3G'si çok canavar oluyor. 4G olmasa bile 3G'de güzel performans verebiliyor. Eğer taşınma durumum olursa yeni geçeceğim evde Turk Telekom 200mbit, yoğunluğun gittiği zamanlar belki 250-300 olur. TT son zamanlarda gerek 4G gerek 3G harbi coşmuş. Kesinlikle şuanlık şehirde f/p operatör TT. Vodafone her geçen gün kötüye gidiyor kapasitesi artık yetmiyor.
En iyisi Turkcell - Turk Telekom ikilisi yapmak.
Turkcell'e : Mega 70 + Şampiyon ve Bordo paket.
Turk Telekom'a : Prime Aşmayan 10 GB (sınırsız 4G mobil internet)
Yakında benden 200mbit testler gelirse şaşırmayın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
2020 de 197 bin baz istasyonu diyor,şuan 220 bini geçmiştir
Günaydın hacıemmi. Evet 197k istasyon var ama 2G/3G/4G tüm operatörlerin toplamıdır. Şuan belki 250-300k olmuştur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X